یادداشتهای سجاد خالقی (20) سجاد خالقی 1401/11/29 چه کسی دورونتین را باز آورد؟ اسماعیل کاداره 3.5 2 توصیه میشود. ارزش یک بار خواندن یا شنیدن را دارد 1 8 سجاد خالقی 1401/11/17 مغازه خودکشی ژان تولی 3.3 424 این رمان در ایده تمام می شود. در واقع همه ی شهرت کتاب بخاطر سوژه ی بکر و جدید یا نوع نگاه متفاوت به زندگی ست. با شروع رمان ضعف نویسنده در همه جا به چشم می خورد. البته که خلاقیت خوبی در آن بکار برده شده تا همه ی اجزای دنیای تعریف شده در اثر یکدست و کامل باشد. در نهایت آخر رمان و اتفاق آخر کل استدلال های خوشگل و امیدهایی که به مخاطب داده ویران می کند. معلوم نیست این پایان غیر منطقی و عجیب از کجا آمده و چرا نویسنده کل کتاب و خودش را به این شدت زیر سوال برده. با همه ی این احوال این کتاب برای سرگرمی ارزش یکبار خواندن را دارد 0 15 سجاد خالقی 1401/11/16 پسرک، موش کور، روباه و اسب چارلی مکیسی 4.2 201 نویسنده ی این کتاب یک روز به خودش گفته چی بنویسم که معروف بشم؟ بعد در جواب خودش گفته یکی از معروف تربن کتاب جهان را کپی کن. و چه کتابی بهتر از شازده کوچولو؟ چارلی خلاقیتش را به کار برد تا یه اسب و یه موش کور به شازده کوچولو اضافه کنه. بعدش چند تا جمله ی خوشگل با فضای سانتیمانتال گذاشت توی دهن موش کور و اسب. مثلا آدم باید یاد بگیره اول خودش را دوست داشته باشه یا آدم بدون غذا زنده می مونه اما بدون عشق هرگز یا کمک خواستن به معنی تسلیم شدن نیست به معنی مبارزه کردنه. چارلی خیلی غرق پست مدرن و ادا اطوار ضد پیرنگ شده بود برای همین سر و ته و اول و آخر و وسط و هیچ جای کتاب بهش ربطی نداشت. بعد یه پاراگرافی که حداکثر صد تا کلمه می شد توی ۱۲۰صفحه کتاب پخش کرد. نقاشی ها را هم به بچه ی دوستش الکس سپرد که گاهی روی برگه کاغذ خط خطی می کرد. و اینچنین بود که این کتاب پا به عرصه ی وجود گذاشت و کمر بازار و دنیای ادبیات و شازده کوچولو و روباه و خلبان و ما را شکست. آقای چارلی من یو اسپیک فارسی؟ حالا اگه یه روز فارسی یاد گرفتی و این متن را خوندی بدون این پولا خوردن نداره، ما تو ایران نویسنده کپی کار زیاد داریم اما تو دیگه خیلی حرفه ای هستی، 5 23 سجاد خالقی 1401/10/23 کمین گاه: گزیده ای از بهترین داستان های کوتاه امریکا در سال 2006 آن پچت 1.0 1 مقام اول مزخرف ترین مجموعه داستان کوتاه در حال حاضر جهان با اختلاف به این کتاب تعلق می گیره. داستان کوتاه جهان داره به قهقرا میره😁😁 پس وقت برای خوندنش تلف نکنید 2 20 سجاد خالقی 1401/10/18 قیام سرخ: کتاب اول جلد 1 پیرس براون 4.3 6 قیام سرخ بدون شک یکی از بهترین رمان های فانتزی حماسی دنیاست. چیزی از ارباب حلقه ها یا ترانه ی یخ و آتش نداره. در دنیای آینده بشر بر اساس نژادش به رنگ های مختلف تقسیم شده. والاترین نژاد زرین ها هستند که هم به واسطه ی ژن و هم دستکاری علمی زیبا وقدرتمند و جنگاور هستند. صورتی ها خدمات جنسی، خاکستری ها سرباز و جنگجو، زردها پزشک و سرخ ها کارگر و مسئول حفاری مریخ برای سکونت انسان هستند. متن و زبان داستانی کاملا در خدمت فضای کتاب قرار داره. دنیای کتاب آمیخته ای از آینده و گذشته ی انسان هاست، یعنی هم تکنولوزی پیشرفته و هم عثب ماندگی اروپایی در قرون وسطی. در این دنیای به شدت طبقه بندی شده و مخوف که دیکتاتوری