سیمرغ سی مرغ

سیمرغ  سی مرغ

سیمرغ سی مرغ

3.8

1400/8/30

«سیمرغ سی مرغ» یک روایت داستانی از زندگی امام خمینی (ره) است. محمد قائم‌خانی در این اثر با قلمی روان و نگاه به مستندات تاریخی روایتی شخصی از زندگی امام نگاشته است. این اثر برای مخاطب جوان نوشته شده است به همین خاطر  اتفاقات کم اهمیت و غیرمرتبط حذف شده اند و نگاهی اجمالی به زندگی امام از بدو تولد تا زمان رحلت داشته است.

محمد قائم‌خانی جزو نویسندگان جوان جبهه انقلاب است که به فرم‌های داستانی تسلط خوبی دارد و از لحاظ فکری پس‌زمینه غنی دارد. به همین خاطر این اثر روان و تحقیق شده به طور ویژه به نسل جوان توصیه می‌شود. زبان اثر همچون بسیاری کتب زندگینامه خشک و رسمی نیست و از پرداختن به مسائل کم اهمیت و غیرمرتبط اجتناب شده است. همچنین برخی اتفاقات عصر امام نیازمند تامل و تعمقی بیشتری بودند به همین خاطر نویسنده گاها به شکل تحلیلی به برخی اتفاقات نظر داشته و بیشتر به آن‌ها پرداخته است. این اثر به خوبی نشان می‌دهد که اگر وحدت کلمه و ایمان امت حزب الله به مسیر امام خمینی (ره) وجود نداشت هیچگاه در 22 بهمن 57 شاهد دمیدن نور در این سرزمین نبودیم.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به سیمرغ سی مرغ

نمایش همه

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

سیمرغ  سی مرغ

تعداد صفحه

20 صفحه در روز

لیست‌های مرتبط به سیمرغ سی مرغ

سیمرغ سی‌مرغ، رمان نیست اما برایتان قصه می‌گوید.
اگر فکر می‌کنید درباره‌ی امام و انقلاب، منابع کمی را مطالعه کرده اید، خواندن این کتاب می‌تواند به شما نگاه جامع و روشنی از امام بدهد.
اگر هم فکر می‌کنید درباره ی امام خمینی به قدر کافی کتاب و مقاله خوانده‌اید و مستند و فیلم دیده اید، باز هم خواندن سیمرغ سی‌مرغ، شما را از دریچه‌ای نو به بازخوانی حیات امام خمینی می‌برد.
اکثر ما، عمده ی آنچه درباره‌ی #امام_خمینی خوانده‌ و می‌دانیم، به مشی سیاسی، مبارزات، سخنرانی‌ها و در یک کلام، به دوره‌ی زندگی ایشان از چهل و دو تا پنجاه و هفت و پس از آن از #انقلاب تا شصت و هشت، محدود است.
اما دائره‌ی شخصیت امام، [آنچه که از سید روح الله، امام خمینی ساخت،] به کمی پیش و بیش از این‌ها باز می‌گردد.
محسنات اثر اخیر آقای #محمدقائم_خانی این است که روایت را با ترسیم تصویری روشن از جایگاه دینی، اجتماعی و سیاسی والد امام در خمین آغاز می‌کند، به زوایای کمتر پرداخته شده‌ی زندگی همسر امام و حتی استقلال رأی و نظر ایشان اشاره می‌کند، جزییاتی از سلوک اجتماعی و عرفانی امام را بیان می‌کند، از اختلاف نظر علما با مواضع امام می‌گوید، بینش و #بصیرت او در تحلیل صحیح رخدادها را می‌نمایاند، خداباوری عمیق و جلوه‌گری #توحید_افعالی در جزءجزء زندگیش را به مخاطب نشان می‌دهد، ریشه‌های اقتدار شخصیتی امام را [که او را در عین داشتن جایگاه مرجعیت دینی، به راهبری مبارزه‌ی مردمی علیه نظام ستمشاهی تبدیل نمود]، می‌شناساند و سپس ما را در جاده‌ی مبارزات و مجاهدات، از #تبعید تا پیروزی انقلاب همراه و همسفر امام می‌‌کند.
#سیمرغ_سی‌مرغ، در پنج فصل، به بازخوانی سیر تطور شخصیت امام از ولادت تا تجلی باور توحیدی و تبدیل شدن به امام امت پرداخته است

#یادداشت_کتاب
#سیمرغ_سی‌مرغ
تابه‌حال نشده بود اینقدر ناراحت شوم که کتابی را خوانده باشم ولی نتوانم به دیگران پیشنهادش کنم‌. سیمرغ کتاب نسبتا جامع و کاملی درباره زندگی امام خمینی است...

