صادق شریفی

صادق شریفی

@sadegh215

8 دنبال شده

18 دنبال کننده

            
          

یادداشت‌ها

نمایش همه
                کتاب خوبیست. البته قسمت عمده ی کتاب شرح تغییر رشته و تحصیل در انگلستان و برگشتن و عضویت در هیئت علمی دانشگاه و ... است. در فصل پایانی کتاب به جواب دو سوال چرا شمارا نمیگیرند و آخرش چی میشه پرداخته شده. برای من که به نویسنده علاقه مند بودم کل کتاب جذاب بود. یک قسمت جالب کتاب بخش مربوط به دهکده ی امید و سرنوشت اسفبار آن است. یک " ما چگونه ما شدیم " عملی و محسوس.

در بخش پایان نویسنده دلایل بازداشت نشدند علیرغم انتقاداتش از حکومت را بیان کرده، طنز تلخ اینکه بلافاصله بعد از انتشار کتاب ایشان بازداشت شدند و رو سیاهی به کسانی که میگفتند این از خودشان است و سوپاپ اطمینان است ماند. ( بماند که چه بسا الان هم با گفتن اینها همه نمایش است یا تاریخ مصرفش تمام شده است همچنان بر همان سیاق مانده باشند)

بهترین و آموزنده ترین قسمت کتاب از نظر من پاسخ به پرسش آخرش چی میشه؟ بود. نویسنده میگوید کسانی که منتظر فروپاشی و سرنگونی حکومت هستند با خود چنین می اندیشند که همانطور که حکومت شاه ساقط شد این اتفاق برای حکومت فعلی هم امکان پذیر است. منتها بین حکومت شاه و جمهوری اسلامی فرق هاییست که عملا سرنگونی را در شرایط فعلی امری دور از انتظار میکند. دلایلی که ذکر میکند قابل تامل است. کتاب خوبیست البته زیباکلام کتابهای بهتری هم دارد. خواستید از زیباکلام بخوانید از ما چگونه ما شدیم یا غرب چگونه غرب شد یا سنت و مدرنیته یا پنج گفتار در باب حکومت شروع کنید به نظرم. 
        

0

                یکی از مسائلی که از عنفوان کودکی در جهان اطراف همه ی ما در جریان بوده مسئله فلسطین و اسرائیل است. علیرغم این فکر میکنم بسیاری از ما در مورد آن خیلی  کم میدانیم. چرا این قسمت از دنیا که مساحتش اندازه دو برابر استان تهران است این حجم از درگیری و ناآرامی را در خود جای داده؟ چرا تمام نمیشود؟ چرا به هیچ سرانجامی ، چه خوب چه بد ، نمیرسد؟ 
حمله ناگهانی حماس به اسرائیل و متعاقب آن پاسخ خونبار اسرائیل به آن برای هزارمین بار توجه ها را به این قسمت از عالم جلب کرد. و من ، شاید خیلی دیر، به دنبال منبعی بودم   که به طور موجز اما کامل و در عین حال بیطرفانه به این موضوع پرداخته باشد. 
کتاب آقای دکتر زیباکلام شاید بهترین منبع بود، اما قدری طولانی بود و به طور رسمی هم منتشر نشده بود. در عین حال کتابهایی مثل متاستاز اسرائیل یا دنیا بازیچه یهود بوی اعتماد از بابت بیطرفانه روایت کردن نمیدهند. و حقیقتش فکر میکردم نمی توان در بازار کتاب ایران همچو چیزی پیدا کرد.
اگر شما هم مثل من دنبال همچین کتابی هستید، ناامید نشوید. همین کتاب گمشده ی شماست. کتابی کم حجم که بسیاری از سوالات شما را جواب میدهد. اگر چه شاید کامل و جامع نباشد اما یک دورنمای کلی از این نزاع بی پایان به خواننده ارائه می کند.
 به امید برقراری صلح در سراسر این جهان.
        

2

                افسوس. برای منی که هم عاشق اسطوره ام و هم شیفته ی طنازی چه کتاب خوبی میتوانست باشد و نبود.
نویسنده خواسته هم طنز بنویسد هم درباره اسطوره ها صحبت کند اما از نظر من شکست خورده. نه طنزش دلنواز است و نه میشود چیزی از اسطوره هایی که درباره اش صحبت کرده فهمید. اینقدر شوخی را با اطلاعات مربوط به هر موجود افسانه ای  قاطی کرده که آدم نمی فهمد تا کجا مطالب واقعیست و تا کجا طنز نویسنده است. پس شما نمی توانید با خواندن این کتاب بگویید من فهمیدم خر سه پا و  کرم هفتواد چیست و بتوانید این موجودات را برای بقیه توصیف کنید. از طرفی نویسنده اشاراتی طنز آمیز دارد که خواننده باید همه ی دانسته های نویسنده را بداند که از معنای آن طنازی چیزی بفهمد. این که حیوان حیوان است غزال و آهو فرقی نمیکند را شاید پنج درصد مخاطبین لطیفه اش را شنیده باشند. برای نود و پنج درصد بقیه یک جمله بیمزه ی نامفهوم است. 

تنها شاید و فقط شاید این کتاب برای کسی جذابیت داشته باشد که به اسطوره های ایرانی مسلط باشد و حالا خوانشی طنز آمیز از ویژگی های آنها را بخواند. اگر مثلا شما درست ندانید "هما " چیست از متن نمی فهمید چی جدیست چی شوخی و به کجا باید بخندی و از کجا باید بیاموزی. من نتوانستم هنوز بفهمم آیا "چال" که در بخش "آل" به آن اشاره شده واقعا موجودیست افسانه ای همرده ی آل که ویژگی های خاص خود را دارد، یا چیزی من در آوردی است که نویسنده برای مزاح از خودش ساخته. 
خلاصه که ایده ی فوق العاده جذابی بود که متاسفانه خراب شده. هر کتابی ارزش خواندن دارد اما اگر کتاب بهتری در دسترس دارید اول به سراغ آن بروید.


        

24

باشگاه‌ها