یادداشتهای مهدی شکرگزار (142) مهدی شکرگزار دیروز تواضع حمید فخار 4.7 8 این کتاب هم عالی بود. رفتارمان با بقیه و افکارمان در مورد خودمان را بازسازی میکند. باید بخوانی و مدام در خودت کنکاش کنی و اصلاح کنی. 0 1 مهدی شکرگزار دیروز توکل آستان قدس رضوی 4.7 34 کتاب کم حجم اما عالی. از آنهایی که درگیر میشوی و تا عمق رفتار و افکارت را باید مرور کنی و دوباره بسازی. 0 0 مهدی شکرگزار دیروز خون خراب (دو جلدی) جی. کی. رولینگ 4.4 1 خوب، روان، دوست داشتنی مدتها با این کتاب بودم و از الان دلم برای دنیایش تنگ میشود. تعلیقها، شخصیتها و روابطشان عمیق و دوستداشتنی بود. 0 0 مهدی شکرگزار 1404/6/19 آواز گنجشک ها مهران کاشانی 5.0 1 خب آواز گنجشکها که که نیاز به تعریف نداره. مثل بچه های آسمان، یهویی با فیلمنامه مواجه شدم و خوندم و لذت بردم. البته فیلمنامه با خود فیلم تفاوتهایی داره و به نظرم خود فیلم سکانسهایی اضافه کرده که به فیلمنامه عمق بخشیده. 0 1 مهدی شکرگزار 1404/6/9 خون خراب جلد 1 ویدا اسلامیه 4.6 2 خیلی خوب و جذاب پیش رفت تا اینجا. بریم برای جلد بعد. 0 0 مهدی شکرگزار 1404/5/29 نهضت مقدس محسن قنبریان 4.2 4 مجموعه سه سخنرانی حاج آقای قنبریان در ماه محرم است. نکات جدید و مهمی بیان شده و سعی در تطبیق با امروز ما است. گفتار اول در مورد نزاع دو اسلام است. اسلام امام حسین و اسلام یزید. یا همان اسلام ناب و اسلام آمریکایی. مقایسه ویژگیهای این دو اسلام و هشداری برای امروز ما. گفتار دوم در مورد نهضت مقدس است. نهضتی که بدون عیب باشد و قابلیت تکرار شدن داشته باشد. همان نهضت عاشورا و ویژگیهای آن. گفتار سوم در مورد طاغوت اقتصادی و نقش آن در حادثه کربلاست و این هشدار را میدهد که در دنیای امروز هم طاغوت اقتصادی بلای جان دنیا و انقلاب اسلامی ایران است. واقعا کتاب قابل استفاده است و نکات نابی دارد. ولی ایکاش بعضی بخشها که در سخنرانی مختصر بیان شد، در کتاب بیشتر باز میشد. 0 0 مهدی شکرگزار 1404/5/29 گوهر شب چراغ مظفر سالاری 4.6 29 واقعا لذت بردم از کتاب. ارام میخواندم که زود تمام نشود. با اینکه از این مدل کتابها که مجموعه داستانهای پراکندهاند خوشم نمیآید، اما این یکی را خیلی دوست داشتم. هم قلم نویسنده خوب بود و هم زندگی شیخ غلامرضا. کسی که نمیشناختمش و تا حالا اسمش را نشنیده بودم. نمونهای از زندگی عارفانه در بطن مردم. نمونه کامل عرفان عملی. چراغ راه هر انسانی. به دور از ادعا. برای هر انسان مسلمانی لازم است که این کتاب را بخواند. مخصوصا برای طلبهها. 0 1 مهدی شکرگزار 1404/5/29 عدالت فریدریش دورنمات 3.4 4 رمانی جنایی با رگههایی فلسفی که خواننده را در مواجهه با اختیار انسان و طغیان انسان قرار میدهد که میخواهد تمام امور دنیا را در دست بگیرد و مدیریت کند ( یا به تعبیر قرآن، انسانی که میخواهد تاویل آخرت کند). و این سوال اساسی که آیا خدایی هست که امور دنیا را تدبیر کند؟ آیا عدالت در این دنیا وجود دارد؟ آیا اساسا عدالت دستیافتنی است؟ 0 1 مهدی شکرگزار 1404/4/28 حسین (ع): عقل سرخ حسن رحیم پورازغدی 4.1 1 کتاب، سخنرانی آقای رحیم پور در ۳ روز محرم سال ۸۰ هست. از شرایط زمان عاشورا، ویژگیهای جامعه، و تیپهای مختلف اشخاص آن زمان صحبت میشود. تاکید زیاد و بازخوانی خطبه منای حضرت هست که یک سال قبل از حادثه عاشورا بیان شده. از خطبه منا برای توصیف اوضاع و افراد آن زمان استفاده میشود. تاکید هم بر بحث عدالت اجتماعی و سکوت افراد شاخص آن زمان در برابر این شرایط است که باعث وقوع عاشورا است. 0 0 مهدی شکرگزار 1404/4/10 نور خدا: چهل روضه مکتوب حضرت سیدالشهدا(ع) محمدعلی تولایی 4.6 21 بد نبود. ولی چندان که ادعا میکند، تحلیلی هم نبود. ۳۰ تا متن ادبی. 0 9 مهدی شکرگزار 1404/4/3 شط بویز: