یادداشتهای محسن مدنی (31) محسن مدنی 1402/10/23 استادان بسیار، زندگی های بسیار برایان ال. وایس 3.6 3 به طور خلاصه در این کتاب دکتر برایان ال. وایس از طریق هیپنوتیزم در برخورد اولیه با یکی از مراجعینش به اسم کاترین، موضوع تناسخ و زندگیهای متعدد رو تجربه و اثبات میکنه که بعدها در مراجعین بعدش هم همین روند اثبات میشه. بیشتر کتاب حالت داستان گونه داره و زندگیهای گذشته کاترین از طریق پرسش و پاسخ تعریف میشه و مشخص میشه بسیاری از ناراحتیهای روحی و جسمی و ترسها که در ظاهر علتش نامشخص است بر میگردد به کودکی و حتی زندگیهای قبلی فرد. برای من از یه جایی به بعد فقط قسمتهایی جذاب بود که ارواح عالی یا اساتید از طریق کاترین صحبت میکردند و آگاهیهایی را مطرح میکردند. 0 12 محسن مدنی 1402/10/22 وزن و جسم و جان دیپک چوپرا 4.5 1 کتاب آگاهی دهنده و مفیدی بود. اصل و پایه کتاب بر مفاهیم طب کهن آیورودا هست. 0 6 محسن مدنی 1402/10/3 روز تولدت را بگو تا بگویم کیستی دانیل میلمن 4.5 1 محتوای کتاب درباره شناخت خود از طریق تاریخ تولد است. کتاب عجیب و کم نظیریست. ربطی به فال و محتواهای زرد ندارد. اگر تاریخ تولدتان دقیق باشد اطلاعات عمیقی می دهد که می تواند راهگشای زندگی هر کسی باشد. منشأ این روش به مکتب فیثاغورثی در یونان باستان باز میگردد. متاسفانه این کتاب خیلی سال است که چاپش متوقف شده است (چون آگاهی دهنده است). مجبور شدم افست این کتاب را از انقلاب تهیه کنم. به طور کل این نویسنده (دن میلمن) تجربیات معنوی بسیار جالبی را از سر گذرانده است که میتوانید در کتابهای "جنگجوی صلحجو" و "سفر مقدس" بخوانید و بهره ببرید. این دو کتاب اخیر تجدید چاپ شده و در کتابفروشی ها موجود است. 0 10 محسن مدنی 1402/9/20 برنامهریزی به روش بولت ژورنال: ردیابی گذشته، ساماندهی حال، طراحی آینده رایدر کارول 4.1 71 این کتاب با ترجمه سرکار خانم زهرا نجاری را همسرم برای مطالعه به من پیشنهاد کرد. قبل از مطالعه کتاب با این روش آشنا نبودم. از جمله کتابهای کاربردی هست که زندگی من رو تحت تأثیر خودش قرار داد و به منِ علاقمند به آزادنویسی، روش برنامهریزی بصورت کتبی (غیر دیجیتال) را یاد داد. سالها بود که علاقمند به نوشتن شخصی به صورت آزاد بودم. به بیان دیگر پیاده کردن نشخوارهای ذهنی روی کاغذ. بارها خواستم از تقویم یا دفترهای آماده برنامهریزی (پلنر) استفاده کنم، اما با شکست مواجه شده بودم. برای همین از جایی که خاطرم نیست، شروع کردم به استفاده از نرمافزارهای موبایل برای نوشتن کارها. چون نرمافزارها یکپارچه نبود و از طرفی خود موبایل موجب حواسپرتی میشود (شبکههای اجتماعی و ...) باز نتوانست کمک شایانی به من کند. همین استفاده از موبایل باعث شده بود از آزادنویسی هم فاصله بگیرم و چندین سال خودم را محروم کردم از لذت نوشتن با قلم ... تا اینکه با مطالعه این کتاب ورق برگشت و من یاد گرفتم چطور برای همه ابعاد زندگیم بنوسیم. یکی از ارزشمندترین هدایای امسال من، مطالعه این کتاب و شروع بولتژورنالنویسی بود و هست. بهترین تعریف از روش