یادداشتهای امیرحسین اشتری (14) امیرحسین اشتری 1404/3/1 در سپهر سپهری سروش دباغ 4.0 1 اثری در شناساندن فضای حاکم بر اشعار سپهری . به نظرم نکات خیلی خوبی داشت حداقل برای من که وقتی اشعار نو را میخواندم به دلیل آنکه وزن و آهنگین بودن کلام نظم را نداشت از آن لذت و برداشت مفهومی نداشتم. سپهری یک عارف و طبیعت گرای به تمام معنا است طبیعت گرا از این چشم انداز که گویی روحش را با طبیعت سرشته است و برای درک کلامش باید بارها و بارها خواندش تا به آن نگاه عرفانی مدنظر شاعر نزدیک شد. یک بخشی از کتاب هم که به تطور حال درونی و دگرگونی جهانبینی شاعر در اشعارش میپردازد واقعا جالب هست ونشان میدهد که سپهری برخلاف بقیه روشنفکران بعد از آنکه با سرشت سوگناک هستی مواجه میشود چه رفتاری را نمایش میدهد و چگونه به اصطلاح با هستی دست آشتی میدهد و سعی میکند که از این فرصت اندکی که دارد کمال استفاده و فیض را ببرد: زندگی تر شدن پی در پی/ زندگی آبتنی کردن در حوضچه اکنون است. حقیقتا در جهان پرهیاهوی امروز نیازمند بازگشت به نگاه سپهری و قرار گرفتن در سپهر سپهری هستیم. 0 4 امیرحسین اشتری 1404/2/28 تکامل شگفت انگیز سفر حیات آنا کلیبورن 4.5 3 کتابی مبتدی برای شروع خواندن در مورد تکامل و سفر پیدایش از نگاه علمی و تجربی. 0 4 امیرحسین اشتری 1404/2/8 فصل نان: داستان های کوتاه علی اشرف درویشیان 3.9 9 کتاب در توصیف بینوایی مردم ضعیف و بیچاره است و چیز بخصوصی ندارد؛البته در برخی جاهای کتاب رگه هایی از اندیشه سوسیالیستی نویسنده پیداست. 0 3 امیرحسین اشتری 1404/1/30 فلسفه تنهایی لارس اسوندسن 3.9 35 کتابی نبود که بگم چیز جدیدی و حرف تازه ای برای ارائه داشته باشه. اما بنظرم نگاه درستی رو میتونه راجب موضوع تنهایی بهتون بده؛ در کل نیمه دوم کتاب بهتر از نیمه اولش بود؛ در نیمه دوم بار فلسفی کتاب کمی بیشتر شد. 0 1 امیرحسین اشتری 1403/11/27 آواز بی ساز کنت هریف 4.3 3 نویسنده ما را درون شهری پرتاب می کند که وجود ندارد و قرار نیست هم آنجا را ببینیم اما حس آشنایی عمیقی را در درون ما در ارتباط با این شهر خیالی(هالت) به وجود می آورد و تا آخر داستان هم این احساس بیشتر و بیشتر می شود. تنها وجه آشنایی پنداری در داستان مربوط به شهر نمی شود بلکه شخصیت ها نیز به گونه ای توصیف می شوند.که گویی یکجایی آنها را دیده و می شناسیم. کتاب با نثر ساده و روان، تصویرسازی قدرتمندی از زندگی کابوی آمریکایی نیز ارائه می دهد؛ و قسمت مورد علاقه من زندگی روستایی دو پیرمرد ساده و بی آلایش است. آواز بی ساز داستان و ساز بی صدای مردمان این شهر خیالی کوچک است،آواز آوازِ همدردی است و با همدردی هم میتوان زندگی را تحمل کرد. 0 20 امیرحسین اشتری 1403/9/14 بیچارگان فیودور داستایفسکی 3.7 75 بیچارگان فریاد بی پناهی ،تنهایی و تعسر کسانی است که در پی صیانت از باقی مانده شرف و احترامشان هستند. داستایفسکی به طرز غریبی تاثیر فلاکت و بیچارگی را برایمان شرح می دهد و همچنین به خوبی نشان می دهد که افراد جامعه چگونه رفتارشان را در