یادداشتهای الهام قاسمی (41) الهام قاسمی 1402/2/17 حمله هوایی به الولید (اچ - 3): انهدام انواع هواپیماها و تجهیزات موجود در مجموعه پایگاههای سه گانه الولید، معروف به اچ - 3 احمد مهرنیا 4.1 3 کتاب "حمله هوایی" روایت چگونگی انجام عملیات ارتش ایران به پایگاه الولید عراق است. در خصوص این کتاب با نویسنده آن آقای احمدمهرنیا داشتم که متن کامل مصاحبه را میتوانید در خبرگزاری ایبنا بخوانید 0 5 الهام قاسمی 1402/2/17 مار و پله: داستان زندگی مدینه، ادمین کانال داعش در ایران فائقه میرصمدی 3.6 56 کتابی که دیدگاه شما را در خصوص سبک زندگی زنان در حکومت اسلامی داعش تغییر میدهد. وقتی با نویسنده مصاحبه کردم حقایق بیشتری از حکومت داعش برای من روشن شد متن کامل مصاحبه را میتوانید در خبرگزاری ایبنا بخوانید 1 8 الهام قاسمی 1402/2/17 من زینب تو هستم: خاطرات شفاهی خواهر شهید سعید (رستم) نامدار فرزانه از دوران دفاع مقدس معصومه محمدی 4.3 3 من زینب تو هستم" رمانی است در ژانر دفاع مقدس. روایت عشق و ایثار مرارتهای خواهری که بعد از شهادت و اسارت برادرهایش دیگر به زندگی قبل خود بازنگشته و زینبوار پای عشق خواهر و برادریش ایستاد. این کتاب که پنجمین کتاب از مجموعه کتابهای خاطرات شفاهی نشر ۲۷ بعثت است در سال ۱۴۰۰ به قلم معصومه محمدی روانه بازار چاپ شد. 0 7 الهام قاسمی 1401/9/5 از مشهد تا کاخ صدام: خاطرات شفاهی آزاده ایرانی محمود رعیت نژاد مریم زراعت کار 5.0 2 بیشک ماجرای اسارت این ۲۳ نفر آنقدر مهم و شنیدنی است که یک وکیل دادگستری را بر آن دارد تا پیگیر پرونده موکلش (محمود رعیتنژاد) شود و به او پیشنهاد نوشتن کتابی بدهد پیرامون فعالیتهایش در جنگ تحمیلی و اتفاقاتی که در دوران اسارت و بعد از آن برای راوی افتاده است. پسشنهادی که با استقبال شخصیت اول داستان عملی میشود. در واقع نویسنده جوان مشهدی، سعیده زراعتکار، در اولین اثرش خاطرات شفاهی آزاده ایرانی محمود رعیتنژاد (یکی از آن ۲۳ نفر) را روایت میکند. معرفی کامل این اثر در مجله واو ثبت شده است. 0 20 الهام قاسمی 1401/9/5 عصرهای کریسکان؛ خاطرات امیر سعیدزاده کیانوش گلزارراغب 4.3 80 کیانوش گلزار راغب در این اثر روایتگر ۷ سال اسارت امیر سعیدزاده در زندانهای کومله را روایت میکند. . در فصلی از کتاب امیر سعیدزاده خود بهعنوان راوی ماجراهای دوران اسارت و تنشها و درگیریهای خود را بازگو میکند و در فصل بعد جریانات و اتفاقاتی که برای خانواده سعید رخ میدهد و او از آنها بیخبر است از زبان راوی دوم شخص یعنی سُعدا حمزهای، همسر سعید، روایت میشود. و این روند تا آخر کتاب ادامه دارد. کتاب در پایان با مجموعهای از عکسها و نامهها و دستنوشتههایی از این رزمنده گرامی به پایان میرسید. اثر توسط نشر سوره مهر به چاپ رسیده است. 0 21 الهام قاسمی 1401/9/5 آغازی بر یک پایان سید مرتضی آوینی 4.4 6 "آغازی بر یک پایان" مجموعه مقالاتی است در مجله سوره مهر از سید اهل قلم شهید مرتضی آوینی که نمایانگر عقاید و باورهای سیاسی او در زمینه انقلابهای شرق و غرب، خاصه انقلاب جمهوری اسلامی ایران. اثر در ۱۵ فصل تنظیم شده که با مطلبی از امام راحل شروع میشود. متن کامل معرفی اثر در مجله کتاب فردا ثبت شده است. 0 19 الهام قاسمی 1401/9/5 به وقت اردیبهشت: شهید حسن قاسمی دانا مریم