متاستاز اسرائیل؛ استمرار تبعیض، ترور و تعدی

متاستاز اسرائیل؛ استمرار تبعیض، ترور و تعدی

متاستاز اسرائیل؛ استمرار تبعیض، ترور و تعدی

3.9
43 نفر |
31 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

30

خوانده‌ام

56

خواهم خواند

122

ناشر
جام جم
شابک
9786009051878
تعداد صفحات
311
تاریخ انتشار
1400/8/29

توضیحات

        کتاب حاضر با تاکید بر این‌که جنگ با اسرائیل ادامه جنگ فقر و غناست، نگاشته شده است. نگارنده از سه نفر که تاثیر بسزایی در به ثمر رسیدن این کتاب داشتند نام برده؛ که می گوید: نام دو نفر را بلدم و سومی را نه. اولین نفر امام خمینی (ره) عزیز است، نه به‌دلیل جایی که گفت؛ اسرائیل باید از بین برود بلکه به علت جایی که گفت جنگ ما جنگ فقر و غناست و جنگ بشریت با اسرائیل ادامه جنگ فقر و غناست و هرگز تمام نخواهد شد، مگر روزی که عدالت در این کره خاکی اجرا شود. دومین نفر که در این کتاب بسیار موثر بود، عبدا... شهبازی است که به ما آموخت که زرسالار یعنی چه! و پیوند زرسالاری و صهیونیسم چیست و چرا نمی‌توان آن‌را نادیده گرفت و سومین کسی که بسیار از او ممنونم، خانم صهیونیستی است که در کانادا زندگی می‌کند و در سال ۲۰۰۵ هر روز برای من نامه فحش، تهدید و ... می‌فرستاد و همان‌جا بود که من فهمیدم صهیونیسم یعنی چه! این سه نفر چشمم را به واقعیت تمام و کمال باز کردند. حرف‌های بسیاری در این کتاب زدم از جمله این‌که؛ صهیونیسم همانقدر ضدیهود است که فاشیست‌ها ضدیهود بودند. صهیونیسم را یهودی نبینید.
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به متاستاز اسرائیل؛ استمرار تبعیض، ترور و تعدی

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به متاستاز اسرائیل؛ استمرار تبعیض، ترور و تعدی