مواقع تمکن و تهیدستی با دیگر افراد تنظیم و بزک می کنند. ترجمه کتاب هم خوب و روان بود. 0 18 امیرحسین اشتری 1403/8/24 پترا ماریانا کوپو 3.4 10 یک درس کوتاه اما مهم دارد: آنچه هستی را بپذیر؛تا به صلح با خود برسی. 0 15 امیرحسین اشتری 1403/5/26 انسان خداگونه: تاریخ مختصر آینده یوال نوح هاراری 3.9 15 از مهم ترین و جذاب ترین کتاب هایی که هر کسی میتواند بخواند و افکار،عقاید به ظاهر مسلم خودش یا جهان بینی اش را به چالش بکشد.(البته این کتاب چاپش ممنوع شده تا این لحظه پس در نتیجه نسخه چاپیش هم احتمالا به راحتی گیرنیاد.) کتاب، تاریخ را به صورتی کلان روایت میکند و گفتارش را از عصر سلطه بی چون و چرای خدایان بر زمین و موجوداتش تا انقلاب صنعتی رابازگو کرده و سپس به پیش بینی های احتمالی از آینده بشر روی می آورد. آینده ای که در این کتاب تشریح میشود از دید من آتیه ای تاریک برای بشر و انسان خردمند ترسیم شده به طوری که اختیار،معنا و کارکرد از آن رخت برمی بندد. ما اطلاعات رو به وجود آوردیم و زمانی خواهد رسید که داده در واقع بر ما سیطره پیدا خواهد کرد و از منظر نویسنده همان بلایی که ما برسر حیوانات در جریان انقلاب کشاورزی آوردیم؛اینبار داده ها(بخوانید هوش مصنوعی)بر سرما خواهند آورد. در جای جای کتاب بر نظریه تکامل تاکید میشود و دریافت من اینست که نویسنده با پافشاری بر رویکرد تجربی درصدد پیش بینی آینده است. و البته در پایان هم اصرار نگارنده بر درستی قول خودش نیست و این نگاه جالب است که کتاب را گیرا و خواندنی کرده است. 0 5 امیرحسین اشتری 1403/5/20 مده آ اوریپید 4.3 16 چه داستانی عجب نمایشی! همیشه بدلیل اینکه داستان های اسطوره ای یونانی پیچیدگی خاصی داشت برام سراغشون نمیرفتم ولی به پیشنهاد دوستان این اثر تراژیک اوریپید عجیب برام جذاب شد و یجورایی شوق و میلی در من ایجاد کرده که به سراغ دیگر نوشته های این نویسنده باستانی برم.(برای فهم زوایای پنهان داستان هم لازم هست) مده آ میتواند همانطور که میگویند نماینده فمینست ها باشد اما اوریپید با خلق شخصیت تاریک و انتقامجوی مده آ،او را تبدیل به شخصیتی فرا انسانی کرده است؛ در داستان هم میبینیم که هر چه به پایان تراژدی نزدیک میشویم پشتیبانی زنان یونانی و وجدان بشری نیز از او کمتر و در حقیقت متوقف می شود.(برعکس اوایل داستان که با او همدردی و حمایت میکنیم.) در حقیقت نمایش مده آ هیچ چیزش عادی نیست نه عشقش،نه حس درد و رنجش،نه خشمش،و نه حتی از نظر من زنیت اش (زن بودن اش). 0 19 امیرحسین اشتری 1403/5/16 عربستان از درون: تاریخ جدید عربستان؛ پادشاهان، نهادهای دینی، لیبرال ها و افراطیون رابرت لیسی 4.0 2 خب کتاب بالاخره تموم شد . حین خوندنش حس تناقض و شگفتی بهم دست میداد که چطور میشه این کشور به شدت متحجر در سال های نه چندان دور به این شکل یک جهش واقعا حیرت انگیزی کنه. خب همونطور که میدونید در حال حاضر یکی از ثرومندترین کشورها در منطقه و جهان هست و جزو 20 اقتصاد برتر دنیا به شمار میره. و ماجرای جالب اینجاست که سال 2017 برای اولین بار زنان در این کشور مجوز حق رانندگی رو بدست آوردند! به طور کلی کتاب اثر خوبی برای شناخت تاریخ عربستان معاصر به حساب میاد. همچنین ارتباط تنگاتنگ سلفی گری و وهابیت با دولت عربستان و تاریخ روابط این کشور با آمریکا و داستان های جالب پشت پرده اش رو میتونید در این کتاب ببینید. 