باغ وحش اساطیر

باغ وحش اساطیر

باغ وحش اساطیر

3.2
27 نفر |
13 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

43

خواهم خواند

36

شابک
9786007075333
تعداد صفحات
124
تاریخ انتشار
1396/12/21

توضیحات

        کتاب حاضر، کتابی با زبان طنز است که در آن روایت‌هایی از حیواناتی به میان آمده که در کتاب های ادبی تاریخی با عنوان حیوانات اساطیری شناخته می شوند. صحبت از این موجودات به قصد معرفی، آن هم به زبان طنز روشی جذاب است که این کتاب به آن پرداخته و البته ریشه در سنت کهنی از ادب فارسی با عنوان عجایب‌نامه نویسی دارد.
      

لیست‌های مرتبط به باغ وحش اساطیر

یادداشت‌ها

          باغ وحش اساطیر تو کتاب‌های عمومی و غیرتخصصی، موضوعی کمتر پرداخته شده داره. شما تو این کتاب درباره کلی موجود افسانه‌ای و خیالی ادبیات کهن فارسی می‌خونین که شاید اسم خیلی‌هاشون رو هم نشنیده باشین. 
بعد فکر کن این غول‌ها و ازمابهتران یه جوری معرفی شدن تو گویی داری درباره پسرخاله‌ات می‌خونی؛ همین‌قدر صمیمانه و خودمانی... انگار نه انگار که تا همین پنجاه سال پیش اجدادمون عین چی از اینا به خودشون می‌لرزیدن. کلا دکتر احسان رضایی دیگه پشم برای کلاه رفقا نذاشت.
👹👺👻😈💀👾👽🤖
کتاب چاپ انتشارات قاف و برای سال ۹۶ بوده ولی لحن طنزش انگار برای دهه هشتاده. شاید برای همینه که وقتی تو گودریدز نظرات رو می‌خونی خیلیا نسبت به طنزش ایراد گرفتن. من البته انقدر ذهنیتم از دکتر جدی بود که خوندن مطلب طنز به قلم ایشون به اندازه کافی برام عجیب بود. چه برسه به اینکه با این حضرات مافوق جدی تو تاریخ بشریت هم سر شوخی رو واکرده.
....
و خب حسرت همیشگی از تصور اون‌همه کتابی که ایشون خونده و قابلیت استخراج و ترکیب و تلخیص و ساده‌سازی اونا برای ادبیات امروزی هم برای من سر جاشه.
        

9

        کتابی که یک روزه می توان آن را خواند .
از دکتر احسان رضایی ،آداب کتابخواری را خوانده بودم .واقعا خیلی خوب بود .این کتاب هم لنگه آن ،خیلی خوب بود .چون نظیر ندارد .
تو بیایی با زبان طنز اساطیری چون دوال پا ،آل ،شبدیز و ....را توضیح دهی ،در نظرات طاقچه می خواندم که بعضی انتقاد کرده بودند که چرا این کتاب اینطوری است .می گفتند که چرا متن زیاد است و محتوایی که به تو از اسطوره می دهد کم است .داداش من تو اگر از اساطیر می خوای بدونی به زبان علمی برو ارنست کاسیرر بخون ،میرچاالیاده بخون ،ژاله آموزگار بخون ....
اما از یک پزشک دانشگاه تهران خونده که کتابخوار است و از فن های مرحوم بورخس است انتظار یک کتاب علمی صرف نداشته باش ،که اگر اینطور بود 
همان مسیر علمی خودش را می رفت .
اصلا کتابی که به پیشنهاد امید مهدی نژاد نوشته شود ،از آن می توان انتظار یک کتاب جدی داشت عایا!!
خلاصه کتاب خوشخوان و روان و پر مطلبی است که در این هوای دلنشین اردیبهشتی ،آب روغن ما را تنظیم کرد
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

12

          بعضی وقت ها با یک اثر خاص روبرو می شوی و نمیشود از همان فرمول جاری معرفی کتاب استفاده کرد چون کتاب از همان جنس نیست.

کتاب کوچک و کم حجم باغ وحش اساطیر از این دسته است.یکی دو صفحه اول را که می خوانی لبخند محوی می زنی و کمی در ادامه کار تردید می کنی و با انگشت شست بادی به صفحات کتاب می دهی و لب می پیچانی که (این چه کتابی بود؟! این چه مدل متنی بود؟!حاشا و کلا که تا به حال شبیه اش را ندیدم) بخوانم یا نه.