عرفانیان 4.2 9 کتاب در ۱۹ داستان کوتاه نوشته شده است. داستان کوتاهی که از زبان نزديکان و آشنایان شهید روایت شده تا چهره جوانی را به رخ بکشند که بارزترین خصوصیت اخلاقی او خودسازی در جوانی بود. زاویه دید داستان راوی کل است. راوی در اکثر که اوقات خود را جای مادر میگذارد و داستان از زبان او میگوید، گاه خود را جای دوست و حتی گاهی جسارت به خرج داده و از دریچه نگاه خودش داستان را روایت میکند. اگرچه این سرگذشتنامه با زبانی ساده و روان بازگو شده اما از جمله ایراداتی که میتوان بر آن گرفت، نبود فضاسازی و تصویرسازی دقیق و واضح و ویرایش درست دیالوگها و برخی جملات است. و چه بسا اگر نویسنده و ناشر به این دو مهم اخمیت بیشتر میدادند نه تنها ارزش ادبی اثر که کشش و جاذبه دایتان برای خواننده بیشتر میشد. متن کامل معرفی این اثر در مجله کتاب فردا ثبت شده است. 0 7 الهام قاسمی 1401/9/5 نشت نشا: جستاری در پدیده ی فرار مغزها رضا امیرخانی 3.9 46 "نشت نشا" اولین مقاله امیرخانی در خصوص فرار مغزها است که توسط نشر قدیانی روانه بازار چاپ شده است. " نشت نشا" عنوان پیشدرآمد کتاب است که خواننده با مطالعه آن تقریبا با یک دوره دستور زبان فارسی آشنا میشود. چرا که نویسنده در این بخش به توصیف ریشه جغرافیایی این کلمه، معنای لغوی آن و در نهایت علت معادل گرفتن آن با پدیده مهاجرت نخبگان پرداخته است که در نوع خود قابل تامل است. متن کامل معرفی این اثر در مجله کتاب فردا ثبت شده است. 0 5 الهام قاسمی 1401/9/5 مادر ایران: خاطرات شفاهی عصمت احمدیان مادر شهیدان اسماعیل و ابراهیم فرجوانی نورالهدی ماه پری 3.9 3 "مادر ایران" اثری است که در آن خواننده با زنی روبرو میشود که خودش و اعضای خانوادهاش هرکدام بهنوعی با جنگ در ارتباط هستند. در حقیقت عصمت احمدیان خود سوژه کتاب است. مادران سهید اسماعيل و ابراهیم فرجوانی. نویسنده در این اثر به دنبال روایت مادر شهید است نه روایت پسران شهیدش. هرچند که این دو روایت و دیگر روایات از هم تفکیک ناپذیرند. و "مادر ایران" ظرف این روایت است. متن کامل معرفی در مجله کتاب فردا ثبت شده است. 0 1 الهام قاسمی 1401/9/5 مرضیه: حکایت یک اسم؛ روایت یک زندگی لطیفه نجاتی 4.7 11 قصه درباره زنی است به نام مرضیه با زاویه دید من راوی. در حقیقت در این اثر خانم مرضیه میررضایی در ۵ فصل داستان زندگی خودش را از زمان کودکی تا حدود سن ۶۰ سالگی روایت کرده است. راوی دقیق و با جزئیات لحظه لحظه دخترانگی و زنانگی و مادرانگی خود را توصیف میکند اما از صفحه ۱۸۳ به بعد یعنی فصل ۵، که آخرین فصل اثر است انگار ماجرایی جدید شروع میشود و ناگهان زاویه داستلن تغییر میکند. متن کامل معرفی این اثر در مجله اصفهان زیبا ثبت شده است. 0 4 الهام قاسمی 1401/9/5 یک خوشه انگور سرخ فاطمه سلیمانی ازندریانی 4.1 25 امفضل دختر مامون عباسی کسی است که در این اثر روایتگری سیره و زندگی و منش اخلاقی امام نهم شیعیان را بهطور منصفانه و غیرمداخلانه در ۱۴ فصل پذیرفته است. فردی که اگرچه برخلاف میل خویش و مادر و براساس نقشه پدری به ظاهر علوی دوست همسر امام جواد (ع) میشود اما از لحاظ شخصیتی و اعتقادی کاملا در تضاد با امام است. اینکه امفضل بهعنوان راوی داستان انتخاب شده را میتوان از هوشیاری و زیرکی نویسنده دانست چرا که ام فضل