نمایش همه

پست‌های مرتبط به متاستاز اسرائیل؛ استمرار تبعیض، ترور و تعدی

یادداشت‌ها

          ایتالو کالوینو ابتدای کتاب اگر شبی از شب‌های زمستان مسافری می‌نویسد که برای مطالعه‌ی این کتاب «راحت ترین حالت را انتخاب کن: نشسته، لمیده، چمباتمه، درازکش، به پشت خوابیده، به پهلو خوابیده، دمرو، توی مبل، نیمکت، مبل متحرک، راحتی، عسلی یا توی یک ننو...» همان اول کار باید نوشت که کتاب تازه‌ی کورش علیانی از این جنس است. اصلا نمی‌شود در راحت‌ترین حالت آن را خواند! کتاب کورش مجلس روضه نیست که یکی بگوید و ما بگرییم. از جنس مجلس تعزیه است؛ یکی می‌زند، یکی باید جواب دهد... در حین خواندن، گفت‌وگو با نویسنده شکل می‌گیرد. طبیعتا کتاب مناسب کسی است که اولا حدی از آگاهی را راجع به موضوع صهیونیزم (به نثر کورش صیونیزم) داشته باشد و در ثانی علاقه‌مند به خواندن متنی چالشی باشد. کتاب پس از مطالعه در ذهن باز می‌شود و گل می‌کند. وحشی است و رام نیست. بیش از آن که پاسخ دهد، سوال ایجاد می‌کند.
از کتاب انتظاراتِ گفت‌مانِ رایج را نداشته باشید، نکته‌ی تکراری و خصوصا شعاری ندارد. کتاب به شکل عقلانی به هولوکاست نگاه می‌کند، و می‌داند حمله‌های ابلهانه، چه‌گونه موتور محرکی است برای جریان رسانه‌ای صیونیزم. از مجمتع صنعتی نظامی آیزنهاور به شکلی بدیع به گل‌خانه‌ی اسراییل می‌رسد و تا وقایع روز پیش می‌آید... کتاب خون عاریایی ندارد!!
آن‌چه مرا جذب کرد و اتفاقا به شکلی واگرا پس از مطالعه درگیر آن شدم، موضوع آغاز سلطه‌ است؛ این که مثل تاجری زیرک تخم‌مرغ‌ها را در سبدهای مختلف جابه‌جا می‌کنند و به خلاف تصورات ساده‌ی تک معادله تک مجهول، نه بریتانیا، نه فرانسه و نه حتا امریکا تنها ملجا و پناه‌گاه اشغال‌گران نیستند و تاجر زیرک مدام صورت معامله و برچسب قیمت را با جداول سود و زیان لحظه‌ای تغییر می‌دهد... کورش از واقعه‌ی دیریاسین سوی دیگری از قصه را به من نشان داد که در آن ساکنان بومی عر‌ب‌زبان هیچ‌گاه تصوری از مانده‌گاری این گروه‌های وحشت‌زا و بی‌ریشه (چند مشت تروریست به تعبیر کتاب) نداشتند... و من در دل، به موضوع داعش فکر می‌کردم و شباهت‌های شگفت‌ش به صیونیزم که اگر ریشه دوانده بود چه‌گونه با یک کارت «به رسمیت شناخته شدن» زیر میز منطقه می‌زد...
        

75

          اسرائیل کجای زندگی ماست؟ 

ما به عنوان یک شهروند ایرانی چه مواقعی با اسرائیل مواجه شده‌ایم و آیا محل‌های برخورد ما با اسرائیل در نظرمان آنقدر مهم بوده‌اند که «اسرائیل» مسئله ما بشود؟

پاسخ‌ها برای این پرسش می‌تواند به نسبت هر آدمی متفاوت باشد اما بعید می‌دانم افراد زیادی باشند که اسرائیل برای آن‌ها چیزی فراتر از اخبار جسته‌گریخته خبرگزاری‌ها، روز قدس، تعصب دینی، انصراف ورزشکاران ایرانی و برخی کشورهای دیگر درمقابل ورزشکاران اسرائیلی و دشمنی دیرینه جمهوری اسلامی با این رژیم باشد.

در‌ این میان #کورش_علیانی معتقد است، اسرائیل یک متاستاز است. بهتر اگر بگویم اسرائیل یک سرطان است با متاستاز یا فراگستری شدید. از طرفی او معتقد است بن‌مایه اسرائیل تبعیض است؛ بنابراین می‌شود اسرائیل را مساوی تبعیض دانست و متاستاز اسرائیل را متاستاز تبعیض. یعنی اسرائیل با گسترشش، تبعیض را فراگیر می‌کند و لوازم اصلی این گسترش نیز ترور و تعدی است.

شما هم قبول دارید در صورت قبول این ادعاها، مسئله اسرائیل بسیار جدی‌تر از تصورات ماست؟ چیزی ورای یک مسئله منطقه‌ای، سیاسی و حتی مذهبی. یک مسئله انسانی منحصر به فرد که نمی‌شود برای تقریب ذهن گفت شبیه فلان مسئله است.

#متاستاز_اسرائیل تلاش می‌کند چنین چیزی را ثابت کند و در‌مسیر این اثبات اطلاعات مختصر و قابل توجهی از تاریخ شکل‌گیری این گروه تروریستی و سیاست‌های آن ارائه می‌کند که مواد استدلال نویسنده‌اند و من فکر می‌کنم کتاب تا حد قابل توجهی در این مسیر موفق بوده.

