یادداشت‌های گلاب گیر (23)

کتاب را به توصیۀ دوستی خواندم و نام و طرح جلد آن همگی جذبم کردند. کتاب در ظاهر حجیم است ولی بسیار روان و خوش خوان است و خواندش زمان زیادی از شما نمی گیرد. کتاب قابل حمل در بعضی کیف های دستی و کوله است و می توانید در اتوبوس، ماشین و ... آن را بخوانید.
داستان سه راوی و روایت غیر خطی دارد که در آخر به یکدیگر پیوند می خورد و این برای بعضی جذاب و برای بعضی دیگر خسته کننده است. تعلیق و کشمکش کتاب بسیار عالی است و توانسته موضوع فتنۀ 88 و مجاهدین خلق و ... را به خوبی روایت کند. شروع کتاب جنجالی است ولی در ادامه تا میانه داستان و یا 100 صفحۀ ابتدا ممکن است گیج شوید و سیر داستان جذبتان نکند اما اگر تا آنجا خواندید توصیه می کنم استقامت کنید و ادامه دهید!
این کتاب برای نوجوانان و بزرگسالان و هم خوانی در حلقه های کتابخوانی به خصوص در مدارس مناسب است و آشنایی کلی با موضوعات مذکور می دهد و می تواند شروعی برای خواندن کتب تخصصی تر در این عناوین باشد.(خصوصا که جهت گیری سیاسی که باعث جدل و مخالفت در حلقه های عمومی شود در کتاب نیست.)
امتیاز از 10: 9

طرح جلد کتاب اشارۀ مستقیم به داستان و ترس و فرار بردگان دارد. این کتاب ابتدا به طور پاورقی منتشر شده و علیه برده داری قیامی را در جامعه آن زمان ایجاد کرده و به قول خانم استو نقص های فنی زیاد آن به خاطر نقاط قوتش قابل چشم پوشی است.داستان دربارۀ نژادپرستی و غرور، برده داری، ظلم، خرافاتی که کلیسا ها ترویج می کردند و انحراف شان و ایمان قوی بعضی بردگان مسیحی است که بسیار دردناک و غمگین است.
ترجمۀ متن های خلاصه شده از آقای سلیمانی را دوست دارم و مترجم این کتاب را روان ترجمه کرده است و فونت(رسم الخط) آن خوانا است، در کل خواندن این کتاب نیاز به تمرکز زیادی ندارد و می توانید در موقعیت های مختلف آن را بخوانید و احتمالا نسبت به حجمش زمان زیادی از شما نخواهد گرفت.
این کتاب به تمام کسانی که می خواهند حقیقت کلیسای منحرف و جامعۀ آمریکا و پایه ای که روی آن بنا شده را بشناسند توصیه می شود، خواندن سخنان رهبری در این موضوع خالی از لطف نیست:  [امروز یکی از تراژدیترین آثار هنری، اثری است به نام «کلبه عموتام» که زندگی برده‌داری را در امریکا نشان میدهد که شاید قریب دویست سال است که این نوشته هنوز زنده است. واقعیّتهای امریکا این است؛ حکومت امریکا این است؛ آن مشخّصه و ممیّزه‌ای که نظام امریکایی به دنیا نشان داده، این است؛ نه آزادی انسان، نه برابری انسان. کدام برابری؟! شما هنوز هم بین سیاه و سفید برابری قائل نیستید. همین امروز هم از نظر شما رگه سرخ‌پوستی در یک نفر آدم در هر یک از مراحل گزینش اداری یک نقطه ضعف برای او محسوب میشود. برابری انسانها؟! آزادی فکر؟! شما حاضرید همین سخنرانی، یا سخنرانی آقای رئیس جمهور را در رسانه‌هایتان در امریکا پخش کنید؟ اگر آن‌جا آزادی فکر و آزادی بیان هست، همین سخنرانی نیم‌ساعته آقای خاتمی را بردارید پخش کنید. کدام آزادی فکر؟! رسانه‌ها متنوّع است، اما بند ناف همه متّصل به دستگاه سرمایه‌داری و سرمایه‌داران بزرگ امریکاست که اکثریّتشان در اختیار صهیونیست‌هاست! این معنی آزادی رسانه‌ها در امریکا است؟! چرا به مردم دنیا دروغ میگویید؟ اینها اصول امریکایی است؟! آن وقت میگویند اصول امریکایی جهان‌شمول است. شما کی هستید که به خودتان حق میدهید که برای بشریّت، اصول جهان‌شمول وضع کنید؟ بیانات در دیدار کارگزاران نظام ۱۳۸۰/۱۲/۲۷]
امتیاز از 10: 8

اسم، طراحی جلد، طراحی صفحات داخلی کتاب، کامنت های مردم خصوصا غریب آشنا، داستان، قطع کتاب و قابل حمل بودنش، همگی خیلی خوب بودند اما
یک ابهام در کل داستان هست. غریب آشنا کی بود؟ لطیفه؟ یعنی لطیفه عاشق زال بود ولی زال با لطیف عاشق لطیفه؟  و سوالات دیگر...
دوست دارم از آقای حسن زاده بپرسم...
ولی باز هم داستان قشنگی بود، از لحاظ ایدۀ داستان و عامیانه و گفتاری بودن متن، لهجۀ آدم ها  و زندگی روزمرۀ آنها، وفاداری زال، توصیفات و....
هرچند پایانش تلخ بود.
مناسب مقطع متوسطه اول و  شاید دوم، دختر ها بیشتر این داستان رو دوست خواهند داشت!
امتیاز از 10: 9
پ.ن: این کتاب برگزیدۀ جشنوارۀ شهید غنی پور و راه یافته به فهرست لاک پشت پرنده(هر دو 1393) می باشد.

