یادداشتهای عمو حسام (49) عمو حسام 1404/6/3 توسعه و مبانی تمدن غرب سید مرتضی آوینی 4.4 37 دوست ندارم وقتتون رو با یه یادداشت خیلی طولانی بگیرم و دوست دارم لبّ کلام رو گفته باشم. بهقولِ شیخ اسماعیل رمضانی بیایم ببینیم چقدر از سبک زندگیِ غربی فاصله گرفتیم؛ همونقدر مسلمونیم. حالا اگر دوست دارید بدونید چقدر مسلمونید و چقدر دغدغهی مسلمونزندگیکردن تو یه مملکت اسلامی رو دارید، این کتاب برای شما نوشته شده. اما نه؛ اگر هم که دوست دارید همچنان اعتقاد و ایمانتون با سبک زندگیِ غربیتون دچار اختلاف نشن و هرکدوم برای خودشون حرفی برای گفتن داشته باشن، این کتاب برای شما تجویز نشده! و چقدر من سوختم پای بعضی جملاتِ آوینی عزیز که چند ده سال پیش به امید اجرای فرامین حضرت امام در راستای رشد و ترقی جامعهی اسلامی در انقلاب اسلامی، مینوشت «امید است بزودی انقلاب اسلامی در فلان حوزه اصلاح بشود»، «غربی که در همهجا «بجز در جمهوری اسلامی ایران بحمدلله» توانسته فلان مشکل را ایجاد کند» و... و تقریباً هیچکدوم از اون صحبتها اجرا نشده و حتی در سنهی ۱۴۰۴ هجری شمسی این مقالاتِ دههی شصت توی کشورمون مصداق داره..! پیشنهاد میکنم قبل از این کتاب، کتابِ «ماجرای فکر آوینی» رو خونده باشید و حداقل کمی فلسفهی اسلامی بلد باشید. هرچند بلد هم نباشید مشکلی ایجاد نمیکنه. ولی فهمتون از کتاب بالاتر میره. 5 13 عمو حسام 1404/5/30 محرم راز حسین ایزدی 4.5 1 چقدر این کتاب رو دوست داشتم و چقدر ازش حس و حال خوب گرفتم. تنها ایرادی که بهنظرم وارده، نبودِ ترجمه برای یسری عبارات و اشعار کتاب و بیانِ مباحث سنگینی بود که شاید مخاطب عام نتونه از پسِ فهمشون بربیاد. وگرنه کتاب، با تدوین و دستهبندی مناسبی که داره حس و حال خوبی رو بهتون میده و در کلیتش عالیه! و این کتاب هم هدیهی استاد ابراهیمی، استاد دورهی بینهایت، بود😁؛ و خب ایشون طی یک عملیاتی حقیر رو شرمندهی لطفشون کردن و این کتاب رو به نیتِ شناخت عارف ناشناختهی شهرمون، بهم هدیه دادن. و خب ما هم نامردی نمیکنیم و هر موقع سر قبر نورانیِ آیت الله تالهی عزیز مشرف میشیم استاد رو یاد میکنیم که بلکه جبرانی کرده باشیم از برای این هدیهی قشنگشون:) رفقای بینهایتی و مخصوصاً رفقای همدانی، این کتاب رو بخونید و ببالید به عارفخیزی خاک شهرمون که از دل این خاک، ملاحسینقلیها و شیخ بهاریها و شیخ تالهیها و انصاری همدانیها و... سر از آسمون خدا درآوردن و رفتن و ستارهای شدن در تارکِ کهکشان نیستی و فانی در کهکشان حضرت باقی شدن. 4 7 عمو حسام 1404/5/29 کتاب آه: بازخوانی مقتل حسین ابن علی (ع) یاسین حجازی 4.6 115 هرچند تجربه خوندن مقتل داشتم اما این کتاب در عین سادگی، یه شاهکار و یه بازگشته به مقتلخوانی. و چه خوب و هنرمندانه این کار انجام شده. شروع رفاقتم با این کتاب از اتوبوسی بود که به سمت مرز مهران برای زیارت اربعین مشرف میشدیم. کتاب صوتی تهیه کرده بودم اما خب انتظارات من از چنین کتابی یه کتاب صوتی قویتر و بهتری بود. اما خب با اینهمه، دوسش داشتم و دل به قلم آقای حجازی دادم؛ و جرعه جرعه ازش نوشیدم و سوختم و عاقبتالامر امروز به پایان رسوندمش. این کتاب فرصتیه برای خوندن مقاتل. از دستش ندید و ما رو هم بههنگامِ آه و بکاء از دعای خیرتون محروم نفرمایید. 