محمدحسن شهسواری و 1 نفر دیگر
4.1

1392/12/5

نسخه‌های دیگر

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

رمان حاضر، آمیخته ای از تخیل و واقعیت  با موضوع تاریخی و مذهبی است. ماه صفر سال 61 در حوالی مدینه، پیرزنی که محافظ مزار «مصعب بن عمیر» است، میزبان کاروان کوچکی از خانوادة «حارث بن داود» اوّلین خاندان مسلمان حبشه می شود. سپس کاروان «زیدبن ابوالروم»، برادرزادة «مصعب بن عمیر»، از جانب مدینه به سمت مزار شهدای احد می آید. این دو کاروان که اهداف مشترک دارند و هر دو از هواداران پیامبر و فرزندانش هستند، با هم آشنا شده و خاطرات کودکی، نوجوانی، جوانی در رکاب «مصعب بن عمیر» را از سال سوم پیش از بعثت به بعد بازگو می کنند.

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

لیست‌های مرتبط به وقتی دلی

روشنا

روشنا

1401/7/7

"شبی را تا به صبح، از تو گفتیم. آیا آرزویی ناشدنی است که تو نیز در روز داوری، در نزد خدا و رسولش، لحظه ای از ما بگویی؟"
مصعب بن عمیر شخصیت درخشانی در تاریخ اسلامه، یکی از جمله افرادی که به شیوه تفکر جدیدی از زندگی دست پیدا میکنن و در اون چنان زیبایی رو می بینن که به همه لذات مادی و دغدغه های فکری معمول پشت میکنن و انسان از عظمت روحشون در شگفت میمونه. اما من واقعاً از روند کتاب و ماجراها راضی نبودم.

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

سلام
وقت بخیر
🟩نقد کتاب وقتی دلی
🦋خلاصه:وقتی دلی داستان تاریخی مذهبی زیبایی درباره ی مرد جوان و ثروتمندی است که دل تمام دختران مکه را برده است.مردی که در خانواده ثروتمند متولد شده.داستان درباره ی(مصعب بن عمیر) هست که وقتی کفار میفهمند او مسلمان شده عصبانی می‌شوند.
🟪نقاط مثبت:تعلیق کتاب و سیر باز شدن گره ها خیلی برام جذاب و شیرین بود انگار هرچی میخوندم به جواب معما می‌رسیدم.
🟪متن کتاب روان هست یعنی راحت ارتباط برقرار میکنید.
🟪اسم کتاب رو خیلی دوست دارم و به نظرم اسم کتاب مثل ویترین مغازه میمونه و خب اینطوری ما میتونیم در ابتدا یک کتاب رو مد نظر نظر بگیریم برای خوندن.
🟪نوشتن رمان تاریخی سخته چون منبع کم هست  ولی خب نویسنده در ابتدا میگه که از تخیل خیلی استفاده کرده به جز قسمت های که مربوط به پیامبر،(ص) و امام علی(ع)هست ولی به نظرم نویسنده خلاقیت زیادی داشته.
🟪هر فصل از چند بخش تشکیل شده که این بخش ها کوتاه هستن در حد پنج و شش صفحه یعنی من میخواستم بخونم سریع میرفتم سراغش اینطور نبود که خسته بشم.

بسم الله...
چه‌ شد این کتاب را خواندم؟!
بعد از دوریِ چند روزه از فضای کتابخوانی ،
به یک کتاب سبک و در عین حال جذاب نیاز داشتم
 که ترجیحاً رمان باشد.
رفتم و در قفسه ی کتابخانه
 دنبال کتابی با این مضمون گشتم .
 اول اسم کتاب نامیرا به ذهنم آمد ؛
 منتها پیش یکی از دوستانم
 جا گذاشته بودم و در دسترس‌م نبود.
نگاهم به کتاب وقتی دلی افتاد ،
 پشت‌ش را خواندم و دیدم که
در فضای کتاب نامیرا هست و
 موقعیت مناسبی‌ست برای خواندن‌ش.

چند خط‌ی در مورد کتاب ؛

کتب تاریخی ، کتبی هستند
که من به سختی  با آنها ارتباط می‌گیرم ؛
 ولی این کتاب از معدود کتاب‌های در این ژانر بود
 که به‌‌دلم نشست‌و  همچین امتیازی دادم.
این کتاب ، داستان اصلیَ‌ش
 حولِ محورِ شخصی به نام مصعب ابن عمیر
از بزرگ زادگانِ شهر مکه و سرآمد جوانان این شهر است.
 این کاراکتر در ادامه به فروپاشی درونی می رسد
که این اتفاق همزمان می‌شود با ظهور اسلام.
 بعد از قضایایی ، به دین اسلام روی می‌آورد
و پرچمدار جنگ ها و نماینده ی پیامبر
 در شهر یثرب ، قبل از هجرت پیامبر می‌ شود.
داستان های فرعی و بریده بریده ای هم
 برای جذاب تر شدن کتاب
 در گوشه و کنار کتاب دیده می‌شود.
در کل این کتاب ، ارزش خواندن دارد
و می‌تواند به خوبی اوقات فراغت‌تان را پر کند ؛
اما حوا‌س‌تان باشد برنامه ی خواب‌تان را بهم نزند
و زیاده روی نکنید در خواندش!