بسم الله الرحمن الرحیم
مقدمه ؛
اقای صفایی حائری ، در ابتدا و مقدمه ی کتاب رشد هدف خود از نوشتن این کتاب را به مخاطب میگوید تا تکلیف خواننده را روشن کند که این کتاب به مزاق او خوش میآید یا نه؟ گرچه به طبع ، انسان سوالاتی که در این کتاب پاسخ داده شده است برایش پیش میآید ؛ باید دید که جواب این سوالات را پیدا کرده است یا خیر.
اهمیت ، لزوم و زمان خواندن کتاب رشد ؛
در ادامه و بحث های مقدماتی کتاب ، آقای صفایی حائری به اهمیت این سوالات میپردازند ؛ اما طبق نظر ایشان در این کتاب ، این سوالات باید برای مخاطب پیش بیاید و خود او دنبال جواب بگردد و دغدغه اش باشد ؛ یعنی اگر ما قبل از به وجود آمدن این سوالات برای فرد جواب دهیم اینها را بی مصرف است و آنقدر کاربرد برای مخاطب ندارد.
مهم ترین پرسش و پاسخ این کتاب ؛
اولین سوالی که آقای صفایی حائری طرح می کنند درباره ی چرایی وجود انسان و « ز کجا آمده ام آمدنم بهر چه بود » است که مخاطب را تشنه ی دریافت جواب این سوال میکند و این سوال را برای او دغدغه میکند.
سپس ضرورتِ رشد و تکامل برای انسان را مطرح میکند و میگوید که در غرب ، کسی که به رفاه مالی میرسد ، برای دریافت این سوالات یا به بن بست میرسد ، یا به عرفان های شرق پناه می برد.
تعریف نویسنده از مکتب غرب ، آزادیِ هرز و از عرفان شرق ، زندان است که آخرِ همه ی اینها به بن بست میرسد.
چگونگیِ رشد از نظر نویسنده ؛
برنامه ی مد نظر ایشان برای رشد ، توجه به استعداد ها ، سرمایه ها ، نیازها و ظرفیت های انسان است و عوامل رشد را در ادامه معرفی میکنند.
انواع هدف در زندگی ؛
تفاوت های هدف زندگی غرب و شرق با دینی را در این کتاب میتوان پیدا کرد ؛ تفاوت هدف کوچک و هدف والا.
پایانی متبرک به سوره ی عصر ؛
در آخر هم برداشت خودشان در مورد سوره ی مهم کتاب ، سوره ی عصر میفرمایند.
در کل هدف این کتاب کمک به رشد و پیدا کردن هدف انسان است.
با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش میشود.