در کنار اینها زبان نویسنده جذاب و فرم کار فوق‌العاده است، طوری که خواندن یکباره ۲۷۲ صفحه کتاب هم آدم را خسته نمی‌کند. از طرفی ارجاعات متعدد و ترغیب خواننده به جستجوی بیشتر، شیرینی خواندن این کتاب را دوچندان می‌کند‌ و خواننده بعد از پایان کتاب فکر می‌کند، نه یک کتاب مختصر که یک مجموعه مفصل دو جلدی را مطالعه کرده.

البته آمدن پانویس‌ها در انتهای هر بخش و معلوم نبودن نقل‌قول‌ها بعضی اوقات توی ذوق می‌زند. یعنی همینطور داری می‌خوانی یکهو سیاق متن عوض می‌شود و بعد می‌فهمی این یک نقل قول بوده یا برای دیدن یک ارجاع باید کلی ورق بزنی تا برسی به پایان بخش و این برای من اصلا دلپذیر نبود.

درهرحال خواندن «متاستاز اسرائیل» مجموعا برای من که اسرائیل همیشه برایم یک مسئله نسبتا جدی بود، بسیار لذت‌بخش بود چون چیزهایی را در سرم تکان داد و مسئله اسرائیل را برایم تبدیل به مسئله‌ای جدی‌تر و با ابعاد گسترده‌تری کرد و فکر می‌کنم هرکس انسان برایش کمی مهم باشد خواندن این کتاب می‌تواند برایش لذت‌بخش و جذاب باشد.
        

24

          کتاب هایی که توسط نشر جام جم در قالب روایت منتشر می شود، نظر هر کتابخوانی را به خود جلب می کند.
همچنین تبلیغاتِ شیرینِ صفحه‌ی اینستاگرام این انتشارات، انگیزه‌ی کافی برای خرید این مجموعه را فراهم می کند:
《کافی است یکی از کتاب های نشر جام جم را بگیرید، اطمینان داریم مجبور می شوید یکی یکی بقیه را هم بخرید و در کتابخانه برای شان جایی باز کنید، حالا این ۱۳ کتاب، یک وجب مَردانه شده، منتظر وَجَب‌های بعدی هم باشید.》 

یکی از انتخاب هایم از میان این ۱۳ کتاب، "متاستاز اسرائیل" بود.
فقط هم به خاطر اسمِ جذابِ کتاب. متاستاز چیست؟ 

مدتی گذشت و با خبر قتل خبرنگارِ خبرگزاری الجزیره، خانم شیرین عاقله، شروع به خواندنش کردم. به همراه سوال هایی که در ذهنم بود. چرا اسرائیل این همه آدم می کُشد؟ چرا به خبرنگارها هم تیراندازی می کند؟ چرا افکار عمومی دنیا برایش مهم نیست؟ چرا دوست دارد منفورِ عالم و آدم بشود؟ 

شروع کردم به تورق کتاب. برای اینکه در جریان کامل کتاب قرار بگیرم، چندین بار صفحات ابتدایی کتاب را خواندم و از همان ابتدا دانستم که با یک نگاه متفاوت از بقیه‌ی کتاب های در رابطه با این موضوع طرف هستم. 

