آئینه تمام نما: بیاناتی از استاد آیت الله حائری شیرازی درباره حضرت امام حسین (ع) و واقعه عاشورا

آئینه تمام نما: بیاناتی از استاد آیت الله حائری شیرازی درباره حضرت امام حسین (ع) و واقعه عاشورا

آئینه تمام نما: بیاناتی از استاد آیت الله حائری شیرازی درباره حضرت امام حسین (ع) و واقعه عاشورا

4.4
35 نفر |
14 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

7

خوانده‌ام

74

خواهم خواند

36

شابک
9786004411431
تعداد صفحات
228
تاریخ انتشار
1399/6/12

توضیحات

کتاب آئینه تمام نما: بیاناتی از استاد آیت الله حائری شیرازی درباره حضرت امام حسین (ع) و واقعه عاشورا، ویراستار سعید فلاحی.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به آئینه تمام نما: بیاناتی از استاد آیت الله حائری شیرازی درباره حضرت امام حسین (ع) و واقعه عاشورا

نمایش همه
آئینه تمام نما: بیاناتی از استاد آیت الله حائری شیرازی درباره حضرت امام حسین (ع) و واقعه عاشورا
بریدۀ کتاب

صفحۀ 24

گاهی ممکن است، انسان اشتباه بفهمد. زهیربن‌قین مدت‌ها اشتباه می‌فهمید. او می‌پنداشت که عثمان، مظلوم کشته شده است و علی(ع)، نسبت به کشته شدن او کوتاهی کرده است؛ از این جهت مدتی با بنی‌امیه متحد بود. صلح امام حسن(ع) با معاویه شرایطی را به وجود آورد که غبارها فرونشست و فضا آرام شد و وضعیت مه‌آلود برطرف شد. در این شرایط زهیر پرونده معاویه و بنی‌امیه را یک بار دیگر خوب مطالعه کرد و متوجه شد که این‌ها اهل دنیا هستند و نمازشان ظاهری است. همچنین متوجه شد اصحاب امام علی و امام حسن(ع) منزه و پاک هستند. زهیر در جریان دعوت حسین‌بن‌علی(ع) از سوی کوفیان، می‌گفت: این مردمی که حضرت را دعوت کرده‌اند مرد نیستند و قولشان قول نیست. امام حسین(ع) به خاطر دعوت این‌هاست که به عراق می‌آید، اما این مردم تنهایش می‌گذارند. می‌گفت: من در خون فرزند رسول‌خدا(ص)، شریک نشدم. اگر همه‌ی مردم هم امام(ع) را دعوت کنند تا به کوفه بیاید، من این کار را نمی‌کنم. او می‌دید که عزم آن حضرت جزم است. همه‌ی خاندان امام با ایشان صحبت کردند تا از این سفر منصرفش کنند. زهیر می‌گفت: من هم اگر صحبت کنم، نمی‌توانم از این تصمیم منصرفش کنم. اگر با آن حضرت رو به رو بشوم و تشویقش کنم که به عراق برود و او هم برود و کشته شود، من هم در خونش شریک هستم. بهتر است که نه من او را ببینم و نه او من را. هر دو به سمت عراق می‌رفتند و زهیر سفارش کرده بود که در مسیر هرجا دیدند حسین‌بن‌علی(ع) منزل کرده است، نایستند، هرجا هم که ایشان رد شدند، همان جا منزل کنند تا با ایشان روبه‌رو نشود. در یکی از منزل‌ها که آن حضرت توقف کردند، زهیر در حال بستن بار خود بود که از آنجا برود. در همین حال که زهیر در حال آماده شدن برای رفتن بود، پیک امام حسین(ع) نزد او آمد و گفت: «یا زهیر بن قین ان اباعبدالله الحسین علیه السلام بعثتی الیک لتأتیه» (این زهیربن‌قین، اباعبدالله الحسین مرا به سوی تو فرستاده تا به نزد او بیایی). زهیر با خود گفت: از آنچه می‌ترسیدم به آن رسیدم. همسرش گفت: پسر دختر پیامبر(ص) صدایت کرده است و تردید می‌کنی؟! زهیر دید نرفتنش حمل بر بی ادبی است؛ لذا به خدمت امام(ع) رفت.

