معرفی کتاب دو امام مجاهد: امام حسن و امام حسین (ع): شش گفتار از آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) در تحلیل مبارزات سیاسی حسنین (ع) اثر undefined

دو امام مجاهد: امام حسن و امام حسین (ع): شش گفتار از آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) در تحلیل مبارزات سیاسی حسنین (ع)

دو امام مجاهد: امام حسن و امام حسین (ع): شش گفتار از آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) در تحلیل مبارزات سیاسی حسنین (ع)

4.6
60 نفر |
28 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

22

خوانده‌ام

115

خواهم خواند

103

شابک
9786008218340
تعداد صفحات
314
تاریخ انتشار
1399/3/31

توضیحات

متاسفانه توضیحاتی برای این کتاب یافت نشد.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به دو امام مجاهد: امام حسن و امام حسین (ع): شش گفتار از آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) در تحلیل مبارزات سیاسی حسنین (ع)

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به دو امام مجاهد: امام حسن و امام حسین (ع): شش گفتار از آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) در تحلیل مبارزات سیاسی حسنین (ع)

نمایش همه

یادداشت‌ها

          ماجرای صلح امام حسن به قول خود رهبری در این کتاب، از نقاط مبهم تاریخ اسلامه و این ابهام از زمان وقوع این رخداد وجود داشته نه اینکه در گذر زمان به وجود بیاد. 
رهبری در این سخنرانی‌ها (که برای پیش از انقلابه) مفصل درباره ماهیت صلح امام حسن صحبت می‌کنند و نشون میدن که این صلح در واقع آتش‌بسی بوده که امام در اون به تدارک وسایل قیام علیه دشمن اقدام کنند. 
رهبری در این مورد هم توضیح میدن که اگر امام حسن در اون شرایط صلح (به معنای گفته‌شده) رو نمی‌پذیرفتن چه اتفاقی می‌افتاد و این پذیرش رو ناشی از شجاعت زیاد امام می‌دونن‌.
بخش دوم کتاب هم درباره بعضی شبهات پیرامون قیام امام‌حسین هست که بسیار جالبه. 
در نهایت هم جا به جای کتاب مفهوم انسان ۲۵۰ ساله مطرح شده و بیان شده که هریک از ائمه اگر جای دیگری بودن همون کاری رو میکردن که دیگری کرد.

برای کسی که به تاریخ اسلام، به فهم سیر تاریخی جهاد اهل‌بیت، و به دونستن اینکه اینهمه زجر و شهادت در طول تاریخ حیات ائمه برای چی بوده علاقمنده کتاب خیلی مفیدی هست.
هرچند با توجه به اینکه پیاده شده چندتا سخنرانی هست مطلب تکراری هم زیاد داره و می‌تونست کوتاه‌تر باشه.
        

10

          کتاب «دو امام مجاهد» شش گفتار از رهبر معظم انقلاب است. دو گفتار اوّل کتاب، علاوه بر شرح نظریۀ «انسان 250ساله» به جایگاه والا و مهم امام حسن(ع) در این دوران و چرایی دست کشیدن از جنگ، علل پذیرفتن صلح و بیان تفاوت شرایط امام حسن و امام حسین(علیهماالسلام) پرداخته‌شده است. گفتار سوّم تا پنجم نیز به دگرگونی‌های جامعه جاهلی پس از ظهور پیامبر اسلام، اهمّ اهداف پیامبر شامل گستراندن تفکّر توحیدی و نفی عبودیت طاغوت، ازبین‌بردن اختلافات طبقاتی و نا عدالتی‌ها و تکریم انسان، انحراف از اهداف بعثت و ترسیم شرایط دوران خلفای سه‌گانه‌ی اوّل به‌ویژه خلیفۀ سوم، حوادث عصر امام حسین و اقدامات ایشان، اهداف قیام و تحلیل ریشه‌های آن اشاره دارد. در قسمت پایانی با دعوت مخاطب به تفکّر در اهداف قیام امام حسین علیه‌السلام داستان «طوطی و بازرگان» را نقل کرده و همگان را به انقلاب بر ضد یزیدیان دعوت می‌کند؛ و در گفتار آخر کتاب با نقد ۳ نظریه در باب قیام حسینی، نظریۀ چهارمی به‌عنوان نظریۀ صحیح اثبات می‌کنند.
        