بولت ژورنال در همان صفحه عنوان کتاب نوشته شده است: ردیابی گذشته، ساماندهی حال، طراحی آینده پیشنهاد میکنم حتما ترجمه سرکار خانم زهرا نجاری را بخوانید چون خود ایشان دستی بر آتش دارند و بصورت حرفهای بولت ژورنال نویس هستند. سایت، اینستاگرام، یوتیوب و پینترست ایشان را حتما ببینید و استفاده کنید. به عنوان کسی که کتاب را کامل خوانده است پیشنهاد میکنم حتما کتاب را « کامل » بخوانید. برخلاف نظر برخی خوانندگان که گفتند نیمه دوم کتاب نیاز به خواندن ندارد میگویم که حتما کامل بخوانید. ترتیب فصول بطوریست که فصل اول، دوم، چهارم و پنجم مربوط به آموزش بولت ژورنال نویسی است و فصل سوم نویسنده مفاهیم و اصولی را بیان میکند که بسیار کلیدی میباشد. به زبان ساده و کاربردی بیان میکند. از ارتباط این اصول با بوژو نویسی میگوید و تجربههای مفید خود را در اختیار خوانندگان میگذارد. حتی اگر بارها این اصول را در دیگر کتابها خواندید باز هم دراین کتاب بخوانید. شما با مطالعه فصل اول و دوم میتوانید شروع به بوژو نویسی کنید اما دغدغهها و مسائلی که در فصول چهار و پنج مطرح میشود بسیار مهم هستند و با آن مواجه خواهید شد. از طرفی اصول زندگی برای استفاده بهینه از بوژو در میان سطرهای فصل دوم نهفته است. پس لطفا کل کتاب را بخوانید. یکی از دغدغهها برای شروع بوژو نویسی خرید دفتر یا کلاسوری است که مناسب این کار باشد. فقط برای استفاده خوانندگان میگویم چون به شخصه نتوانستم راهنمایی درستی در اینترنت درباره اینکه چه دفترچهای بخرم پیدا کنم. میدانستم چه ویژگیهایی برایم مهم است اما پیدا نمیکردم. تا اینکه با فروشگاه اینترنتی «سیباسکچ» آشنا شدم. این فروشگاه اقلام بسیار خوبی برای بوژونویسی دارد که مهمترینشان کلاسور چرمی است که تولید خودشان است. بسیار زیبا و کاربردی. اندازهای دارد کمی بزرگتر از A5. با تنوع کاغذهای مختلف. سرکار خانم زهرا نجاری هم در سایتشان پستی منتشر کردهاند و از اقلام نوشتاری که استفاده میکنند گفتهاند. بخوانید و استفاده کنید. امیدوارم شما هم مثل من با شروع بوژو نویسی زندگی و افکارتان متحول شود. 0 13 محسن مدنی 1402/9/17 قدرت انضباط شخصی: 21 راه برای کسب شادی و موفقیت پایدار برایان تریسی 4.5 1 کتاب خوب، روان و کاربردی بود. کتابیه که باید در طول زمان بارها و بارها خواند و تمرین عملی کرد. من چندین سال بود کتاب را داشتم اما نخوانده بودم. چقدر افسوس خوردم که این سالها نخوانده بودم. تاثیر عملی بر زندگیم گذاشت. بجای توصیههای زرد پیجهای... رک و راست تنها راه رسیدن به خواستهها و اهداف رو با جزئیات در ابعاد مختلف زندگی توضیح میدهد. از ترجمه روان کتاب راضی بودم. 0 5 محسن مدنی 1402/6/23 در باب زندگی مینیمالیستی: خداحافظ وسایل اضافه فومیو ساساکی 4.0 2 پشت جلد کتاب: فومیو ساساکی نویسندهای سی و چند ساله است که با سه پیراهن، چهار جفت جوراب و متعلقات مادی بسیار اندک در سوئیتی کوچک در توکیو زندگی میکند. در این کتاب، فومیو ساساکی فلسفه و تاریخ فرهنگی مینیمالیسم را از دوران بودیسمِ ذن تا استیو جابز بررسی