4.5

1399/3/31

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به دو امام مجاهد: امام حسن و امام حسین (ع): شش گفتار از آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) در تحلیل مبارزات سیاسی حسنین (ع)

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به دو امام مجاهد: امام حسن و امام حسین (ع): شش گفتار از آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) در تحلیل مبارزات سیاسی حسنین (ع)

نمایش همه

یادداشت ها

ماجرای صلح امام حسن به قول خود رهبری در این کتاب، از نقاط مبهم تاریخ اسلامه و این ابهام از زمان وقوع این رخداد وجود داشته نه اینکه در گذر زمان به وجود بیاد.
رهبری در این سخنرانی‌ها (که برای پیش از انقلابه) مفصل درباره ماهیت صلح امام حسن صحبت می‌کنند و نشون میدن که این صلح در واقع آتش‌بسی بوده که امام در اون به تدارک وسایل قیام علیه دشمن اقدام کنند.
رهبری در این مورد هم توضیح میدن که اگر امام حسن در اون شرایط صلح (به معنای گفته‌شده) رو نمی‌پذیرفتن چه اتفاقی می‌افتاد و این پذیرش رو ناشی از شجاعت زیاد امام می‌دونن‌.
بخش دوم کتاب هم درباره بعضی شبهات پیرامون قیام امام‌حسین هست که بسیار جالبه.
در نهایت هم جا به جای کتاب مفهوم انسان ۲۵۰ ساله مطرح شده و بیان شده که هریک از ائمه اگر جای دیگری بودن همون کاری رو میکردن که دیگری کرد.

برای کسی که به تاریخ اسلام، به فهم سیر تاریخی جهاد اهل‌بیت، و به دونستن اینکه اینهمه زجر و شهادت در طول تاریخ حیات ائمه برای چی بوده علاقمنده کتاب خیلی مفیدی هست.
هرچند با توجه به اینکه پیاده شده چندتا سخنرانی هست مطلب تکراری هم زیاد داره و می‌تونست کوتاه‌تر باشه.

رهبر انقلاب سال ۱۳۵۱ در سخنرانی، آیه‌ای از قرآن را می‌خوانند که می‌گوید نباید در جنگ با دشمن روی برگردانید مگر برای اینکه ضربه دیگری وارد کنید و این مقدمه است برای اینکه بگویند نمی‌توان با دشمنان اسلام صلح کرد. در واقع پیامبر (ص) و امام حسن (ع) هم صلح نکردند و فقط آتش‌بس برقرار کردند.

وقتی حکومت به امام حسن (ع) رسید، سپاه ایشان آماده جنگ با معاویه بود. سپاهی که حضرت علی (ع) آن را آماده کرده بود. با این حال شرایط جنگ مهیا نبود. تا جایی که معاویه به فرمانده سپاه امام که قبلاً دو فرزند او را کشته بود، رشوه داد و او از سپاه امام رفت. پس از این وقایع است که معاویه صلح‌نامه را به صورت کاغذی سفید و امضا شده برای امام حسن (ع) می‌فرستد تا ایشان هر شرطی می‌خواهند بنویسند و فقط حکومت را تحویل بدهند.

در مورد آماده نبودن شرایط برای جنگ با معاویه دلیل دیگری هم مطرح می‌شود و آن این است که صلح با معاویه در سال ۴۱ هجری انجام شده و امام حسن (ع) در سال ۵۰ هجری شهید شده‌اند. یعنی امام حسین (ع) از سال ۵۰ تا ۶۱ هجری در زمان معاویه زندگی کردند و در این مدت قیام نکردند.

رهبری می‌گویند که شیعه یعنی حزب امام علی (ع). طرفداران این مکتب در زمان خود حضرت به صورت علنی فعال بودند. بعد از ایشان و پیروزی معاویه، امام حسن (ع) تشکیلات پنهانی شیعه را پایه‌گذاری می‌کنند و شروع به تربیت نیرو می‌کنند. به این ترتیب موجب می‌شوند که این فکر زنده بماند و در طول تاریخ فعالیت بکند تا برسد به امروز ما.

کتاب «دو امام مجاهد» شش گفتار از رهبر معظم انقلاب است. دو گفتار اوّل کتاب، علاوه بر شرح نظریۀ «انسان 250ساله» به جایگاه والا و مهم امام حسن(ع) در این دوران و چرایی دست کشیدن از جنگ، علل پذیرفتن صلح و بیان تفاوت شرایط امام حسن و امام حسین(علیهماالسلام) پرداخته‌شده است. گفتار سوّم تا پنجم نیز به دگرگونی‌های جامعه جاهلی پس از ظهور پیامبر اسلام، اهمّ اهداف پیامبر شامل گستراندن تفکّر توحیدی و نفی عبودیت طاغوت، ازبین‌بردن اختلافات طبقاتی و نا عدالتی‌ها و تکریم انسان، انحراف از اهداف بعثت و ترسیم شرایط دوران خلفای سه‌گانه‌ی اوّل به‌ویژه خلیفۀ سوم، حوادث عصر امام حسین و اقدامات ایشان، اهداف قیام و تحلیل ریشه‌های آن اشاره دارد. در قسمت پایانی با دعوت مخاطب به تفکّر در اهداف قیام امام حسین علیه‌السلام داستان «طوطی و بازرگان» را نقل کرده و همگان را به انقلاب بر ضد یزیدیان دعوت می‌کند؛ و در گفتار آخر کتاب با نقد ۳ نظریه در باب قیام حسینی، نظریۀ چهارمی به‌عنوان نظریۀ صحیح اثبات می‌کنند.

