معرفی کتاب این وبلاگ واگذار می شود اثر فرهاد حسن زاده

این وبلاگ واگذار می شود

این وبلاگ واگذار می شود

3.6
74 نفر |
29 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

5

خوانده‌ام

174

خواهم خواند

30

ناشر
افق
شابک
9789643698799
تعداد صفحات
144
تاریخ انتشار
1398/11/27

توضیحات

        زال نوجوانی آبادانی است که در دوران جنگ یکی از همسایه ها دسته کلید به او سپرده اند تا وقتی برگشتند، آن را پس بگیرند. زال دلباخته فریبا دختر همسایه بوده ولی فریبا نسبت به او احساسی نداشته است. حالا بعد از سی و چند سال وبلاگی به نام دسته کلید به راه می افتد و اتفاق های تازه ای را به دنبال می آورد.
      

لیست‌های مرتبط به این وبلاگ واگذار می شود

نمایش همه
ته کلاس، ردیف آخر، صندلی آخرآخرین روز خانم بیکسبیقصه های مجید

کتاب‌های واقع‌گرا برای نوجوان‌ها

47 کتاب

"واقع‌گرا" که همان معادل فارسی رئال است و کتاب‌های واقع‌گرای نوجوان، در مورد زندگی واقعی نوجوان‌هاست‌. دوستی، تنهایی، غم، بیماری، موفقیت... همه در نوجوانی. کتاب‌های واقع‌گرای این لیست اغلب مخصوص نوجوان‌های بالای ۱۲ سال یا کتابخوان‌های بالای ۱۰ سال است. در نگاه خودم این رده‌بندی هیچ سقفی ندارد؛ اگر شما از خواندن کتاب نوجوان لذت می‌برید این لیست برای شماست، اگر مربی یا والدین نوجوان هستید هم‌ کمک‌تان می‌کند کمی مثل نوجوان‌ها فکر کنید. از طرفی واقع‌گراهای نوجوان، اغلب کتاب‌های نرم و لطیف و امیدواری هستند که راحت و سریع خوانده می‌شوند و اغلب بعد از خواندنش احساس خوبی‌ دارید، برای همین همیشه سعی می‌کنم هر چند وقت یک بار، یک واقع‌گرای نوجوان بخوانم. کتاب‌هایی را که خوانده‌ام، به ترتیبی که دوست داشته‌ام در این لیست قرار دادم و این علاقه کاملاً شخصی است. فقط جلد اول مجموعه‌های چندجلدی، در لیست قرار دارد.

155

یادداشت‌ها

        کتاب قشنگی بود
دوسش داشتم
اولش که میخواستم بخونمش دوستم بهم می‌گفت قشنگ نیست و فقط وقت تلف کردنه
ولی به نظرم واقعا ارزش خوندن و داشت
و لطیفه...
واقعا خیلی دلم برای لطیفه سوخت🥲
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

0

          هو الباقی.

سعی می‌کنم جمع‌وجور بنویسم و باتوجه به یادداشت‌های  پیش‌تر نوشته‌شده:
▪︎تصویری از عشق که در این رمان ارایه شده، هم‌سو با تصویر اغلب نوجوانان از عشق (عاشقی خودشان یا عشق به‌طورکلی) است. و راستش بعید می‌دانم در کت نوجوانی برود که مثلا چند سال دیگر تو عاشق فلانی نخواهی‌بود! این درک و هم‌راهی حسن‌زاده با نوجوان، صد دست مریزاد دارد. :)
▪︎حسن‌زاده به دنبال ابداع و نوآوری در قالب است. برای برخی این نوآوری، گیج‌کننده بوده. من هم از این نوآوری خوشم نیامد، یعنی به نظرم رسید اتفاق چندان خاصی نیفتاده و می‌شد دست به ابتکارهای خلاقانه‌تری زد. اما به‌هرحال فکر می‌کنم همین تمایل و پی‌گیری نوآوری، قابل تحسین و تقدیر است.
▪︎آن‌جاها که مجال بروز می‌یافت، آی از نثرش! چه قلم شگفتی. جمله‌های کوتاه و موثر.. (منظورم از مجال بروز: آن بخش‌هایی که -مثلا- درنا در حال داستان‌پردازی است.)
▪︎علی‌رغم دو مورد پیش‌گفته، بنای حسن‌زاده بر صراحت است. حتی پایان تقریبا باز این کتاب، کاری نمی‌کند که بگوییم از ابهام به شکل زیبا و سازنده‌ای بهره جسته‌است.
▪︎مهم‌تر از همه‌ی این‌ها:
این کتاب جان می‌دهد برای مقایسه با "عاشقانه‌های یونس در شکم ماهی".. الهی که هر دو نویسنده، سالم و تن‌درست باشند، هم حسن‌زاده و هم خانیان.
        

21

        اسم، طراحی جلد، طراحی صفحات داخلی کتاب، کامنت های مردم خصوصا غریب آشنا، داستان، قطع کتاب و قابل حمل بودنش، همگی خیلی خوب بودند اما
یک ابهام در کل داستان هست. غریب آشنا کی بود؟ لطیفه؟ یعنی لطیفه عاشق زال بود ولی زال با لطیف عاشق لطیفه؟  و سوالات دیگر...
دوست دارم از آقای حسن زاده بپرسم...
ولی باز هم داستان قشنگی بود، از لحاظ ایدۀ داستان و عامیانه و گفتاری بودن متن، لهجۀ آدم ها  و زندگی روزمرۀ آنها، وفاداری زال، توصیفات و....
هرچند پایانش تلخ بود.
مناسب مقطع متوسطه اول و  شاید دوم، دختر ها بیشتر این داستان رو دوست خواهند داشت!
امتیاز از 10: 9
پ.ن: این کتاب برگزیدۀ جشنوارۀ شهید غنی پور و راه یافته به فهرست لاک پشت پرنده(هر دو 1393) می باشد.
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

1