میکند. او با ارائهٔ مجموعهای از قواعد ساده - قرض بگیرید؛ سبک خاص خودتان را در لباس پوشیدن داشته باشید؛ عکس چیزهایی که دوست دارید نگه دارید - نشان میدهد چگونه همگی میتوانیم از زندگی شادتر و با معناتری برخوردار شویم. کتاب بسیار خوشخوان و کاربردی بود. آنقدر باید خواند و تکرار و عمل کرد تا کم کم سبک زندگی عوض شود. بسیار منطقی و اساسی درباره مینیمالیسم و نتایجش در زندگی صحبت میکند. نویسنده از درونیترین تجربیاتش میگوید. خواندنش رو پیشنهاد میکنم. 0 28 محسن مدنی 1402/6/15 21 قانون مولانا: گر تو راه افتاده ای راهت هویدا می شود هاکان منگوچ 4.2 3 کاملا اتفاقی با این کتاب آشنا شدم. یه شب در کتابفروشی شهر کتاب مرکزی (نبش کوچه کلاته) بودم. داشتم قفسه کتابها رو میدیدم که چشمم خورد به اسم این کتاب. اسمش برام جذاب بود. برش داشتم. از اونجایی که کم ندیدم کتابهایی با عنوان و ظاهر جلد زیبا اما بیمحتوا، برش داشتم. این که نویسندهاش اهل ترکیه بود برام غریب بود، چون تا حالا از این دست کتابها از نویسندهای ترک نخوانده بودم. صرفا رمان خوانده بودم. کتاب را باز کردم. چند خط ازش خوندم. عجیب بود که به این سرعت به دلم نشست. مدتی دستم بود تا ببینم باهاش ارتباط میگیرم یا نه و بالاخره خریدمش. خواندن کتاب بسیار لذتبخش و مفید بود. از جمله کتابهاییه که بالینی هستند. در طول تمام عمر به کار میآیند. خوبه کنارت باشه و هر از چندی مرور کنی. کتاب "آرامبخش" و "بیدار کننده" ای بود. مفاهیم کلیدی بود. شاید بارها شنیده باشیم اما نیاز به مرور دارد... 0 14 محسن مدنی 1402/3/19 کاهن معبد جینجا، داستان سفر ژاپن یامین پور 4.0 101 درباره موضوع دیگران خوب نوشتند برای همین تکرار نمیکنم. کتاب خوشخوان بود و کیفیت چاپ (به جز عکس ها) و جنس کاغذ و اندازه کتاب بسیار خوب بود. اما درباره محتوا: سطرهایی که نویسنده بدور از باورها و اعتقادات <غلیظ> خود نوشته بود، قابل تأمل و خوب بود. اما نمیدانم چرا نویسنده اینقدر علاقه داشت که اعتقادات و رفتارهای مذهبی خود را بطور افراطی به نمایش بگذارد و از آن سخن بگوید! از طرفی انگار یکی از اهداف نویسنده این بود که بگوید: ""آنور آب خبری نیست. خودمون بهترشو داریم! ما خیلی خوبیم!" اگر علاقمند کتابهایی همچون"سفرنامههای برادران امیدوار" و سفرنامههای آقایان منصور ضابطیان و رضا امیرخانی هستید، این کتاب از آن جنس نیست. فقط در صورتیکه با نویسنده تشابه فکری دارید این کتاب میتواند لذتبخش یا حداقل قابل تحمل و تأمل باشد. در آخر: چقدر زیباتر و خواندنیتر بود اگر اعضای گروه ایرانی اعزامی که همراه نویسنده بودند، هر کدام از دید خود تجربههای سفر ژاپن را مینوشتند و در یک کتاب منتشر میشد. به طور قطع دید بهتری از این سفر و کشور به خواننده ارائه میشد. 0 13 محسن مدنی 1402/3/9 مدرسه ی نامتعارف مسعود ریاعی 5.0 2 مفاهیمی عمیق و فوقالعاده در باب ذهن، دیدن، خداجویی، زندگی، سلطه، عشق، طعام، طبیعت، راه، ستیز، مرگ، پایان و شرحی بر تسبیحات اربعه. 