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

عالی و هیجان انگیز!
اولین کتابی بود که از کریستی می خواندم(می شنیدم)، این کتاب را صوتی و از ایران صدا  با صدای اکبر منانی و کیفیت بالا گوش دادم. کتاب صوتی متن اقتباسی از  رمان  ولی وفادار به اصل داستان بود.  با اینکه نمایشی نبود ولی تعویض صدا و موسیقی عالی بود و در کل صدا را دوست داشتم.
داستان هم با تعلیقی بسیار عالی نوشته شده و  من تا لحظات آخر نتوانستم تشخیص دهم که قاتل همان راوی است!
امتیاز از 10: 9
پ.ن: ای کاش متن اقتباسی نبود و یا متن اصلی هم موجود بود!

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

محتوا و طرح جلد مانند کتب دیگر این مجموعه جالب و قابل توجه است و همچنین مقدمه این مجموعه  و معرفی سایر جلد ها در آخر هر کتاب جذاب و خوب است. خواندنش نیم الی یک ساعت زمان می خواهد و نویسنده توانسته در 60 و خورده ای صفحه خیلی خوب و سریع اتفاقات را تعریف و به شخصیت شریف امامی بپردازد. اشاره به 6/13 و 7/24، اشاره به نکات نگفته و مهمی بود و در کل کتاب به هدفش از تبیین زندگی سیاسی شریف امامی به صورت خلاصه رسیده ولی ایراداتی هم دارد:
1-جمعه سیاه را باید جلوتر توضیح می داد و در این مورد ترتیب تاریخی کتاب خراب شد.
2-از نظر من باید بیشتر دربارۀ خانوادۀ شریف امامی صحبت می کرد.
3-احتیاج بود برای موضوع فراماسون ها توضیحات و منابع بیشتری آورده شود.
کتاب خوش دست، سبک و با قطع مناسب و قابل حمل چاپ شده و فونت(رسم الخط) آن خوانا، روان و جذاب است. قیمت چاپ 97 این کتاب نه هزار تومان است.
برای خواندن افراد کم حوصله، پرمشغله و نوجوانان در مدرسه توصیه می شود.
امتیاز از 10: 8

عشق و رنج و بلوط کتابی است با روایتی جذاب از یک خانوادۀ جنگ زدۀ اهل گیلانغرب در 8 سال دفاع مقدس، پسر کوچک خانواده از خردسالی تا بزرگسالی  خود را تعریف می کند و در این بین به سنت ها، فداکاری ها، اوضاع مردم در سال های جنگ و... می پردازد.
نام و طرح جلد کتاب بسیار با داستانش همخوانی دارد. این کتاب روایتی است از عشق خانواده و مردم نسبت به همدیگر، رنجی که ملت شهیدپرور ایران در طول 8سال و قبل و بعد آن در راه حفظ عقایدشان کشیده اند و استحکام، مقاومت و عظمت آنها.(که بلوط نماد آن است.) روی جلد کتاب بلوطی در حال خشک شدن اما سرزنده کشیده شده که از نظر من بسیار به شخصیت مادر خانواده و کلیت داستان ربط داشته و نزدیک است.
کتاب بسیار خوش خوان است و می توانید آن را یک نفس بخوانید، برای گروه سنی د نوشته شده اما گروه سنی ه هم از آن لذت خواهند برد و احتمالا آن را چند بار می خوانند.(و حتی بزرگتر) وزن چندانی ندارد و قابل حمل است و می توانید آن را در موقعیت های مختلف بخوانید.
امتیاز از 10: 10

طرح جلد کتاب عکسی آشنا و دیده شده است که شاید بسیاری از مردم سرگذشت آن عکس و آن مکان را ندادند و از این منظر محتوای کتاب و پرداختن به موضوع یک مکان معروف و شناخته شده برای مردم، نو و جذاب است.  از نکات قوت کتاب های این مجموعه مقدمۀ زیبا، جذاب و گیرای آن با سخنان شهید آوینی و معرفی کتب دیگر مجموعه در آخر هر کتاب است.
در این کتاب شیوۀ کار در دهه های 40 و 50 و نحوۀ زندگی انقلابی ها از نزدیک بررسی شده و به ارتباط سازمان مجاهدین خلق با بعضی افراد مطرح انقلابی و یکسان بودن ریشۀ ضد شاه بودن آنها  -که البته بعدا مجاهدین جدا و خونخوار شدند!-  و بعضی افراد فاصله گرفته از مواضع گذشتۀ شان و مخالفت ها با امام خمینی(ره) پرداخته شده که خواندن آنها خالی از لطف نیست. عکس های مدرسه رفاه به کلی جذاب بود اما ای کاش توضیحات بیشتری داشتند. اشارۀ کتاب به مردم و نقش شان هم بسیار عالی بود.
عیب این کتاب داشتن تنها راوی سوم شخص و نداشتن مصاحۀ مستقیم در متن کتاب بود.
کتاب خوش دست، سبک و با قطع مناسب و قابل حمل چاپ شده و فونت(رسم الخط) آن خوانا، روان و جذاب است. قیمت چاپ 97 این کتاب 9 هزار و 500  تومان است.
برای خواندن افراد کم حوصله، پرمشغله و نوجوانان در مدرسه توصیه می شود.
امتیاز از 10: 9.5
پ.ن: آن جایی که گفته بود نفهمیدند چه کسی مشکل برق کوچه را حل کرد، ای کاش می فهمیدند!