کتاب با روایت تاریخی از تشکیل دولت اسرائیل از ۱۵۰ سال پیش تا الان آغاز می شود. نگرانی بابت خسته کننده بودن مباحث تاریخی وجود ندارد. چرا که نویسنده با استفاده از عنصر روایت، ملالت این نوع مباحث را برطرف کرده است.
در ادامه، داستان آدم های دخیل در تاسیس این رژیم را می بینیم
از تئودور هرصل که اولین نظریه پرداز تشکیل یهودستان بود تا رودولف راکر آلمانی که با شعرهایش، ترس یهودی ها از نبرد طبقاتی را از بین بُرد و افرادی که متأثر از نیچه و سخنان توییت وار او بودند.
قسمت قابل توجه کتاب مطالبی بود که نگاهِ مخاطبِ ایرانی را نسبت به مسئله ی فلسطین تحلیل می کند. تحلیلِ نه بر اساس مسائل اعتقادی و مسائل مربوط به طلسم و جادو.
تحلیلی عالمانه که جواب مناسبی برای سوال هایم داشت.
نگاه ایرانی با تبلیغات صهیونیستی در شبکه های اجتماعی مثل توئیتر و اینستاگرام ویروسی شده.
پیج اسرائیل به زبان فارسی را ببینید. چقدر لطافت و حقوق بشر از آن تراوش می کند؟!
در حالی که متاستاز اسرائیل ثابت می کند، بنای این ساختمان بر تبعیض، ترور، تجاوز و تعدی است.
با پوزخند می‌گویم: اسرائیل به درختان صدساله ی زیتون رحم نمی کند چه برسد به شیرین ابوعاقله.
چند مُشت تروریست بیشتر که سازمان ملل آن را به عنوان کشور اعلام کرده
به این می ماند که گروه تروریستی داعش به وسیله ی سازمان ملل به عنوان یک کشور به رسمیت شناخته بشود
گروه های ترور الان هم در دولت اسرائیل با همان شاکله وجود دارند.
هاگانا، ایرگون، لِحی، پالما و...
با مطالعه و تبلیغ این کتاب، دوگانگی طرفدار نظام که مخالف با اسرائیل باشد؛
و مخالفِ نظام که موافق اسرائیل باشد، از بین خواهد رفت.
با پاسخ های عالمانه‌ی آقای کوروش علیائی این دوگانگی که بیشتر به خاطر لج بازی عده ای می باشد، نخواهیم داشت. 

مخالف و موافق نظام جمهوری اسلامی خواهد دانست، این غُده‌ی سرباز کرده‌ی متعفن، کسی را به عنوان دوست نمی شناسد. همه را دشمن می بیند.
        

18

          چند نکته به بهانه کتاب متاستاز اسرائیل 

پرده اول: سربازی اجباری 
چند صفحه‌ای از کتاب به موضوع امتناع جوانان اسرائیلی از سربازی اجباری پرداخته است. این بخش‌های کتاب را که می‌خواندم، با خودم گفتم چقدر جای کتاب‌هایی که شده در حد چند صفحه به سربازی اجباری در همین حوالی بپردازند، خالیست. 

پرده دوم: تبعیض و دیگر هیچ
تبعیض بد دردی است آقاجان. آدمیزاد را خفه می‌کند. نمی‌شود که روز قدس پابرهنه‌ها کنار سیاسیون فاسد یک صدا فریاد مرگ بر اسرائیل سر دهند. یکجای کار می‌لنگد آقاجان. 

پرده سوم: معجزه روایت 
تا دلتان بخواهد کتاب تاریخی و سیاسی درباره اسرائیل نوشتند و خوانده‌ایم. اما پای روایت کردن که به میان می‌آید، حکایت عوض می‌شود. دم کورش علیانی گرم. ای کاش بلندگوهای رسمی، فقط کمی روایت کردن یاد بگیرند. 

پرده چهارم: برای همه 
فرقی نمی‌کند که در سال ۱۴۰۲ ایران زندگی می‌کنی یا در سال ۲۰۲۳ ساکن ینگه دنیا هستی. مخاطب کتاب انسان است. 