0 9 محسن مدنی 1402/2/22 قیام آواز سامانتا شانون 3.7 1 تو جلد سوم این مجموعه از نظر نگارشی کتاب بهتر شده. نمیدونم پیشرفت خود نویسنده است یا مترجم. اما جریانات بسیار کسلکننده بودو در بعضی جاها کشش داشت. در مجموع بخوام بگم، جلد اول خیلی برام جذا بود اما جلد دوم و سوم روند نزولی داشت. با توجه به طولانی بودن این مجموعه، میزان زمانی که برای خواندنش لازمه با جذابیتش همخوانی نداره. 0 3 محسن مدنی 1401/12/20 موهبت کامل نبودن: رها کردن خود آرمانی و پذیرش خود واقعی برنی براون 3.8 27 خانم برنه براون استاد پژوهشی دانشگاه هوستون هستند. سالیان طولانی روی مبحث شرم، شجاعت، آسیب پذیری و به طور کلی مفاهیمی که مربوط به پذیرش خود و عزت نفس میشوند، مطالعه و پژوهش کردهاند. زبان کتاب ساده و خوشخوان است و کل کتاب را با تجربه شخصی خودشون جلو میبرند. در سال 2007-2008 گشایشی در زمینههای مورد مطالعهشان برایشان رخ میدهد که منجر به نوشتن این کتاب میشود. مقدمه کتاب مقداری طولانی و برای من حوصلهسربر بود اما با ورود به فصلهای تحت عنوان «راهکار» که اصل مطالب کتاب است، محتوا جذاب و کاربردی شد. دو ویژگی که در این کتاب دوست داشتم و مرا علاقمند کرده است که دیگر آثار این نویسنده را بخوانم: 1- زبان کتاب ساده و بدور از اغراق و از جنس کتابهای به اصطلاح زرد در این حوزه نیست و یک متخصص این حوزه مفاهیمی را بیان میکند که بسیار عمیق و مهم است. 2- در پایان هر فصل، عناوینی به نام «از پا ننشینید» وجود دارد که شالوده مفهوم فصل و تجربه عملی نویسنده آمده است که کاربردی میباشد. پشت جلد کتاب: "دکتر برنی براون در این کتاب به پرسشهایی پیرامون زندگی با تمام وجود پاسخ میدهد: چگونه میتوان از موضع اصالت و احساس ارزشمندی با زندگی درگیر شد؟ چگونه میتوان شجاعت، شفقت و پیوند صمیمانه را در خود پرورش داد تا نقصهای خود را بپذیریم و دریابیم که هرچه هستیم کافی هستیم و ارزش آن را داریم که عاشق شویم و عشق بورزیم، احساس تعلق کنیم و شاد باشیم؟" 0 19 محسن مدنی 1401/10/27 پاندای بزرگ و اژدهای کوچک جیمز نوربری 3.8 119 اولین بار تو طاقچه این کتاب رو دیدم. دو چیز نظرم رو جلب کرد. تصویر پاندای روی جلد که حیوان بسیار دوستداشتنیه برای من و بعد نشر خوب میلکان. با چند صفحه خواندن جذب کتاب شدم. نقاشیهای بامزه و قشنگ خود نویسنده به همراه جملات کوتاه و نغز. اونقدر برام جذاب بود که نسخه فیزیکی کتاب رو خریدم. این کتاب رو میشه تو 10 دقیقه خوند اما جنس کتاب برای این مدل خواندن نیست. این کتاب را باید لقمه لقمه مزه کرد و جرعه جرعه نوشید. جز دسته کتابهای «حال خوب کن» هست. واقعا کتاب خوشمزهایه برای من. از اون کتابهاییه که آدم رو از هیاهوی زندگی بیرون میکشه و یادمون میاره به خودمون برگردیم و نفسی تازه کنیم. جملات زیباش یه طرف، نقاشیها واسه خودش دنیایه. میشه این کتاب رو کل خانواده بخوانند. اگر بزرگترها کمی خلاق باشند میتوانند با عکسهای کتاب برای بچهها داستان و دیالوگ بسازند و خودشون هم از جملات و نقاشیها لذت ببرند. نیاز نیست حتما کتاب از اول شروع بشه. فصلبندی کتاب از فصل بهار شروع میشه و در آخر بعد از زمستان دوباره به بهار ختم میشه. مدل فصلبندی من رو یاد فیلم «بهار، تابستان، پاییز، زمستان و دوباره بهار» ساخته کیم کی-دوک انداخت. شاید بیربط نباشه چون این فیلم هم بسیار مفهومی و زیبا بود از نظر من. این کتاب رو در دسترستون داشته باشید و هر وقت خواستیدحالی عوض کنید، تورق کنید. امیدوارم شما هم مثل من با خواندن این کتاب، لبخند روی لبهاتون و آرامش روی ذهن و قلبتون بشینه. 