یادداشت‌های حسین سلطانی (21)

یک ف
          درود
یک فصل کتاب ، یک قسمت سریال ، شیوه مطالعه این کتاب برای من به دلیل همزمانی دیدن و خواندن بی نهایت لذت بخش و قابل فهم بود ، من ترجیح دادم کتاب رو تا صفحه ۱۵۰ بخوانم و کنار بگذارم چون سریال قسمت داستانی رو برام خیلی بهتر به نمایش می‌گذاشت و  نزدیک تر به زندگی مدرن ما بود  .
روایت جهان چند صد سال آینده اس ، جهانی که دیگه زاد و ولد به صورت علمی و مهندسی ژنتیک انجام می‌شه ، حکومت برای هر موضوعی که می‌خواد انسانی تولید می‌کنه و اون انسان رو چنان شرطی سازی و تربیت می‌کنن که جز موضوع خودش هیچ توان و حقی نداره به چیز دیگه ای فکر کنه و این حق رو به دو شیوه ازش می‌گیرن : در مسائل ژنتیکی مثلا اکسیژن کمتری به جنین می‌دهند تا مطیع تر باشه و..
در اون دوره ما با موضوعی به نام شرطی سازی رو به رو هستیم که طبق طبقه‌بندی جامعه، هر طبقه بر اساس رده خودش آموزش و شرطی می‌شه و این انسان شرطی سازی شده هم نمی‌تواند و هم طوری شرطی شده که خارج از چارچوب تعیین شده تفکر و عمل نکند . به طور مثال: روزانه به کودک ها شوک الکتریکی می‌دهند موقعی که کاری که نباید رو انجام می‌دهند یا در شبانه روز صد و بیست هزار برای به او گفته می‌شود که از طبقه گاما است و صرفا باید نظافت کند ، به سیاست فکر نکند ، لذت نبرد و.. ، آموزش ها به صورت مرتب و طبقه بندی شده اجرا می‌شوند ، یکی از این آموزش ها شوک الکتریکی به کودک زمانی که به کتاب و گل دست می‌زند . آن ها اینقدر این کار را می‌کنند که کودک دیگر حتی فکر این را نکند که سمت کتاب برود و این گونه او را جدا از هرگونه کتاب و خواندن می‌کنند ، با منع او از گل سعی می‌کنند که ارتباط او با طبیعت برای همیشه قطع شود و لذتی از طبیعت نتواند ببرد .
آن ها در این دوره معتقد هستند که انسان باید فقط و فقط مصرف کند ، و این منع از لذت به طبیعت برای این است که این لذت صرفه اقتصادی ندارد و لذت باید به اقتصاد کمک کند .
در این دوره خوانواده معنایی ندارد ، و شعار این است «هر کسی از آن دیگران است» . در این جهان اجتماع محور اصلی زندگی است ، رابطه جنسی موضوع اصلی در تمامی لذت های دیگر است و شما در صورت رابطه جنسی نداشتن با چند نفدر روز ، هفته و ماه به انزوا و فردیت متهم می شدید .
دوران تک همسری تمام شده ، دوران مادران نجیب ، پدران زحمت کش تمام شده و انسان تماما در اختیار اجتماع است و دیگر پدر و مادر و خواهر برادری وجود ندارد ، همه و همه در خدمت حکومت و با هدف لذت زندگی می‌کنیم ، رابطه جنسی و مواد و اطاعت ،
در این دوره کودکی معنایی ندارد و بازی هایی مثل لی لی و قایم باشک مسخره هستند و کودکان تماما از همان سن کم تفریح آن ها و بازی گروهی آن ها رابطه جنسی است  و بازی ها و تفریح ها چه برای بزرگ تر ها و چه برای کودکان کاملا جنسی هستند.
خود هاکسلی هم این نظر خودش رو افراطی و بد بینانه می‌بینه اما خب در جهانی که الان زندگی می‌کنیم کاملا واضحه که ابتذال صدر اعمال روزمره آدم ها شده ، نابودی خوانواده با مسائل جنسی رقم می‌خوره .
در کل اگر ایده کلی کتاب رو می‌خواید ، تا صفحه ۸۳ بخوانید که بعد از آن وارد بخش داستانی می‌شید ، پیشنهاد می‌کنم بخوانید .

