معرفی کتاب فعلا خوبم اثر گری دی اشمیت مترجم آرزو احمی

فعلا خوبم

فعلا خوبم

گری دی اشمیت و 2 نفر دیگر
4.3
45 نفر |
14 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

71

خواهم خواند

35

شابک
9786002964069
تعداد صفحات
466
تاریخ انتشار
1399/4/7

توضیحات

        
داگ سوییتک و خانواده اش در سال 1968 به خانه ی جدیدشان نقل مکان میکنند؛خانه ای که از نظر داگ آشغالدونی است.
این همان سالی است که ماموریت فضایی آپولو در حال اجراست و جو پپیتون برای تیم بیسبال بازی میکند و در ویتنام هم جنگی خونین برپاست.داگ هم در خانه ی جدید باید با پدری ورشکسته و راه گم کرده و دو برادری که یکی به سرقت متهم شده و دیگری در جنگ ویتنام معلول شده زندگی کند.
گری دی اشمیت شاهکاری پر از کمدی و تراژدی را در این کتاب خلق کرده است.

      

لیست‌های مرتبط به فعلا خوبم

نمایش همه
دروازه مردگان؛ قبرستان عمودیتابوت سرگردانکابوس های خنده دار

رمان‌های تاریخی-اساطیری برای نوجوان‌ها

23 کتاب

رمان و داستان‌های تاریخ، داستان‌هایی هستند که در بستر یک حادثه‌ی تاریخی دور یا نزدیک اتفاق می‌افتند. گاهی اوقات این تاریخ با اساطیر و افسانه‌های ما در هم آمیخته می‌شود، مثل شاهنامه. بعضی از کتاب‌های این لیست، رمان‌های تاریخی خارجی هستند و تاریخ را براساس نقطه‌نظر خودشان روایت می‌‌کنند. داستان‌های خوبی که باید در مورد روایت تاریخی‌شان تأمل و تا حدی تردید داشت. (مثل داستان‌های مربوط به جنگ جهانی یا کتاب‌های جنیفر ای نیسلن) بعضی کتاب‌ها که روایت تاریخی آن‌ها بیش از حد مغرضانه بود را در فهرست نیاوردم (مثل کتاب شاگرد ته کلاس) داستان‌های مربوط به تاریخ معاصر ایران، علی‌الخصوص انقلاب و دفاع مقدس و همین‌طور تاریخ اسلام را در فهرست‌های دیگری جمع‌آوری کردم. ترتیب فهرست براساس صداقت روایت تاریخی از نگاه من است، به همین خاطر ابتدا کتاب‌های ایرانی و بعد از آن کتاب‌های غیرایرانی قرار داده شده. از مجموعه‌های چندجلدی فقط جلد اول آن اضافه شده و احتمالاً این فهرست به روز خواهد شد.

127

ته کلاس، ردیف آخر، صندلی آخرآخرین روز خانم بیکسبیقصه های مجید

کتاب‌های واقع‌گرا برای نوجوان‌ها

47 کتاب

"واقع‌گرا" که همان معادل فارسی رئال است و کتاب‌های واقع‌گرای نوجوان، در مورد زندگی واقعی نوجوان‌هاست‌. دوستی، تنهایی، غم، بیماری، موفقیت... همه در نوجوانی. کتاب‌های واقع‌گرای این لیست اغلب مخصوص نوجوان‌های بالای ۱۲ سال یا کتابخوان‌های بالای ۱۰ سال است. در نگاه خودم این رده‌بندی هیچ سقفی ندارد؛ اگر شما از خواندن کتاب نوجوان لذت می‌برید این لیست برای شماست، اگر مربی یا والدین نوجوان هستید هم‌ کمک‌تان می‌کند کمی مثل نوجوان‌ها فکر کنید. از طرفی واقع‌گراهای نوجوان، اغلب کتاب‌های نرم و لطیف و امیدواری هستند که راحت و سریع خوانده می‌شوند و اغلب بعد از خواندنش احساس خوبی‌ دارید، برای همین همیشه سعی می‌کنم هر چند وقت یک بار، یک واقع‌گرای نوجوان بخوانم. کتاب‌هایی را که خوانده‌ام، به ترتیبی که دوست داشته‌ام در این لیست قرار دادم و این علاقه کاملاً شخصی است. فقط جلد اول مجموعه‌های چندجلدی، در لیست قرار دارد.

