یادداشتهای محمدرضا هوری (24) محمدرضا هوری 1401/5/29 فرمانده گندم خوار سیدسعید هاشمی 4.2 14 بسیار ضعیف. سطح قلم بسیار پایینه پر از ایراد. حیفه نویسنده که کلاس کارش رو با این جور آثار پایین آورده. 1 10 محمدرضا هوری 1401/5/22 پس از بیست سال سلمان کدیور 4.6 171 این رمان درسته که در شب عاشورا رخ میده اما گردش به عقبی است برای علت به وجود آمدن کربلا. در واقع نویسنده حال و روزگار مردان انقلابی صدر اسلام رو برای ما شرح میده و اینکه چی شده که اسلام از مسیر اصلیش خارج شده. با وجود حجم زیاد کتاب اما بشدت شیرین و روان و جذاب هستش. 0 26 محمدرضا هوری 1401/5/21 کتاب آه: بازخوانی مقتل حسین ابن علی (ع) یاسین حجازی 4.6 94 بازخوانی زیبا و ادیبانه مقتل نفس المهموم شیخ عباس قمی که آقای حجازی زحمتش رو کشیده. به ترتیب و منزل به منزل همراه کاروان امام حسین علیه السلام و بعدش اسرا. با حجمی که داره اما میشه توی کمتر از یک هفته تمامش کرد. ولی باید با صبر و حزن خوانده بشه. آقای حجازی نشون دادن در بازخوانی متون بالاخص متون کهن تخصص دارند. داشتن این کتاب برای هر امام حسینی واجبه. 0 20 محمدرضا هوری 1401/5/16 المصارع: مقتل کوتاه اباعبدالله الحسین سیدمحمدیحیی غیاث علوی 4.3 3 یک مقتل که به ضروریات اکتفا کرده. هر منزل در چند جمله اما گیرا و جان سوز. در میان صفحات هم عکس های عاشورایی نقاشان معروف ایرانی از جمله استاد فرشچیان هم دیده میشه. با قطع جیبی که هرجا برید میتونید این مقتل رو با خودتون داشته باشید. 0 9 محمدرضا هوری 1401/5/14 سیصد و بیست و پنج حمیدرضا صدر 3.7 2 علاقه ام به زاویه دید دوم شخص با خوندن کتاب های آقای صدر رقم خورد. واقعا قلم روان و سریع و میشه گفت خودمانی دارند. دایره لغاتی که کم نمیارن و شما با اینکه شاید رمان به معنای مصطلح در آثار ایشون مشاهده نکنید اما غرق در داستان میشید. این کتاب در مورد حسنعلی منصور نخست وزیر محمدرضا شاه است که بعد اسدالله علم به تخت قدرت نشسته. کسی که سعی میکنه ایرانی متجدد بسازه و بعد هر ناکامی مقصر رو حسودان و کارشکنان بخواند. حسنعلی منصوری که خیلی آرزوها داره و دوست داره اسمش روی زبان ها بیفته اما ... 0 11 محمدرضا هوری 1401/5/14 شاه بی شین محمد کاظم مزینانی 3.6 14 هر چی از این کتاب تعریف کنم کم گفتم. با زاویه دید دوم شخص. نویسنده انگار به ذهن و جان شاه نفوذ کرده. شاهی که خیلی سعی کرد همه جوره اون بالا بالاها باشه اما حساب و کتاب خیلی چیزها رو نکرد. از همون جایی ضربه خورد که فکر میکرد نقطه قوتش است. من واقعا لذت بردم. روایت دائم در حال رفت و برگشت از تخت بیمارستان به گذشته پادشاهی است که حتی میخوان نامی از او نباشه. 0 7 محمدرضا هوری 1401/5/9 قلعه حیوانات جورج اورول 4.3 317 یک تمثیل زیبا از حرکات به اصطلاح انقلابی اما متاسفانه احساسی. وقتی برای آینده انقلاب نقشه ای ترسیم نشده باشه اتفاقی همچون همین قلعه حیوانات میفته. هرچی که جلوتر میریم و از این کتاب میخونیم بیشتر این روزهای جامعه رو درک میکنیم. 