زرین ها زندگی سرخ ها را تلخ کرده یک سرخ قیام می کند و با حماسه، شمشیر و خوناب و خیانت و شجاعت مبارزه می کند. شاید این کتاب نمونه ای از جامعه ی امروزی ماست بدون اینکه خودمان بفهمیم چه رنگی هستیم. مطالعه ی این کتاب به شدت توصیه می شود اما خبر بد اینکه کتاب شش جلد طول می کشه پس وقت و بودجه ی زیادی می طلبه🙄 0 17 سجاد خالقی 1401/10/11 عقاید یک دلقک هاینریش بل 3.3 134 طبق انتظارم روح خشک آلمانی نویسنده توی کتاب موج می زنه داستان هم کند و یکنواخت بود پس جذابیتی نداشت 4 16 سجاد خالقی 1401/10/11 من او رضا امیرخانی 4.2 167 اولین کتابی که از امیرخانی خوندم. سه مرتبه سعی بیهوده کردم برای تمام کردنش اما نشد که نشد. منکر جذابیت کتاب و توانایی امیرخانی نیستم اما من مخاطب این کتابم نیستم که نیستم. کلا از جایی که علی پدرش را از دست میده و کم کم بزرگ میشه کتاب برام تموم شد و دیگه ادامه ندادم. اصلا مهم بودن کتاب دلیل نمیشه همه بتونن بخوننش، من این کتاب را بر خلاف خیلی ها دوست نداشتم همون طور که خیلی کتاب های مهم و معروف دیگه را هم نتونستم اصلا بخونم. اما از کارهای دیگه ی امیرخانی قیدار را خیلی دوست داشتم که بنظرم اولین کتاب چاپ شده ی ایشونه و بعد در موردش می نویسم 5 29 سجاد خالقی 1401/10/9 دختری در قطار پائولا هاوکینز 3.5 44 زنی الکلی که یک شکست عشفی را هم می گذراند حالا درگیر یک ماجرای جنایی شده. همه چیز بر علیه اوست اما مصرف زیاد الکل و ضربات روحی باعث مختل شدن حافظه اش شده تا نتواند از خودش دفاع کند تکه های پازل شب حادثه کم کم در طول رمان به ذهنش برمی گردد تا روایت بصورت خطی نشود و پریشانی روایت رمان های مدرن را داشته باشد. این تریلر روانشناسانه را به دوست داران رمان های ژانر توصیه می کنم. 1 27 سجاد خالقی 1401/10/9 نغمه محمد: شرحی بر نمایشنامه گوته درباره پیامبر اسلام (ع) محمد اخگری 0.0 1 این کتاب به شعر بلند گوته می پردازد شعری دیالوگ محور بین حضرت علی و حضرت فاطمه که به ذکر خصایص حضرت محمد می پردارد گوته بسیار از حضرت محمد تاثیر گرفته و به ایشان ارادت داشته. حتی گفته میشود در آخر عمر مسلمان شده. الله اعلم 2 8 سجاد خالقی 1401/10/7 سینوهه: پزشک فرعون جلد 1 میکا والتاری 4.1 4 نسخه ای از سینوهه داشتم سالها قبل. دوتا کتاب قطور بود که چند بار در نوجوانی خوندم و لذت بردم. تاثیر زیادی روی من داشت و هنوز به خدای آمون و خدای آتون و خدای کرت که یک مار بود و دخترهای جوان را براش می فرستادن تا مثلا به بهشت برن فکر می کنم. نیل بزرگ و جام های شراب، میخانه ها، مومیایی کردن ها و ارتش هورم هب تا آخر توی ذهن مخاطب می مونه بعدها فهمیدم ذبیح الله منصوری کتاب را چند برابر کرده توی ترجمه، طوری که اصلا میکا والتری روحش ازین تغییرات خبر نداشته. 2 17 سجاد خالقی 1401/10/5 تاریخ ترسناک جهان تری دیری 4.6 2 برای خیلی از ما تاریخ ساعت های کسل کننده و اجباری کلاس است با معلمی که قبل از ما کتاب را حفظ کرده و چیز بیشتری نمی داند. اما تری دیری نظر من را نسبت به این مساله کاملا تغییر داد او نشان داد با همه چیز می شود شوخی کرد و همه چیز را می شود به زبان طنز به خورد مخاطب داد حتی اگر آن چیز تاریخ باشد. با اینکه فقط یک جلد از این مجموعه ی هجده جلدی را خواندم اما مطمئنم یکی