0 17 محسن مدنی 1401/10/23 عشق: چهارده وادی برای رسیدن به خود حسین دژاکام 5.0 1 ****بخشی از مقدمه ویراستار-محسن زهرایی: کتاب عشق یا کتاب وادیها در قالب چهارده قانون بنیادین از قوانین آفرینش که هر یک قوانین متعددی را به صورت آشکار و نهان در خود دارند، شرح و بیان حقایقی است به زبان قلم؛ قلمی برآمده از اندیشهای استوار و راستین، به درازنای تاریخ بشریّت، قوام یافته در بستر تجربه و آزمون و تحقّق یافته در قالب دانش چگونه زندگی کردن و چگونه انسان بودن، البته به صورتی کاملاً علمی و کاربردی. آنکس که میبیند و میخواند و میشنود، در طلب حقیقت باشد؛ به سوی وادی فهم یا شهر دانایی رهنمون میشود، همان که قاعدهٔ انسانی است. ***پشت جلد کتاب-نظر آقای ویلیام.ال.وایت: چهارده وادی که در این کتاب به بحث گذاشته شده است، یک مرجع برای بازسازی زندگی و به دست آوردن تعادل است. این یک تعریف دیگر از ماهیت خود، رفتار و روش زندگی خود است. این کتاب مانند نقشهای برای چنین تغییر شخصی است که مورد توجه افرادی که به دنبال بازیابی سلامت در سراسر جهان هستند قرار خواهد گرفت. ***نظر شخصی: نظراتی که در بالا ذکر شد گویا است. کتاب برای من بسیار تاثیرگذار و کاربردی بود. وادی آخر مبحث سنگینی است و برای درک و فهم نیاز به پالایش جسم و روح و تمرین است. مابقی مباحث بسیار کاربردی، شیرین و حیاتیست. مفاهیمی در این کتاب ذکر شده که به این صراحت و زیبایی و کاربردی تا قبل از این در هیچ کتابی نخوانده بودم. کتابی است که باید تا آخر عمر تکرار و عمل شود. خود مهندس دژاکام درباره هر وادی این کتاب جلساتی برگزار کردند که فایل صوتی آن در نرمافزار دژاکام (کنگره 60) موجود و قابل تهیه است و شنیدن آن واجب. امیدوارم این کتاب را نوش جان کنید. 0 8 محسن مدنی 1401/10/13 محفل گنگ ها سامانتا شانون 4.0 2 این کتاب نسبت به کتاب قبلی (فصل استخوان)، ادبیات نوشتاری و ویراست بهتری داشت. حالا نمیدونم بخاطر پختهتر شدن قلم خود نویسنده بوده یا مترجم یا هردو! بخش زیادی از کتاب حول دیالوگ بین شخصیتهای داستان میگذشت. در واقع بیشتر دیالوگ داشت تا اتفاقات جذاب! کمی سخت بود برام تا کتاب رو ادامه بدم. حدود ص 195 کتاب کمی جذاب شد اما مجدد افول پیدا کرد تا اینکه چند فصل آخر کتاب، اصل اتفاقها بود که برام جذاب بود. اگر تجربه کرده باشید، فیلمها و سریالهایی که بر اساس داستانهای فانتزی ساخته میشه، گاهی تصویرسازی فیلم از کتاب بهتره... تجربه شخصی من در مورد این کتاب اینه که اگر بدست یک گروه حرفهای مثل سازندگان ارباب حلقهها، فیلم یا سریالی براش ساخته بشه میشه خیلی بهتر و قشنگتر