آنک آن یتیم نظر کرده (رمان زندگی پیامبر)

آنک آن یتیم نظر کرده (رمان زندگی پیامبر)

آنک آن یتیم نظر کرده (رمان زندگی پیامبر)

4.6
26 نفر |
13 یادداشت
جلد 1

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

10

خوانده‌ام

50

خواهم خواند

30

شابک
9786001753992
تعداد صفحات
630
تاریخ انتشار
1399/4/30

توضیحات

کتاب آنک آن یتیم نظر کرده (رمان زندگی پیامبر)، نویسنده رضا رهگذر.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به آنک آن یتیم نظر کرده (رمان زندگی پیامبر)

آنک آن یتیم نظر کرده (رمان زندگی پیامبر)
بریدۀ کتاب

صفحۀ 68

بریده ای از صفحات ۶۸ و ۶۹ = «ای مردم، من ۷۲ کتاب خوانده ام که همه از اسمان فرو امده است، در بسیاری از این کتابها نشانه های ان پیام اور اخرین، که خواهد امد نوشته شده است. در زبور داوود امده است « خداوندا برپا کننده سنت را برانگیزان، تا مردم را بیاگاهند که عیسی بشر است وخدا نیست» به انجیل اندر امده است: مسیح یارانش را گفت « من می روم و زود باشد تا فارقلیط با روح حق نزد شما اید و او از پیش خود سخن نمی گوید و تنها انچه را بدو وحی رسد می کند. فارقلیط بر پبامبری من شهادت می دهد، همچنان که من بر پیامبری او گواهی دادم ، و عالم را بر گناه سرزنش می کند. او کیش خدا را زنده گرداند، راز هارا بر شما بگشاید و پیچیدگیها را تفسیر کند. من برای شما مثلها اوردم، و او تفسیر انهارا می اورد. از میانه مردی پرسید «به تورات اندر، چه؟ در انجا نیز ایا اشاره ای به او شده است؟ راهب گفت: اری ای مرد! در سفر پنجم امده است: همانا من از برادران قوم بنی اسرائیل، ایشان را پیام اوری چون تو برگزینم، و سخن خویش را در دهان او قرار دهم، در کتاب حیقوق، دانیال و اشعیا امده است: او از سرزمین تهامه ( مکه) است. تازیان احمدش نامند، بیرون از ان نامهایی چون محمد، یاسین و مانند انها نیز دارد. او گشاده دیدگان و پیوسته ابروان است. هم بر میان دو کتفش نشانه ای است همچون خزی که رنگذان رو به سیاهی دارد. او محبوب ترین افریده خدا نزد اوست............... یا فارقلیط و یاسین و احمد و محمد

2

لیست‌های مرتبط به آنک آن یتیم نظر کرده (رمان زندگی پیامبر)

پست‌های مرتبط به آنک آن یتیم نظر کرده (رمان زندگی پیامبر)

یادداشت‌ها

          معرفی کتاب آنک آن یتیم نظر کرده 
نویسنده محمد رضا سرشار 

پیشتر محمد، ابزار سفر خود را در کیسه ای چرمین نهاده بود : دو گونه جامه. یکی ساده برای میانه راه، آن دیگر مرغوبتر، تا در شهرها بپوشد. نیز، شانه ای از چوب، سرمه دانی کوچک با سرمه سنگ، مشکدانی مفرغی، تایی چند مسواک چوبی، جامی کوچک از برنج برای آشامیدن آب، روغندانی با روغن بنفشه، سوزنی با نخ و یک قیچی.
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
قصه های ظهر جمعه با صدای سحر انگیز استاد سرشار را، دهه شصتی ها به یاد دارند. قصه هایی که هر هفته ، ما را پای رادیو می نشاند و با ترس و نگرانی و خنده و امید و بیم و یأس با شخصیت های داستان همراه می‌کرد .
استاد سرشارِ دست به قلم، سحر کلامش را در قلم جاری کرده و رمانی خواندنی و جذاب خلق نموده است .
رمان آنک آن یتیم نظر کرده، رمانی در مورد زندگانی پیامبر مهربانی هاست. رمانی با فضای شاعرانه و جزئیات بسیار که خواننده را به چهارده قرن پیش و به شهر مکه می‌برد.
آنک آن یتیم نظر کرده رمانی تصویری ست که نگاه شما را نسبت به شخصیت ها، وقایع و اوضاع و احوال صدر اسلام تغییر می‌دهد. 
کتاب بر مهربانی و دلسوزی پیامبر و تلاش های ایشان برای هدایت مردم و نقش انکار ناپذیر افرادی چون حمزه، ابوطالب و خدیجه ( سلام الله علیهم) در پیشبرد اهداف پیامبر و گسترش اسلام تکیه دارد. 