به سبب نسبت دختر بودن برای مامون عباسی و همسر بودن برای امام جواد ماجراهای مختلفی را در زمانها و مکانهای گوناگون از جمله کاخ مامون و خانه امام بازگو میکند. متن کامل معرفی اثر در مجله کتاب فردا ثبت شده است. 0 5 الهام قاسمی 1401/9/5 مناسک مذهبی زنانه در آینه تاریخ: نگاهی جامعه شناختی به فرایند تکوین هیئت های مذهبی زنان مژگان دستوری 0.0 1 هدف نویسنده از نگارش اثر بررسی فرایند تاریخی آیین عزاداری در جامعه شیعی ایرانی و همچنین فهم الگوهای تجربی عزاداری در تاریخی چند قرنه، از فرهنگ اسلامی شیعی ایران و رابطه آن با بستر فرهنگی اجتماعی است. کتاب حاضر در کل از ۵ بخش تشکیل شده که هریک دارای چندین فصل است. متن کامل معرفی در مجله اصفهان زیبا ثبت شده است. 0 0 الهام قاسمی 1401/9/5 مباحثی پیرامون عزاداری (شامل مفهوم شناسی، تاریخچه، مبانی، آسیب شناسی و آموزه های عزاداری) بهاءالدین قهرمانی نژاد شائق 0.0 1 کتاب تالیف بهاءالدین قهرمانی نژاد است که بنابر گفته نویسنده تیما به نام خامس آل عبا (ع) در ۵ بخش و در مجموع در ۱۴ فصل نگاشته شده است. در واقع شناخت از تاریخ عزادای در اسلام و ایران، آموزهها و تاثیرات عزاداری، تاکید بر آفات خرافه و تحریفهای موجود و همچنين بررسی فتاوای علمای بیدار شیعه در باب عزاداری، از اهداف مهم نویسنده در نگارش این اثر است. متن کامل معرفی در روزنامه جامجم در ضمیمه قفسه کتاب ثبت شده است. 0 2 الهام قاسمی 1401/9/5 فصل شیدایی لیلاها سیدعلی شجاعی 4.3 29 "فصل شیدایی لیلاها" کتابی از نشر نیستان است که نویسنده در ۲۳ فصل و از زبان ۷ راوی از انتخاب میگوید و عاقبت. انتخابی که از لحظه حرکت امام حسین (ع) از مکه شروع شده و به عصر عاشورا ختم میشود. در حقیقت هر فصل این اثر نمایانگر تدریجی ذات پاک و حلالی است که شیره وجود آدمیان شده است. سیرت پاک افرادی چون حر بن یزید ریاحی که در آزمون مقابله خویش با حسین (ع) سربلند بیرون میآیند. یا زهیر بن قین بجلی که به وقت دعوت امام به تحریک زنی نیکو سیرت جانبازی میکند متن کامل معرفی این اثر در مجله اصفهان زیبا ثبت شده است. 0 3 الهام قاسمی 1401/9/5 فراموشان: داستانی از واقعه کربلا داوود غفارزادگان 3.4 13 "فراموشان" در ۶ فصل از خبر مرگ معاویه تا شام غریبان حادثه کربلا را روایت میکند. روایتی که براساس فلشبک پیش میرود و خبری از سیر خطی در داستان نیست. و راویان و شخصیتهای فرعی و بعضا درجه دو و سه حادثه کربلا هستند که از همان ابتدا بر موج مواقعه سوار شده و براساس اهمیت جایگاهشان نقشآفرینی میکنند. در حقیقت نویسنده از زبان راویها اطلاعات مستندی از وقایع مرتبط با عاشورا به خواننده ارائه میدهد و هر راوی بخشهایی از واقعه را چنان روایت میکنند که گویی آن صحنه در ذهن مخاطب در حال وقوع است. متن کامل معرفی در روزنامه جامجم در ضمیمه قفسه کتاب ثبت شده است. 0 0 الهام قاسمی 1401/9/5 شهربانو مریم قربان زاده 4.1 15 در این اثر با نویسندهای روبرو هستیم که براساس عقاید و باورهای دینمدارانه و وطنپرستانه خود، دست به قلم گرفته و در ژانر دفاع مقدس اثری به دور از تقدسنماییهای رایج در روایتهای مربوط به شهدا خلق کرده است. این رمان به رغم محور قرار دادن زندگی "شهربانو" در نقش مادر شهید به خوبی به شرح حال ابراهیم، جانباز و شهید دفاع مقدس