معرفی کتاب قصر سرخ اثر جون هور مترجم آنیتا پارسا

قصر سرخ

جون هور و 1 نفر دیگر
4.6

1400/10/11

برای دختران نامشروع در پایتخت گزینههای زیادی وجود ندارد،اما هیون هجده ساله، با کار سخت و مطالعه، به عنوان پرستار قصر مشغول به کار میشود.ناگهان یک شب، چهار زن در قصر به قتل میرسند و بهترین دوست و مربی هیون، به عنوان مظنون شناخته میشوند.هیون در جستجوی حقیقت برای کشف قاتل و نجات استادش،با اوجین، یک بازرس پلیس جوان آشنا میشود.وقتی شواهد و مدارک انگشت اتهام را به سمت ولیعهد نشانه میگیرند، هیون و اوجین دست به دست هم میدهند تا با کمک یکدیگر به تاریکترین نقاط قصر نفوذ کنند و پرده از حقیقت برداند.

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

Daydreamer

Daydreamer

1403/8/16

کتاب قصر س
          کتاب قصر سرخ جزو یکی از بهترین کتاب های جنایی بود که مطالعه کردم و به شخصه این کتاب اولین تجربه من از یک رمان آسیای شرقی در ژانر کاراگاهی-جنایی بود و به نظرم کتابیه که ارزش معروف شدن و بیشتر حرف زدن درموردش رو داره.
نقطه قوت اول صحنه سازی و کاراکتر سازی نویسنده بود که حتی جزئی ترین کاراکتر ها توی این کتاب با ظرافت تصویر سازی و توصیف شده برای مخاطب نقطه ابهامی درمورد کاراکتر ها وجود نداره و مکان ها برای مخاطب کاملا ملموسه توصیف ها به اندازه است.
دومین نقطه قوت این کتاب داشتن سناریو قوی کاراگاهی-جنایی بود،توی این ژانر از کتاب ها این فاکتور بسیار مهمیه که داستان از لحاظ روند کاراگاهی درست و منطقی پیش بره و در عین حال هیجان کافی رو برای ادامه دادن هم داشته باشه.
سومین نقطه قوت به نظرم میتونه وفادار بودن نویسنده به رویداد تاریخی که برای الهام نوشتن این کتاب استفاده کرده بود باشه و توضیح آخر نویسنده و معرفی منابع خودش و پیشنهاد دادن برای اطلاعات بیشتر برام این قضیه رو جالب تر کرد.
تنها چیزی که یه کم ذوق منو درمورد این کتاب کور کرد میشه گفت ۲۰ صفحه آخر بود که خب کمی آرمان گرا نوشته شده بود،با توجه به اینکه نمیخوام اسپویل کنم فقط میتونم بگم که اتفاقاتی که درمورد قاتل و سرنوشت کاراکتر ها افتاد ارزش‌گرا بود و  برای من خواننده تاحدودی قابل پذیرش نبود اما به صورت کلی و با وجود ملموس نبودن رویداد های پایان کتاب،من کتاب رو دوست داشتم و اگر به ژانر کاراگاهی-جنایی یا کتاب های آسیای شرقی علاقه‌مند هستین مطمئنا از این کتاب لذت میبرین.

Satoru

Satoru

1403/9/27

hanieh

hanieh

قصر سرخ از نظر ژانر و فضا، ترکیبی از رمان تاریخی، جنایی و کمی رمانتیکه. اثر در دوران چوسان و با الهام از یک قتل واقعی تاریخی نوشته شده که خودش جسارت و ابتکار نویسنده رو نشون می‌ده. با این حال، با وجود جذابیت‌های اولیه، برای من این کتاب در سطحی متوسط باقی موند و انتظاراتی که ایجاد کرده بود رو کاملاً برآورده نکرد.

نقاط قوت:

فضاسازی تاریخی خوب: نویسنده در بازآفرینی فضای کره‌ی قرن هجدهم موفق عمل کرده. جزئیات پزشکی سنتی، مناسبات درباری، و روابط طبقاتی در داستان، دقت در تحقیق و شناخت نویسنده از بستر تاریخی رو نشون می‌ده.

قهرمان زن متفاوت: شخصیت  هیون، با انگیزه‌ی قوی و میل به کشف حقیقت، از کلیشه‌های معمول زن‌های منفعل فاصله گرفته و حضورش در مرکز روایت، حس نوگرایی رو به داستان تزریق کرده.

پلات معمایی با رگه‌هایی از تعلیق: اگرچه مسیر داستان چندان پیچیده نیست، اما گره‌افکنی‌های ابتدایی، مخاطب رو تا حدی درگیر نگه می‌داره و باعث می‌شه تا پایان داستان رو دنبال کنه.