درود
در سه یا چهار روز این کتاب را خواندم ، کتاب مانند موج دریا فراز و نشیب های بسیاری داشت ، فراز ها تنها انگیزه ای بودند تا به خواندن ادامه بدم ، مرگ متوقف می‌شود و بحث درباره این است که بعد از این اتفاق دولت ، دین ، علم و فلسفه چگونه با این توقف برخورد می‌کنند .
دقیقا اولین فراز همین ایده کتاب بود که من را جذب کرد اما تنها تا صفحه 50 با اشتیاق خواندم ، می‌خواستم کتاب را کنار بگذارم و درباره آن نظری بنویسم و بگویم: بسیار کسل کننده .
چرا؟ زیرا کتاب بیش از حد به مسائل کلان بعد از مرگ پرداخته بود .
سعی کردم خودم را قانع کنم و به خواندن ادامه دهم و خب به صفحه 100 که رسیدم گفتم : خداروشکر متوقف نکردم خواندن رو چون مطمئننا پشیمان می‌شدم .
رویه کتاب از صفحه 100 به بعد راجع به خود مرگ پرداخت و به نظرم  ناقص بود و کمی کسل کننده بود ، بحث درباره جزئیات بی اهمیت ، ایجاد ابهام ها و سوال های بی شمار  و دیگر چیز ها .
من یک ستاره را به خاطر فراز اول یعنی ایده و ستاره دوم را برای فراز دوم می‌دهم که من را از انصراف از ادامه دادن کتاب منصرف کرد .
نمی‌توانم پیشنهاد بدهم شما هم بخوانید ، چون نیمه اول بسیار به مسائل کلان و نیمه دوم بسیار به مسائل خرد پرداخته شده .

درود
وقتی فقط هفت یا هشت سال داشتم ، از مغازه سر کوچه آدامس دزدیدم ، اون ضربان سنگین قلب که جز غریزه جنگ و گریز  اجازه عبور چیزی دیگر را به مغزم نمی‌داد را تا الان خوب به یاد دارم و تا الان می‌توانم خوب بترسم .
لحظاتی که شخصیت اصلی داستان یعنی یون ممکن بود هر لحظه گرفتار بشه رو از این رو خوب احساس کردم ، آن احساس بی خدایی ناشی از تنهایی و گند زدن های زیاد در زندگی رو بسیار درک می‌کنم و نویسنده خوب تونست احساسات رو انتقال بده .
کتاب جو سرد ، کمی معماگونه در ابتدا که بعدا پاسخ می‌دهد دارد ، این کتاب بیشتر به درون شخصیت اصلی متمرکز است ، اعتقادات های او ، علاقه های او و زندگی سخت او که همش با مواد و تنهایی بوده .
شما خوب تنهایی رو می‌تونید احساس کنید و فضای سرد و خشک نروژ رو خوب می‌تونید تصور کنید با توصیف های نویسنده .
اگر با خشک بودن و سرد بودن و متمرکز بودن بر درون شخصیت اصلی مشکلی ندارید کتاب خوبیه .
من کتاب رو در کمتر از بیست و چهار ساعت خوندم چون برام جذاب بود و خوب تونستم شخصیت داستان رو درک کنم و پایان کتاب هم به نظرم عالی بود .
با سلیقه من موافق بود و پسندم شد که تونستم زیر یک روز بخوانم . و ترجمه کتاب هم روان بود و ایراد خاصی چشم منو نگرفت مگر یک مقدار سانسور که..

کتاب
          درود
کتابی سراسر نکته و دانستنی و جالب که بر دیدگاه و موضع‌گیری ذهنی من نسبت به روسیه و حتی بریتانیا تاثیر بسزایی دارد و بسیار حائز اهمیت است ،
اگر کوتاه بخواهم روابط ایران و روسیه را از قاجار تا شوروی خلاصه کنم : روسیه از هر درزی برای نفوذ و منفعت‌طلبی استفاده می‌کند و دیدگاهی استعمار گرایانه نسبت به ایران دارد .
من پیشنهاد می‌دم حتما کتاب رو بخونید به دلایل زیر :
اول ، کتاب برای همه حرف ها و نقل ها و ادعا هایی که داره ، کاملا منبع معرفی می‌کنه و این برای یک کتاب تاریخی واجبه و نکته مثبتی محسوب می‌شه .
دوم ، کتاب فهرست بندی خوبی داره و آخر اکثر فصل ها هم نتیجه‌گیری داره که برای مرور و یادگیری بهتر ، به نظرم فوق العاده است .
 سوم  ، کتاب از لحاظ ترجمه هم بسیار خوب بود و من راضی ام ، همچنین جلد سخت و کاغذ مناسب و خوب که مطالعه رو برای من لذت بخش تر کرد .
چهارم ،دیدگاه بی‌طرفانه کتاب نسبت به روابط بود که من شخصا ایرادی ندیدم اما کاملا هم مطمئن نیستم چون احتمال داره متوجه یا ندیده باشم .
من سه ماه طول کشید تا کتاب رو تمام کنم چون میل داشتم با کتاب زندگی کنم و لذت تمام رو ازش ببرم و خوشبختانه همین‌طور هم بود و جذاب ترین فصل ها هم برای من حمله روس ها به حرم امام رضا علیه السلام و ماجرای یوسف هراتی خائن هست ، همچنین روابط این دو کشور و نقش عباس میرزا که کتاب به بزرگ‌ نشون دادن این شخصیت به دلایل توضیح داده شده دیدگاه نسبتا منفی داشت  ، همچنین اشغال ایران توسط متفقین .
در کل حتما بخوانید! کاملا مفید و مهم خواندن این کتاب .
روسیه قابل اعتماد نیست!
امیدوارم نظرم مفید بوده باشه .

