سیبیل
خواندهام
نسخههای دیگر
این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.
هنگام دیدن این گزارش با خود گفته بود چه وحشتناک! شکی نیست که وحشتناک بود، همچنان که دیدن قحطی و گرسنگی در اتیوپی وحشتناک است. اما آنیس چه؟ مگر تجسم او در حالی که روی پلههای کلبهای ته باغ نشسته و مدام با صدایی آرام میگوید شوهرش هیچ وقت سبیل نداشته است وحشتناک نیست؟ سالها از پی هم خواهند گذشت و او زنی جا افتاده خواهد شد، سپس پیرزن خواهد شد و همچنان این جمله را تکرار خواهد کرد. پرسش سادهای که پاسخش بدیهی به نظر میرسد به آسانی میتواند به هزارتویی مخوف از فرضیات و استدلالهای کور بدل شود، به کابوسی که دیوار میان واقعیت و خیال را میشکافد و آدمی را با رازهایی تصورناشدنی و هولانگیز روبهرو میکند که نه در عالم واقع و نه در اقلیم پندار نمیتوان از آنها نشانی جست. شاید بتوان مسخ کافکا را نخستین راهنمای ورود به چنین جهانی دانست، اما آنچه زندگی قهرمان رمان سبیل را زیرورو میکند نه یک دگردیسی غریب، که شوخی پیشپاافتادهای در بستر زندگی هرروزه است. اثر چالشبرانگیز کارر حقیقتی را پیشروی خواننده مینهد که همچون سایهی مرغ پرّان دستیافتنی مینماید، اما هرگز به دست نمیآید، حقیقتی هراسناک که با جبری محتوم واقعیت دلپذیر را درهم میکوبد.
یادداشتها
1403/8/10
1402/7/10
1403/1/7
یک داستان بلند با ایدهای بسیار درخشان، که بعد از مدتها توانست مرا هنگام مطالعه یک کتاب ، به شدت به وجد آورد . سوال و دغدغهای که هنگام خواندن داشتم این بود که نویسنده چطور میخواهد این ایده درخشان را ادامه دهد و چطور تمامش کند. پایان برای من راضی کننده بود و خوشحالم که ابهام و تردیدی که در روایت حفظ کرده و چیده بود را تا انتها حفظ کرد و ما را با سوال و میل برای بازنگری و تفکر دوباره به اتفاقات داستان رها کرد. البته به شخصه ترجیح میدادم تمرکز نویسنده تنها روی مسأله سبیل باقی بماند و این بازی و تردید را به مورد سوال بودن وجود پدر شخصیت اصلی و دو دوست خانوادگی اش نمیکشاند . همچنین تردید در مورد سفرهایی که با همسرش رفته یا نرفته. البته این نگاه کاملا شخصی و به سلیقه من نزدیکتر بود . این که همهچیز سر جای خود بود و تنها مسأله مورد سوال برای شخصیت،همسرش و دیگران مسأله سبیل باقی میماند. در کل کتابی بود که هرگز از خواندنش پشیمان نیستم و مرا به خواندن دیگر آثار نویسنده ترغیب کرد.
با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش میشود.