برنامه‌ریزی به روش بولت ژورنال: ردیابی گذشته، ساماندهی حال، طراحی آینده

برنامه‌ریزی به روش بولت ژورنال: ردیابی گذشته، ساماندهی حال، طراحی آینده

برنامه‌ریزی به روش بولت ژورنال: ردیابی گذشته، ساماندهی حال، طراحی آینده

رایدر کارول و 2 نفر دیگر
4.1
157 نفر |
62 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

69

خوانده‌ام

317

خواهم خواند

86

شابک
9786004613385
تعداد صفحات
312
تاریخ انتشار
1399/11/28

توضیحات

        روش بولت ژورنال یک گام فراتر از مرتب کردن یادداشت ها و فهرست کارهای تان می گذارد. با حواس پرتی ها خداحافظی خواهید کرد؛ زمان و انرژی تان صرف چیزهایی خواهد شد که به زندگی کاری و شخصی تان معنا می بخشد. روش بولت ژورنال پایانی است برای آشوب و تشویشی که در ذهنتان خانه کرده. این کتاب چاره کار کسانی است که از نوشتن فهرست های بی انتها خسته شده اند، کسانی که هم زمان مشغول به انجام چند کار هستند و افراد خلاقی که می خواهند به زندگی شان سامان بدهند. چه سال ها از بولت ژورنال استفاده کرده باشید چه تا به حال حتی آن را از نزدیک ندیده باشید، این کتاب به شما کمک می کند تا از مسافر هواپیمای زندگی خود بودن به خلبانی آن ارتقا پیدا کنید.
      

لیست‌های مرتبط به برنامه‌ریزی به روش بولت ژورنال: ردیابی گذشته، ساماندهی حال، طراحی آینده

نمایش همه
چگونه کمال گرا نباشیمخرده عادت ها برنامه‌ریزی به روش بولت ژورنال: ردیابی گذشته، ساماندهی حال، طراحی آینده

عادت سازی

4 کتاب

من خودم از اون دسته ادمهای اهمالگری بودم که به شدت با برنامه ریزی مشکل داشتم تا روزی که با این کتابها آشنا شدم و در کنارش از یکی از دوستانم خواستم مثل یک میرغضب از دور منو تحت نظر داشته باشه، بالاخره گاهی وقتا یکم خشونت بدک نیست😁 طبق تجربه‌ی شخصی خودم این لیست میتونه بهتون توی غلبه بر اهمالکاری و خرد کردن اهداف بلند مدت به هدفهای کوچکتر و انجامشون بهتون کمک کننده باشه. در ضمن در رابطه با کتاب اثر مرکب که خیلیها این کتاب رو اشتباها جز دسته‌ی مطالب زرد میذارن باید بگم نه تنها زرد نیست بلکه یک کتاب بسیار هدفمند و واقع گراست، قرار نیست هرکاری رو که ما نمیتونیم انجام بدیم یا تنبلیمون میاد رو سری جز اون مطالب دسته بندی کنیم🤷🏻‍♀️ در کنار کتاب اثر مرکب به شدت خوندن کتاب خرده عادت‌ها پیشنهاد میشه چون اثر مرکب مثل یک مسیر و نقشه‌ی کلی میمونه و خرده عادتها چراغهای اون مسیر هست. ترتیب خوندن کتابها هم به این صورت هست: اول اثر مرکب رو بخونید بعد خرده عادتها بعد از اون چگونه کمالگرا نباشیم و بعد هم برنامه ریزی به روش بولت ژورنال البته اگر از کمالگرایی بیش از حد رنج میبرید یه نگاهی به لیست کتابهای کمالگرایان اهمالکار که گذاشتم بکنید.🙃 هنوز چند تا کتاب دیگه مونده که باید در این زمینه حتما مطالعه کنم و این لیست کتاب در حال اپدیت شدنه اگر شما هم کتاب خوبی در این زمینه میشناسید حتما معرفی کنید خوشحال میشم🩵

4

پست‌های مرتبط به برنامه‌ریزی به روش بولت ژورنال: ردیابی گذشته، ساماندهی حال، طراحی آینده

یادداشت‌ها

          کتاب در پنج فصل و با یک مقدمه در 310 صفحه و در انتشارات کوله‌پشتی منتشر شده است.

عناوین فصل‌های پنج‌گانۀ کتاب بدین شرح است:

ــ فصل 1: آماده‌سازی 

ــ فصل 2: سیستم 

ــ فصل 3: عمل 

ــ فصل 4: هنر 

ــ فصل 5: پایان

نثر خانم نجاری خوب است و ویراستاری کتاب هم مشکلی ندارد. زبان کتاب روان و خوشخوان است و خواننده را تا پایان کتاب با خود می‌بَرَد.

در بخش‌های مختلف و جای‌جای کتاب، تصاویری برای توضیح بهتر مطالب آمده، که کار را آسان‌تر کرده است.