اول از همه طرح جلد کتاب را دوست داشتم. به حدی که هربار قبل و بعد از خواندن بخشی از کتاب، حسابی به جلدش خیره می‌شدم. طرح با اینکه ساده است و مشابه بسیاری از کتاب‌هایی که عکس امام را رویشان می‌زنند، ولی طراحی منحصربه فرد آن همین عکس عادی را خیلی جذاب و دیدنی کرده است. بماند که خود انتخاب عکس هم کار هنرمندانه‌ای بوده، عکسی مابین اخم و لبخند...

دوم اینکه کتاب از ۵ بخش تشکیل شده است. بخش‌ها هم مثل هر زندگینامه‌ای از ولادت آغاز می‌شود تا رحلت اما... اما انتخاب نام فصل‌ها ذهن انسان را می‌برد به وادی عرفان.
ولادت
سیر وحدت
با کثرت
رهبر نهضت
امام امت
نمی‌دانم توضیح بدهم که هر فصل مربوط به چه دوره زمانی است یا آن را به عهده خودتان بگذارم تا بخوانید و از این دسته‌بندی لذت ببرید.

بیشتر کتاب یعنی ۴ فصل اول، پیرامون شخصیت امام گردش می‌کند و هر از گاهی هم برداشت‌ها یا نتیجه‌گیری‌های شخصی نویسنده مخاطب را از گذشته، به حال و آینده می‌برد. اما فصل آخر بیشتر متنی تاریخی است که به سرعت اتفاقات دهه ۶۰ را مرور می‌کند و فقط ردپای کمرنگی از حضور امام در آن به چشم می‌خورد. اما جامعیت کتاب می‌توانست آن را به یک زندگی‌نامه خواندنی از امام تبدیل کند اگر...

بهتر است بگویم چرا نمی‌توانم کتاب را به کسی توصیه کنم.
 چون نویسنده در طول کتاب، مخاطب را زجر می‌دهد. متن کتاب اشکالات ویرایشی کم ندارد. ولی به جز آن، نویسنده آنقدر کلمات ثقیل و سخت‌فهم در متن گنجانده که گاهی به ذهن انسان خطور می‌کند که شاید خواسته فهم و کمالات خودش را به رخ خواننده بکشاند! متن نه شاعرانه است که بگوییم الفاظ ادبی در آن به کار رفته و شبیه سه‌دیدار نادر ابراهیمی است، نه مقاله و متن علمی یا نامه اداری وزارتخانه‌ای است که بگوییم نگارنده در پی نشان دادن سطح سواد و مدرک خود، خواسته خواننده را در فشار جملات سخت‌فهم و نامانوس بگذارد! متنی است روایی- تاریخی که گاهی روان است اما بیشترش مخاطب را زجرکش می‌کند! آخرش هم حرف زدن عادی را از یاد خواننده می‌برد تا متن یادداشت و مرورش هم پر شود از تعابیر قلنبه سلمبه عاریه‌ای!!!

سی مرغ فدای آن سیمرغ
در موج جمعیت ملاقاتی آن روز، پیرمردی با لهجه لری و صدای بلند شعار می داد. امام که برای دیدار مردم حاضر شد، پیر مرد دست هایش را  رو به آسمان بند کرد: «یا صاحب الزمان! مگر نایب به این خوبی را در خواب ببینی.»