دلایل ضعف و متوسط بودن اثر (از دید من):

پیش‌بینی‌پذیری روایت: شاید بزرگ‌ترین اشکال کتاب اینه که ساختار معما و افشاگری‌ها چندان پیچیده و غیرمنتظره نیستند. وقتی به عنوان یه رمان جنایی بهش نگاه می‌کنی، خیلی زود می‌تونی حدس بزنی پشت ماجرا کیه یا چی قراره بشه. این برای مخاطبِ جدیِ ژانر معما ممکنه کمی ناامیدکننده باشه.

شخصیت‌های فرعی کم‌عمق: به جز شخصیت اصلی و تا حدی شاهزاده، باقی شخصیت‌ها پرداخت چندانی ندارند. بعضی‌ها حتی بیشتر نقش ابزار دارند تا آدم‌های واقعی، که این موضوع باعث می‌شه دنیای داستان کمی تخت و مصنوعی به نظر برسه.
واقعا خود من نتونستم دقیقا بفهمم بعضی کارکتر ها عمیقا چجور شخصیتی دارن همه سطحی بودن

روابط احساسی سطحی: رابطه‌ی میان هیون و بازرس سو پتانسیل زیادی داره، اما خیلی سریع شکل می‌گیره و عمق احساسی نداره. بیشتر به نظر میاد که نویسنده صرفاً خواسته یه خط رمانتیک هم در داستان باشه.

جمع‌بندی:
قصر سرخ کتابی با پتانسیل بالا ولی اجرای متوسطه. اگه به دنبال تجربه‌ی فضایی متفاوت در رمان‌های جنایی هستید، ارزش خوندن داره، اما اگر به دنبال معمایی پیچیده یا داستانی واقعاً پرکشش و شخصیت‌محور می‌گردید، احتمالاً راضی‌تون نکنه. جون هور با اینکه قلم خوبی داره، اما هنوز جا داره برای اینکه روایتش عمق بیشتری پیدا کنه و صرفاً به ظاهر ماجرا اکتفا نکنه.

yalda

yalda

1403/12/17

داستان زیبا و تقریبا متفاوتی بود که من واقعا عاشقش شدم.
اوایل که خریده بودمش می دونستم کره ایه و فکر می کردم فانتزی طوره مثل کتاب دختر مهتاب یا دختری که در اعماق دریا افتاد. اما بعد که شروعش کردم دیدم یک داستان تاریخی کره ایه و در واقع بدون قدرت های جادویی و از اینجور چیزاس. با اینکه تصوراتم به هم خورد اما باز داستان از اوایلش جالب بود و ازش خوشم اومد.
شخصیت بک هیون واقعا دوست داشتنی بود و مطمئنم خیلیا می تونن به راحتی باهاش ارتباط بگیرن. از طرفی دیگه تمام شخصیت های دیگه چه بد و چه خوب همگی جالب بودن. مخصوصا شخصیت مادر بک هیون، اوجین و جونگسو.
قصد ندارم زیاد اسپویل کنم اما تمام اتفاقات این کتاب برام دوست داشتنی بود. از ارتباط بک هیون با معلمش گرفته تا آشنایی عجیب و جالبش با اوجین.
البته که نمی تونم بگم این کتاب همه چیز تمومه. من به معنای واقعی کلمه عاشقش شدم اما ممکنه برای یک فرد دیگه دوست داشتنی نباشه.
اما در کل این کتاب رو به کسانی که زیاد اهل فیلم و سریال های تاریخی کره ای هستن پیشنهاد می کنم. و البته این کتاب ژانر معمایی و عاشقانه داره.

آرام

آرام

1403/11/29

همین الان تازه تمومش کردم و تنها چیزی که الان میتونم بگم اینه که شگفت زده ام از پایان داستان.
نمیخوام بگم که خیلی پیچیده و غیرقابل حدس بود. فقط اینکه برهه زمانیش با یکی از فیلمهای تاریخی کره که تو صداوسیما هم زیاد پخش شد _ایسان_ مطابقت داشت برام خیلی جالب بود و انتظارشو نداشتم.
از اول داستان که حرف از ولیعهد سادو شد فکرم رفت تو ولیعهد سادوی تو سریال ایسان اما گفتم شاید تشابه اسمی باشه تا اینکه اخر کتاب روش مرگش رو توضیح داد _زندانی شدن تو صندوق برنج_
تمام صحنه های اون سریال از جلوی چشمام گذشت :)

جدای از سریالش رمان قشنگی بود توصیفاتشو خیلی دوست داشتم. جوری صحنه ها رو توصیف میکرد که انگار داشتم فیلم میدیدم.
کتاب تاریخی معمایی که یکم عاشقانه هم داره و الهام گرفته شده از زندگی شاهزاده سادو.
داستان خیلی قشنگیه

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.