155

یادداشت‌ها

H.Gh

H.Gh

1404/3/16

          داستان در مورد پسری به اسم داگ هست که به شهری جدید مهاجرت کرده اند و اتفاقات ناخوشایندی برایش در آنجا رخ میدهد.
اگر اول به سراغ نکات مثبت بروم ، نویسنده توانسته فضایی واقعی و قابل درک رو برای مخاطب ایجاد کنه. همه ی ما به نوعی توانستیم با داگ و احساسات سرکوب شده اش ارتباط برقرار کنیم.
اما نکات منفی این کتاب قابل چشم پوشی نیستند. اول از همه من ابتدا فکر میکردم داستان اثری ضد جنگ است و قرار است مظلومیت جنگ زده های بی گناه ویتنام را نشان دهد ، اما ظاهراً این هدف نویسنده نبوده است. نویسنده در لایه های زیرین کتاب نوعی حس ترحم به سربازان آمریکایی را القا میکند . طوری که  آنها ( که با بی رحمی خون افراد زیادی را ریخته اند)را درک می‌کنیم و حس همدردی پیدا میکنیم.
نکته ی بعدی در رابطه ی داگ و لیل است. ما به تدریج شاهد علامت های ایجاد علاقه نسبت به لیل ،در درون داگ هستیم .( با توجه به اینکه هر دو نوجوان هستند این موضوع بیشتر حائز اهمیت است)
و أخرین نکته هم پایان بی معنی کتاب است. شما رو نمی‌دونم ، اما خود من فکر نمیکنم چیزی از این کتاب یاد گرفته باشم، مدام منتظر پایان فوق العاده کتاب بودم که به من درس بزرگی بدهد، اما اینگونه نشد . 

در کل به نظر من ، از کتاب « فعلا خوبم» بیشتر از یک سرگرمی نمیتوان انتظار داشت.

        

2

          #یادداشت_کتاب 
#فعلا_خوبم
این دومین کتابِ گری دی اشمیت بود که می‌خواندم. نکته جالب اینکه داستان ادامه کتاب قبلی، یعنی جنگ چهارشنبه‌ها بود. این بار شخصیت اصلی یکی از دوستان هولدینگ هود هود بود، همان پسری که برادر شری داشت یعنی داگ سوییتک.

داستان کتاب فعلا خوبم از جایی شروع می‌شود که داگ بخاطر مشکلات خانوادگی در حال نقل مکان به شهری دیگر است و ماجرای کتاب کلا حول این مهاجرت و جا افتادن داگ در این شهر و مدرسه جدید می‌گذرد.

فضای داستان باز هم مثل کتاب قبلی در سال‌های جنگ ویتنام می‌گذرد و تاثیرات آن بر روی زندگی مردم نشان داده می‌شود. از جمله بازگشت برادر داگ از ویتنام و رفتار خاص یکی از معلم های مدرسه که او هم مدتی در ویتنام می‌جنگیده است. 

نویسنده باوجود اینکه در هر دو کتاب روی یک موضوع کار کرده، ولی چنان شخصیت‌های متفاوتی آفریده و آنقدر اتفاقات و سوژه‌های جدید خلق کرده که اصلا نمی‌شود هیچ بخش دو کتاب را تکرار و کپی یکدیگر در نظر گرفت!

در این کتاب هم مثل کتاب جنگ چهارشنبه‌ها، شخصیت پدر باوجود اینکه در داستان حضور زیادی ندارد ولی بسیار پررنگ است. البته پدری متفاوت از پدر کتاب قبلی، پدری که بخاطر فقر مادی و فکری، از فرزندان خودش هم سوءاستفاده می‌کند.
تکنیک دیگری که در هر دو کتاب تکرار شده و بر جذابیت داستان افزوده، ذکر نام برادر داگ از نیمه داستان به بعد است. کریستوفر تا اواسط ماجرا فقط به اسم "برادرم" در داستان شناخته می‌شود، تا اینکه با یک اتفاق، ناگهان نام او ذکر می‌شود و از آن به بعد به اسم کریستوفر در کتاب شناخته می‌شود. (شیوه‌ای که در کتاب قبلی هم برای خواهر هولدینگ استفاده شد.) 

در مجموع کتاب جذاب و خواندنی است خصوصا برای نویسندگان رمان نوجوان، معلمان و نوجوانانی که درگیر تغییر محل زندگی یا مدرسه هستند یا بخاطر داشتن خانواده‌ای غیرعادی، حس می‌کنند نمی‌توانند زندگی طبیعی داشته باشند.
        

10