0 16 عمو حسام 1404/5/28 باده توحید: در کربلای عشق سیدمحمدصادق حسینی طهرانی 4.7 7 از حسم به کتاب نمیتونم چیزی بگم و زبانم قاصره از برای توصیف این کتاب. برای شناختِ خدای حسینآفرین و خدای شیرین و خدای خوشمزهای که باید او را چشید، در دل معارفِ حسینی؛ این همون کتابیه که باید بخونیدش. این دومین کتابی بود که از آیت الله طهرانی مدظله میخوندم و بیان شیوا و شیرین ایشون رو زیر نگاههام میچشیدم. و دوست دارم که زنده باشم و توفیق این رو داشته باشم که باز در محرم و صفری، دوباره این کتاب رو دستم بگیرم و باهاش عشقبازی کنم و اشک بریزم. 0 8 عمو حسام 1404/5/27 اکنون فاضل نظری 4.2 43 و بالاخره همهی کتابای آقا فاضل رو خوندم.🥲❤️ این کتابشون هم مثل بقیه کتاباشون شیرین و خوندنی بود. انقدری که از چند صفحهش عکس گرفتم و دوست دارم مدام بخونمشون:) 1 3 عمو حسام 1404/5/26 رحمت واسعه محمدتقی بهجت فومنی 4.3 35 للحق! حقیرتر و کوچیکتر از اونم که بخوام بر صحبتهای گهربار آیت الله بهجت رضوان الله علیه نظری داشته باشم. کلام ایشون بهقدری شیرین و منور بهحق هست که همواره یاد و تذکرهای باشه برای ما... تنها و بدترین ایرادی که به کتاب هست فقط اینه که تدوین و ویراستاری درستی انجام نشده و حتی شخصی مثل من هم که تشنهی این معارف هست هم ممکنه از تکرار و ویراستاری ضعیف کتاب حوصلهش سر بره و فقط به دنبالِ این باشه که کتاب رو تموم کنه بلکه چیزی که بهش نیاز داشته و در طلبش بوده از کلام مبارک آیت الله بهجت بشنوه. اما با اینهمه، به همهی عشاق و دلدادگان حضرت سیدالشهداء این کتاب رو توصیه میکنم که بخونن. هرچند شاید مطالب تکراریِ زیاد و نبود انسجام توی گردآوری و ویراست کتاب، خستهمون بکنه، ولی چیزی از وجوب خوندنش کم نمیکنه. 0 7 عمو حسام 1404/5/25 هفتاد و سومین نفر یاسین حجازی 4.6 33 نیمهشبی بود و من بودم و هوای خنک چلهی تابستان و چشمان خستهام. در حال گشت و گذار در بهخوان بودم که یادداشتی توجهم را جلب کرد به این کتاب. من هم که پولم با خرید چهارتا کتاب چاپ قدیمی ته کشیده بود، به خود امید این را میدادم که این کتاب صوتی در بینهایت طاقچه موجود باشد و امشب را که حوصلهی مقتلخواندن ندارم، بدون اشک نگذرانم. که خب لحظهای امید دلم ناامید شد. دیدم علامت پنجاه درصد تخفیف گوشهی تصویرِ کتاب صوتی موجود است که نشان از بینهایتینبودنش میداد. با خود میگفتم ای بابا. چقدر قیمت کتاب بوده که حالا اینطوری تخفیف زدهاند به جانش که مردم تهیه کنند؟! که خب با کمال تعجب دیدم قیمت کتاب چهار هزار تومان است و با تخفیف ۲۰۰۰ تومان شده. صوت اول طرماح را که میشنیدم «به به»ی نثار تیم تولیدِ این کتاب صوتی کردم و گفتم حیف است حالا که انقدر ارزان است رفقای خویش را از این اثر هنری گران محروم بدانم. آتش زدم به مالم و به اندازه دوازده هزار تومنی که برایم باقی مانده بود، کتاب را با التماس دعایی نثار رفقای خویش کردم و دوباره هندزفری به گوش گذاشتم و چشمان خود بستم. و گریستم و گریستم و گریستم... 