از بهترین مجموعه های انتقال محتوا بخصوص به نسل نوجوان است. بخصوص برای ما که بلد نیستیم خودمان را روایت کنیم فکر کردن و نوشتن مثل تری دیری می تواند راهگشا و حتی نجات بخش باشد من جلد چهاردهم را خواندم که نامش« سدههای میانی مصیبتبار» است و چقدر لذت بردم و چقدر افسوس خوردم. افسوس معلم های تاریخ مان، افسوس معلم های درس انقلاب اسلامی که به فجیع ترین و بدترین شکل ممکن ارائه می شود، افسوس ماندن خیلی هامان در نوع روایت صد سال پیش و خلاقیتی که هیچ وقت به خودمان زحمت ندادیم برای نسل خودمان و نسل های بعدی به خرج بدهیم. خلاصه که خودم و شما را توصیه می کنم به خواندن کتاب جذاب و شیرین تاریخ ترسناک جهان. باشد که روزی ما هم چنین خودمان را روایت کنیم 2 44 سجاد خالقی 1401/10/3 بذر خون محمد فائزی فرد 3.4 13 کتاب ژانر این رمان هم در ژانر تاریخ جایگزین قرار می گیره داعش وارد ایران شده و قسمت زیادی از ایران را اشغال کزده. داستان دور از کلیشه ها و مقدس نمایی مدافعان ایرانیه، نویسنده به خوبی از پس روایت نظامی گری و حال و هوای شهر اصفهان در محاصره بر اومده خوندن این رمان را به علاقه مندان ژانر توصیه می کنم 2 16 سجاد خالقی 1401/10/1 لویاتان اسکات وسترفلد 3.3 7 این کتاب یک مجموعه ی سه جلدی در ژانر تاریخ جایگزین است تاریخ جایگزین به معنی رقم خوردن تاریخ به شکلی غیر از اتفاقی ست که همه می دادنند در این رمان دو طرف جنگ از دو تکنولوژی متفاوت استفاده می کنند یک دسته مکانیک ها که از ابزار و فنون ساخت ماشین بهره میگیرند و بخش دیگر گروهی که موجودات را به خدمت گرفته اند و لویاتان در واقع نام نهنگ بسیار بزرگی ست که به عنوان ناو جنگی شناور در هوا استفاده میشود. در این میان یک رابطه ی عاشقانه هم در اواخر جلد سوم رو میشود که به لطافت و هیجان رمان جنگی کمک می کند این رمان برای نوجوان ها و بزرگ ترهای عاشق ژانر بسیار جذاب خواهد بود 1 14 سجاد خالقی 1401/9/30 زن در ریگ روان کوبو آبه 3.7 24 هنر نویسنده در این کتاب روایت خونسرد و به مرور یک وحشت بزرگ است. فلاکتی که کم کم و بعد یکباره روی سر شخصیت اول آوار می شود. مرد در چاله ای بزرگ دچار روزمرگی و بیهودگی می شود و هر روز باید برای زنده ماندن تلاشی طاقت فرسا انجام بدهد. شن و ماسه در این رمان معنایی فراتر از جسم مادی پیدا می کند و آنچنان در همه ی منافذ جسم و جان جا می گیرد که به جزیی از زندگی آدم تبدیل میشود. این کتاب به شدت جذاب و به شدت توصیه شدنی ست😁 0 28 سجاد خالقی 1401/9/29 همه تیمور آقامحمدی 2.6 4 مردها تنها هستند حتی اگر وسط جمع یا در یک خانواده ی شلوغ باشند. رمان همه یک رمان کم حجم و خوشخوان در مورد چند مرد است که ظاهرا ارتباط خاصی در زندگی باهم ندارند اما وجه مشترک زیادی دارند و آن تنهایی ست 9 22 سجاد خالقی 1401/9/28 بادبادک زرد پل موسیر 4.4 3 زندگی هیچ کس، هیچ وقت گل و بلبل نبوده نوجوان باید این را بفهمد تا سختی های زندگی را راحت تر تحمل کند. شاید پل موسیر برای همین منظور بادبادک زرد را نوشته، داستانش رئال رئال است با همان خشونت و تلخی و شیرینی زندگی. شخصیت اصلی که یک دختر بچه است باید با سرطان برادر کوچکش، مشکلات مالی و تنهایی کنار بیاید. باید امید را هر طور هست پیدا کند و پیدا می کند، با کمک پیرمرد تنهایی که در