بالاخره وسوسه شیطان رجیم را کنار می زنی و یک شب که استثناً دور و برت خلوت است و صدای هیچ یک از اعضای خانواده شنیده نمی شه،اوضاع را مناسب می بینی و کتاب را می خوانی.
حالا چرا سکوت؟چون از اولین ملزومات این کتاب تمرکز داشتن است وگرنه داستان را متوجه نمی شوی.
به اندازه کافی معرفی ام را کش دادم.بریم سر اصل مطلب.
نویسنده ای با سواد و کتاب خوان رفته موجودات افسانه ای را از کتاب های قدیمی در آورده و در یکی دو صفحه با زبانی طنز این بندگان خدا را معرفی کرده، داستانی که حول این موجودات گفته شده را امروزی کرده است. می شود گفت اقتباسی از داستان موجود افسانه ای را گفته است.
ولی... ولی نقطه درخشان کار معرفی کتاب و نویسندگان ادب فارسی در کنار اشعار مربوط به هر موجود خیالی است.
کتاب را که شروع کردم از اول تا آخرش لبخند ژکوند روی لبم بود و غرق داستان های خنده دار این موجودات شدم.

آخر کتاب هم نویسنده باز هم کتاب های اسطوره ای ایرانی و ادبیات فارسی را معرفی کرده،دمش گرم!
اصلا من کیف می کنم هر کسی در هر شاخه ای با سواد باشد و معلومات از چهارتا سرچ اینترنتی تبدیل به کتاب نشده باشد.این کتاب هم از این کتاب هاست از بین خطوط کتاب معلومات سر ریز می کند.

خلاصه 
کتاب حال خوب کن است و شما را ساعتی از دنیای واقعیت می کند و غرق افسانه های جالب ایرانی می کند.
مناسب بزرگسال است ولی به علت زبان طنز و تمیزی متن کتاب ،اگر نوجوان بخواند ،چه بسا برایش خوب هم باشد.گرافیک کار هم زیباست و هر داستان تصویر گری کوچکی دارد.
من که فکر کنم بعضی داستانها مناسب +۹هم می باشد 

#افسانه
#اساطیر_ایرانی
#قصه_داستان
#موجودات_افسانه‌ای
        

31

          افسوس. برای منی که هم عاشق اسطوره ام و هم شیفته ی طنازی چه کتاب خوبی میتوانست باشد و نبود.
نویسنده خواسته هم طنز بنویسد هم درباره اسطوره ها صحبت کند اما از نظر من شکست خورده. نه طنزش دلنواز است و نه میشود چیزی از اسطوره هایی که درباره اش صحبت کرده فهمید. اینقدر شوخی را با اطلاعات مربوط به هر موجود افسانه ای  قاطی کرده که آدم نمی فهمد تا کجا مطالب واقعیست و تا کجا طنز نویسنده است. پس شما نمی توانید با خواندن این کتاب بگویید من فهمیدم خر سه پا و  کرم هفتواد چیست و بتوانید این موجودات را برای بقیه توصیف کنید. از طرفی نویسنده اشاراتی طنز آمیز دارد که خواننده باید همه ی دانسته های نویسنده را بداند که از معنای آن طنازی چیزی بفهمد. این که حیوان حیوان است غزال و آهو فرقی نمیکند را شاید پنج درصد مخاطبین لطیفه اش را شنیده باشند. برای نود و پنج درصد بقیه یک جمله بیمزه ی نامفهوم است. 

تنها شاید و فقط شاید این کتاب برای کسی جذابیت داشته باشد که به اسطوره های ایرانی مسلط باشد و حالا خوانشی طنز آمیز از ویژگی های آنها را بخواند. اگر مثلا شما درست ندانید "هما " چیست از متن نمی فهمید چی جدیست چی شوخی و به کجا باید بخندی و از کجا باید بیاموزی. من نتوانستم هنوز بفهمم آیا "چال" که در بخش "آل" به آن اشاره شده واقعا موجودیست افسانه ای همرده ی آل که ویژگی های خاص خود را دارد، یا چیزی من در آوردی است که نویسنده برای مزاح از خودش ساخته. 
خلاصه که ایده ی فوق العاده جذابی بود که متاسفانه خراب شده. هر کتابی ارزش خواندن دارد اما اگر کتاب بهتری در دسترس دارید اول به سراغ آن بروید.


        

24