پرده پنجم: پیغامی برای صادق زیباکلام
آقای زیباکلام هرجایی که بفرمایید یک نسخه از این کتاب را هدیه برایتان بیاورم. آخر هفته مهمان کدام سفارتخانه هستید؟ 

پرده ششم: متاستاز اسرائیل 
متاستاز شرایطی است که در آن سرطان، شیوع پیدا می‌کند و نقاط دیگر بدن درگیر می‌شود. حتما در خبرها دیده‌اید که درمان‌هایی برای انواع سرطان‌ها کشف شده‌اند. درمان سرطان اسرائیل هم پیدا می‌شود؟ 

پرده هفتم: مبارزه مردم 
دعوای با اسرائیل، بیش از آنکه دعوای دولت‌ها باشد، دعوای مردم است. شرط نابودی اسرائیل هم در عملی کردن همین جمله است. به‌نظر من تمام تلاش علیانی در کتاب هم بیان همین مفهوم است. 

پرده آخر: تا پای جان 
راستش را بخواهید به سرتاپای جمهوری اسلامی انتقاد دارم؛ اما برای نابودی لکه ننگی به نام اسرائیل از دامن کره خاکی، در این دعوای نابرابر کنار جمهوری اسلامی و فلسطین عزیز می‌ایستم. راستی، چند سال از آن ۲۵ سال مانده؟
        

9

ویدئو در بهخوان
          اگر به منطقه غرب آسیا مربوط هستید، قطعا از قضیه اسرائیل متاثر اید و روایت تشکیل‌ش هم به شما ربط دارد. برای توضیح بیشتر؛ خوبه که کتاب جان قزوینیان، درباره رابطه ایران و امریکا رو مطالعه کنید و نقش نتانیاهو در اعمال تحریم‌های فلج کننده علیه ایران به موازات انجام مذاکرات هسته‌ای در دولت اول اوباما رو ببینید. (در پیج اینستاگرام‌م طی یک پست (فرسته) به این موضوع پرداختم)

اگر هم از جایی دیگر هستید، به حکم «تعهد به امنیت اسرائیل» توسط نظم فعلی حاکم بر جهان به این مساله ربط پیدا خواهید کرد.

امروز از #زیباکلام گرفته تا #زیدآبادی تحلیل خودشون رو جهت سفیدشویی #صیونیزم یا دست کم سیاه‌نمایی مقابله با اسرائیل ارائه میدهند. ولی ما قبل از ورود به این بحث‌ها باید یه تصویر کلی از روند شکل‌گیری آنچه اسرائیل نامیده میشه داشته باشیم و این کتاب دقیقا همین رو روایت میکنه. کتاب تاریخ نیست روایتی است از ماجرا. نگارش جذاب و خواندنی داره و احتمالا رضای #امیرخانی برای همین در فهرست معرفی کتاب دو-صد ش پیشنهادش کرده.

اکثرا بریتانیا و اعلامیه بالفور(۱۹۱۷ ) رو آغازی بر اشغال فلسطین می‌دونند. اگر این رو بپذیریم و در ادامه صلح عثمانی با بریتانیا و کشورهای پیروز در جنگ جهانی اول، رو نقطه عطف ماجرای اسرائیل بنامیم. چه میشه که یکی از پایه‌های ارتش فعلی اسرائیل (گروه تروریستی لحی) به این نتیجه می‌رسه که باید از بریتانیا عبور کنه و لرد موین و یکی از نزدیکان چرچیل رو ترور کنه😳 - البته با همکاری فرانسه

ینی انگار کن چرچیل چه حسی داشته اون روز؛«مار تو آستین پرورش دادم » 😁 ولی به این ماجرا به این سادگی نیست و برای درک دقیق ماجرا باید کتاب رو بخونید.


شاید مهم‌ترین حرفی که کتاب می‌زنه اینه؛ چرا تعهد به امنیت اسرائیل اینقدر مهمه برای غربی ها. در فصل گلخانه آقای آیزنهاور، به این موضوع می‌پردازه و من تو کلیپ پیوست بهش اشاره کردم.
 این نگاه جدید بود و ندیده بودم.


اینم بگم اولین روایتی که من در این موضوع دیدم، پادکست گجستگان رادیو مضمون بود، ولی این کتاب جزییات بیشتری رو مطرح می‌کرد. اگر حال خوندن کتاب رو ندارید، پادکست‌ #گجستگان رو گوش کنید.