پرداخته است. انتخاب زاویه دید اول شخص توسط نویسنده، در انتقال احساسات و کشمکشهای مادر شهید به خواننده انتخابی درست بوده است. البته نویسنده هوشمندانه در برخی فصول راوی خود را تغییر داده و باز هم از زاویه دید اول شخص از زبان خواهر و برادر شهید برای بازگو کردن زندگی ابراهیم استفاده کرده است. متن کامل معرفی در روزنامه جام جم، ضمیمه قفسه کتاب ثبت شده است. 0 7 الهام قاسمی 1401/9/5 مربع های قرمز: خاطرات شفاهی حاج حسین یکتا از کودکی تا پایان دفاع مقدس زینب عرفانیان 4.4 54 "مربعهای قرمز" خاطرات شفاهی حاج حسین یکتا است از دوران کودکی تا پایان دفاع مقدس . اثری کاملا مردانه با محیطی مردانه و شخصیتهای عمدتا از جنس مذکر. حتی شخصیتهای زن داستان نیز در خدمت همین محتوای مردانه ظهور میکنند. و این نشانه هنرمندانه نویسنده آن، خانم زینب عرفانیان است که با اینکه خود زن است اما خیلی خوب از عهده یک روایت مردانه برآمده است. به طوری که بنابر استقبال خوانندهها و اهالی کتاب این اثر در طی ۴ سال به چاپ ۲۹ رسیده است. معرفی کامل این اثر به زودی در گاهنامه من و کتاب ثبت خواهد شد. 0 3 الهام قاسمی 1401/6/24 زلزله ده ریشتری نیما اکبرخانی 3.7 27 "زلزله ده ریشتری" اثری است در ژانر علمی -تخیلی برای روایت قدرت، ثروت و خیانتها. داستان براساس سه واقعه پیش میرود؛ زلزله، هجوم آمریکا و انگلیس به جنوب کشور و حملات اتمی اسرائیل. در حقیقت زلزله پوششی است برای بیان دغدغههای فکری نویسنده درباره تاریخ ۵۰ ساله ایران. نویسنده در این اثر از روایت خانوادگی و البته شهری فراتر رفته؛ گاه از دغدغههای دادخواهانه خویش پرده برمیدارد و ناسازگاریها و ناهنجاریها را به بانگ بلند میگوید. در این کتاب با نویسندهای روبرو هستیم که همقدم با استاد تاریخ و عضو مجمع حقیقتیاب سازمان ملل، با حس ملیگرایی و وطنپرستی و حتی ولایتمداری، هم به بیان انقلاب ملتزم است و هم با لحن صریح و بیپروا از ریزش ارزشها در طول چند دهه سخن به میان میآورد. معرفی کامل این اثر در مجله جام جم، ضمیمه قفسه کتاب ثبت شده است 0 3 الهام قاسمی 1401/4/13 حکایت زخم ها: روایت زخم های چهار جانباز مدافع حرم لبنانی، افغانستانی، پاکستانی و ایرانی الهه آخرتی 4.7 1 (حکایت زخمها) حکایت جانبازیهای چهار جانباز مدافع حرم از جنایات داعش در خاک سوریه است با زاویه دیدی متفاوت و جهان شمول. مدافعینی از خاک سوریه، افغانستان، پاکستان و لبنان. در واقع همین تفاوت دیدگاه و جهان شمول بودن آن است که سبب جذابیت اثر شده است. اثری که نویسندهاش به دو زبان انگلیسی و عربی مسلط است. از دیگر زیباییهای اثر وجود دیالوگهایی به زبان اصلی است. لهجهی هزاره فارسی دری جانباز افغانستانی، زبان اردوی جوان پاکستانی و زبان عربی جوان لبنانی که با وجود اختلاف واژگانی یک کلمه واحد را دنبال میکنند؛ اسلام 0 3 الهام قاسمی 1401/4/13 دیوار 1358 امیرحسین قاضی 3.6 20 (دیوار ۳۵۸) عنوان اثری است پر کشش و روان که خواننده را به گذشته وصل میکند و او را در میان حوادث گوناگون سالهای ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۰ هجری شمسی قرار میدهد. حوادث و ماجراهایی جذاب و پرالتهاب که هم مایهی جنایی دارد و هم جنبه عاشقانه. این کتاب اولین اثر علمی -تخیلی امیرحسین قاضی در ژانر تاریخی است. 0 4