یادداشتهای سمانه رحمدل (138) سمانه رحمدل 2 روز پیش قصه های از نظر سیاسی بی ضرر جیمزفین گارنر 3.1 2 حالا شاید این مدل بازیگوشی ها با داستانهای قدیمی عادی شده باشه، ولی فکر کنم این کتاب تو زمان و مکان انتشارش پدیده ای بوده باشه. در هرصورت، همچنان امتیاز خوبی میگیره از طنازی و خلاقیت. و هرجور فکر میکنم، این طور هجو ایده آل های چپ امریکایی خیلی دل و جرات می خواسته. 0 4 سمانه رحمدل 3 روز پیش غریبه ای در قایق نجات میچ آلبوم 3.1 2 با خوندن کتابای میچ آلبوم با خودم فکر می کنم شاید پیامبرها هم قصه گو بودند. چطوریه که یه حرف رو اگه بی قصه به آدم بگن، به نظرش شعاری میاد؛ بعد که همون حرف می ره تو قصه، قبول کردنش راحت میشه. 0 1 سمانه رحمدل 1404/6/6 قصر آبی لوسی مود مونتگمری 4.4 269 خدایا این کلاسیکهای بیادعای سرراست و صمیمی رو از ما نگیر! مثلا وقتی فکر کردیم که آخرینشون رو هم خوندیم، بهطور تصادفی یه ذخیره جدید ازشون کشف کنیم و خوشحال بشیم. یا مثلا مثل همین قصر آبی، بعد از خوندنش بگیم: تو تا الان کجا بودی؟ نه این که همه کلاسیکها شاهکار باشن، ولی همهشون بهمعنای واقعی کلمه «کتاب» هستن. همونجور که خونههای قدیمی و مامانبزرگی، بهمعنای واقعی کلمه «خانه» هستن. مشخصا درباره قصر آبی، باید بگم بعد از مدتها کتابی دست گرفتم که همه جا با خودم میبردم و از هر فرصتی برای خوندنش استفاده میکردم. 1 24 سمانه رحمدل 1404/6/6 کشور دروغگوها جانی روداری 4.9 4 شما هر سوژه یه خطیِ شعاری و گل درشتی رو که خواستین میتونستین بدین به جناب جانی روداری، و خیالتون راحت بود که قطعا ازش یه داستان شیرین، خلاقانه، مُردهزندهکن و غیر گلدرشت (گل کوچیک مثلا؟) در میاره و تحویلتون میده. خدا بیامرزدش. زود مرد. 0 4 سمانه رحمدل 1404/6/4 انقلاب کوهستانی ایرلیس هانتر 4.1 3 غافلگیری فرمی و فضاسازیِ جلد اول رو نداشت و طبیعتا باید جاذبه جدیدی رو میکرد که بتونه داستان سراسر شعارزدهش رو متعادل کنه... از اواسط کتاب یه رگه هایی از نوسازی به چشم میخورد، ولی... نع! خیلی شعاری و گل درشت بود. اگه به شعار علاقمندین ولی به داستان بیشتر، میتونید «کشور دروغگوها» رو بخونید؛ نوشتهی جانی روداری؛ یک قصهگوی اصیل. 0 4 سمانه رحمدل 1404/6/3 کان لم یکن امیرعلی نبویان 3.6 17 بله آقای نبویان، دوزاریمون افتاد که کمدیِ انتقادی سیاسی کنایی تمثیلی و... نوشتین. خنگ که نیستیم! فقط ای کاش به جای فرو کردن بدبختیهامون در چشممون، از طنز و قریحه درخشانتون واسه پرورش داستان استفاده میکردین. مثلا در فصل هفت من واقعا امیدوار شدم که با یک کامبکِ اساسی روبرو هستم و قراره با یه داستان بکر و عجیب و غریب روبرو بشم... ولی متاسفانه نسخهش سریع پیچیده شد. حیف! 0 2 سمانه رحمدل 1404/6/2 گرتا و شکارچیان ارواح سم کوپلند 3.5 1 یه کتاب روحدارِ شیرین و بامزه. 0 1 سمانه رحمدل 1404/6/1 و کسی نمیداند در کدام زمین میمیرد مهزاد الیاسی بختیاری 3.7 92 اگه افسردگی یا اضطراب دارین توصیه نمیشه. در غیراینصورت، این کتاب دریچهایه به جهانِ دختری که دیوانهوار و کولیمسلک سفر میکنه. سفرنامهای که از جایی به بعد تبدیل به زندگینامه میشه. برای من این حالت رو داشت که انگار تو زندگی کسی بیش از حد فضولی کردهام و بعدش پشیمونم، چون انتظار این حجم غم و گرفتاریِ طرف رو نداشتم و دوست ندارم بدونمش. 2 34 سمانه رحمدل 1404/5/16 عشق در میان مرغ ها پلهام گرنویل وودهاوس 3.1 1 بارزترین صفت برای این کتاب: خندهدار. وودهاس کتابهای بهتر از این هم داره، ولی نقطه مشترک همهشون همینه. خندهدار! وودهاس یه خندهدارنویسه. خندهدار! حتی تکرار این واژه لذتبخشه. واژهای که کسی یا چیزی الکی شایستهش نمیشه. ترجمه کتاب هم خندهداره. قشنگ معلومه خود مترجم هم کلی با کتاب کیف کرده و سنگ تمام گذاشته. هشدار: خطر رودهبر شدن در فصل ۱۹ 0 3 سمانه رحمدل 1404/3/23 مرغ سحر: خاطرات پروانه بهار پروانه بهار 3.4 2 اول از قلم کتاب بگم که سادهست، در واقع خیلی ساده. من با این سادگی مشکلی ندارم و به ادبیات قلمبه سلمبه