1 8 عمو حسام 1404/5/6 داستان فراموشی یامین پور 5.0 3 واقعاً در حدی نیستم بخوام راجع به این کتاب و تلاشی که نویسندهی محترم برای التفات و توجه و ذکر به حق از دریچهی حکمت و فلسفه کرده، نظری بدم. ولی در همین حد میتونم بگم کتاب فوقالعادهای بود برای یادآوری آنچه که همیشه با ماست و ما با او نیستیم. به قول علامه حسنزاده فقید: الهی هرکه را دیدم با خود است؛ مرا با خودت دار..! فقط یه کلمه میتونم بگم که عالی بود! آقای یامینپور عالی بود! و این تلنگری بود برای خود من که مدعی غربستیزی و دوری از فرهنگ غرب میکردم. و حالا تلنگری بزرگتر از اون تو خودم میبینم که چه حیف که معارف والای ما انقدر مهجور شدن و به فراموشی سپرده شدهن..این داستانیه که وقتی به فراموشی بره، حقیقت هم ما رو به فراموشی میبره و این آغازگرِ مرگ حقیقت بشر و انسان کامله. و چه بسیارند عبرتها و چه کمند عبرتگیرندگان.. امید که ما از اوناش نباشیم:) اگر دوست دارید این کتاب رو بخونید، حتما لازمه یه مقدار کمی کلام و فلسفه بلد باشید..ولی نخونده باشید هم مشکل خاصی ایجاد نمیکنه. و اینکه کتاب ماجرای فکر آوینی رو قبل این کتاب شروع کرده باشید انستون با مطالب کمی راحتتر خواهد بود. یاعلی:) 0 35 عمو حسام 1404/4/22 سقای آب و ادب سیدمهدی شجاعی 4.4 107 «کربلا برای تو که خون منی، انتهای راه نیست، ابتدای جایگاه است. آن نوح بود که برای راندن کشتی، نیاز به آب داشت، تو که حسین منی،کشتیات را به خشک میرانی به شط عطش میافکنی و لنگرت را از کنارهی کویر کرب و بلا باز میکنی و سفر نجاتبخش و حیاتآفرینات را از خاک و خون آغاز میکنی.» کتاب واقعا شیرینی بود. به دنبال قلم شیرینِ نویسنده توی فصول مختلف کتاب بودم که به راز محبوبیت کتاب پی ببرم و این امر در فصل نهم کتاب محقق شد.. بخونید و اشک بریزید و امید که از دستانِ ابوالفضائل و کلیددار باب مدینهی علم نبی مدد بگیریم برای پرواز و حرکت و عشق با این کاروان خالق آب و ادب.. یاعلی.. 0 13 عمو حسام 1404/4/4 جایگاه جن، شیطان و جاودگر در عالم اصغر طاهرزاده 4.5 2 بیان شیوا و روانی که استاد طاهرزاده برای تبیین مباحث داشتن من رو در ابتدای کتاب به ذوق آورد و تا وسط کتاب یک نفس پیش رفتم. و خب بخاطرِ مشغلههای ذهنی و خارجی نشد که ادامهش بدم. الآن هم مابین دو اذان مغرب و عشا بقیهش رو خوندم و داستان من با این کتاب تموم شد. این کتاب رو به بینهایتیها بیشتر پیشنهاد میکنم. مباحثی که توی کتاب هست یجور مباحث تکمیلی کتاب انسانشناسی هست و خب مراقبتهایی که استاد طاهرزاده ذکر میکنن کمک میکنه به نگاهداشتنِ فکر و خیال از اندیشههای شیطانی. و من الله توفیق 1 12 عمو حسام 1404/4/4 هنر ظریف رهایی از دغدغه ها مارک منسون 3.8 82 دغدغه نویسنده قابل تحسینه ولی حیف وقت که صرف خوندنش بشه:) 1 12 عمو حسام 1404/3/3 قرار با خورشید؛ روایت هایی از مواجهه با امام رضا مهدی قزلی 4.1 10 بسی گران چه از نظر قیمت خرید چه از نظر ارزشِ کار. بسی شیرین..بسی یادآور روزهای دیرینِ قهر و آیین.. خلاصه که خیلی کتاب خوبی بود. من بخاطرِ قیمت زیادش نیم نمره کم میکنم. 