معرفی کتاب ماه به روایت آه اثر ابوالفضل زرویی نصرآبادی

ماه به روایت آه

ماه به روایت آه

4.5
174 نفر |
67 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

14

خوانده‌ام

369

خواهم خواند

109

شابک
9789643377038
تعداد صفحات
142
تاریخ انتشار
1399/7/1

توضیحات

        اثر شایسته‌ی تقدیر اولین دوره جایزه دعبل در رشته‌ی داستان
از دور صدای عمربن سعد را می شنوم که بر سر عمربن حجاج زبیدی فریاد می کشد:خدا رویت را سپاه کند ای عمرو،مگر تو را پانصد نفر مامور بازداشتن یاران حسین از آب نکرده ایم؟می شود بگویی چطور با پانصد سپاهی نتوانسته مانع چهل_پنجاه نفر بشوی؟

      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به ماه به روایت آه

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به ماه به روایت آه

نمایش همه

پست‌های مرتبط به ماه به روایت آه

یادداشت‌ها

        آه که این کتاب چه روایتی دارد!
یک داستان کامل از ام البنین تا حضرت ابوالفضل العباس(ع)
در یکی از  داستان های کوتاهش روایتی از زید بازرگان بود که در گذشته برخورد خوبی با آن ها نمیشد و ترس عجیبی از مسلمانان داشتند ولی زمانی که در بیابان های اطراف نینوا در حال بازرگانی و تجارت بودند و با تشنگی رو به رو شده بودند در همان هنگام گروهی از از افراد را در حوالی نینوا می بینند کر سر دسته آنان مردی با لاس زیبا و آراسته و صورتی زیبا.
زید که فکر میکند با گروهی از فرشتگان الهی روبه رو شده است از آنان آب میگرد و کاروان خود را سیراب می کند اما سر دسته گروه از زید بازرگان تقاضا میکند تا برای استراحت یه نینوا بیایند تا از آنان پذیرایی کنند.
اما زید از این که می دانست در گذشته با حسین ابن علی رفتار خوبی نداشته و حسین اینگونه دارد از او قدردانی میکند شگفت زده شد.
زید به این فکر افتاد که تمامی غلامان حسین ابن علی را بخرد و آزاد کند اما وقتی برای این امر به بازار رفت یا همان فرد خوش رو و زیبا رو به رو شد و وقتی این موضوع را مطرح کرد عباس پاسخ داد که هیچ گونه غلام حسین ابن علی نیستیم بلکه به خواست خودمان نوکری ایشان را می کنیم.
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

10

          هر کس حسین(ع) را بشناسد، بی‌شک عباس(ع)، همراه همیشگی ایشان را هم می‌شناسد و احتمالا این شناخت نسبت به برادرشان کمتر است.
آقای زرویی نصرآبادی روحتان شاد، دست مریزاد که به گفته‌ی برخی منابع بیش از ۶۰ منبع پژوهشی درباره‌ی ماه بنی هاشم را بررسی کردید و درنهایت ماحصل خوانده‌ها و پژوهش‌هایتان را در قالب ماه به روایت آه برای ما به یادگار گذاشتید.
ممنون از شما که ما را با گوشه‌هایی از زندگی شخصی، خصوصیات اخلاقی و وقایعی مربوط به باب الحوائج آشنا کردید که پیش از این یا کم شنیده بودیم یا اصلا نشنیده بودیم.
کتاب شامل ۱۲ روایت از دوازده شخصیت است که برخی از آنان خانواده‌ی حضرت عباس(ع) می‌باشند و برخی نسبتی با ایشان ندارند و به بیان واقعه‌ای مربوط به ایشان می‌پردازند.
نویسنده با قلمی روان و گیرا به روایتگری بخشی از تاریخ می‌پردازد. تاریخی که به شجاعت، غریبی، دلتنگی، محبت، مردانگی یعنی عباس بن علی(ع) آمیخته است.
کتاب را دوست داشتم، هم از جهت سبکی متن و شیوه‌ی بیان و هم جنس روایت‌گری‌ها را البته انتظار داشتم برخی از منابع که در نگارش کتاب استفاده شده‌است را نام ببرند ولی نه در پاورقی و نه آخر کتاب اثری نبود.
کتاب که تمام شد، چون تشنه‌ای که هنوز سیراب نشده، تشنه‌ی خواندن از علمدار بودم و دلم می‌خواست روایت‌های بیشتری بخوانم.


        

13