محمد رحمانی گورجی

پدیدآور کتابدار
@m.rahmani.g

31 دنبال شده

35 دنبال کننده

درس خارج فقه و اصول (عاشق کتاب های اندیشه ای و دینی)
دکتری phd حکمت متعالیه دانشگاه خوارزمی (عاشق کتاب های فلسفی)
دکتری حرفه ای dba مدیریت دانشگاه تهران (عاشق کتاب های مدیریتی)
فعال در حوزه نوآوری و سیاستگذاری تربیتی (عاشق کتاب های تربیتی)

m.rahmani.g

کتاب‌های نویسنده

تصمیم گیری در هر ساحتی، از تصمیم برای خرید خانه در شرایط رکود اقتصادی و یا تصمیم بر آزادسازی قیمت دلار در لایه حکمرانی، همواره منوط به شناخت محیط در بستر زمان یا روندشناسی است. نگاهی پویا به محیط که متاسفانه در لایه های تصمیم گیر ما به دلیل فقدان الگوهای تصمیم گیری مبتنی بر داده،‌ کمتر مشاهده می شود. کافی است به برخی از تصمیمات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در چند دهه گذشته نگاه کرده و پیامدهای تصمیمات اشتباه متولیان را در دوران کنونی مشاهده کنید.
کتاب پویاشناسی سیستم ها در تلاش است تا با آشنا سازی مخاطبین با ادبیات نگاه سیستمی، این خلا را پر نماید. کتابی روان به همراه انبوهی از مثال های فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی که به همراه توضیحات کافی مفاهیم پایه را برای خواننده جا انداخته و به مثابه یک درسنامه، تمریناتی را هم به او پیشنهاد می دهد. به دوستانی که علاقه مند به مطالعه در حوزه مساله شناسی و تحلیل سیستمی هستند این کتاب را حتما توصیه می کنم.

وضعیت اجتماعی امروزین ما، همراه با تلاقی و جدال فرهنگ های مختلفی است که ما را صحنه تعارض و نبرد خود قرار داده اند. فرهنگ سنتی ایران، فرهنگ دینی و مذهبی، فرهنگ انقلابی برخواسته از قیام ۵۷ از طرفی، و هژمونی فرهنگ مدرن که گاهی خود را در لباس شرقی نیز نمایان می کند. دلسوزان همواره به دنبال فهم این پیچیدگی فرهنگی و بهبود آن بوده و چه از این بهتر که روایت شبیه این اتفاق را - البته با تمایزات بیشمار - در تاریخ ایتالیا در این کتاب مرور کنیم.
ایتالیای قرن ۱۴، ۱۵ و ۱۶ از طرفی با حاکمیت دین و نهاد پاپ - که از طرفی دچار فساد سیستماتیک گردیده و از طرفی واعظان زاهدی در خود پرورش داده بود - و از طرف دیگر با فرهنگ باستان - که پیروان و مروجانی با نام اومانیسم داشت و خوب و بد آن را ترویج میکرد - مواجه بود و این تعارضات فرهنگی در لایه نخبگان و عموم مردم بروز و ظهور میکرد.
بررسی تاریخی نویسنده از حوزه موسیقی و هنرهای تجسمی گرفته تا ویژگی های اخلاقی، از نظامات قدرت گرفته تا گرایش مردم به دین و کلیسا و بسیاری از مباحث جذاب دیگر را شامل میشود.
این کتاب اولین جلد از سیر مطالعات حوزه مدرنیته است که مطالعه آن را به دوستان غرب پژوه توصیه می کنم.

ماجرای آوینی، روایتی است که اندیشه ها و خوانشی است از کنش یکی از سربازان خمینی که جلوتر از زمانه خویش و عمیق تر از هم عصران خویش به افق تمدن اسلامی و اهمیت انقلاب اسلامی واقف گشت و رسالت خویش را نه تنها در تغییر خود، که در تغییر اجتماع پیرامون خویش دید.
آوینی یک «سرباز واکنش سریع» بود که انسان را به یاد آن رزمنده ای می اندازد که وقتی در خط مقدم یکه و تنهاست دائما از یک سو به سوی دیگر میدوید. گاهی با آرپی چی شلیک می کرد و گاهی با مسلسل و گاهی کلاشینکف. وقتی از او علت را جویا می شوند می گوید می دانم که شاید کاری از دست من بر نیاید اما نمی خواهم دشمن غربت رزمندگان اسلام را در خط درک کند. بلی؛ او گرچه در زمانه خویش غریب بود اما پایه گذار سنتی عمیق در جریان فکری انقلاب اسلامی گردید که امروزه تبدیل به نهالی تنومند گردیده و در حوزه های مختلف فرهنگ بروز و ظهور دارد.
کتاب ماجرای فکر آوینی، گرچه شرحی مزجی از متون آوینی نیست و خود را پایبند به روایت مستند از وی نمی داند - که گاهی انسان شک می کند که این تحلیل نظر نویسنده است یا آوینی - اما به شدت پیش درآمدی برای شروع آثار آوینی و دریچه ای است برای انگیزه بخشی به نسل جوان برای مواجه منتقدانه به درگیری تمدنی انقلاب اسلامی با مدرنیته.
با آرزوی قرارگیری در مسیر سید شهیدان اهل قم ...

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

لیست‌ها

خوانشی بر دلالت های تربیتی کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآنخانواده مقاوم (خانواده و تعلیم و تربیت)همایش بین‌المللی خانواده مقاوم چالش‌های اخلاقی در جهان متحول

خواندنی هایی در حوزه سیاستگذاری تربیتی

6 کتاب

مساله تعلیم و تربیت از زیرساختی ترین چالش هایی است که امروز ما با آن مواجه است و متاسفانه چنان که باید و شاید به توسعه نظری و دانشی آن اهتمام ورزیده نشده است. به صورت خاص هر آنچه که ادبیات تربیتی در لایه تکنیکال و روشی مبتنی بر نهضت ترجمه متون روانشناسی غربی! در کشور توسعه یافته و هر آنچه که ادبیات مبانی تربیتی در لایه نظری مبتنی بر صورت بندی فلسفه و اندیشه اسلامی در کشور رشد پیدا نموده است، به همان میزان در لایه سازوکاری و در آنجایی که سخن از ایجاد ساختار و مدیریت امر تعلیم و تربیت است، دچار ضعف نظری هستیم تا جایی که حتی رشته ای تخصصی در این حوزه وجود ندارد و اخیراً تلاش هایی جهت شکل گیری رشته «حکمرانی تربیتی» در کشور صورت پذیرفته است. از این رو در این لیست تلاش می کنیم که کتاب هایی که برای یک فعال در لایه سیاستگذاری تربیتی می تواند خواندنی باشد معرفی گردد؛ هر کتاب از وجهی مورد توجه حقیر قرار گرفته و جای گفتگو در خصوص آن گشوده است. امیدواریم که دانش نظری ما در این ساحت روز به روز متکامل تر گردیده و شاهد تغییرات شگرفی در حل مسائل نظام تعلیم و تربیت کشور باشیم.

بریده‌های کتاب

نمایش همه