بریدههای کتاب فضل الله روش مهر فضل الله روش مهر 2 روز پیش مردی در تبعید ابدی: بر اساس داستان زندگی ملاصدرای شیرازی صدرالمتالهین نادر ابراهیمی 4.6 190 صفحۀ 227 بانو! ویرانه ایی است این جهان. عمر، کفاف نمی دهد که آباد کنیم، غیرت رخصت نمی دهد که رها کنیم. اینگونه ویرانه رها کردن، نشانه دنائت است و جاهلانه مرمت کردن، نشانه رذالت. آبادسازی یک گوشه گم جهان به دست ما، آبادسازی کل عالم است به دست همگان... 0 4 فضل الله روش مهر 2 روز پیش مردی در تبعید ابدی: بر اساس داستان زندگی ملاصدرای شیرازی صدرالمتالهین نادر ابراهیمی 4.6 190 صفحۀ 214 تقیه، انکار به خاطر حفظ جان نیست بلکه انکار به خاطر حفظ جان و حفظ جان به خاطر آرمان است. تقیه کننده، با اقدام به تقیه، زندگی خود را هم برای همیشه وقف می کند. 0 4 فضل الله روش مهر 1403/11/23 آتش بدون دود: اتحاد بزرگ جلد 3 نادر ابراهیمی 4.7 46 صفحۀ 275 بد اگر دیر میگذرد، خوب، انگار که شتاب گذشتن دارد. باید که از پی لحظههای خوب، سالها و سدههای خوب تدارک دید تا سرانجام، خوش نیز به آرامی ناخوش بگذرد. 0 2 فضل الله روش مهر 1403/11/23 آتش بدون دود: اتحاد بزرگ جلد 3 نادر ابراهیمی 4.7 46 صفحۀ 267 یاماق آی دوغدی! آدمیزاد تا وقتی نفس میکشد باید به همه کارها کار داشته باشد. هر حادثهای که در هر گوشه دنیا اتفاق میافتد یک قسمتش حتماً به ما مربوط است. يا بعدها مربوط خواهد شد.... 0 2 فضل الله روش مهر 1403/11/21 آتش بدون دود: اتحاد بزرگ جلد 3 نادر ابراهیمی 4.7 46 صفحۀ 178 نگو که دوستم داری اما قدرت جنگیدن به خاطر مرا نداری آلنی اوجا! نگو که عاشق منی اما کشته شدن به خاطر مرا نمیخواهی آلنی اوجا! نگو که دلت پر از گریه است اما اشکی به چشمانت نمیآید آلنی اوجا! نگو که شیرینی دوست داشتن را طالبی اما تلخیهایش را نمیخواهی آلنی اوجا! 0 1 فضل الله روش مهر 1403/11/21 آتش بدون دود: اتحاد بزرگ جلد 3 نادر ابراهیمی 4.7 46 صفحۀ 205 اگر وطنت را دوست نداری از عاشقان وطن نپرس که برای چه میجنگند! 0 0 فضل الله روش مهر 1403/11/15 آتش بدون دود: درخت مقدس جلد 2 نادر ابراهیمی 4.6 42 صفحۀ 294 و چه ترحم انگیزند آنها که عاشق کامل زادگاهشان نیستند و چه خشم انگیزند آنها که از میهنشان همانگونه نام میبرند که از یک ستاره دور 0 1 فضل الله روش مهر 1403/11/10 آتش بدون دود: گالان و سولماز جلد 1 نادر ابراهیمی 4.6 57 صفحۀ 141 این گونهاند مردمی که حق دانستن و قضاوت کردن، این حیاتیترین حقوق خویش را به دیگران واگذار میکنند، و راهشان را نه با تکیه بر آگاهی و شناخت، بل بر اساس اعتماد یکپارچه به رهبران میپیمایند و تسلیم اراده کسانی میشوند که مصالح ایشان، چه بسا همیشه با مصالح و آرمانهای تودهها یکی نباشد. امروز چشم به حرکت رهبری میدوزند که روزگاری، به دلیلی کسب حیثیتی کرده است _شاید کاذب_ و به راه او میروند؛ و فردا به دلیل دیگر روی از او میگردانند و به جبهه دیگری نقل مکان میکنند؛ و در همه حال ساده لوحانه و معصومان آلت فعلند. و تا آن هنگام که راهبران و پیشگامان، مظهر اراده آگاه تودهها نباشند، و تا تودهها سوای شعور تاریخیشان، خود به مرحله تحلیل عینی لحظه به لحظه حوادث نرسند، فریب خوردن و تن به تقدیر آوارگی و درماندگی سپردن، برای تودهها امریست نه چندان غریب و بعید. آنها که نمیجویند و نمیپرسند و نمیشناسند، خیل کوران را مانند، دلبسته بن عصای بینایی؛ و وای اگر آن بینا به راه خویشتن برود نه راهی که کوران را آرزوست؛ و وای اگر آن به ظاهر بینا، خود در معنا کوری باشد که بن عصای بیگانهای را گرفته باشد 1 1 فضل الله روش مهر 1403/11/10 آتش بدون دود: گالان و سولماز جلد 1 نادر ابراهیمی 4.6 57 صفحۀ 157 عشق در لحظه پدید می آید، دوست داشتن در امتداد زمان. عشق معيارها را در هم می ریزد، دوست داشتن بر پایه معیارها بنا میشود. عشق، ناگهان و ناخواسته شعله میکشد. دوست داشتن، از شناختن و خواستن سرچشمه میگیرد. عشق