یادداشتهای amir shafiey (23) amir shafiey 1404/3/5 مفلس کیمیافروش نقد و تحلیل شعر انوری (از میراث ادب فارسی 6) محمدرضا شفیعی کدکنی 5.0 1 مقدمه این کتاب بینظیر است. شاعری چیست؟ شاعر کیست؟ حکیم کیست؟ مفلس کیست؟ و انوری کدام است؟ 0 7 amir shafiey 1404/3/5 این کیمیای هستی درباره حافظ: جمال شناسی و جهان شعری جلد 1 محمدرضا شفیعی کدکنی 4.7 3 از بهترین کتابها جهت حافظ شناسی. 0 2 amir shafiey 1404/3/5 چهار گفتار پیرامون شناخت انسان و خدا مصطفی چمران 4.1 3 از اولین کتابهای عرفانی و انسانشناختی که خواندهام. خیلی هم لذت بردم. 0 2 amir shafiey 1404/3/4 رستم و سهراب جلال خالقی مطلق 4.8 3 قیمت کتاب نجومی است. به گزیدههای اینچنینی بیشتر نیاز داریم. 0 3 amir shafiey 1404/3/4 شاهنامه (1) نامورنامه شهریار: برگزیده دیباچه، داستان هفت خان رستم، رستم و سهراب و سیاوش سجاد آیدنلو 5.0 2 دکتر آیدنلو در شاهنامهپژوهی فوق باور است. 0 2 amir shafiey 1404/3/4 شمعون الصفا: وصی عیسی (ع) و جد مادری حضرت مهدی (عج) علی کورانی 2.5 1 اصل این کتاب از آقای کورانی به زبان عربی است و به فارسی ترجمه شده. متأسفانه کتاب خوشخوانی نیست. بحثها ترتیب جالبی ندارند، مطالب تکراری زیاد است و مهمتر از همه قلم مترجم بسیار ضعیف است و مرارتبار. با این حال بحثهای جالبی از منابع مسیحی و اسلامی درباره حواریان حضرت مسیح شده که برای اهل تحقیق میتواند گرهگشا باشد. اگر کتاب خوشخوانی درباره عیسی مسیح و زندگی و زمانه و جامعه او میشناسید خوشحال میشوم به من معرفی کنید. 0 3 amir shafiey 1404/3/1 ارتداد یامین پور 3.8 179 منتظر ادامه داستان هستم... 0 2 amir shafiey 1404/3/1 رستاخیز کلمات: درس گفتارهایی درباره نظریه ادبی صورتگرایان روس محمدرضا شفیعی کدکنی 4.0 4 زندگی شما پس از خواندن این کتاب به دو بخش تقسیم خواهد شد. بخش قبل از رستاخیز کلمات که هنر فقط زیبا بود؛ بعد از رستاخیز کلمات که مسئله فرم در جهانبینی شما راه پیدا خواهد کرد. از دست ندهید. 0 1 amir shafiey 1404/2/31 نامیرا صادق کرمیار 4.4 199 بسیار خواندنی 0 1 amir shafiey 1404/2/31 دو قرن سکوت: سرگذشت حوادث و اوضاع تاریخی در دو قرن اول اسلام عبدالحسین زرین کوب 3.8 18 مورخِ ادیب یا ادیب مورخ؟ نمیدانم کدام بعد علمی دکتر زرینکوب بر دیگزی چیزرگی دارد اما صرف نظر از سبک نثر ایشان (که پاراگرافهای بسیار طولانی را ارائه میکند)، کتابهای تاریخیاش خواندنی و آموزنده و گیراست حتی برای کسانی که به صورت تخصصی ادبیات را دنبال نمیکنند. 2 7 amir shafiey 1404/2/31 دنیای سوفی: داستانی درباره تاریخ فلسفه یوستین گوردر 4.0 150 این کتاب را در اواخر دوران دبیرستانم خواندم. درست است که هدف نویسنده آموزش فلسفه غرب به نوجوانان است، اما داستان کتاب جالب نیست و از طریق ادبیات فلسفه را نخواهید فهمید. دختری است که به او آموزش فلسفه داده میشود. به نظرم خواندن این کتاب با خواندن سیر حکمت در اروپا اثر محمدعلی فروغی تفاوت آنچنانی ندارد جز اینکه نثر کتاب سبکتر است. اما این ترجمه که برگردان کوروش صفوی است بهترین ترجمه از این کتاب معروف است. از کوروش صفوی هرچه دیدید بخوانید. 