بوف کور

بوف کور

بوف کور

3.2
4 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

18

خواهم خواند

0

کتاب بوف کور، رمانی نوشته ی صادق هدایت است که اولین بار در سال 1935 وارد بازار نشر شد.این رمان جاودان که به شکلی گسترده به عنوان شاهکار هدایت در نظر گرفته می شود، مهم ترین اثری است که در طول قرن گذشته، از ادبیات ایران به ادبیات جهان صادر شده است. بوف کور در ظاهر، خود را داستانی درباره ی عشقی محکوم به شکست معرفی می کند اما با ورق زدن هر صفحه از این کتاب ماندگار، حقایق، شکلی گنگ و گیج کننده به خود می گیرند و مخاطب خیلی زود درمی یابد که بوف کور، چیزی بسیار بیشتر از فقط یک داستان عاشقانه است. با وجود این که رمان بوف کور با آثار نویسندگانی همچون کافکا، ریلکه و آلن پو مقایسه شده، این اثر را به راحتی نمی توان در دسته ای مشخص طبقه بندی کرد. بوف کور، داستانی به یاد ماندنی و وهم آلود است درباره ی فقدان و سقوط در پرتگاه جنون. این اثر عجیب و کم نظیر از هدایت، سرشار از نمادگرایی هایی تأثیرگذار و تصاویر سوررئالیستی دلهره آور است و به داستان مردی جوان می پردازد که به خاطر از دست دادن معشوقه ی اسرارآمیز خود، در دنیای کابوس وار ناامیدی غرق می شود. همزمان با شوریدگی و دیوانگی تدریجی راوی، مخاطب در طوفان سهمگین نگرش تاریک هدایت نسبت به زندگی و هستی بشر اسیر می شود.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به بوف کور

نمایش همه

یادداشت‌های مرتبط به بوف کور

            "بوف کور" شناخته شده ترین اثر صادق هدایت است. نویسنده‌ای که جریان سیال ذهن را در ادبیان ایران به طور جدی پیگیری کرد‌. کتاب حاضر نه تنها بهترین کتاب اوست بلکه جزو بهترین آثار ادبی معاصر است.
کتابی رویایی و خیال‌وار که به طور نفسگیری نمی‌توان آن را زمان گذاشت. در واقع سبک نوشتاری کتاب به گونه‌ای است که دوست دارید آن را یک سره بخوانید. ماجرا از آنجایی شروع میشود که راوی داستان از سوراخ خانه خود دختری را می‌بیند و عاشقانه چشمهای آن دختر را نقاشی می‌کند تا آنها را برای خود ابدی کند. روزی راوی دختر را در کنار تخت خود می‌یابد و به طرز عجیبی دختر جان می دهد. او بدن آن را تکه تکه کرده و داخل چمدان می گذارد و آن را به قبرستان میبرد.
تا اینجا به گمان پی به عجیب بودن کتاب برده‌اید.
در بخش دوم کتاب راوی تصمیم می‌گیرد داستان خود را برای سایه اش که شبیه به جغد است بازگو کند. لکاته که زن راوی است و حاظر به همبستری با او نیست ولی چندین فاسق دارد. از پیرمرد مرموزی که جلو در خانه‌شان بساط می‌کرد و به عقیده راوی یکی از فاسقهای لکاته است چرا که جای دندانهای او را روی گونه لکاته می‌دید.
این کتاب بعد روانشناسی جدی‌ای دارد و نه تنها باید با دقت کافی آن را بخوانید بلکه باید کتاب خوان ماهری باشید تا بتوانید با آن ارتباط برقرار کنید. نثر کتاب نیازمند پیشینه قابل توجهی از کلاسیک‌خوانی برای مخاطب است.