گزارشی از زندگی اعضای یک گروه موسیقی گمشده کریم نیکونظر 4.3 4 ما با یک کتاب مستند جذاب مواجهیم. احتمالا همه وقایع واقعی نیست اما حقایقی را در بر دارد. ماجرا از یک فیلم شروع میشود. یک فیلم قدیمی که در آن جان لنون، خواننده معروف انگلیسی از یک گروه موسیقی در آبادان تعریف میکند. نویسنده از اینجا شروع میکند و دنبال آن گروه و افرادش میگردد تا ما را به آبادان دهه چهل و پنجاه ببرد. در دل مردم و گروههای مبارز آن زمان و درگیر حوادثی جذاب در آبادان زمان حال. بیشترش را بخوانید تا لذت ببرید. 0 0 مهدی شکرگزار 1404/3/30 معبد زیرزمینی معصومه میرابوطالبی 4.5 96 خوب بود. موضوع جدیدی داشت، زحمت مقنیها را در جنگ نشان میدهد. اما امکان پرداخت بیشتر و جذابتری هم میتوانست داشته باشد. به عنوان رمان نوجوان خوب است. 0 1 مهدی شکرگزار 1404/3/30 خداحافظ گاری کوپر رومن گاری 3.6 56 بالاخره خواندمش. خیلی بدقلق بود. اولش که با ترجمه بهفروزی خریدم و مطلقا چیزی نفهمیدم. ترجمه سروش حبیبی اما کاملا متفاوت بود. چندبار نیمه رهایش کردم. اما بالاخره تموم شد. یک رمان ضد آمریکایی و ضد مدرنیته. خوب بود؟ نمیدانم اما احتمالا خوب بود که چند مدت درگیرم کرد. 0 0 مهدی شکرگزار 1404/3/30 بادبادک باز خالد حسینی 4.3 268 داستانی جذاب از افغانستان از نویسندهای که حالا دیگر امریکایی است و آمریکا را ناجی و موعود افغانستان میداند. 0 0 مهدی شکرگزار 1404/3/30 امامت: طرح حکومتی شیعه علی صفایی حائری 4.6 5 کتاب مختصر در مورد هدف حکومت در اسلام شیعی و ماجرای سقیفه. 0 9 مهدی شکرگزار 1404/3/20 نازنین فیودور داستایفسکی 4.1 348 داستانی خوب با روایتی جذاب. جستوجویی در اعماق فکر و احساسات یک انسان خودخواه، مثل اغلب ما. راوی خود ما انسانهاست، گیرم کمی اغراق آمیزتر. اما همهمان احتمالا میتوانیم موقعیتی را به یاد بیاوریم که خودمان را برتر بدانیم یا بخواهیم برتر نشان دهیم، هرجور که باشد. خودمانیم در زندگیمان با دیگران. و این سکوت، سکوتی که باعث این مشکلات است. حتی مرگ نازنین هم در خودش بود، کاملا داخلی، شکستی در درون خود، در سکوت. کاش ما هم گاهی با خودمان خلوت کنیم و در مقابل قاضی وجدانمان افکار و احساساتمان را جمع و جور کنیم و اعتراف کنیم، قبل از آنکه دیر شود. کاش عشقمان به دیگران را ابراز کنیم، قبل از آنکه دیر شود. 0 31 مهدی شکرگزار 1404/3/17 کی، کجا و چگونه آقای ایزدی دیوار صوتی را می شکند؟ احسان فولادی فر 3.9 4 کتاب عجیبی بود. سیر تغییر یک آدم، آقای ایزدی. اینکه حرفها و نگاههای ما چهطور بر روی بقیه تاثیر میگذارد. آخر کدام خوب نبود و خیلی گنگ شد. 0 2 مهدی شکرگزار 1404/2/16 گاه ناچیزی مرگ: رمان درباره زندگانی محیی الدین ابن عربی محمدحسن علوان 3.9 45 بیشتر زمانهی ابن عربی بود تا شخصیت و افکار او. از جنگها و پادشاهان گفته شد اما از افکار و اندیشههای او نه. در واقع مهمترین دغدغه این عربی در این کتاب یافتن وتدهای خود بود که آخرش هم نفهمیدیم چیست و به چه کار میآید. به عنوان یک رمان، خوب است و آنقدر کشش دارد که پانصد صفحه را بخوانیم اما اینکه رمانی باشد از زندگی ابن عربی، کمی جای تامل و بحث دارد. 0 1 مهدی شکرگزار 1404/1/27 وقتی که از خودت می سوزی علی صفایی حائری 4.6 21 کتاب خلاصه و خوبی است برای تدبر در سوره مسد. تحلیل جالبی از عبارتها دارد. این که یک روایت تاریخی در قرآن یک پیام عمومی هم دارد، مثل ابولهب و داستان زنش. همچنین مفهوم خسارت و عذاب را بیان میکند که در جایگاه این سوره جالب است. عذابی که همان عمل ماست و این ماییم که از خودمان میسوزیم. 0 2 مهدی شکرگزار 1404/1/9 بشنو از نی: مروری بر دعای ابوحمزه ثمالی علی صفایی حائری 4.4 20 شرحی بر دعای ابو حمزه. جالب بود اما چندان با کتاب ارتباط نگرفتم. 0 1