معرفی کتاب معرفت شناسی اثر محمدحسن وکیلی

معرفت شناسی

معرفت شناسی

4.6
28 نفر |
6 یادداشت
جلد 1

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

12

خوانده‌ام

78

خواهم خواند

19

شابک
9786227281095
تعداد صفحات
116
تاریخ انتشار
1399/6/15

توضیحات

        اولین جلد کتاب با موضوع «معرفت‌شناسی» با سرفصل‌های «راههای شناخت واقعیت»، «مبانی تفکر»، «سواد رسانه ای» و « مغالطات منطقی» است.
      

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

تعداد صفحه

5 صفحه در روز

لیست‌های مرتبط به معرفت شناسی

یادداشت‌ها

          📚 *معارف کاربردی؛ معرفت شناسی*

📌پیشتر در معرفی کتاب توحید؛ داروی دردها، مختصری درباره مجموعه کتب معارف کاربردی و حجت‌الاسلام وکیلی نکاتی گفته شد. مجموعه ۷ جلدی معارف کاربردی (که اخیراً در سه جلد هم منتشر شده است) نوشته حجت‌الاسلام وکیلی در صدد است منظومه فکری معارف اسلامی را با زبانی روان و با تمثیل‌های گوناگون برای گروه سنی نوجوان و جوان بیان کند. جلد اول آن، *معرفت شناسی* نام دارد.

📍 فصل نخست کتاب به تعریف و ضرورت اصول عقاید می پردازد و نقطه آغازین بحث *سعادت طلبی و لذت جویی انسان ها* است. در فصول بعدی با راه های شناخت واقعیت آشنا خواهیم شد و در انتهای کتاب هم چند مغالطه کاربردی مطرح می‌شود.

⁉️ روان است و دارای عبارات پیچیده کمی است. البته باید توجه داشته باشید که کتاب، برای کسی نوشته شده است که مطالعات جدی درباره اصول عقاید نداشته است و به همین جهت برخی قسمت های کتاب ممکن است دارای سطوح بیشتری هم باشد و به عبارت دیگری ناقص باشند! (فی المثل یکی از اساتید می‌گفتند بحث بدیهیات در این کتاب دقیق و درست نیست. ولی چون برای مخاطب نوجوان تالیف شده است، نمی توان چندان خرده گرفت...)
🖇 *تمثیل‌های کتاب* و سعی در کاربردی کردن مباحث فوق‌العاده است 👌

🔻🔻🔻
#معرفی_کتاب
#کتاب_پنجم
#اعتقادی
✒️ @derang_td (در پیامرسان بله)
        

1

- یا نور -
          - یا نور -

معرفت شناسی آمده تا معرفت ما را با «معرفت» یا همان «شناخت» آشنا کند.
در درس اول با تعریف اصول عقاید و ضرورت یادگیری آن آشنا می‌شویم و مختصری با عناوین معارف کاربری،  (همان دورهٔ ۷ جلدی: معرفت شناسی، انسان شناسی، جهان‌شناسی، خدا شناسی و...) آشنا می‌شویم.
در دروس اول تا سوم هم به «راه های شناخت واقعیت» می‌رسیم و با عبور از آنها با معنا و اقسام علم و شناخت، راه های کسب آنها، تفکر، تجربه، شهود و... آشنا می‌شویم.
درس سوم سوالات ما را در مورد «شناخت» پاسخ می‌دهد.
دروس ششم تا هشتم نیز به مغالطات می‌پردازند و انواع مغالطات را توضیح می‌دهند.
با درک بنده، محتوای این کتاب مقدمه برای کتب بعدیِ دورهٔ هفت جلدی است و پیش نیاز های آن را فراهم می‌کند.
زبان ساده کتاب مخصوص نوجوان و جوان است و طبیعتا فهم مباحث دشوار منطق و فلسفه را برای ما ساده می‌کند.
مانند همه کتب معرفت شناسی (دوره ۷ جلدی و دوره ۳ جلدی) این کتاب نیز دارای رمزینه(QR code) است و در پیچاپیچ شبهات و سوالات به کمک ما می‌آیند.
اگر بخواهیم نکته‌ای خاص در مورد این کتاب بگوییم می‌توانیم به خطوط مخصوص حاشیه نویسی کتاب اشاره کنیم که ایده بی‌نظیری است و می‌تواند کاملا اندازه و قطع کتاب را توجیه کند؛ به طور کل این بخش به ما کمک می‌کند تا سوالات، نتیجه‌گیری ها، توضیحات اضافه خودمان -و در یک جمله- حاشیه هایمان را در این مکان که در تمام صفحات کتاب (بجز صفحات عکس دار) بنویسیم.
        

12

بسم الله ا
          بسم الله الرحمن الرحیم

فردا که زوال شش جهت خواهد بود
قدر تو به قدر معرفت خواهد بود

من توی این یادداشت:
📜 به اطلاعات کلی کتاب اشاره می‌کنم
✨ در مورد موضوع و محتوای کتاب به شما می‌گم
👩🏻‍🏫 و در نهایت خواهم گفت که مخاطبان خاص کتاب چه کسانی هستند و این کتاب برای چه کسانی می‌تونه مفید باشه.



