بینایی

بینایی

بینایی

ژوزه ساراماگو و 1 نفر دیگر
3.5
58 نفر |
17 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

7

خوانده‌ام

167

خواهم خواند

53

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب می‌باشد.

داستان بینایی از یک روز بارانی در یک حوزه ی اخذ رای در پایتختی بی نام آغاز میشود از شدت باران کسی بیرون نیامده و در حوزه پرنده پر نمیزند بعدازظهر است هنوز هیچ کس برای دادن رای اخذ به حوزه نیامده است.مسئولین حوزه با نگرانی به افراد خانواده و بستگانشان تلفن میزنند و از آن ها میخواهند تنور انتخابات را گرم کنند گویا کسی قصد رای دادن ندارد.اما ساعت چهار به ناگاه حوزه ی اخذ رای شلوغ میشود.مردم مصمم وشتابان میآیند و رای خود را به صندوق میریزند.فردای آن روز شمارش را آغاز میگردد.نتیجه باور کردنی نیست.بیشتر مردم رای سفید به داخل صندوق ریخته اند و احزاب تنها مقدار کمی را از آن خود کرده اند.هفتاد درصد از آرا سفید است.مردم با رای سفید شورش کرده اند آیا این رای سفید با کوری ارتباطی دارد؟

یادداشت‌های مرتبط به بینایی

الهه آقائی

7 روز پیش

        همیشه همینه، اونی که نجاتش میدی باعث مرگت میشه.
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

0

        
درباره‌ی کتاب بینایی
برعکس کوری که خواننده به خود جلب میکرد.بینایی آن حسی اصلا نداشت.واقعا زیاد خوشم نیامد.
در رمان بینایی، تمام آدمهایی که از بیماری کوری رهایی یافته‌اند به یک شناخت عمیق نسبت به موجودیت خود و نقششان در اجتماع رسیده اند. به خاطر همین هم آنها کوری سفید خود را به برگه های رای می دهند و در انتخابات برگه‌های رای را سفید تحویل می‌دهند.داستان از یک روز بارانی در یک حوزهٔ اخذ رأی شروع می‌شود. بعدازظهر است و هنوز هیچ‌کس برای دادن رأی به حوزه نیامده‌است. مسئولین حوزه با نگرانی افراد خانوادهٔ خود را به حوزه فرامی‌خوانند، اما گویا کسی قصد رأی دادن ندارد؛ اما به‌ناگاه حوزه شلوغ می‌شود. مردم، مصمم و شتابان، به حوزهٔ رأی‌گیری می‌آیند و رأی خود را به صندوق می‌ریزند. فردای آن روز شمارش آرا آغاز می‌گردد. نتیجه باورنکردنی است: بیشتر مردم رأی سفید به داخل صندوق ریخته‌اند و احزاب تنها مقدار کمی از آرا را ازآنِ خود کرده‌اند.
رئیس‌جمهور و دولت، انتخابات را باطل اعلام می‌کنند و دوباره فراخوان برای انتخابات مجدد می‌دهند. رئیس‌جمهور در تلویزیون ظاهر می‌شود و از مردم می‌خواهد سرنوشت خود را با رأی دادن رقم بزنند. انتخابات مجدد برگزار می‌شود، ولی این بار نتیجه بدتر است. تعداد رأی‌های باطلهٔ سفید افزایش می‌یابد. دولت کمیتهٔ بررسی تشکیل می‌دهد. گروه‌های تفتیش عقاید به‌کار می‌افتند. در خیابان‌ها، جلو افراد را می‌گیرند و می‌پرسند: به چه کسی رأی داده‌ای؟
مردم مقاومت می‌کنند. دولت، حرکت‌های تفتیشی را افزایش می‌دهد، ولی به نتیجه نمی‌رسد. دولت شهر را رها می‌کند و با تمامی افراد وابسته به دولت شبانه از شهر می‌گریزند و راه‌های خروج از شهر را می‌بندند و از طریق رادیو سعی در برهم‌زدن امنیت و آرامش شهر می‌کنند، اما اهالی، آرامش شهر را کنترل می‌کنند. وزیر کشور، که خود سودای ریاست‌جمهوری را در سر دارد، شروع به خرابکاری در شهر می‌نماید. در شهر بمب منفجر می‌کنند و تقصیرات را به گردن آشوب‌طلبان می‌اندازند. شهردار شهر در کنار مردم می‌مانَد و به حفظ آرامش شهر کمک می‌کند. افراد دولت به‌مرور از بدنهٔ آن جدا می‌شوند و به صف ناراضیان می‌پیوندند.دروازه‌های شهر کاملاً بسته شده و اهالی در واقع در شهر زندانی‌اند. کمیته‌های اطلاعاتی به بررسی اتفاقات شهر می‌پردازند و با کمک جاسوسان و فردی که در داستان کوری، اول از همه نابینا شده‌بود، منشأ ناآرامی‌ها را زنی می‌یابند؛ زن یک چشم‌پزشک که در دورهٔ کوری، ناقل نابینایی در آسایشگاه بوده‌است.
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

0