پ.ن ۱: چاپ چهارم، که چاپ اول‌ش ۱۴۰۰ بوده، ۳۰۰ صفحه، ۱۲۰ تومن

پ.ن ۲: سیمافکر یه مناظره بین علیانی و زیدآبادی گذاشته که اون هم باید دیدنی باشه 

        

21

          کتاب جالب و خواندنی است. سبک نگارش نویسنده خاص، متفاوت و منحصر به خود اوست. گاهی کلامش طنز تلخی دارد که حقیقت دردناکی را بدجور حالی‌ات می‌کند. 
نگاه نویسنده به مسائل نو و بدیع است. از حوادث تاریخی روایت خاص خودش را ارائه می‌دهد. اشرافش به مسائل اسرائیل و این همه سال تحقیق و پژوهش و تسلط بر زبان عبری حس تحسین و قدرشناسی نسبت به نویسنده را در دلم ایجاد کرد.
عنوان کتاب برایم سوال‌برانگیز بود. متاستاز را انگار جایی قبلاً شنیده بودم. در ذهنم این واژه ربطی به بیماری وخیم یا سرطان داشت. اما مطمئن نبودم. رفتم جست‌وجو کردم و متوجه شدم احساسم درست بود. 
متاستاز یعنی رشد و گسترش سلول‌های سرطانی از محلّ اولیه به سایر قسمت‌های بدن‌. این یعنی کنایه‌ی نویسنده به غده‌ی سرطانی بودن رژیم نژادپرست اسرائیل. چه عنوان با مسمّایی! الحق که همین‌طور است. در طول خواندن کتاب با اطلاعات دقیق و منابع موثقی که نویسنده ارائه می‌دهد، هیچ خواننده‌ی منصفی باقی نمی‌ماند که سرطانی بودن این رژیم را قبول نکند.
اگر می‌خواهید همه‌ی بخش‌های کتاب را درک کنید و خوانش کتاب برایتان سخت نباشد، کتاب‌های تاریخی مربوط به جنگ‌جهانی اول و دوم را بخوانید، مخصوصاً نگاهی به تاریخ جهان جلد ۲ و ۳ و مجموعه‌ی ۳ جلدی تو زودتر بکش. در طول خواندن کتاب تو زودتر بکش سوال‌هایی برایم پیش آمد که پاسخش را در این کتاب پیدا کردم.
        