قانون نمیشناسد؛ دوست داشتن، اوج احترام به مجموعهای از قوانین عاطفی است. عشق ویران کردن خویشتن است؛ دوست داشتن، ساختنی عظیم. عشق، انقلاب است؛ دوست داشتن، اصلاح. عشق، سحر است؛ دوست داشتن، باطل السحر. از دوست داشتن به عشق میتوان رسید و از عشق به دوست داشتن. میانه عشق و دوست داشتن، هیچ نقطه مشترکی نیست. عشق ترکیبی است از پر و تبر. 0 0 فضل الله روش مهر 1403/11/10 آتش بدون دود: گالان و سولماز جلد 1 نادر ابراهیمی 4.6 57 صفحۀ 150 فرزندی که آگاهانه از خواستههای پدر سرپیچی میکند به نوسازی تاریخ میرود اما پدری که از فرزندان آگاه خویش روی میگرداند تنها خود را نابود میکند. 0 0 فضل الله روش مهر 1403/10/7 ابوالمشاغل نادر ابراهیمی 4.3 45 صفحۀ 45 برای دوست داشتن چیزی و آماده ی دفاع همه جانبه و پایدار بودن از آن چیز، باید آن را بشناسیم یا شناخته باشیم. وطن تا زمانی که یک مجهول باشد، دفاع از آن هم دوست داشتن آن هم امری ست مجهول فانتزی، ذهنی و بیش از این در مخاطره دین هم همینطور است آرمان و عقیده و مکتب هم همینطور است. تو فقط از چیزی که به خوبی و به درستی بشناسی میتوانی به خوبی و به درستی دفاع کنی این حرف دوم ما در سفرهای دور و درازه بود. بیایید به بچه هایمان یاد بدهیم که وطنشان را بشناسند؛ ذره ذره ی آن را گوشه گوشه آن را. 0 2 فضل الله روش مهر 1403/10/6 ابوالمشاغل نادر ابراهیمی 4.3 45 صفحۀ 150 باید که در نگهداشت حرمت بعضی چیزها اسراف کنیم. 0 2 فضل الله روش مهر 1403/10/6 ابوالمشاغل نادر ابراهیمی 4.3 45 صفحۀ 60 اگر این چرخ بعد از من و تو خواهد چرخید _که بیشک خواهد چرخید، بگذار دلیلی یا دلایلی برای خوب چرخیدن در اختیارش بگذاریم. 0 2 فضل الله روش مهر 1403/8/15 یک عاشقانه ی آرام نادر ابراهیمی 4.1 173 صفحۀ 34 0 2 فضل الله روش مهر 1403/6/4 توتو چان: دخترکی آن سوی پنجره تتسوکو کورویاناگی 4.1 41 صفحۀ 24 آقای کوبایاشی همواره میگفت:«می دانی، همه شما یکی هستید، هرکاری که انجام دهید، همه تان در این جهان با هم اید!» 0 0 فضل الله روش مهر 1403/5/26 نان و شراب اینیاتسیو سیلونه 4.0 17 صفحۀ 134 سرنوشت این اشخاص به نظر دن پائولو از بسیاری جهات به سرنوشت خود او شبیه است. ایشان نیز از زندگی عادی و خانوادگی خود بریدند تا دور از سازشکاری عمری به سرآرند. ایشان نیز از خدمت کردن به دو مولا سر باز زدند. لیکن در واقع هم اکنون ایشان به دو مولا خدمت میکنند. یکی انجیل و دیگر سرمایهداری مستعمراتی. خودگمان میکنند که خدمتگزار معنویتند و حال آنکه اغلب ایشان بی آنکه خود متوجه باشند پول خرد بیزبانی هستند در معاملات کلان کلیسا با قدرتهای امپریالیستی. دن پائولو اعتقاد پیدا میکند که فاجعه زندگی هر انقلابی صادقی در همین مسئله است. 0 0 فضل الله روش مهر 1403/5/26 نان و شراب اینیاتسیو سیلونه 4.0 17 صفحۀ 130 آیا ممکن است در زندگی سیاسی شرکت جست و خویشتن را در خدمت یک حزب گذاشت و در عین حال صادق و صمیمی باقی ماند؟ 0 4 فضل الله روش مهر 1403/5/20 نان و شراب اینیاتسیو سیلونه 4.0 17 صفحۀ 80 تو هیچ مترس چون بخشوده شدهای، اما برای جامعه فاسدی که تو را مجبور کرده است تا از بین مرگ و بیآبرویی یکی را انتخاب کنی، بخشایش وجود ندارد. 0 1 فضل الله روش مهر 1403/5/15 نان و شراب اینیاتسیو سیلونه 4.0 17 صفحۀ 60 آزادی چیزی نیست که آنرا به کسی هدیه کنند. می توان در یک کشور دیکتاتوری زندگی کرد و آزاد بود. فقط کافی است که علیه دیکتاتور مبارزه کرد. مردی که به خاطر آنچه بر حق می داند، مبارزه می کند آزاد است. و بالعکس. آزادی را نباید گدایی کرد بلکه باید با جنگ به چنگ آورد. 0 15 فضل الله روش مهر 1403/4/30 پس از بیست سال سلمان کدیور 4.6 173 صفحۀ 37 آنچه دست معاویه را علی رغم ظهور اسلام در برگزاری چنین جشنهایی باز میگذاشت، یکی دوری این سرزمین از مدینه بود و دیگری آداب و رسوم مردم شام که ریشه در سالیان سال حکومت رومیان داشت. 0 1