0 3 amir shafiey 1404/2/31 بانوی اندلس سید محمدصادق مصباح موسوی 3.8 3 کتابی به شدت تحقیقاتی و خشک. مطالب خوبی در کتاب آمده اما تاریخ است و خشکی بیاندازه و لذت ندارد. 0 2 amir shafiey 1404/2/31 مکتب تفکیک محمد حکیمی 2.9 3 من تفکیکی نیستم اما بسیار از اندیشههای علامه محمدرضا حکیمی تأثیر گرفتهام و بحث تفکیک عرفان و برهان و قرآن را میپذیرم. 0 3 amir shafiey 1404/2/31 بیگانه آلبر کامو 4.0 264 بیگانه کتاب خوبی است، اما ترجمه خشایار دیهیمی افتضاح است. 0 2 amir shafiey 1404/2/31 رباعیات خیام و خیامانه های پارسی سیدعلی میرافضلی 5.0 1 به نظرم دکتر میرافضلی متخصصترین ادیب فعلی جهان در زمینه رباعی است. از او کتاب چهار خطی را هم خواندهام. در یادداشت بر کتاب مذکور نوشتهام که خواندنش را برای همه علاقهمندان به ادبیات توضیه میکنم؛ چرا که فصلهای متعدد کوتاه دارد و خوشخوان است و فرد ناآشنا به بهترین شکل با نسخهپژوهی و استباطهای ادبی آشنا میشود. اما این کتاب «رباعیات خیام» دقیقا برعکس اثر مذکور قبلی کارشناسانه است و خواندنش از حوصله مخاطب عامی خارج. اما در هرحال به نظرم بهترین تحقیق درباره رباعیات خیام تا به امروز است. اگر متخصصانه به خیام و رباعی مینگرید این کتاب بهترین و اولین گزینه است. در غیر این صورت برای مخاطب عام کتاب ترانهها خیام از صادق هدایت بسیار مفیدتر خواهد بود. 3 49 amir shafiey 1404/2/31 قلعه حیوانات جورج اورول 4.2 337 جرج اورول معتقد است که همه نوشتهها و آثار جنبه سیاسی دارند. حرفش غلط نیست، اما به نظرم مطلق هم نیست. قلعه حیوانات احتیاجی به تعریف و تمجید ندارد. از بهترین داستانهایی که در ژانر فابل نوشته شده و به انسان توهم توطئه را میآموزاند. 0 2 amir shafiey 1404/2/30 تاریخ بیهقی: با معنی واژهها و شرح بیتها و جملههای دشوار و امثال و حکم و برخی نکته های دستوری و ادبی جلد 1 محمدبن حسین بیهقی 4.5 14 با اینکه این کتاب تاریخ است، اما به ادبیترین شکل ممکن انشا شده و خواندنش قلق خودش را میطلبد. شرح استادخطیب رهبر بر تصحیح استاد فیاض نگاشته شده و تقریبا شما را از هم استادی بینیاز میکند. 0 2 amir shafiey 1404/2/27 ترانه های خیام صادق هدایت 4.3 7 اولین کتابی که درباره خیام خواندم. مقدمههای بسیار درخور توجهی دارد که ساده نباید از آنها گذشت. اما در بحث گزینش رباعیات آقای میرافضلی ایراداتی به هدایت وارد کردهاند که با آنها هم باید توجه کرد. 0 2 amir shafiey 1404/2/27 صبح شام محمدمحسن مصحفی 4.1 24 از سطح اطلاعات شهید امیرعبداللهیان تعجب خواهید کرد. اطلاعات کاملی از غرب آسیا توسط این کتاب به شما منتقل خواهد شد. همینطور ابعاد جدیدی از جنگ سوره آشکار میشود که در ایجاد دیدگاههای سیاسی بسیار میتواند موثر باشد. 0 2 amir shafiey 1404/2/27 کتاب چهارخطی: کندوکاوی در تاریخ رباعی فارسی سیدعلی میرافضلی 5.0 1 جزو بهترین کتابها برای علاقهمندان به ادبیات فارسی که در آن هم نسخههای خطی را میتوانید ببینید و هم با شیوه تصحیح به سادگی آشنا شوید. مطالعه این کتاب تجربه جالبی بود. آقای میرافضلی متخصصترین ادیب زمان حاضر در رباعی پژوهی است. یک کانال در تلگرام به مدیریت او برقرار است به همین نام چهار خطی. این کتاب مجموعه مطالب آن کانال است که گردآوری و مستندسازی شده. 0 5