9

          باسمه
🔰 بعیده که شخصی داخل ایران زندگی کرده باشه و لااقل کلیاتی از قضیه فلسطین نشنیده باشه؛ اما متأسفانه با تقریب بالایی میشه گفت کیفیت این دانسته ها (و حتی کمیتش) خیلی خیلی کمه… اولین بار زمان جنگ 2021 بود که کتاب «10 غلط مشهور درباره اسرائل» اثر مورخ اسرائیلی ایلان پاپه رو خوندم. گرچه کتاب برای مخاطب غربی و عبری نوشته شده، ولی اینقدر نکات جدید و شنیده نشده برای من داشت که خودم شوکه شدم…
🔰 از اون زمان به بعد بود که وقت گذاشتم تا یک سری منبع با کیفیت پیدا کنم برای جبران این نادانسته ها. روند هرچقدر هم جلوتر رفت، بیشتر اثبات کرد که مقابله با موجودیتی این چنینی در ابعاد مختلف چقدر ضروری هست… [لیست اون کتابها رو در بهخوان احتمالاً ایجاد کنم و جای دیگه هم اگه کسی خواست، ازم بپرسه بهش میگم.]
🔰 برسیم به این کتاب! فکر نمیکردم این کتاب، اینقدر برام جالب بشه؛ ولی شد! این کتاب روایتی بی تکلف، وطنی و متفاوت رو به قضیه شکل گیری موجودیت اشغالگر قدس داره که ار لحاظ ارجاعات و استنادات هم اصلاً دست بسته عمل نکرده و میشه بهش مطمئن بود. روایت "تبعیض" محور شکل گیری ایده اسرائیل و استمرارش گرچه ممکنه مسئله ای حاشیه ای به نظر بیاد؛ اما آقای علیانی تلاش کردن نشون بدن  که اتفاقاً دال محوری قضیه همین بوده و هست.
🔰 کتاب، پیوست هایی در انتهای خودش داره که واقعاً در حد متن کتاب عالی هستن… روایت های «علی کو؟ علی کو؟» و «ربایش و قتل محمد ابوخضیر» از دردناک ترین روزمره های فلسطینی بودن که قلم شیوای آقای علیانی باعث میشد حس کنی انگار اونجایی…
🔰 آقای علیانی از جناح چپ سپهر سیاسی ایران هستن. گمان میکنم به سبب همین گرایشات، در مواردی از نقش شوروی و یا چپگراهای اسرائیلی در ابتدای تأسیس رژیم صهیونیستی چشم پوشی شده. نگاه ایشون هم به شکل مبارزاتی تا حدی باز هم با این مسئله مواجه هست که خب البته اینقدر نکات اثرگذاری نیست که کار رو علیل بکنه. انتقاد دیگه هم کنار هم گذاشتن پانویس و ارجاع در انتهای هر فصل بود که باعث تکرر رفت و برگشت میشد
🔰 حتماً توصیه میکنم کتاب رو مطالعه بکنید 🇵🇸🧡

پ.ن: کتاب 311 صفحه هست
        

20

          صحبت از اسراییل بهانه نمی خواهد.خصوصا این روزها که پستی و رذالت را به اعلا درجه رسانده‌اند. همیشه باید از این غده سرطانی حرف زد آنقدر که تمام رشته‌های روح و روانمان،نه به عنوان یک مسلمان، که به عنوان یک انسان به تنفر از این گروه بزرگ تروریستی گره بخورد. 
آنقدر بدانیم و بخوانیم که اگر ماشین جنگی فعال رسانه‌ای این رژیم جعلی ،قصد مسموم کردن فضا را داشت، و خواست با دروغی بزرگ جهانی را فریب دهد ،پیش دستانه  بدانیم چه می خواهد بگوید و چگونه حقیقت را وارونه جلوه دهد. و پاسخی درخور برای سخن دروغ آنها داشته باشیم.

کتاب متاستاز اسراییل نوشته کوروش علیانی ذره‌بینی در دست گرفته و بخش هایی از تاریخ،هویت و موجودیت اسراییل را بزرگ نمایی کرده تا جزئیاتی که معمولا زیر خبرهای احساسی و  پر از خشم و کینه از این منطقه ملتهب بیان می شود،دفن نگردد.
او سعی کرده است به دور از باورهای افراطی و دور از مذهب خود ، چیزی را بگوید که خودِ واقعی این هیولای قتل و غارت را به مخاطب نشان دهد.