12

لیست‌های مرتبط به آئینه تمام نما: بیاناتی از استاد آیت الله حائری شیرازی درباره حضرت امام حسین (ع) و واقعه عاشورا

نمایش همه
مقتل امام حسین (ع)ترجمه وقعه الطف: بازسازی مقتل الحسین ابومخنف (157ق) کهن ترین روایت از واقعه کربلاحسین (ع) از زبان حسین (ع): زندگی و زمانه امام حسین (ع) از زبان ایشان

پیشنهادهایی برای ماه محرّم

19 کتاب

درمورد عاشورا کتاب‌های خیلی زیادی وجود دارد. برخی از این کتاب‌ها صرفا به نقل گزارشات تاریخی پرداخته‌اند، برخی از آنها تحلیلات سیاسی و اخلاقی ارائه داده‌اند و برخی نیز از جنبه‌های هنری و اجتماعی به آن نگریسته‌اند. بخشی از بهترین کتاب‌هایی که در این حوزه مطالعه کرده‌ام را در لیست مجزایی قرار دادم. قطعا کتاب‌های بهتری وجود دارد که از دیده‌ی من پنهان مانده است و شما مطالعه‌شان کرده‌اید. این لیست صرفا گزینش و سلیقه‌ی من است. این کتاب‌ها با توجه به گرایشات و تحلیل‌های مختلف دسته‌بندی شده‌اند. برای مثال آیت الله مصباح یزدی درمورد عاشورا تحلیلی متفاوت از مرحوم فیرحی دارد لکن هر دو تحلیل را در لیست آورده‌ام تا گرایشات و تفکّرهای مختلف بتوانند از لیست استفاده کنند. اگر به گزارشات معتبر از تاریخ عاشورا علاقه دارید، مقتل الحسین علامه عسکری را بخوانید. به اندازه مقتل جامع مرحوم پیشوایی تخصصی نیست ولی بسیار خوب و جمع و جور است. اگر جمع‌بندی خوبی از تحلیل‌های عاشورایی می‌خواهید عاشورا شناسی استاد محمد اسفنیداری را بخوانید. اگر هم به متون کهن فارسی علاقه دارید، حتما مجذوب کتاب روضه خواهید شد. کتاب آذرخش کربلا نیز یکی از بهترین تحلیل‌های موجود درمورد عاشوراست که به تبارشناسی و مفهوم‌شناسی مسئله امر به معروف می‌پردازد. امیدوارم از ظرفیت ماه محرم برای ارتقای سطح آگاهی خود استفاده کنیم.

9

یادداشت‌ها

          این روزها دارم کتاب "آیینه‌تمام‌نما" از آیت‌الله حائری شیرازی رو می‌خونم. قطره‌قطره می‌خونم‌ که تموم نشه. 
توی این کتاب درباره فلسفه صد لعن و سلام مطالبی خوندم👇

#عاشورا، فرصت فکر کردن است.
چرا صدبار لعن را تکرار می‌کنید⁉️
برای اینکه دست‌کم به آن فکر کنیم و بیندیشیم.
چرا صدبار سلام می‌کنیم⁉️
برای اینکه شاید یکی‌اش از روی #فکر گفته شود.
چرا در مسجد جمکران صدبار "ایاک بعبد و ایاک نستعین" می‌گوییم⁉️
یعنی اینجا را بکاوید. مساله‌ی شما اینجاست.
چرا در زیارت عاشورا باید صدبار به اهل نماز و اهل قبله نفرین کنید⁉️
برای اینکه #نماز را بشناسید.
نماز بی‌فکر همین بدبختی‌ها را می‌آورد.
اشقیای کربلا همه چیز داشتند، ولی عقل نداشتند.
همه کار می‌کردند، ولی فکر نمی‌کردند.
آنها حتی گریه هم داشتند.
امامان از شما گریه می‌خواهند، اما از روی فکر.

در زیارت عاشورا سلام به حسین‌ابن‌علی (ع) بعد از صد لعن به دشمنان او وارد شده است.
تقدم #لعن بر #سلام، تقدمی اتفاقی و تفننی در عبارت نیست.
بلکه یک تقدم استراتژیک، اساسی و رکنی است.

امام خمینی نیز چون تکیه بر کفر به طاغوت داشت، ایمان بالله‌اش، ایمان بالله مستقیم است. همان وضعیتی که در ابراهیم ع و سیدالشهداء ع و آموزشهای آنها بود.

هر چه فرد در اخلاقیات و علم و کارهای دیگر فوق العادگی داشته باشد، باید اول دید که او در کفر به طاغوت در چه حدی است و به کجا رسیده.

#نه‌به‌غرب‌زدگی
#نه‌به‌اسلام‌آمریکایی
        

11