2 6 امیرحسین اشتری 1403/3/11 معلم ژاپنی به مثابه رهبر جلد 1 2.3 1 تجربه های زیسته یک معلم ژاپنی از دوران معلمی تا مدیریت مدرسه را شرح می دهد. کتابی معمولی در حوزه خودش بود؛و بیشتر مطالب کتاب روند درس پژوهی در ژاپن و گفت و گوهای دانش آموزان در کلاس را تشکیل می دهد. به نظرم خیلی حرف های تازه ای در حیطه علوم تربیتی برای گفتن نداشت. کل کتاب اینو به ما میگه که کلاس درس رو از معلم محور بودن به سمت دانش آموز محور بودن سوق دهیم و بزاریم دانش آموزان خودشون به صورت فعالانه وارد مبحث و موضوع درسی شوند،تا از تخیل و خلاقیت خودشون استفاده کنند و نقش معلم بصورت راهنما و نظم دهنده به فرایند یادگیری باشد. 0 3 امیرحسین اشتری 1403/3/8 راهنمای ناکامل و نامعتبر هاگوارتز جی. کی. رولینگ 3.6 12 کتاب شامل تقریبا نوزده عنوان متمرکز درباره مدرسه جادوگری هاگوارتز و دنیای هری پاتر است. شما در این کتاب الکترونیکی که سایت پاترمور هم منتشر کرده است درباره بخشی از رازهای جهان هری پاتر و بخصوص مدرسه پُر آوازه هاگوارتز خواهید خواند. از رازهای ایستگاه کینز کراس و نقشه غارتگر تا کلاه گروه بندی. من که هنوز رمان های هری پاتر را نخوانده ام این جُستار برایم لذت بخش بود و تداعی کننده سکانس هایی از فیلمهایش بود. اگر از طرفداران رمان های جی کی رولینگ هستید پس حتما این کتاب را باید بخوانید. 0 3 امیرحسین اشتری 1403/2/29 گرسنه هامسون کنوت 4.0 5 سلام اول اینکه کتاب برنده جایزه نوبل ادبی است و البته این باعث نمی شود که هر کس از این کتاب خوشش بیاید یا برایش مانند رمان های ماجراجویانه جذاب باشد. ولیکن این کتاب را باید خواند بخاطر حقیقت تلخی که در آن وجود دارد.حقیقت تلخِ مردی که از فرط گرسنگی در حال مردن است. این رمان با زاویه اول شخص روایت میشود و شما را با مردی که نمیدانیم کیست واز کجا آمده و زندگی عجیب غریبش و مشکلاتش آشنا میکند و پابه پای مرد شما را به شهر اسلو میبرد و شاید احساس گرسنگی را هم همراه با او حس کنید. شخصیت اصلی داستان مدام در چالش بین فضیلت های اخلاقی و قدرت گرسنگی است . برای اینکه بدانید کدام پیروز میشود به خودتان واگذار میکنم تا مورد قضاوت قرار دهید. و در آخر با این سوال این متن رو تموم میکنم: آیا زندگی شرافتمندانه در تنگدستی و نداری امکان پذیر است؟ 0 21 امیرحسین اشتری 1403/1/29 ناتور دشت جی. دی. سلینجر 3.6 181 ایول یعنی هر چقدر از قشنگیه این کتاب گفته بشه بازم کمه. واقعا حال کردم با این کتاب،بیستِ بیست ترجمه محمد نجفی خیلی روان و عالیه خوب تونسته از پس کار بیاد. اولین رمانی بود که از جی دی سلینجر خوندم و حتما میرم سراغ کارهای دیگه اش. حالا بعدا بیشتر درباره این کتاب اینجا مینویسم. 0 2