کتاب متاستاز اسراییل در سه بخش تهیه شده است.به شهادت علیانی در مقدمه‌ی کتاب او تاریخی پیوسته و زمان مند از وقایع و مصائب این سرزمین پر درد را بازگو نکرده است بلکه به دنبال افرادی رفته است که خواسته و ناخواسته روح صهیونیست را زاییده و پرورش داده‌اند.
بخش اول در باب یهودیان و مسیحیانی است که با آرزوی سرزمین موعود یا با مقاصد سوسیالیستی و گاهی برای مقاصد برتری طلبانه و نژاد پرستانه ،گاه از منظر ادبیات و هنر و گاهی اقتصاد و سیاست،سنگ ساختن کشوری ساختگی برای ملتی ساختگی را به سینه زده‌اند.
در این میان دلایل حمایت غرب و یا مخالفت‌های آنها با منافع اسراییل نیز آورده شده است.
او به صورت مستدل به کمک منابعی به روز کتاب را تکمیل کرده است و در انتهای هر فصل از این منابع نامبرده است.
در بخش دوم چند فصل در مورد حیات اسراییل و چگونگی زیست این گروه تروریستی بزرگ تحت نقاب یک حکومت پرداخته است. فعالیت‌های علمی،پژوهشی،نظامی و سایبری این حکومت با چه پشتوانه‌ای انجام می‌شود و اقتصاد جهان و کشورهای غربی در کدام گلوگاه گرفتار اسراییل و سیاست‌های اوست.
در بخش آخر نیز به بررسی انواع جنگ‌هایی که اسرائیل آنها را ابداع کرده است و چه در فلسطین و چه در باقی نقاط جهان با ابتکار اسرائیلی ها ظهور کرده است،می پردازد.حقایقی که جای شک باقی نمی گذارد که برای صلح واقعی فقط و تنها فقط یک راه پیش روی دنیاست و آن هم نابودی کامل موجودیتی به نام اسراییل است.تنها در این صورت است که جهان نفس تازه می‌کند. 

در پیوست کتاب هم به عنوان آخرین بخش از افراد و ماجراهایی نام می برد که درد روی درد می گذارد و نمونه‌های عینی از یهودیان و مسلمانانی است که قربانی وحشی‌گری اسرائیل شده‌اند.
بزرگترین نقطه‌ی ضعف زبان کتاب پژوهشی و علمی است و مخاطب عام باید حوصله به خرج دهد تا بتواند از محتوای کتاب استفاده کند ولی کیفیت مطالب کتاب بالاست و در بخشهایی کاملا تازه .  با این حال ممکن است مخاطب در فهم مطالب قسمتهایی به اشکال برخورد و ماوقع را متوجه نشود.‌ در بخش هایی نویسنده قضاوت خود را وارد می کند که متن را شیرین می کند و لحن او از یکنواختی کار می کاهد.

کتاب مناسب بزرگسال است و نوجوان ۱۵ سال به بالای که کتابخوان باشد و علاقه‌مند به این حوزه.

#متاستاز_اسرائیل 
#کورش_علیانی
#نشر_جام_جم

https://eitaa.com/vazhband
        

10

          ۱. کتاب پر هست از اسامی، تاریخ‌ها و اتفاقات که در طول کل کتاب تکرار می‌شند، برای خوندنش باید حتما یک کاغذ و مداد کنار شما باشه و هر اسم و رخداد و تاریخش رو یادداشت کنید تا اگر وقفه بین خوندن شما افتاد راحت ادامه بدید، من اولش نمی‌دونستم و چون فاصله افتاد بین خوندن فصل های کتاب، چند باری از اول شروع کردم:) 
بهتره ناشر در چاپ بعدی کتاب یک همچین ضمیمه‌ی فهرست‌واری رو اضافه کنه تا خوندن کتاب آسون‌تر بشه برای مخاطب.
۲. چه بهتر بود اگر اسم کتاب همون اسمی که خود آقای علیانی انتخاب کرده بودند براش می‌موند (اسرائیل، یک روایت) تا طیف وسیع تری از سلیقه های فکری ترغیب بشند به خوندنش. اسم کنونیش هرچند یک واقعیته اما به عنوان تیتر یک کتاب تاریخی که دونستن وقایعش برای هر انسانی واجبه  خیلی هوشمندانه انتخاب نشده.
۳. قلم نویسنده خیلی جذاب و دل‌نشینه برای روایت‌ کردن تاریخ. همچنین برای رفرنس‌های جنایات تماما از منابع خبری اسرائیلی استفاده کرده و از تحلیل های شعار زده پرهیز کرده.
پیشنهاد می‌کنم در اولین فرصت بخونیدش.
        

24