متنی که خواندید برشی از کتاب سیمرغ سی مرغ اثر نویسنده خوب و توانا آقای محمد قائم خانی است.در این کتاب زندگینامه امام خمینی (ره)  به رشته تحریر در آمده است.
   از نکات مثبت کتاب این است که سیر زمانی کتاب از قبل از تولد امام خمینی  با بیان جایگاه خانواده امام خمینی شروع میشود. همچنین در ادامه  به دوران طفولیت امام خمینی نیز اشاره های زیادی شده است. این نکته میتواند یکی از وجوه تمایز کتاب با دیگر زندگی نامه های امام خمینی باشد. با توجه به این مسئله شما میتوانید از سیر رشد و تربیت امام خمینی اطلاع پیدا کنید.
   در شروع کتاب شاید مشکلاتی با خواندن قلم قائم خانی داشته باشید، که هر چقدر صفحات و سطور بیشتری بخوانید این مشکل کمتر  میشود.
   در انتهای کتاب قسمتی از وصیت نامه امام خمینی قرار داده شده  که پایان جذابی به این کتاب داده است.
ان شاالله بتوانیم همانند امام خمینی(ره) برای اسلام مفید و موثر باشیم.

📄 #یادداشت
📘 #سیمرغ_سی_مرغ
🖋️ #محمد_قائم_خانی
📚 #انتشارات_شرکت_چاپ_و_نشر_بین_الملل

امام خمینی از شخصیت‌های خاص و تاثیرگذار معاصر است. رهبر انقلابی که تاریخ دو هزار و پانصد ساله سلطنت در ایران را دگرگون کرد. تغییراتی در حکومت را رهبری و به انجام رساند که آرزوی دست نیافتنی انسانهای بزرگ بود. فردی که در زمانه خودش شناخته نشد و شاید هنوز هم شناخته نشده است.
او در کنار رهبری ایران و شاید جهان اسلام، انسانی عارف بود. آشنایی با شخصیت ایشان از مهمترین نیازهای نسل امروز است تا شبهات اینکه چرا انقلاب کردیم پاسخ داده شود.
کتاب سیمرغ سی مرغ در تلاش است سیر زندگی ایشان را در پنج فصل روایت کند.
طرح جلد و عکسهای صفحات اول و عناوین فصل ها هوشمندانه انتخاب شده است.
مقدمه کتاب را اکثر دوستان کتابخوانم دوست نداشتند و شاید آن را تقلیدی از کارهای نادر ابراهیمی میدانستند اما من نوع نگاهش به زندگینامه را دوست داشتم و پسندیدم هرچند متن روانی نداشت.
در کتاب سه دیدار نادر ابراهیمی شخصیت عمه ایشان بسیار پررنگ تر از مادر امام نمایش داده بود اما اینجا بیشتر با مادر امام آشنا شدم. مطمئنا ایشان به عنوان مادر از تأثیرگذارترین افراد در شکل‌گیری شخصیت امام بودند. نویسنده معتقد است "هاجرخانم تا پانزده سالگی نگهبان فطرتش بود و دامن پرمهرش، روح الله را در مسیر اعتماد به توانایی های خود و عزت نفس، پرورانده بود تا هیچ گاه خویشتن را محدود در شرایط نبیند و اهل خطر کردن باشد. او آزاد و آزاده تربیت شد تا بعدها تجسم آزادی و آزادگی باشد و رسمی نو در حوزه علمیه و جامعه ایران و امت اسلامی دراندازد. "
شکل گرفتن عرفان امام خمینی تحت تعلیمات آیت الله شاه‌آبادی از نکات قابل توجه فصل دوم بود.
وقایع مهم سال‌های 1340 تا 1342 در فصل سوم بحث شد و حاج آقا روح اللهی که از هر کاری که بوی مرجعیت میداد فرار میکرد ناگهان هنگام تغییر مواضع حکومت و احساس خطر برای اسلام روی دیگری از خود به مردم نشان داد بارها مرگ به ایشان نزدیک شد اما او در راه اسلام دست از جان خود شسته بود.
در فصل چهارم سالها کار تشکیلاتی امام در تبعید به تصویر کشیده شده بود. نویسنده برای من دلایل جدیدی از اصلاحات شاه را نمایش داد و دلیل جواب ندادن این اصلاحات در ایران را نیز توضيح داد گرچه متن یک دست نبود و بعضی قسمتها ثقیل می‌شد اما شاید به دلیل عدم اطلاع من از این نکات، کتاب برایم دلنشین و ناب بود. عامل به وظیفه نه نتیجه بودن امام هم از راههای شناخت امام است. نهایتا این فصل با وقایع سالهای منتهی به انقلاب و ورود امام به ایران و پیروزی انقلاب اسلامی به پایان رسید.
فصل پنجم با طعم شیرین پیروزی انقلاب شروع شد و تا حدی کارهای بنیادین امام برای تشکیل حکومت اسلامی شرح داده شد.
شاید از نقاط اوج این فصل برای من ایستادن قلب امام در سالهای اول انقلاب و بازگشت ایشان بود و اینکه این واقعه را نویسنده با این عبارت تبيين کرد "هنوز از رسالتش بخش مهمی مانده بود. شاید هم آزمونی بود برای ملت ایران؛ امتحانی از تبلور رابطه امام و امت."  به نظر من این جملات از توصیفات قابل توجه برای شروع جنگ تحمیلی بود.
در لابه‌لای مطالب این فصل به نکاتی اشاره شده که برای من جدید بود مثلا توضیحاتی که نویسنده بعد از برکناری بنی صدر از فرماندهی کل قوا توسط امام نوشته، برایم قابل تامل بود البته صحت و سقم آن را نمی‌دانم ولی اگر درست باشد وجهه قابل توجهی از مشکلات کشور در طول چهل و چند ساله بعد از انقلاب است.
در این فصل ظاهرا وقایع دهه شصت گذرا توضیح داده می‌شود اما در بطن آن نکاتی مطرح می‌شود که بواسطه رهبری امام حاصل شده است نتایجی که متاسفانه بعد از پایان جنگ و رحلت امام نتوانستیم با وجود تلاشهای بسیار آن را حفظ کنیم یکی از این موارد نقش زنان در پشتیبانی از جبهه بود. در جای دیگری نویسنده از اتحاد قلوب مردم در جنگ می‌گوید: "این اتحاد قلوب، به اصل انقلاب و حرکت امام  برمی‌گردد و موضوعی فرعی نیست. همین نزدیکی باطنی است که امکان مقاومت گسترده و مستمر را به نیروهای نظامی و غیرنظامی داده است. "
همیشه پذیرش قطعنامه را با توصیف خوردن زهر از جانب امام شنیده بودم نگاه نویسنده به این واقعه و نحوه ارتباطش با آیه ای از سوره هود که می‌گویند پیامبر آن را عامل پیری خود ذکر کرده بودند برایم جدید بود.
بند پایانی کتاب و ارتباط آن با نام کتاب، پایانی قابل توجه به متن کتاب داده بود که آن را نیز دوست داشتم.
در آخر شاید لازم باشد بگویم من از خواندن این کتاب لذت بردم، البته اگر به دنبال یک متن یکدست و روان هستید کتاب را به شما توصیه نمیکنم اما اگر آن را با دید تحلیلی بخوانید نکات قابل توجهی دارد.
از بزرگوارانی که شرایط همخوانی این کتاب را فراهم کردند صمیمانه تشکر میکنم.