اما کتاب علاوه بر توضیح این روش برنامه ریزی، یعنی «بولت ژورنال» به روش ساده و توضیح نمونه‌های مفصل‌تر ــ با هدف نشان‌دادن قابلیت بالای شخصی‌سازی این روش ــ پُر است از مطالب و نکات جالب و گاه انگیزشی که به قول برخی دوستان، در کتاب‌های زرد بیشتر دیده می‌شود.

به هر صورت؛ این کتاب برای یک کتابخوان که بی‌شک پیش از این، با چندین کتاب انگیزشی زرد برخورد داشته، ابدا جالب و جذاب نیست و آن آش پُرمَلات و چَربی که آقای کارول پخته، دلش را خواهد زد و از کتاب بیزار خواهد کرد.

اما برعکس؛ برای نوجوانان و به ویژه جوانانی که تازه به کتاب و کتابخوانی روی آورده‌اند، این نکات ممکن است جذاب باشند و آنان را در استفاده از این روش برای برنامه‌ریزی تشویق کنند.

به هر صورت من از اصل روش خوشم آمد و نکات جالبی در آن دیدم که پیش از این در برخی روش‌ها کمتر دیده بودم و آن سادگی استفاده از بولت‌ژورنال است که واقعا جالب و جذاب است.

خوب بود؛ ایشان در بخش نخست، روش سادۀ استفاده از «بولت ژورنال» را توضیح می‌دادند و چندین نمونه هم برایش ذکر می‌کردند.

سپس در بخش دوم؛ به توصیف قابلیت‌های این روش، برای افرادی که می‌خواهند از قابلیت‌های فراوان شخصی‌سازیش استفاده کنند، مطالبی را همراه با مثال‌های مفصل و پیچیده می‌آوردند.

و در پایان موارد انگیزشی و توسعۀ فردیِ مورد نظرشان را ـ از کتاب‌های افراد مختلف ـ بیان می‌کردند.

علاقه‌مندان به نظم و برنامه‌ریزی در کار و زندگی شخصی را به خواندن این کتاب یا کتاب های مشابه که تنها به آموزش روش کار ساده و آسان با «بولت‌ژورنال» پرداخته‌اند؛ دعوت می‌کنم.

آموزش‌های ویدیویی مترجم کتاب هم، راهنمای خوبی برای استفادۀ بهینه از این روش است.
        

31

          اخیرا که حتی برنامه‌ریزی ابزاری شده برای شوآف و تو شبکه‌های اجتماعی متفاوت، افراد مختلفی دارن سعی می‌کنن بولت ژورنال آموزش بدن خواندن این کتاب می‌تونه یه جمع‌بندی کامل و همه‌ی اون چیزی باشه که آدم باید از این سبک از برنامه ریزی بدونه. در واقع این کتاب اصل و تمام جریان رو می‌گه و احتمالا اگر تو ذهن شما هم مثل من یه تصویر عجیبی از بولت ژورنال بوده، رفع می‌شه!


اگر بخوام در مورد این کتاب بگم.
قسمتای اولش به‌خصوص برای افرادی که با اصل مفهوم برنامه‌ریزی آشنا هستن و بهش عادت دارن هجو و حوصله‌سربره! اما در قسمت بعدی نکات خوبی رو در ارتباط با برنامه ریزی می‌گه که البته حرفای تازه‌ای نیست اما دسته بندی شده‌ست و نکاتی داره که می‌تونه برای هدفمند کردن برنامه‌ریزی کمک کننده باشه.
بخش بعدی خود بولت ژورنال و شخصی‌سازی و... رو توضیح می‌ده که برای شخص من کاربردی بود.
و بخش آخر هم یه توضیحات اجمالیه که بخشیش‌‌مفید و بخشیش برای من کاربردی نبود!
(این بخش بندی‌ها مطابق فصل بندی کتاب نیست.)


در مجموع
خوندن این کتاب برای افرادی که برنامه ریزی رو دوست دارن می‌تونه مفید باشه و افرادی که پست‌های ایستاگرامی و... سردرگمشون کرده رو می‌تونه از گیجی در بیاره. 
در واقع این کتاب یک قالب شسته رفته‌ست از تمام چیزهایی که لازمه از این روش برنامه‌ریزی بدونیم و توسط مبدعش نوشته شده.
کتاب مفیدی بود پس اگه این اهداف رو دارین می‌تونه برای شما هم‌انتخاب خوبی باشه.
        