1 31 محمدرضا هوری 1401/5/8 وضعیت بی عاری حامد جلالی 3.3 11 همین که در جشنواره جلال آل احمد برنده شده بهترین معرفی برای کتابه. وضعیت بی عاری در دوران جنگ سر میکنه. عاشق شدن پسر بزرگ صابئین که پدرش رویاهای بزرگی براش در نظر گرفته و اون دل در گرو عشق کسی داده که دینش بهش اجازه این کار رو نمیده. در قالب رمان شما با فرهنگ و اعتقادات پیروان حضرت یحیی در ایران آشنا میشید. همزمان بوی باروت و جنگ و عشق رو هم استشمام می کنید. 0 9 محمدرضا هوری 1401/5/8 کتاب روضه: گزیده مستند روضه الشهدای ملاحسین واعظ کاشفی محمد حقی 3.8 16 یک مقتل فارسی قدیمی که سرش خیلی بحثه. آقای حقی زحمت کشیدند و با تحقیق فراوان مطالب رو بررسی کردند و هر کدوم که صحیح بوده رو آوردند. منزل به منزل پیش رفته. هم نثر داره و هم نظم و البته ادبیات کهن خودش رو هم حفظ کرده. کار عظیمی است در نوع خودش. 1 5 محمدرضا هوری 1401/5/6 گدار جلد 1 حامد عسکری 3.8 18 بسم الله مجموعه داستان ها و خاطرات آقای عسکری تجمیع شده است و تبدیل شده به کتابی به نام گُدار. جدیدترین اثر آقای عسکری . کتابی به غایت شیرین و خوش قلم است. دوست داشتم حالا که شب جمعه است از میان این همه داستان یک امام حسینیاش را برایتان نقل کنم. . آقا که شروع میکرد به روضه خوانی، همه زنها چادرهاشان را میکشیدند روی صورتشان و پرهیجانترین صحنه چهارسالگیام گر میگرفت. همهمه غریبی از خیمه خانه خوشروها شروع میشد و میرفت در عرش، همان جایی که سرهای قدسیان همه بر زانوی غم است. این صحنه فراواقع ترین صحنه عمرم بود. من ایستاده بودم و همه زن ها نشسته بودند و من زل میزدم به این رشته کوههای کوچولوی سیاه که گویی متراکم و فشرده از زمین روییده بودند و با زلزله کلمههای روضه سید تکان میخوردند و جلو عقب میرفتند. یک وقتهایی هم که در خانه خوشروها خوابم میبرد و چادر مادرم میشد خیمهای که سایهاش روی شیطنت به خواب رفتهام میافتاد. یک وقتهایی هم پلک وا میکردم و میدیدم روی شانه مادرم، در تاریکی زیر چادر، انگار عقب عقب راه میروم و همه چیز از پشت سرم در میآید و در منظره مقابلم کوچک میشود. کاشوب در تمامی ذرات عالم است. 0 16 محمدرضا هوری 1401/5/6 خال سیاه عربی حامد عسکری 4.1 112 سفرنامه ها فرصتی است برای کسانی که ندیدهاند. برای تصور کردن تصویری که نویسنده در ذهن ما حک می کند. الحق و الانصاف آقای عسکری با قلم لطیف و بیان شیواشون خوب از پس این کار براومدن. توصیه میکنم این سفرنامه حج جالب رو بخونید. این کتاب فقط یک گزارش سفر و کارهای روزمره شخص مسافر نیست. 1 18 محمدرضا هوری 1401/5/5 نذر نصرانی سعید محمدی 3.4 7 این کتاب جمع و جور از یک داستان چند خطی از منتهی الآمال گرفته شده. آنقدر تخیل و قلم فرسایی نویسنده زیبا و به جاست که شما را با خودش به دل سامرا می برد. ماجرای اتهامی است که متوجه کارگزار مسیحی متوکل شده است. متوکل نیز قصد جان این مرد مسیحی را دارد که ماجراهای جذابی پیش می آید. 0 6 محمدرضا هوری 1401/5/5 چابکسوار مسلم ناصری 3.5 6 همه ما سریال مختار نامه را بارها دیدهایم و شاید برایمان سوال باشد که چقدر این سریال و این شخصیت با مختار در تاریخ همخوانی دارد. اول که این کتاب را خریدم با خودم گفتم چه کار بیهودهای کردهام که با وجود سریال مختارنامه رمانی را خریدهام که میخواهد از مختار و قیامش بگوید. اما وقتی شروع به خواندن کتاب کردم دیدم زمین تا آسمان با سریال فرق دارد و چه بسا شیرین تر و دقیق تر به قیام و شخصیت مختار پرداخته است. آقای ناصری واقعا در نوشتن رمان تاریخی تبحر خاصی دارند. 