رمان به قدری روایت جذابی دارد که در چندین مورد (مانند حمایت های حمزه سیدالشهداء از حضرت رسول) خواننده از جا جهیده و به افتخار قهرمانان داستان کف می‌زند.
مانند توهینی که یکی از مشرکین به پیامبر روا داشت :

- چه بگویم ای حمزه که عمرو امروز با محمّد چه کرد ...
- چه کرد...؟ در کجا...؟
- آنچه از سخنان زشت و دشنامها که می دانست، امین را و آیین او را گفت... و با سنگی بر سر او کوفت، تا خون آن جاری شد.
- ... و برادرزاده ام در پاسخش چه کرد؟
- هیچ...! آشکار بود که عظیم رنجیده بود. لیک...
- اینک این عمرو در کجاست؟
- با یارانش روانه حرم شد، ای جهان پهلوان!...
حمزه چون به رواق رسید یکسر سوی عمرو رفت و پیشتر تا به خود آییم یا مجال برخاستن از جای یابیم؛ به ناگاه کمان را از دوش برگرفت و فراز برد و تند بر سر عمرو فرو آورد...
عمرو را دیدیم که سیمایش از درد به هم برآمد و از شکافی بزرگ که در پیشانی او پدیدار گشته خون بر چهره اش سرازیر شد.
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
کتاب در دو نسخه نگارش یافته است. نسخه ای مفصل برای مخاطب بزرگسال و نسخه ای مختصر تر برای مخاطب نوجوان که در هر دو نسخه تلاش شده است مخاطب را با زوایای کمتر دیده شده از زندگی پیامبر اسلام آشنا کند. 
از نظر مثبت رهبری نسبت به کتاب و جوایز متعددی که نویسنده دریافت کرده است و ترجمه های کتاب به زبان های عربی، انگلیسی، اردو و ترکی که بگذریم، روایت زندگی حضرت خاتم کشش لازم جهت مطالعه را دارد. 

 نیازی نیست کتاب خوار یا کتاب خوان باشید تا بتوانید کتابی بااين حجم را به اتمام برسانید. همین که کتاب را باز کنید، خود را در محضر بهترین خلق خدا حاضر می‌بینید و کیست که بتواند به راحتی از همنشینی با رسول خدا دل بکند؟
        

2

          کتاب رمان «آنک آن یتیم نظرکرده»؛ محمدرضا سرشار

نویسنده‌ای توانا
محمدرضا سرشار نام شناخته‌شده‌ای در عرصه نویسندگی است. پیش‌تر عموم مردم صدای او را با قصه‌های ظهر جمعه رادیو می‌شناختند. او هم‌چنین به نام هنری «رضا رهگذر» مشهور است. محمدرضا سرشار در انتخابات مجلس ششم نامزد انتخابات بود و در فهرست اصلی جناح راست قرار داشت. کتاب او با عنوان «عکس انتخاباتی با کت دکتر احمدی‌نژاد یا چگونه یک نویسنده سیاستمدار می‌شود» به خاطرات آن روزها می‌پردازد.

یک کتاب خوب
رمان نوشتن کار سختی است مثلاً باید کلی شخصیت بسازی. حالا فرض کن یک رمان تاریخی آن هم در مورد یک شخصیت جهانی و اعتقادی بخواهی بنویسی. دشواری‌های کار از حد تصور فزون است! محمدرضا سرشار به سهم خود به این مهم توانسته است. کتاب رمان «آنک آن یتیم نظرکرده» تا اینجا که دو جلد از آن منتشر شده، توانسته فراتر از یک داستان بلند عمل کند و رمان زندگی پیامبر باشد. 

جلد اول کتاب از زندگانی عبدالمطلب شروع می‌شود و تا بعثت ادامه پیدا می‌کند. جلد دوم نیز از بعثت شروع می‌شود تا مهاجرت به حبشه. بی‌صبرانه منتظرم ادامه این کار فاخر را بخوانم. البته نسخه‌ای که من خواندم (چاپ به‌نشر آستان قدس رضوی) دو جلد را در یک مجلد عرضه کرده بود. اما اخیرا دیده‌ام سوره مهر نیز با قیمتی گران، این کتاب پرفروش را منتشر کرده است. 

یک پژوهش خوب در کنار یک نگارش خوب قرار گرفته است. اینجا خبری از خشکی تاریخ و خشکی متون پژوهشی نیست. قدری متن دشوار شده است؛ آن هم به علت انتخاب نثری است که شما را به فضای گذشته می‌برد. 

هم‌چنین به نظر می‌رسد نویسنده به حساسیت‌های اعتقادی شیعه و سنی توجه کرده است و به خوبی کتابی نوشته که مورد تأیید هر دو شاخه است. این اثر به زبان‌های گوناگونی نیز ترجمه شده است.