25

          خوب خوانش دوم کتاب برنامه‌ریزی به روش بولت ژورنال هم تموم شد و حالا وقتشه ازش صحبت کنم. من به دلیل مشغله فراوانی که در سال جاری داشتم دنبال روش بهتری برای برنامه‌ریزی بودم. اسم این روش رو قبلا به واسطه‌ی اینستاگرام دوستان شنیده بودم منتها چون خیلی طرح‌های گل و بلبلی ازش دیده بودم جدی نگرفتم(بر عکس خیلی افراد، این همه رنگی و نقاشی باعث جذب نشدنم بود) تا اینکه فشار مشغله‌ها باعث شد بخوام یه تحقیق حداقلی داشته باشم. با عزیزی که کمی ازش می دونست صحبت کردم و بعد پیج مترجم کتاب رو فالو کردم. از اونجا که فیلم کمتر از متن جذبم می‌کنه نتونستم با ویدیوهای آموزشی خانم نجاری ارتباط بگیرم و تصمیم گرفتم مستقیم به سایت کتاب مراجعه کنم و در نهایت چون باز کتاب برام جذاب‌تر از سایتها هست، کتاب رو تهیه کردم و مطالعه شروع شد و باعث شد با همه وجود از این عدم علاقه ام به فیلم و سایت خوشحال باشم چون کتاب، به صورت منظم و اصولی، در کنار توضیح روش و چگونگی کارکرد دفتر، به فلسفه هم پرداخته. اینکه چرا این همه دقت در زندگی که با روش بولت ژورنال ثبت می شه مفیده و چطور کمک می کنه بحرانهای فلسفی زندگی‌مون، دلایل شکست‌ها و اندوه و رنج هامون و علایق و استعدادها رو بفهمیم و به خودشناسی و در ادامه خودسازی ما کمک می کنه. در واقع این متد، یک ابزاره، ابزاری که علاوه بر برنامه‌ریزی معمولی برای کارها، اگر ازش درست استفاده بشه می تونه ابزاری برای آینده دور و زندگی باشه.
بولت ژورنال حرف عجیب و غیرعادی و خارق العاده ای رو مطرح نمی‌کنه. بلکه به صورت ساختاریافته و منظم و ... همه اون چیزها و روشهایی که به صورت پراکنده و ناقص کمکمون می.کردند رو جمع آوری کرده و در نهایت یک مجموعه شسته رفته اما قابل توسعه و شخصی سازی شده به شما ارائه می ده که می‌تونید مطابق با نیاز خودتون، اون رو بهینه کنید. 
و خبر خوش (برای امثال خودم) اینکه برای این کار فقط به یک خودکار و یک دفتر نیاز دارید و سواد نوشتن و توانایی کشیدن خط صاف (یک خط‌کش سبک یا یک مقوای نازک و صاف هم خوبه) و نه هزاران ماژیک و هنر نقاشی و ... هرچند که اگر دوست داشته باشید، تا جایی که منجر به انحراف از دلیل اصلی استفاده از بولت ژورنال نشده، می تونید نقاشی هم بکشید!
کتاب تقریبا همه چیزهایی که برای شروع لازم دارین رو به شما می‌گه و همون بار اول می تونید گام به گام مطابق نظر نویسنده پیش برید و با اتمام کتاب، دفترتون اماده باشه. با این همه اگر مثل من فولیای نفهمیدن دارین شاید لازم باشه یکبار کل کتاب رو بخونید، نوت‌برداری کنید و بار دوم بی دغدغه نوت برداری باز بخونید و عمیق بشین و کار رو شروع کنید و دفترتون رو بسازید. هرچند بعضی ها ترجیح می‌دن در خوانش سوم شروع کنند. خوشبختانه جامعه بولت ژورنال هم وجود داره و اونجا ابهامات و سوالاتتون رو می تونید برطرف کنید یا حتی برای مشکلان خاصی که نتونستین با بولت ژورنالتون حلش کنید از افراد اونجا کمک بگیرین چون ممکنه کس دیگه‌ای مثل شما به اون مشکل رسیده باشه و تونسته باشه دفترش رو طوری شخصی سازی کنه که در حل اون مسئله کمکتون کنه و شما بتونید ازش ایده بگیرید. 
مترجم کتاب خانم نجاری هم مطالب آموزشی خوبی گذاشته و گویا به سوالاتتون هم پاسخ می‌ده.
ترجمه هم خوب و خواناست. چاپ کاغذی کتاب خوب و رضایت بشه، اما نسخه موجود در طاقچه از لحاظ تصاویر ضعیف بود. من خوانش اول رو از طاقچه داشتم و بعد که از مفید بودن کتاب مطمئن شدم نسخه کاغذی رو تهیه کردم. این کتاب کم حجم (حدود ۳۰۰ صفحه) ارزش یکبار خوانده شدن رو داره. در هر شرایطی که هستین، شاغل خانه‌دار دانشجو، دانش آموز، بیکار یا ... توصیه می کنم این کتاب رو حتما بخونید (توصیه خودم) و اگر به نظرتون خوب بود، چند ماهی ازش استفاده کنید(توصیه نویسنده) و بعد در مورد استفاده دائم ازش، تصمیم گیری کنید. و باز تاکید می کنم این یک ابزار هست که هدفی رو دنبال می کنه، با درگیر شدن در نمایشی کردنش، تزیین کردن یا ... هدف رو گم نکنید و این ابزار جالب رو بی‌استفاده یا حتی هزینه ساز (زمانی و روانی) نکنید.
حتما این کتاب رو بخونید.
        

1