1 13 عمو حسام 1404/2/24 مکتب سلیمانی موسسه جوانان آستان قدس رضوی 4.6 7 عشقبازی ما با این کتاب هم تموم شد. کتابی که از یه دوست دانشجومعلمِ باحال هدیه گرفتمش. کتاب در وهله اول به مسئله شهادت و جهاد اکبر در میدان عمل میپردازه و با اندیشههای امام راحل و امام خامنهای به شرح و تببین این میپردازه که چه شد که سلیمانی، سلیمانی شد! و اساساً این تفکر غلطی که ما در اثر این پیدا کردیم که شهادت مقصد هست رو با اندیشههای دینیِ اصیل زیرسوال میبره و به این میپردازه که دقیقاً باید دنبال چه چیزی باشیم! در مقام دوم داستانهای کوتاه و بخشی از وصیتنامه بعضی شهدای شاخص و نامآشنای ایران در کتاب میاره که با خوندنشون مسئلهی اول کتاب براتون کاملاً در ذهنتون تببین میشه و با شخصیتهای محبوب و کتابهایی که در وصفشون نوشته شده آشنا میشید. پیشنهاد میکنم این کتاب رو از انتشارات برترین آرزو اصلاً از دست ندین و حتماً جزو مطالعاتتون قرارش بدید! 1 7 عمو حسام 1404/2/19 معرفت شناسی جلد 1 محمدحسن وکیلی 4.6 6 بسم الله الرحمن الرحیم. از اونجایی که برای این کتاب یادداشتهای قشنگتری نوشته شده، من هم فقط ارجاع میدم که دیگر یادداشتهای موجودِ این کتاب رو بخونید و ازش استفاده کنید. اما در تکمیلیِ مطالبِ این کتاب، کتبی رو که نویسندهی محترم کتاب و اساتید در دورهی احیا به ما توصیه کردند رو بهتون معرفی میکنم: ۱.منطق کاربردی از استاد علی اصغر خندان ۲.مغالطات از استاد علی اصغر خندان ۳.درآمدی بر منطق از استاد منتظری مقدم ۴.عیار تجربه از استاد محمدعلی تولایی 0 7 عمو حسام 1404/2/5 خداشناسی جلد 3 محمدحسن وکیلی 4.8 2 آهای! آره خود تو! تویی که درسای خشک آموزش و پرورش کوفتت شده و از درس دینی فراری هستی! تویی که با خودت میگی«چطور با دین و زندگی، نه دین داریم نه زندگی». تویی که واست سواله که خدا کجای عالمه و اگرم باشه چه فرقی به حال من میکنه. اصلاً این خدایی که میگید هست چجور میخواد تکامل و بیگبنگ رو توجیه کنه؟! تویی که واست سواله که دقیقاً ما چکارهایم تو این عالم و اصلا این خدا اون بالابالاها داره برا خودش چیکار میکنه. تویی که برات سواله این خدایی که شما عادل معرفیش میکنید چجور میتونه ظلم و شرور توی عالم رو خلق کنه. تویی که کلییییی سوال ذهنت رو درگیر کرده و نمیدونی دقیقاً چه جوابی بهشون بدی..تویی که دیگه اینهمه دین و زندگی خوندی داره حالت بهم میخوره! آره دقیقاً منظورم خودتی که کلی سوال ذهنت رو درگیر کرده و براشون جوابی پیدا نکردی.. این کتاب مخصوص خودته! کتابی که سعی کرده اینهمه سوال مهم و شیرین رو برای تو به زبون ساده توضیح بده. تازهشم اگر نتونستی مطلبی رو هضم کنی، برات ویدیوهای آموزشیش رو تو کیوآرکدهای لابهلای صفحات قرار داده. دیگه چی بهتر از این؟! تازهشم برات دورهٔ آموزشی بینهایت رو بهصورت رایگان قرار داده که بتونی هم به جواب سوالاتت برسی، و هم کلی جایزهٔ بدون قرعهکشی ببری! کجا؟ تو سایت بینهایت: bn.javanan.org پس «برخیز و با من همسفر شو!».. 