از محمدرضا سرشار، تاکنون کتاب‌های زیر را خوانده‌ام:
کتاب عکس انتخاباتی با کت دکتر احمدی‌نژاد یا چگونه یک نویسنده سیاستمدار می‌شود؟
کتاب آنک آن یتیم نظرکرده؛ رمان زندگی پیامبر (ص)
کتاب اگر بابا بمیرد
کتاب قصه پرغصه ما
        

0

          بسم ﷲ، 
چه زیبا نوشت آن رهگذر  شب های خیابان های خلوت تاریخ و فارسی؛ رضا رهگذر 
، نام او فارقلیط است،  که با روح حق اید و تازیان احمدش نامند،  ،  ،،، آری ای مرد! در سِفْرِ پنجم تورات امده است:  همانا من،  از برادران قوم بنی اسرائیل،  ایشان را پیامبری چون تو برانگیزم، و سخن خویش را در دهان او قرار دهم،،،،،،،،مصحفی است،  شاید نه از دل تاریخ،  بلکه مسافر تاریخ،  کتاب های زیادی درمورد گوناگون ترین تکه های تاریخ واضح، در سراسر جهان،  شکوفه داده اند،،،،  اما کدام نویسنده سراغ یکی از مبهم ترین تاریخ ها می رود،،،  زمانی که اعراب تازه از زمان عبدالشمس،  نوشتن اغازیدند،  کدام کس به ان دوران سفر می کند و کتابی ۶۰۰ صفحه ای از درون قفسه خاک خورده ی داستان های در اغاز چشم گشودن پیامبر، می نویسد؟ شاید بخاطر همین رهگذر نام شد، چون همیشه راهی خیابان های خلوت است و اینبار هم خیابان زندگانی پیامبر را فتح کرده است،،،،،  با سختی های عمار و یاسر، گل ها پژمرده شدند و با هجرت ها  ،  دوباره شکوفه ها.  گل شدند،  و این  چیزی است که کتاب را نه دارای یک پیچ داستانی،  که دارای چند پیچ،  در یک جسم   ،  و در یک زمان می کند،  یک بار فرات را می گشاید و دیگر بار شلاق را بر  زانوان اسلام می کوبد،  ،،،  در کل شاهکاری است بی کم و کاست و با سال ها تحقیق،،،، 
کمی که دقت کنید،  در مواقع لازم،  متن سجع می گیرد و کشتی لنگر هایش را بر دریا ی خویش می اندازد و دوباره به کنکاش در اقیانوس بر می گردد،،،،،کلمات انگار هر کدامشان ( نه الماس اند و گوهر؛) جواهر شناسی ماهر اند که صفت را به موصوف،  عقد می کنند و باعث حرکتی از روی تحسین می شوند،،، 
ابتدا هر لحظه را ازچندین زبان روایت می کند،  (دید تلفیقی) معمولا شیوه ی غریبی است،،،،،  یک بار همکلام حارث شویم و دیگر بار هم کلام ابوبکر و عبدالمطلب،،،،  سپس شوق کودکی در نویسنده جاری می گردد و در اواخر جلد دو و سه،  سبک نامه انگاری،،،  یا به طور راحت،  بابا لنگ درازی،،، روی می اورد٠
اما از ادبیات به کنار،  تاریخ و صحت  مطالب ( نه رویداد های دینی دقیق)  و پازل چینی های نویسنده، اکثرا از روی مطالعه و تحقیق است و کمتر کتابی چنین پیدا می شود که هم رمان زندگی احمد را بخوانی،  هم تاریخ اخبار مکه،  هم داستان هویزه سردار ساسانی که مورد تایید است و در کتاب حسن پیرنیا هم امده،  هم رویداد های عصر اسلام؛..... 

        

4

          خیلی خلاصه اگر بخواهم بگویم، «آنک آن یتیم نظر کرده» داستان پیامبر اسلام (ص) است از پیش از تولد عبدالله (پدر پیامبر) تا هجرت مسلمانان به حبشه.

اگر دنبال کتاب / رمانی هستید که به زبانی زیبا و شیوا شما را با تاریخ زندگی پیامبر آشنا کند، اگر می‌خواهید کسی را به تاریخ اسلام علاقه‌مند کنید یا اگر صرفا از خواندن متون فارسی فاخر (نظیر مردی در تبعید ابدی) لذت می‌برید، این کتاب، فارغ از اختلاف سلیقه احتمالی‌تان با نویسنده، انتخاب بسیار مناسبی خواهد بود. فقط محض احتیاط از اینکه حتما خوشتان خواهد آمد می‌تواند بخش‌هایی از کتاب را در اینجا <a href="http://farsi.khamenei.ir/others-page?id=9346">بخوانید</a> و <a href="http://farsi.khamenei.ir/audio-content?id=9707">بشنوید</a>.

اما اگر دنبال متن متقنی از زندگی حضرت رسول هستید یا می‌خواهید زندگی ایشان را بی‌واسطه بخوانید یا در حال تحقیق هستید (خلاصه اگر باید قاعدتا دنبال متون علمی و دست اول باشید و اشتباهی این کتاب را دیده‌اید) شاید کتاب مناسبی برای شما نباشد. در هر حال رمان است و ممکن است برخی جاها ناخودآگاه الزامات هنری بر حقیقت تاریخی پرده انداخته باشد. بگذریم که برخی، بعضی روایات مورد استفاده در این کتاب را اسرائیلیات قلمداد می‌کنند (هنوز متوجه نشدم دقیقا چه کسانی و چه مواردی ولی هشدار دادن را لازم می‌دانم).
        

2