یادداشت‌های مریم زارعی (146)

          از محبوب‌ترین کتاب‌هایی که تا به حال خوانده‌ام! 
کتاب آمیخته‌ای از ادبیات پایداری و روایت پیشرفت است و این به سبب سبک زندگی و فعالیت خاص شهید تهرانی‌مقدم است که هم در دوره جنگ تحمیلی حضور داشته‌اند و در ادامه، پس از جنگ هم در پیشبرد و گسترش صنعت موشکی ایران نقش بسزایی ایفا کرده‌اند. 

روایتی از اینکه ایران چطور از صفر به وضعیت عزت‌مند کنونی در صنعت موشکی رسیده و این نه تنها روایت پیشرفت یک صنعت، بلکه بیشتر راوی قصه پیشرفت و رشد و توسعه ایمان و خودباروی یک گروه مجاهد و مخلص است که ثمره جهادشان شد توسعه صنعت موشکی. 

نامه‌های شهید به همسرشان متن کتاب را لطیف‌تر کرده و قلم روان فائضه غفارحدادی هم کمک کرده تا این کتاب حجیم خوش‌خوان باشد؛ صدالبته که جذابیت روند کار و مجاهدت‌های گروه شهید تهرانی مقدم سوژه اصلی جذابیت‌آفرین است. 
چند سالی از مطالعه کتاب می‌گذرد اما طعم شیرینش هنوز زیرزبانم مانده و دوست دارم برگردم و دوباره مرورش کنم. 
        

8

          بعد از مدت‌ها، یک کتاب عمومی جذاب و گیرا! 
رویارویی بی‌پرده با مرگ، راه رفتن روی لبه مرگ و زندگی
مواجهه‌ای آگاهانه و از سر دقت، از زاویه دید یک پزشک دورگه هندی آمریکایی که روزگاری را در فلسفه و ادبیات پرسه زده، علوم اعصاب خوانده و در سال آخر دانشجویی‌اش در رشته تخصصی جراحی مغز و اعصاب ناگهان با سرطان مواجه می‌شود، آن هم از نوع پیشرفته! 
این بیوگرافی از نویسنده به تنهایی یک زاویه دید جذاب خلق می‌کند و انصافا نوع پردازش نویسنده، نگاهش به وقایع و البته قلم خوبش هم حق عناوین را ادا کرده. 
کتاب جملات و عبارات جذابی دارد، اما بهتر از آن‌ها روح حاکم بر کتاب و عمق آن است؛ افکار بی‌پرده‌ی نوینسده و حالت‌های توصیف شده، چیزی که در موقعیت‌های مرزی خلق می‌شود و نه در حالت عادی. 
برای من که مشتری آثار رئال هستم و البته موضوع مرگ و رنج هم جزو محبوب‌ترین‌هایم است، یک اثر فوق‌العاده بود. 
کتاب را امانت گرفته بودم اما به قدری برایم دوست‌داشتنی بود و احتمال مرور مجددش وجود داشت که یک نسخه برای خودم خریدم. 
اگر به هر طریقی با پزشکی و طبابت یا بیماری‌‌های صعب‌العلاج مواجهید و یا اگر مرگ موضوعیست که دنبالش می‌کنید، مطالعه‌ش به طور جدی توصیه می‌شود. 
        

6

        پرداختن به این مفهوم از یک زاویه سطحی بود و فانتزی. 
جایی که شخصیت مرد داستان در مورد عشق حرف‌می‌زد انگار بیشتر دنبال پر کردن تنهایی خودش بود به هر شکل و طریق ممکنی و بیش از اینکه گویای عشق باشه، نشون‌دهنده اختلالات شخصیتیش بود! 
داستان‌پردازی ابعاد جالبی هم داشت، پایان کتاب قدری بهتر بود اما در مجموع کتاب مورد پسند من نبود. 
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

5