📜 این کتاب جلد اول از یک مجموعه کتب معرفتی هستش که برای دوره «بی‌نهایت» طراحی و تدوین شدن. توی دوره بی‌نهایت که مخاطب هدف اون دهه هشتادی‌ها هستند قراره مطالبی رو یاد بگیرن که به فهم اونا از جهان هستی و عقائدشون کمک کنه. منتهی این موضوع به این معنی نیست که گروه‌های سنی دیگه نمی‌تونن از این کتاب استفاده کنن ( تو پرانتز بگم که نگارنده‌ی این یادداشت خودش متولد نیمه دوم دهه هفتاده و از این کتاب مطالب جدیدی یاد گرفته ✌🏼)

در مقدمه‌ی این کتاب اومده که موسسه‌ی جوانان آستان قدس رضوی این محتوای آموزشی رو برای نوجوانان و جوانان تدوین کرده تا توان عقلانی و استدلالی خودشون رو تقویت کنن و با مستحکم ساختن باورهاشون بتونن در مقابل هجوم شبهات در امان بمونن.

رشد فکری موضوع مهمیه به خصوص در دوره‌ی عجیبی که در اون قرار گرفتیم. از هر طرف هزاران موضوع متنوع به طور روزانه سر راهمون ظاهر میشن که اگر کوچکترین ضررشون اتلاف وقت ماست، در سطوح بالاتر می‌تونن انسانیت و اخلاق رو به قهقرا ببرن، تفکر ما رو مسموم کنن و در نهایت به تعقل ما آسیب بزنن.

این کتاب کلا ۱۱۶ صفحه داره و کتاب کم‌حجمی محسوب میشه. چند ویژگی هم براش ذکر شده که مطالعه‌ی اون رو برای سنین مختلف مناسب کرده از جمله:
۱. مطالب کتاب با ترتیب منطقی و زبان ساده تدوین شده
۲. مطالبی بیان شده که به درد زندگی انسان امروز می‌خوره
۳. اون دسته از مسائلی که ریشه در تاریخ علم کلام دارن و امروز در اولویت نیستن مورد بحث قرار نگرفته
۴. در کنار هر جلد، یه کتاب معلم هم تدوین شده که نکات و منابع بیشتر رو معرفی کرده.

👈🏼نکته مهم اینه که بعد از خوندن این کتاب شمه‌ای از علوم جذاب کلام، معرفت‌شناسی و منطق رو دریافت می‌کنیم. بنابراین تنها به مطالب این کتاب اکتفا نکرده و به سراغ منابع دیگه هم بریم.



✨ موضوع کتاب همون‌طور که از اسمش مشخصه به معرفت‌شناسی اختصاص داره. در معرفت‌شناسی به چگونگی شناخت واقعیت و کسب معرفت می‌پردازن. مطالب کتاب هم از ۸ درس تشکیل شده.
🔸درس اول به تعریف و ضرورت شناخت اصول عقائد پرداخته. سوال‌هایی در ابتدای هر درس مطرح میشه که در طول درس به پاسخشون می‌رسیم. 
🔸از درس دوم تا پنجم راه‌های شناخت واقعیت بیان میشه و سوال‌هایی از این قبیل که:
آیا واقعیت رو میشه شناخت؟
شناخت چیه و چه انواعی داره؟
تفکر چیه؟
اعتبارسنجی تفکر چگونه است؟
شهود و حس ششم چطور کار میکنه؟
چگونه از رسانه استفاده کنیم؟
آیا عالم هستی فقط در آنچه پیرامون ماست خلاصه میشه؟
🔸درس‌های ۶، ۷ و ۸ به معرفی مغالطات اختصاص داره. در تدوین این سه بخش از کتاب «مغالطات» دکتر سید علی اصغر خندان استفاده شده. من خودم به شخصه از این سه درس آخر و مغالطه‌ها خیلی خوشم اومد. البته به تمام انواع مغالطه نپرداخته و فقط نمونه‌های شایع و پراستفاده رو آورده که عبارتند از:
مغالطه اشتراک لفظی
مغالطه  واژه مبهم
مغالطه کلی‌نمایی و بیشتر نمایی
مغالطه وجه و کنه
مغالطه علت جعلی
مغالطه نقل قول ناقص
مغالطه عدم توجه به حیثیات



👩🏻‍🏫 این کتاب برای چه کسانی می‌تونه مفید باشه؟
با توجه به تجربه‌ی شخصی خودم، به نظرم این کتاب می‌تونه برای افراد زیر جالب باشه:
🔸افرادی که قبلاً در موضوع معرفت‌شناسی و کلام مطالعه نداشتن و قصد دارن شروع کنن
🔸افرادی که به دنبال یک کتاب با نثر روان برای شروع معرفت‌شناسی می‌گردند
🔸کسانی که علاقه‌مند هستند در زمینه‌ی معارف دینی مطالعه کنن.


پ‌ن: در کنار محتوا و مطالب هر کتاب، به خاطر علاقه‌ای که به بحث‌های هنری دارم به طراحی جلد کتاب هم توجه می‌کنم. به نظرم طراحی جلدش زیباست و کتاب مکملش هم طراحی هماهنگی باهاش داره. 
🌱🌱🌱
این یه یادداشت از منظر یک دهه هفتادی بود. اگه شما دهه هشتادی هستید و توی طرح بی‌نهایت این کتاب رو خوندین حتما درباره تجربه‌ی خودتون و اینکه چقدر براتون مفید بوده بنویسید و بقیه رو در مورد خوندن کتاب راهنمایی کنین🌱
        

12