با داستان ارتباط برقرار کرد. 0 10 محسن مدنی 1401/7/15 لذت خواندن در عصر حواس پرتی آلن جاکوبز 3.6 9 نظر شخصی: کتابی به شدت نچسب! آنقدر اسامی و ارجاعات خارجی داره که انگار خود نویسنده دو کلام از خودش نیست! من با اعتماد به نشر ترجمان و نام جذابش خریدم. تا چند صفحه اول توصیه میکنه از روی هوس کتاب بخوانید و خودتون رو از توصیهها و لیستهای پیشنهادی خوانش کتاب رها کنید. مابقی کتاب پر از مثالها و ارجاعاتیه که برای یه فرهنگ و کشور دیگست و نامفهوم. اصلا توصیه نمیکنم به خوندنش. پیشنهاد میکنم بجای این کتاب، کتاب بسیار لذتبخش "آداب کتابخواری" آقای احسان رضایی رو بخونید. قلمی بسیار روان و دوستداشتنی. 3 13 محسن مدنی 1401/7/12 آداب کتابخواری احسان رضایی 4.0 83 افرادی که این کتاب را خواندند، نظرات خوبی درباره کتاب دادند که باهاشان هم نظرم و ممنونم از جناب رضایی بخاطر قلم خوب و دلچسبشان. فقط یه غلط املایی ریز تو صفحه 149 خط سوم از پایین است که امیدوارم تو چاپهای بعدی اصلاح شده باشه(لغت سطرح). جا دارد تشکر کنم بخاطر کیفیت خوب چاپ کتاب از جمله قطع مناسب، کاغذ سبک، فونت مناسب و رنگ کاغذی که چشم را خسته نمیکند. *کاش برنامه کتابباز مجدد با قدرت پخش شود و آقا احسان عزیز تو بخش خودشون کتابهای خوب به ما معرفی کنند و از گفتگویشان با جناب صحت عزیز لذت و بهره ببریم. 1 46 محسن مدنی 1401/4/17 فصل استخوان سامانتا شانون 4.1 3 حدود 100 صفحه اول تجسم داستان کمی سخته و ممکنه نخواید ادامه بدید، اما ادامه بدید. بعدش تازه جذاب میشه. مثل دیدن سریال میمونه.جذاب و پر کشش. برای بهتر فهمیدن و خوندن کتاب پیشنهاد میکنم هر جا که به اصطلاحات و اسامی خاص رسیدید حتما فهرست واژگان آخر کتاب رو بخونید. خیلی کمک میکنه به بهتر خوندن و فهمیدن کتاب. من نمیدونستم و تازه آخر کتاب بهش رسیدم! این کتاب دو جلد دیگه هم با نامهای "محفل گُنگها" و "قیام آواز" داره که هنوز نخوندم اما بسیار مشتاق خوندنشون هستم. 0 3 محسن مدنی 1401/3/13 کتاب فروشی 24 ساعته آقای پنامبرا رابین اسلون 3.0 15 تقریبا 100 صفحه اول خستهکننده بود. در ادامه هم کمی جذاب شد اما در کل پیشنهاد نمیکنم. بخاطر جذابیت اسم کتاب و توضیحات پشت جلد خریدم اما رضایتم رو جلب نکرد. 0 5 محسن مدنی 1401/1/30 ایکی گایی: رمز و راز ژاپنی ها برای زندگی شاد و طولانی هکتور گارسیا 3.5 41 من نسخه صوتی این کتاب رو در نرم افزار فیدیبو با اجرای بسیار خوب خانم فریبا فصیحی شنیدم. کتاب بسیار آرامبخش و کارآمدی است. نکات کلیدی را بیان میکند که برای هر کسی با هر سن و شرایطی مفید است. از آن دست کتابهایی است که باید در دسترس باشد و هر چند وقت یکبار نکات آن مرور شود. 0 17 محسن مدنی 1400/10/21 ادموند و هلیا حسین دژاکام 4.5 3 نمایشنامهای زیبا، گیرا و حکمت آموز با رگههایی از طنز و شیرینی درباره سناریو خلقت انسان و ماجرای طرد شدن ابلیس و... از استاد گرانقدر جناب آقای مهندس حسین دژاکام. این نمایشنامه بسیار قابل تامل و آموزنده است. مطالب این کتاب برای من به شخصه گرهگشا بود. 0 5