یک پاساژ پیانو می زند. نکته ی جالب در اکثر کتاب های نوجوان غربی مسائل جنسی و حریم خصوصی است مثل همین کتاب که به شدت روی دختر نوجوان ورابطه اش با پیرمرد حساسیت وجود دارد و به هیچ وجه تماس فیزیکی وجود ندارد چون دختر به سن قانونی نرسیده. محدودیتی ی که خیلی ها در کشور ما فکر می کنند آن طرف آب اصلا وجود ندارد و آزادی مطلق است اما از کتاب های نوحوان میشود واقغیت را فهمید 1 17 سجاد خالقی 1401/9/27 فواید اختاپوس بودن آن برادن 4.5 2 ما برای نوجوان های مان در ادبیات هیچ کاری نکرده ایم. اما غربی ها سنگ تمام گذاشته اند چون می دانند ادبیات آینده نگر و آینده سازاست به همین خاطر کتاب های نوجوان شان هر کدام یک تفکر عمیق دارد فواید اختاپوس بودن از همین دست کتاب هاست، دختری نوجوان با مشکلات فراوان روبروست و با تلاش فراوان می تواند آنها را پشت سر بگذارد این کتاب به دخترهای نوجوان اعتماد به نفس و سخت کوشی را آموزش می دهد بدون اینکه در دام فمنیست بازی و اداهای اهمیت دادن به دخترها را در بیاورد این کتاب را به دخترهای نوجوان توصیه می کنم 2 16 سجاد خالقی 1401/9/26 اتحادیه ابلهان جان کندی تول 3.4 57 جان کندی کتاب اولش را نوشت، یک شاهکار بود اما ناشران آمریکایی چاپش نمی کردند. جان با دود اگزوز ماشین خودکشی کرد. اما این پایان راه کتابش نبود، مادرش با سماجت زیاد کتاب را چاپ کرد تا بقول ویراستار کتاب همه بفهمند اتحادیه ابلهان در واقع ناشران آمریکایی بودند که این کتاب را چاپ نکزدند. این کتاب شاهکاری در شخصیت پردازی قهرمان های چلمن و منفور است، طنز مستتری در متن دارد و روایتی از یک چلمن واقعی. کتاب را با نشر چشمه و ترجمه ی پیمان خاکسار بخوانید 1 30 سجاد خالقی 1401/9/26 جز از کل استیو تولتز 4.1 166 وقتی بچه بودم خوراکی های خوشمزه مثل بستنی را مزه مزه می کزدم. دلم نمی اومد زود تمومش کنم برای همین خوردن را طول میدادم جز از کل همون خوراکی خوشمزه ایه که دلم نمی خواد تموم بشه. بدون شک یکی از شاهکارهای ادبیاته در عمق مطلب و در روایت طنز. هیچ وقت کتابو تموم نکردم و گاهی کمی ازش می خونم. شاید یه روز تمومش کنم و از اول شروع به خوندن کنم. کتاب را از نشر جشمه با ترجمه ی پیمان خاکسار بخونید 1 15 سجاد خالقی 1401/9/26 ترجمه الغارات: سال های روایت نشده از حکومت امیرالمومنین (ع) ابراهیم بن محمد ثقفی 4.7 147 معاویه مشاورانی از یهود و نصارا داشت، همچنین سیاست مدارانی از کل دنیای عرب، با ثروتی که از خراج شامات گرفته شده تا خلیفه را به سلطنت برساند. از طرف دیگر علی مردی که خیبر را فتح کرد در اوج تنهاییست. ابوذر، عمار و مقداد و قنبر و مالک اشتر شهید شده اند و اطراف امام را بزدل هایی گرفته اند که در مقابل لشکر کشی معاویه ترجیح می دهند در خانه بمانند و به جنگ نروند. مردم ساده لوح فریب جنگ روانی مداوم معاویه را می خورند و آنفدر به ندای لشکرکشی علی توجه نمی کنند که معاویه جری شده و مدام عراق را غارت می کند. حضرت آینده ی سختی را برای اعراب عراق پیش بینی می کند، سرانجام بعد از غارت های زیاد مردم به خودشان می آیند و قضد دارند لشکر کشی کنند اما ابن ملجم کار را تمام می کند این دوران شباهت عجیبی با دوران کنونی زندگی ما دارد. خواندن این کتاب در زمان پسا اغتشاشات ایران بر همه واجب است. 1 15