یادداشت حامد حمایت کار
1403/4/27
4.2
127
چهارصد صفحه کاراکتر جین را برایمان ساختی و با جزئیات صیقل دادی تا ارزشهای درونی جین و ریشههایش را به نمایش درآوری و چنان عشقش را به تصویر کشیدی که ما را هم عاشق کردی، تا به ما بفهمانی که چه کار بزرگی کرده و چه تصمیم بزرگی میگیرد. تا نشان دهی که چطور منطق ساده و بیشیله پیلهاش در حوادث بزرگ به کارش میآید. چطور با ابزارهای کم اما محکمی که دارد میتواند تصمیمهایی بگیرد که هرچند تلخ و سخت، اما تحسین برانگیزند. از نظر من کل کتاب به تصویر کشیدن دوبار زیبایی «نه» گفتن جین است. دوبار به دو کاراکتر که هر کدام با دیگری کاملا متفاوت است. یکی در جانب تفریط است و دیگری فرو افتاده در افراط. انتخاب این دو کاراکتر، خط و مرزهای اصول نانوشته جین را برایت روشن میکند. نشانت میدهد که تا چه حد بر آنها پایبند است و در عین حال به اصول مزخرف تحمیلی تن نمیدهد. اما این پایبندی به تنهایی شخصیت جین را ارزشمند نمیکند.چون این خصوصیت را هر آدم خشک و سردی هم میتواند داشته باشد. اما جین اینها را در کنار آن همه لطافت و نرمی و احساس دارد. جالبش برایم این بود که در هر دو تصمیم گیری همان ابتدای کار میداند که در آخر چه خواهد کرد. اما به خودش اطمینان دارد و به طرف مقابلش اجازه میدهد تمام حرفهایش را بگوید. آنها را با دقت میشنود و دوباره تصمیم میگیرد. اما «نه» دوم برایم ارزش خاصی داشت. اینکه با تمام تقدس راست یا دروغ سنت جان به او اجازه نمیدهد اصلی را بدون آنکه خودش آن را درک کرده باشد به اصولش اضافه کند. خوب میداند که نمیشود با فهم و عرفان دیگری زندگی کرد. جین ایر دوست داشتنی.
(0/1000)
نظرات
1403/4/27
اولین آشنایی من با جین ایر به قولِ درستِ شما دوست داشتنی، به سال ها پیش برمی گردد که سریالش از شبکه چهار پخش می شد و هر هفته به گمانم جمعه ها بی صبرانه منتظر تماشای ادامه ی سرنوشت جین می شدم. یادداشت و شرح شما از شخصیت جین باعث شد تا هرچه زودتر تجربه ی مطالعه ی سرنوشت جین را به تجربه تماشای سریالش اضافه کنم. ممنونم.
7
4
1403/4/27
بله بله حتما ببینید. و پیشنهاد می کنم حتما همان نسخه ی محصول 2006 با بازی روث ویلسون که از شبکه چهار پخش می شد رو ببینید. باقی نسخه های اقتباسی به قوت و کیفیت این یکی نیستن😊✨ @Hamed
3
1403/4/27
یادم انداختید وقتی کتاب رو برای فاطمه خانم صدر بردم با چه ولعی خوندنش. بار بعد که با فاصلهی چند روز رفتم خدمتشون گفتن از ذکر انداختیم، چه کتابی بود. یکسر خونده بودن.
1
3
1403/4/27
من نخوندمش، تصمیمی هم برای خوندنش نداشتم ولی انقدر زیبا توضیح دادین که به لیستم اضافه کردم🌱
1
1
1403/4/28
مشتاقانه صفحه ی پروفایلتان را بالا و پایین میکردم تا ببینم بالاخره جین ایر را خواندید یا نه؟ با سطر به سطر یادداشتتان موافقم و خوشحالم که دوستش داشتید.
2
1403/5/13
عاشق این خطاب قراردادن نویسندهام در این یادداشت. خیلی حس خوبیه. اگه شارلوت عزیز زنده بود حسابی کیف میکرد. و دیگه این که ممنونم، ممنونم و ممنونم بابت این تصریحِ «زیبایی» نه گفتن. یکی بالاخره این شجاعت رو به خرج داد که از زیبایی نه گفتن حرف بزنه. و کالبدشکافیِ حتا دو بار نه گفتن. کالبدشکافی اش از خودش هم بهتر بود.
2
3
1403/5/14
سالها پیش، آن موقع که برای کتاب خواندن نه ناشر کتاب را بررسی میکردم و نه نویسندهاش را میشناختم. کتابی را خواندم که برای اولین بار نام نویسندهاش برایم سوال شد.اولین باری بود که متوجه تاثیر ادبیات نویسنده در ارائه محتوا میشدم. از این طرف و آن طرف پرس و جو کردم و کتابهای دیگری هم از او خواندم. و امروز بعد از سالها همان نویسنده محبوب زیر یادداشتم این کامنت را برایم میگذارد. چه بگویم؟ چه دارم که بگویم؟ چه لذتی بالاتر از این؟ خانم جعفریان من عاشق تک تک جمله ها و متن های شما هستم و یکی از کارهایم بعد از دیدن متنهایتان دقت به استفاده از کلمات و ترکیب آنهاست.ممنونم از شما و خوشحالم که پسندیدید.
1
1403/5/16
سلامت باشین. توصیفتون و حستون دربارهی ارتکابات نوشتاریام برام مایهی افتخاره 💚 💚 @Hamed
1
1403/5/17
سلام وقت بخیر ، میتونم بپرسم کدوم ترجمه رو خوندید و آیا راضی بودید یا نه ؟
1
0
1403/5/18
سلام همین کتابی هست که انتخاب کردم نشر نی با ترجمه رضا رضایی و ترجمه هم عالی بود.
0
1403/6/10
درود و خداقوت یادداشت تون خیلی جالب و موشکافانه بود و من رو تحت تاثیر قرار داد. بابتش ازتون ممنونم آقا حامد! قطعا این کتاب رو خواهم خوند، در اولین فرصت ممکن. مانا، خوانا، نویسا، تندرست و شاد باشید.
1
1403/4/27
1