2

          برا منی که تا حالا این مطالب به گوشم نخورده بود خیلی کتاب مفیدی بود.
اگر هنوز صلح امام حسن (ع) و قیام امام حسین(ع) براتون مبهمه و به نظرتون متناقضن حتما این کتاب به دردتون می خوره.
اگه هنوز ذهنیتتون از امام حسن(ع) شخصیت ضعیفتری نسبت بقیه ائمه است حتما در موردش بخونید. نمیگم حتما این کتاب چون فکر میکنم کتاب های دیگه ام باشن که شاید خیلی بهتر به این موضوع پرداخته باشن.
کتاب در واقع سخنرانیای رهبری در مورد صلح امام حسن(ع) و قیام امام حسین(ع) هستش که عینا اون سخنرانیا به صورت متنی نوشته شدن. به خاطر اینکه مخاطب این سخنرانیا عموم مردمن با سطوح مختلف درک و فهم و اطلاعات قبلی و همچنین سنین مختلف از نوجوون تا پیر برای همین مطالب خیلی ساده بیان شدن و به قدر کافی توضیح داده شده درباره هر مسئله ای تا مطلب قشنگ جا بیفته.
فقط یه موردی هست اونم اینکه این کتاب چون چند تا سخنرانی در روز ها و موقعیت های مختلفه بعضی مطالب تکرار میشن که بعضی جاها باعث میشه مطلب بیشتر جا بیفته و بعضی مواقع آزار دهنده اس. این ایراد نیست چون برا سخنرانی این تکرار ها و مرور ها لازمه و کتابم عین سخنرانی رو نه یه کلمه کم نه یه کلمه بیشتر آورده. ولی اگر یه نفر این مطالب رو جمع میکرد خلاصه تر و منسجم تر می نوشت جوری که از حالت سخنرانی بودن در بیاد خیلی بهتر میشد و حجمشم کمتر میشد.
        

19

          چرا امام‌حسن‌(ع) خلافت را به معاویه واگذاشتند؟ اگر راه شهادت را برمی‌گزیدند، بهتر نبود؟ دلیل قیام برادرشان امام‌حسین(ع) چه بود؟ اساساً حرکت ایشان از نوع قیام بود یا فرار؟

کتاب «دو امام مجاهد» پاسخ می‌دهد. این کتاب شامل شش گفتار از رهبر انقلاب است که در جمعی از مردم عادی بیان کرده‌اند. دو گفتار اوّل درباره‌ی صلح امام‌حسن(ع) و گفتارهای بعدی درباره‌ی قیام امام‌حسین(ع) است. 

آیا عقب‌نشینی همواره ناپسند است؟
عقب‌نشینی ظاهراً کار درستی نیست. اگر این کار از مصعومان(ع) سر بزند، تعجّبش بیشتر است. با این‌ حال، در آیه‌ی پنجم سوره‌ی انفال آمده که عقب‌نشینی به‌منظور تجدید قوا اشکالی ندارد و بلکه لازم است؛ مانند ترفندی که امام‌حسن‌(ع) در برابر معاویه به کار برد.

چرا امام‌حسن‌(ع) شهادت را انتخاب نکرد؟
شهادت یا جان‌دادن در راه خدا باید ثمربخش باشد. اگر امام‌حسن(ع) با معاویه می‌جنگید و اینگونه به شهادت می‌رسید، تمام یاران ایشان کشته می‌شدند و اسلام ناب محمّدی برای همیشه از میان می‌رفت‌. بنابراین، امام‌حسن(ع) از در صلح وارد شد تا با یک تیر دو نشان بزند: اسلام حقیقی زنده بماند و زمینه‌ی بازپس‌گرفتن حکومت نیز فراهم شود.

دلیل قیام امام‌حسین(ع) در کربلا چه بود؟
در طول تاریخ پاسخ‌های گوناگونی به این سؤال داده‌اند. گروهی معتقدند که امام‌حسین(ع) فردی متعصّب بود که حاضر نبود از آبروی ایل و تبارش دست بکشد و به همین خاطر، قیام کرد. بعضی می‌گویند امام‌حسین(ع) عاشق خدا بود و می‌خواست با این قیام، همه‌ی داروندارش را فدای معشوق کند. عدّه‌ای نیز دلیل قیام حضرت را عمل‌کردن به دستوری خصوصی می‌دانند که از جانب خداوند به دست ایشان رسیده بود. در صورتی‌که دلیل اصلی قیام کربلا را خود حضرت در بیاناتشان گفته‌اند: «امر به معروف و نهی از منکر و اصلاح در امّت پیامبر».