1 5 عمو حسام 1404/2/5 عرفان امین: بررسی عرفان و سلوک الی الله در اندیشه حضرت آیه الله خامنه ای مدظله محمدعلی تولایی 4.5 3 جستجوی کلمه «عرفان» در اینترنت، یعنی باز شدنِ دروازهی یک دنیای رمزآلود! دنیایی که اگر لابهلای آنهمه تاریکروشن و راه و بیراههاش، راه درست را فقط تشخیص هم بدهیم، قدم اول را برای رسیدن به گمشدهی حقیقی انسان برداشتهایم. اما پیدا کردنِ راه روشنِ بهمقصدرساننده در آن، چندان هم ساده نیست! بیراهههایی هست که بعید نیست مسافر جستجوگر را با سرعت نور، به سمت تاریکیهایی ببرند که خیلیها از درونشان سالم برنگشتند… کتابی که پیشروی شماست، یک منبع نورِ قویست تا این دنیای پر رمز و راز را، از دریچهی نگاهِ کسی نشانتان بدهد که خیلی مشهور است، اما نمیشناسیدش! «عرفان امین»، حرفهایش را از توضیحِ معنای عرفان و انواعش و مشخص کردنِ مرزهای بین عرفان و اخلاق و تصوف، آغاز میکند؛ رسالت اصلی این کتاب اما پرده برداشتن از جنبهای از شخصیت رهبر انقلاب است که تا الان، ناگفته و ناشنیده مانده! نویسندهی ریزبینِ عرفان امین، ذرهبین به دست گرفته و از لابهلای صحبتهای کوتاه و بلندِ آیتاللّٰه خامنهای در سالهای دور و نزدیک، نگاه ایشان نسبت به عرفان و سلوک الی اللّٰه را استخراج کرده تا از زاویهای تازه به سکّاندارِکشتی انقلاب نگاه کنیم. از نظر رهبر ایران در مورد عارفان بزرگ گذشته و اکنون، رابطهی نزدیک ایشان با عارفان همعصر ما، نظر و رابطهی مقام معظم رهبری با عرفان نظری و عملی، و دیدگاه عمیق و ناب ایشان نسبت به عرفان. بعد از اینها، کتاب به پنج پیوست کاربردی و خاص ختم میشود تا شروعی باشد برای فهم بیشترِ دنیای عرفان و قدم گذاشتن در مسیر درستش… به امیدِ رسیدن به بالاترین لذت! 0 0 عمو حسام 1404/1/22 در حلقه رندان 3.4 2 بجز یه تعداد کمیشون، شعرای جالبی نبودن یا اگر هم بودن لغو و چرت و پرت بودن🫤💔 شعر آخریو حال کردم یکم.. 0 1 عمو حسام 1404/1/22 بی کتابی محمدرضا شرفی خبوشان 3.9 74 -بی کتابی خوب بود؟ +والا نظر خاصی ندارم شیخ. یجاهاییش خیلی خستهکننده، یجاهاییش خیلی دردناک، یجاهاییش خیلی بیادبی، یجاهاییش خیلی مفصل و.. میشد. ولی کلیت کار رو دوست داشتم و ازش لذت بردم. و سوالی که برام پیش اومده اینه که چجور یه نویسنده انقدر میتونه دقیق و ظریف باشه که یه چنین کتابی رو روایت کرده باشه؟😃 0 0 عمو حسام 1403/12/21 انسان شناسی، جهان شناسی جلد 2 محمدحسن وکیلی 4.8 6 و ما ادراک ما النفس.. «من عرف نفسه فقد عرف ربه..» من که هستم؟ آیا من همینی هستم که میبینم؟ آیا من همینی هستم که - به خیال خویش - زندگی میکنم و گذر ایام خویش به بطالت میگذرانم؟ و اگر من تن نیستم پس براستی من چیستم و جایگاهم چیست؟ «اى نفس بى حیاى نویسنده! واى بینوا شنونده! اگر قطع به این عوالم دارى، کو اثرش؟! چرا آرامى؟! چرا بر سر کوه ها نمى روى؟! چرا به بیابان ها فرار نمى کنى؟! چرا ورد شب و روزت وا حسرتا على ما فرطت فى جنب الله نیست؟! بلکه اگر مظنه هم دارى چرا از غصه نمى میرى؟! بلکه اگر احتمالش هم مى دهى باید این احتمال، عیش تو را منغص کند و لذتت را از اعراض این دنیاى دنیه فانیه قطع کند.» این کتاب رو به همهٔ کسایی که دنبال حقیقت خودشون هستن و کسایی که حقیقت خودشون رو در قالب تن خلاصه کردند و استعداد آدمی رو کور کردند پیشنهاد میکنم؛ و مهمترش به همهٔ نوجوونای همسن و همفکر باحال و مشتیم که دنبال کتاب خوبی برای یادگیری اصول عقایدشون هستند. بینهایت شو..! 0 4 عمو حسام 1403/12/16 یک صندوق شبهه (پاسخ به شبهات برگزیده جامعه) سید محمدحسین راجی 4.1 2 بنظرم واسه یه مخاطب عمومی که راجع به کارآمدی نظام و پیشرفتهای ایران مختصر بخواد بدونه خیلی خوبه. 0 0