این کتاب بسیار بسیار زیبا بود و از خوندنش نهایت لذت رو بردم
تا قبل مطالعه این کتاب هدف امام حسین (ع) رو انقدر واضح نمی دونستم
و الحمدلله که این کتاب رو خوندم و آگاهی پیدا کردم و فردای قیامت اگه ازم بپرسن امام حسینی که این همه دوسش داشتی و براش گریه کردی و... چرا شهید شد؟
هدفش چی بود؟
می تونم جواب بدم دست و پا شکسته لااقل
البته ان شاءالله که زبانم باز باشه و در خاطرم مونده باشه
به عنوان انتقاد
کاش کتاب هم‌رزمان حسین (ع) و کتاب دو امام مجاهد رو تلفیق میکردن و به صورت یک کتاب واحد درمی آوردن
خیلی از قسمت ها همان مطالبی بود که در کتاب هم‌رزمان حسین (ع) خونده بودم.
و این برام جالب بود که آقا قبل از حتی ریاست جمهوریش چقدر برای آگاهی مردم تلاش می‌کرده و چقدر تلاش می‌کرده جهالت رو از مردم دور کنه
هر بار یک شهر سخنرانی می‌کرده
مدتی تهران
مدتی مشهد و...
*خدا رو شاکرم برای داشتن چنین رهبر حکیم و فرزانه ای؛ اگر نداشتیمش معلوم نبود چه سرنوشتی داشتیم؛ از خدا می خوام از عمر من کم کنه و به عمر رهبرم اضافه کنه. و ان شاءالله به همین زودی ها پرچم این انقلاب از دست جانباز رهبرم به دستان متبرک حضرت مهدی(عج) داده بشه.الهی آمین🤲🏻

سال ۵۱ و ۵۲ یه سری سخنرانی شده و تازه سال ۹۶ این سخنرانی‌ها پیاده و تبدیل به کتاب شدن!!!!! فکر کنم این کتاب شدن‌ها هم به خاطر این بوده که خود آیت‌الله خامنه‌ای یه نهیبی چیزی زدن و چهار نفر به تکاپو افتادن منتشر کنن وگرنه عموم جماعت موسوم به انقلابی و حزب‌اللهی حال ادامه دادن ندارن!
(قشنگ معلومه حرصی هستم، نه؟)

و اما بعد،
یک سلسله تحقیقات و سخنرانی‌ها تو دهه ۵۰ درباره ائمه و روش و منش اونها انجام گرفته که هنوز هم با گذشت ۵۰ سال دقیق، کامل و تازه است. من به عنوان یه آدم بزرگ‌شده در خانواده‌ای مذهبی و سیاسی که مطالعات مذهبی هم داشته باز هم از این کتاب کلی مطلب جدید یاد گرفتم. بعضی شبهات و اشکالاتی که آقای خامنه‌ای تو اون سال‌ها مطرح کردن الان دیگه فراموش شده ولی البته جاش شبهات جدید اومده. برای همین میگم مطالب کتاب هنوز تازه است و هنوز کاربرد داره. مثلا یادمه یه سالی یکی می‌گفت شوهرخاله‌ام تحقیق کرده امام حسین و یزید اصلا دعواشون سر یه زن بوده و این ماجراها همه دروغه! (همیشه پای یک شوهرخاله درمیان است!). خب چنانچه اون شخص واقعا دنبال حقیقت باشه و نه سم‌پراکنی میشه با نطالب همین کتاب صحنه رو براش روشن کرد.

یا مثلا خودم با همه خوندن‌ها و پیگیری‌ها نمی‌فهمیدم اینکه امام حسین گفته برای اصلاح امت جدم خروج کردم یعنی چی. عمق حرفش رو درک‌ نمی‌کردم.
درباره صلح امام حسن و تعبیرات خوبی که درباره ایشون و اقداماتش به کار رفته هم دیگه نگم براتون.

کتاب شامل شش گفتاره. دو گفتار درباره امام حسن و چهار تا درباره امام حسین. گفتار ششم عملا خلاصه سه گفتار قبلشه و حتی می‌شد نباشه. در واقع یه سخنرانی تو یه موقعیت متفاوت از اون سه تای دیگه بوده که چون موضوع یکی بوده کنار هم گذاشتن.