مجتبی پارسا

@M.parsa1378

22 دنبال شده

37 دنبال کننده

نمایش همه
        این کتاب کوتاه واقعا ارزش خواندن دارد، من کتاب صوتیش را گوش دادم و طول زیادی هم نداشت.
کتاب شاید در ظاهر به این میپردازند که چرا کار میکنیم و به نقد نگرش کار برای درآمد میپردازد اما این کتاب کوتاه که نثر ساده ای هم دارد به نقد یکی از عمیق ترین مفاهیم اقتصاد می‌پردازد.
آدام اسمیت انسان ها را طوری معنا کرد که نتیجه آن موجود خودخواه هایی است که تنها برای پول کار میکند و تا وقتی پول میگیرد کم و کیف کار برایش معنا ندارد. اما در حقیقت انسان ها می‌توانند به کار به عنوان رسالت نگاه کنند و این نوع نگاه می‌تواند بهره وری را بسیار بیشتر کند تا حالتی که تنها به بهره‌وری اقتصادی نگاه کنیم.
این کتاب کارگری بیمارستانی را مثال میزند که به خاطر آزادی عملی که دارد به جای کارهای عادی خود گاهی دست از کارهای خدماتی میکشد و به درد و دل با بیماران میپردازد. وجود آنها تاثیر بسیاری بر بیماران دارد.
این اتفاق زمانی می‌افتد که افراد به کار خود به رسالت نگاه میکنند که ناشی از عدم فشارهای نظارتی بیش از اندازه است که هدفی جز بالا بردن بهره بری ندارد.
توصیه اکید میکنم که بخوانیدش ...

فقر احمق میکند کتابی از آخرین دسته کتاب های اقتصادی است که به جای بازی با ریاضیات و تصویر انسان ها به عنوان شی، پیوند دیرینه اقتصاد و روانشناسی را برقرار کرده و دنبال ترسیم انسان به عنوان موجودی بسیار تاثیر پذیر از عوامل روانی است.
در این کتاب به سراغ تاثیر کمیابی بر انسان ها رفته که عامل بسیاری از پایین بودن بهره‌وری ها و مشکلات در زندگی فردی، کاری و اجتماعی ما انسان هاست.
خواندن این کتاب هم برای مخاطب عام و هم مخاطب تخصصی اقتصاد مهم است و برای هر دو راهگشاست. مخاطب عام می‌تواند از آنچه در این کتاب به دست می‌آورد زندگی شخصی خودش را بهبود یابد یا اگر مدیر و صاحب کسب و کاری است با این نگرش جدید به کارکنان خود نگاه کند و کارایی را بالا ببرد.
از سوی دیگر اقتصادی ها و علاقه مندان به این علم نیز می‌توانند از این مسئله برای فهم بسیاری از بحران ها مانند بحران فقر، بیکاری، بهره وری و ... استفاده کنند و این موارد را نیز در مدلسازی های خود تا جای ممکن وارد کنند.

این کتاب با اختلاف جذاب ترین رمان فارسی است که خوانده ام. نویسنده شخصیتی کمتر شناخته شده را برداشته و جوری او را معرفی کرده که اسطوره ای بی نظیر از او ساخته است. جدای از کاری که نادر کرده و میرمهنای دوغابی را از تاریخ بیرون کشیده و او را به عنوان یک اسطوره و میراثی برای ایران تثبیت کرده، خود اثر نیز به شدت از قوت برخوردار است.

رمان در شرایطی اتفاق می‌افتد که در طرفین ایران اتفاقات خاصی در جریان است و اگرچه بیشتر کشور در اختیار کریم خان زند است اما در گوشه های دیگر افراد دیگری نیز صاحب قدرت اگرچه قدرت کوچکی هستند، از شاهرخ تا محمدحسین خوان قاجار. در چنین شرایطی میرمهنای دوغابی در برابر استعمار خارجی ها از انگلیس تا پرتغال و هلند می‌ایستد.
در همین بستر روایتی عاشقانه نیز در جریان است و جدای از جذابیت های تاریخی و سیاسی این جذابیت نیز در داستان وجود دارد.

خواندن این کتاب را توصیه نمیکنم چرا چه آن را واجب می‌دانم و باید همه آن را بخوانند.

تا حالا فکر کردید انقلاب و اوایل انقلاب از دیدگاه یه سیگار فروش یا یه قاچاقچی اشیا تاریخی یا یه دختر دانشجو و هزارتا آدم ساده دیگه چطوری بوده.
این کتاب یکی از بهترین کتابها درباره زندگی مردم عادی اوایل انقلاب اسلامی ایرانه بدون نگاه های ضد انقلاب یا کاملا انقلابی و به مخاطب در پیدا کردن یه دید جامع کمک می‌کنه.
سرخ سفید داستان یه مبارز رزمی که برای به دست آوردن یه کمربند بالاتر باید چندین راند مبارزه فشرده توی یکی از باشگاه های کنار دانشگاه تهران داشته باشه و ما توی هر کدوم از این راند ها سراغ یه آدم توی تاریخ میریم و حال و هوای اون رو توی دوران ابتدایی انقلاب بررسی میکنیم.
نویسنده این کتاب است یعنی آقای یزدانی خرم نگاهی را در همه کتب خود حفظ کرده است، تاکید بر حقیقت تاریخی اما با دیدی متفاوت و از زوایای مختلف. چنین آثاری سبب میشود که مخاطب نگاهی تک بعدی پیدا نکند و انسان بتواند با دیدن داستان از زوایای مختلف  نگاهی جامع داشته باشد.

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

فعالیت‌ها

فعالیتی یافت نشد.