خرداد ١۴٠٣

@BargiAzDanesh 🌱🌾

م.مهدوی

م.مهدوی

1403/3/15

موضوع کتا

موضوع کتاب مروری بر زندگی امام خمینی از دوران قبل از تولد در خمین تا هنگام عروج روح ملکوتی ایشان در مقام رهبری ایران است.
نویسنده از ابتدا توضیح داده که قرار نیست با یک زندگینامه تاریخی مستند روبه‌رو باشیم و خود او نیز به عنوان "زندگینامه داستانی" رضایت داده است.
در نهایت نیز همین توقع برای من محقق شد.

گرچه در آغاز، متن برایم کمی سخت خوان پیش میرفت اما فقط کمی تا مأنوس شدن با قلم نویسنده طول کشید. کتاب به طور کلی متن روانی داشت.
البته ریز بودن خط کتاب نسبت به اغلب کتب هم در خستگی چشم و ایجاد مشقت موثر بود.

با این حال به عنوان کتابی که مستقیم و جزئی، تنها به زندگی امام پرداخته بود دانسته های خوبی به اندیشه ام منتقل شد که به واقع شناختم از این مرد بزرگ و بی همتا کامل تر شد. در خیلی از لحظات کتاب، دریچه ای از فهم این شخصیت والا برایم باز شد و بر غبطه ام بر جامعیت شخصیتی ایشان افزوده گشت. به راستی امام نقطه وحدت در کثرت ایران شد.

قطعا کتاب را آنقدر ارزشمند می‌بینم که به تمام علاقه مندان کشف این روح بزرگ و آنان که در شناخت او ابهامی دارند توصیه بنمایم.