آیا حجم کتاب مناسب است؟
کتاب‌ها باید خالی از زوائد باشند و هر مطلب را فقط یکبار بیان کنند. نویسنده‌ نیز باید اصول درست‌نویسی را بداند و از نوشتن جملات دراز و بی‌قاعده پرهیز کند. این ویژگی‌ها سبب می‌شود که خواننده، بیشترین اطلاعات را در کمترین زمان ممکن به دست آورد. کتاب حاضر به‌سبک سخنرانی تألیف شده و پر از تکرار مکرّرات و جملات بلند است. از این رو حجم آن زیاد و خواندش وقت‌گیر است.

در آخر، توصیه می‌کنم که این کتاب را بخوانید؛ زیرا به سؤالات اساسی تاریخ اسلام پاسخ‌های شایسته‌ای داده است.
        

2

          این کتاب بسیار بسیار زیبا بود و از خوندنش نهایت لذت رو بردم 
تا قبل مطالعه این کتاب هدف امام حسین (ع) رو انقدر واضح نمی دونستم 
و الحمدلله که این کتاب رو خوندم و آگاهی پیدا کردم و فردای قیامت اگه ازم بپرسن امام حسینی که این همه دوسش داشتی و براش گریه کردی و... چرا شهید شد؟
هدفش چی بود؟
می تونم جواب بدم دست و پا شکسته لااقل 
البته ان شاءالله که زبانم باز باشه و در خاطرم مونده باشه 
به عنوان انتقاد 
کاش کتاب هم‌رزمان حسین (ع) و کتاب دو امام مجاهد رو تلفیق میکردن و به صورت یک کتاب واحد درمی آوردن 
خیلی از قسمت ها همان مطالبی بود که در کتاب هم‌رزمان حسین (ع) خونده بودم.
و این برام جالب بود که آقا قبل از حتی ریاست جمهوریش چقدر برای آگاهی مردم تلاش می‌کرده و چقدر تلاش می‌کرده جهالت رو از مردم دور کنه 
هر بار یک شهر سخنرانی می‌کرده 
مدتی تهران 
مدتی مشهد و...
*خدا رو شاکرم برای داشتن چنین رهبر حکیم و فرزانه ای؛ اگر نداشتیمش معلوم نبود چه سرنوشتی داشتیم؛ از خدا می خوام از عمر من کم کنه و به عمر رهبرم اضافه کنه. و ان شاءالله به همین زودی ها پرچم این انقلاب از دست جانباز رهبرم به دستان متبرک حضرت مهدی(عج) داده بشه.الهی آمین🤲🏻
        

8

          دو امام مجاهد حاصل جمع‌آوری شش گفتار امام خامنه‌ای است در تحلیل مبارزات سیاسی امام حسن و امام حسین در سال  52. ایشان در آن سال که حدودا 34 ساله بودند تازگی از زندان ساواک آزاد شده بودند و در حالی که زیر نظر شدید ساواک بوده و همچین از بیماری رنج می‌بردند ساعت‌ها ایستاده سخنرانی می‌کردند تا مردم را آگاه کنند که صلح امام حسن از روی ضعف نبوده، که بدانند ریشه این صلح کجا بوده، که بدانند نتیجه این صلح قیام امام حسین شد،  که بداند امام حسین چرا قیام کرد، که بدانند هدف امام حسین چه بوده، که بدانند  بنی امیه که از زمان پیامبر  بوده‌اند و آزار و اذیت می‌کرده‌اند چرا باید در زمان امام حسین محو و نابود شوند، که بدانند چرا امام حسن باید صلح کند و چرا امام حسین باید بجنگد. 
حضرت آقای خامنه‌ای از قبل از انقلاب در اوج جوانی اطلاعات زیادی دارند و همه را آنچنان ساده و قابل فهم برا عوام مردم توضیح داده‌اند که برای فردی سوالی نماند.
خیلی زود است که بتوان ایشان را شناخت. ما قدرشان نداریم.
شاید بگویید اینکه معرفی کتاب نشد، ولی شد، کتاب معرفی شده. 
        

0