ترجیحش میدم. محتوای کتاب در یک کلام: دراماتیک. میشه از توش چه سریالها و فیلمها که در نیاورد. چه بخشی که مستقیما مربوط به استاد بهاره و چه بخشی که بیشتر تمرکز رو دخترشونه. البته خانم پروانه با تواضع و فهم عالی، کل زندگینامه رو به شکلی روایت کردن که در ستایش پدر بزرگوارشون باشه. اشعار استاد هم خیلی به جا لابهلای کتاب استفاده شده. 0 6 سمانه رحمدل 1404/3/7 تاریخ ماریخ مستطاب کفش شرمین نادری 3.9 4 وقتی یک خانم قصهگوی شیرینسخن تصمیم میگیره از تاریخ بنویسه، نتیجه به قول خودش مستطاب میشه. من که همیشه، حتی تو مدرسه تاریخ رو دوست داشتم؛ اما شمایی که از تاریخ بدت میاد هم احتمالا با این دست کتابها نظرت درباره تاریخ عوض بشه. تصویرگری کتاب هرچند خیلی بامزهست، ولی بعضی وقتها تصویرگر سر به سر نویسنده میذاره و در نتیجه از متن جا میمونه. 1 5 سمانه رحمدل 1404/3/6 امیل و کارآگاهان اریش کستنر 3.8 5 به نظر من فیلم شاخ گاو ساخته کیانوش عیاری (که از این کتاب اقتباس شده) از خود کتاب خیلی خوشریتمتره. کتاب مثل سریالهای دهه شصت کُنده. اما ریزهکاریهای بامزه خودش رو داره. و مهمتر این که زیربنای داستان محکمه، که فیلم شاخ گاو نشونه این استحکامه. 0 4 سمانه رحمدل 1404/3/6 لوته و همتایش اریش کستنر 4.0 17 هرچند که فیلم خواهران غریب از این کتاب جذابتر از آب در اومده، ولی در هر صورت از اریش کستنر نمیشه غافل شد. یه فیلم هم کیانوش عیاری از این کتاب اقتباس کرده که اصلا به پای خواهران غریب نمیرسه، ولی از لحاظ ایرانیزه شدن داستان فرنگی جالبه. 0 3 سمانه رحمدل 1404/3/1 چنین کنند جانوران ویل کاپی 3.8 1 محمود فرجامی قبل از صعود به قله بلاگری چنین ترجمههای درخشانی تولید میکرد. فکر کن چنین کتابی بهعنوان کتاب علوم مدارس تدریس شه. حاضرم اون موقع دوباره به مدرسه برگردم... خب راستش تحت هیچ شرایطی حاضر نیستم دیگه به مدرسه برگردم، اما دستکم برای نسلهای بعد چنین روشهای تدریس شیرین و شوخ و شنگی رو آرزو میکنم (صد البته با معلمهای متناسب با این دست کتابها). 0 14 سمانه رحمدل 1404/3/1 نزدیکِ ایده زیمونه یونگ 3.2 12 زاویه دید نویسندههای جستارهای کتاب خیلی متنوعه. چند تایی زیادی رمانتیکن. بیش از حد روی جنبه ذهنی مکان تاکید دارن؛ که بهنظرم جالب نیست و مصداق افتادن از اونورِ بامِ مدرنیسمه. در عوض چند جستار بهدرستی روی عینی-ذهنی بودنِ مکان مانور دادن. از جمله جستار آخر یا جستار نویسنده سوری. جستار اول حالت پژوهشی داره که خیلی جالب بود. 0 7 سمانه رحمدل 1404/2/30 من و خارپشت و عروسکم راضیه دهقان سلماسی 4.1 2 جایزه کارنامه کلاس نمیدونم چندم ابتداییم از طرف مدرسه! الان هم که یاد آخرش میفتم بغضم میگیره. با قلمی سحرآمیز نوشته شده و کلمات از بیان حس عجیبم بهش عاجزه. نوستالژی، غم، عروسک سخنگو (تو با عروسکت حرف نمیزدی؟)، طنز تلخ، امید و ناامیدی، همه اینها و کلی حس عجیب دیگه. همهش با هم اسمش چیه؟ 0 7 سمانه رحمدل 1404/2/30 دنیای کوچک دن کامیلو جووانی گوارسکی 3.5 2 کاری به نقد کتاب و اینا ندارم. الان سوالم اینه که چطور دن کامیلو میانگین ۳ستاره گرفته؟(از دو نفر) ترجیح میدم به اون حالت فکر نکنم که یه نفر ۵ ستاره داده، چون در اون صورت... نه حتی نمیتونم بهش فکر کنم. شاید اشتباه دستش خورده. پیش میاد. 0 3 سمانه رحمدل 1404/2/30 بفرمایید پیراشکی، شیمپالو! فرهاد حسن زاده 4.0 1 شخصیت شیمپالو یه جورایی شبیه دوندونه، تو برنامه عروسکی الستون و ولستون (اگه دهه شصتی نیستی این جمله رو فراموش کن). البته خیلی کَل و کثیفتره و عجیب دوستداشتنی. 0 2 سمانه رحمدل 1404/2/15 آدم های چهارباغ علی خدایی 3.5 22 درباره بعضی کتابا نباید زیاد نوشت و حرف زد. کلمات حس و حال آدم رو بیان نمی کنن و خرابش میکنن. اون حس و حال چیه دقیقا؟ نمی دونم، فقط میدونم اصفهان زیبا با آدمهای این کتاب برام زیباتر از قبل شده. 0 1 سمانه رحمدل 1404/2/4 باغ وحش اساطیر احسان رضایی 3.3 16 عنوان "چنین کنند اساطیر" بیشتر حق مطلب رو درباره این کتاب ادا میکنه. 0 2