کتاب شکافتن گذشته مردی پا به سن گذاشته‌ای هست که چیز زیادی از گذشته یادش نمیاد و مدتی از رابطه‌اش با انسان ها میگذره و به کل از هر فرصتی برای دوری از مکالمه با آدم ها استفاده میکنه ،
ترجمه کتاب خوب بود اما کتاب کلی نقص در پایان داشت ، ابهامی که از شخصیت ها و نقششون در کتاب به وجود میاد آزار دهنده‌ هست ، مثلا شخصیت های اول کتاب که مرد را ترغیب به کنکاش گذشته میکنند بعد از نیمه دوم کتاب هیچ گفتمانی ازشون نیست و انگار ناپدید شدند .
و هدف کلی مرد در ماجرا تا اواسط کتاب مشخص نیست و بعد مشخص میشود که به دنبال سرنوشت کسانی هست که در کودکی تنهایش گذاشتند همین!
نیمه اول کتاب برای من جذاب بود چون خوب احساسات رو انتقال میداد ، لحظه‌ای هیجان و لحظه‌ای شرم ، اما نیمه دوم کتاب پر از ابهام و گنگی بود و پایانش هم همین بود! چی؟ چگونگی تنها گذاشته شدنش!
مطالعه‌ دو روز وقت برد و کتاب خاصی نبود و ترجمه هم خوب بود .
در کل باب میل من نبود .
تشکر

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

سردرد شدید و چشم درد عجیبی دارم!
فقط بخاطر این‌که ۶ ساعت وقت برد تا این کتابو یک سره تا آخر بخونم و از مغز گیج و مثلا باهوشی که می‌تونه حدس بزنه چی به چیه لذت ببرم
قاتل کیه؟ ، ماجرا زیر سر کیه؟ معلومه! ویل
عه ویل که نیست! ، اهااا رامونا ، عه اینم نیستش که ای خدا!
هرچقدر پیش‌بینی می‌کنم باز هم نمی‌فهمم تو این چند ساعت خوندن چرا هنوز متوجه نمی‌شم ماجرا زیر سر کیه!
دوست دارید کتابی بخونید جذاب و گیرا ، حتما بیاید پای این کتاب که من ی روزه تمامش کردم و اوایلش اه که چقد برام کسل کننده بود و می‌گفتم قراره از خوندن فرار کنم و  اما  ۶ ساعت برد ازم تا ی روزه تمومش کنم و نفسم هی پاش بند بیاد!
از لحاظ ترجمه کتاب مرتب و روان و عالی ترجمه شده و جلد و کیفیت چاپ و برگه ها هم  خوب هستن و ایرادی هم توی متن ندیدم ، و توصیه می‌کنم حتما بخونید
کتاب به مزاج من و خیلی ها نشست ، به مزاج شما هم می‌نشیند؟ نمی‌دانم!  از جید بپرسید شاید عاشقانه جوابتونو بده! (بخونید می‌فهمید چی میگم)

درود ، کتابی زیبا و دوست داشتنی و آزار دهنده‌ی ذهن از شدت زیبایی ترکیب ادبیات و فلسفه و روانکاوی!
به دور از تعریف ، کتاب پیچیدگی سنگینی دارد و سخت خوان است ، و ۴۵ روز برای ۱۹۰ صفحه از من زمان گرفت و بسیار خرسندم به پایان رسیدم! ، کتاب از یک سری افراد و نمایشنامه ها نقل قول میکنه که توصیه میشه حتما قبلش مطالعه کنید ، افرادی همچون : فروید ،وایلد .
شما باید از روانکاوی و نمایشنامه‌ای مثل هملت ، اطلاعاتی داشته باشید تا بتوانید با فهم بهتر پا به خوانش این کتاب بگذارید ، اوایل فکر میکردم ترجمه بد است ، اما گشتم و متوجه شدم که خیر ، نویسنده خود اینقدر پیچیدگی را دوست دارد ، پس پیچیدگی موضوع هم با این حساب اصلا عادی نیست!  ، یکسری بریده ها هم قرار دادم که خواستید بخوانید ، بدانید با چی طرف هستید .
قیمت کتاب نسبت به صفحات و پالتویی بودنش اصلا منطقی و منصفانه نیست ، پالتویی اما فروخته شده به نام رقعی..
توصیه میشود با تفکری ارام و متمرکز پا به خوانش این کتاب بگذارید و پیچیدگی این کتاب باشد بازگشای مغزتان .