0 5 محمدرضا هوری 1401/5/5 نخل و نارنج یامین پور 4.4 182 سوژه و شخصیت انتخاب شده در داستان بسیار عالی اما متن به شدت تقلیدی از نادر ابراهیمی. اما آقای یامین پور با اشراف و علم به موضوع این رمان رو نوشتند و البته جذاب نوشتند و مورد استقبال عموم هم قرار گرفت. در کل کتاب خوبی بود اما سبک نوشتنش برای من یادآور مردی در تبعید ابدی نادر ابراهیمی بود. 0 24 محمدرضا هوری 1401/5/5 مردی در تبعید ابدی: بر اساس داستان زندگی ملاصدرای شیرازی صدرالمتالهین نادر ابراهیمی 4.6 186 هرگاه کسی جلوتر از زمانه خود حرکت کند به در تیررس انواع تهمت ها قرار می گیرد. به جای آنکه سخنت را گوش دهند تو را به بهانه های مختلف طرد می کنند چون نمی خواهند نبوغ تو بازارشان را برهم بزند. چقدر نیاز داریم تا شخصیت های برجسته این مرز و بوم را در دل تاریخ بیرون بکشیم و در قالب داستان به مردم معرفی کنیم. مردی در تبعید ابدی رمانی فاخر از نادر ابراهیمی است که برای نوشتنش خیلی زحمت کشیده و خون دل خورده. مانند شخصیت داستان ملا صدرای شیرازی 1 16 محمدرضا هوری 1401/5/5 بر جاده های آبی سرخ؛ بر اساس زندگی میرمهنای دغابی نادر ابراهیمی 4.7 51 شرح مبارزات میرمهنا یکی از هزاران وطن پرست های مومن که نتوانست بنشیند و به یغما رفتن میراث کشورش را تماشا کند. فضای رمان در روستا های بوشهر و خلیج همیشه فارس سپری می شود و زمان زمان کریم خان زند است. زبان فاخر و جملات طلایی نادر ابراهیمی این اثر را ماندگار کرده است. فوق العاده جذاب و حرفهای نگاشته شده. 0 14 محمدرضا هوری 1401/5/5 ایران شهر جلد 1 محمدحسن شهسواری 4.2 14 ایران شهر یک رمان پر شخصیت با داستان های به هم گره خورده و با قلمی فوق العاده که فعلا ۵ جلدش وارد بازار شده. راوی روزهای منتهی به جنگ ایران و عراق و روزهای اول جنگ. قشنگ پتانسیل این رو داره که تبدیل به یک سریال بشه. واقعا در نوع خودش میتونه با کارهای خارجی برابری کنه. 0 13 محمدرضا هوری 1401/5/5 استامبولی: نوشته ها و عکس های سفر به استانبول منصور ضابطیان 3.9 57 آخرین و تازه ترین سفرنامه آقای ضابطیان که علاوه بر شیرینی های خاطره گویی یک سفر به تاریخ و فرهنگ ترکیه است. ترکیه ای که به دو قطعه آسیایی و اروپایی، اسلامی مسیحی تبدیل شده و عاشق پیشرفت و تکنولوژی است. خوبی کتابای آقای ضابطیان اینه که با خیال راحت پول رو برای خرید کتابش خرج میکنی. 0 13 محمدرضا هوری 1401/5/4 پلنگ زخمی تقی شجاعی 4.3 19 بعنوان یک معلم خیلی خوب میفهمم که آقای شجاعی چقدر عالی نقطه ضعف مدارس و دانش آموزان رو تشخیص داده و چه خوب پرداخته و قلم فرسایی کردند توی این موضوع. خیلی جذاب و روان، همراه تمثیلات فوق العاده یک سیر منطقی که ما رو به مقصد میرسونه. 0 11 محمدرضا هوری 1401/5/4 مرا با خودت ببر مظفر سالاری 4.4 59 میدونم برای نوشتن کتاب و رمان خیلی تلاش نیازه اما انگار آقای سالاری دارند یک موضوع رو با تغییر اسم ها هی تکرار می کنند. من این کتاب رو خوندم اما مطلب جدید و تاثیر گذاری ندیدم ولی خب سیر خوبی داره و جذاب تا حدودی 0 8