منشاء

منشاء

منشاء

دن براون و 1 نفر دیگر
3.9
18 نفر |
6 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

33

خواهم خواند

20

شابک
9789644531248
تعداد صفحات
560
تاریخ انتشار
1398/2/17

توضیحات

        پرفسور رابرت لنگدن، استاد نمادشناسی دانشگاه هاروارد، در ادامه ی ماجراجویی های خود این بار به موزه ی گوگنهایم در بارسلونا می رود. او به مراسمی با شکوه اما مرموز دعوت شده است تا شاهد پاسخ به دو سوال بنیادین بشر باشد: ما از کجا آمده ایم و به کجا می رویم؟ میزبان او ادموند کرش، آینده پژوه چهل ساله است که خود زمانی دانشجوی لنگدن بوده. آن چه در مراسم رخ می دهد و رای انتظار حاضران است، اما چیزی نمی گذرد که فردی ادموند را برای همیشه ساکت می کند و راز قتل او  در پرده ای از ابهام نهان می شود، حال، خبر دستاورد تازه ی ادموند آن قدر در شبکه های اجتماعی داغ است که تمام دنیا چشم انتظار کشف او هستند. اما انگار رمزی که در دل یک شعر نهفته، حقیقت این راز را فاش می کند. رابرت برای کشف رمز با بانوی اول کاخ اسپانیا که ریاست موزه را بر عهده دارد، همراه می شود. اما آن چه برای قهرمانان داستان رخ می دهد، وقایع دلهره آوری است که خواننده را هر لحظه در نفس‎ گیرترین دقایق عمرش فرو می برد.
      

یادداشت‌ها

          دن براون در آثارش دغدغه مذهب را دارد. مذهب و مسائلی که در گذر روزگار با آن مواجه شده است یا قرار است بشود. این کتاب هم مانند باقی مجموعه رابرت  لنگدان است. رابرت لنگدانی که استاد نشانه‌شناسی دانشگاه هاروارد است و خوره رمزگشایی و حل معماهای پیچیده درباره مذهب و تاریخ و هنرش. 
این بار هم رابرت پایش به موزه گوگنهایم شهر بیلبائو باز می‌شود تا در یک مراسم خصوصی از سوی یک دوست صمیمی، شرکت که تا با شلیک یک گلوله همه چیز روی هوا می‌رود!
عارضم به حضورتون به نسبت به جلدهای بعدی که خب این کتاب پایینتره. هم از نظر پرداخت فنی اون حس و حال قوی و اون پرداخت معماها را نداریم هم از نظر محتوایی یک دوگانه کاذب درست کرده است. البته این دوگانگی در فضای شیعی اصلا اهمیت و موضوعیت ندارد. حالا آن دوگانگی چیست؟ مذهب و علم، مذهب و تکامل. انگار که این دو باهم تضاد ذاتی دارند.
دن براون هم در رمان خاستگاه روی همین مسئله دست گذاشته است. البته این چیز جدیدی نیست. نویسندگان و هنرمندان زیادی بوده‌اند که از این موضوع در آثارشان استفاده کرده‌اند و دن براون شق‌القمر نکرده است. بلکه همان حرف‌های کلی و تکراری را زده است که تاکنون از زبان بقیه شنیده‌ایم و تهش هم به جمله «دین من انسانیت است» می‌رسیم.
نویسنده خیلی زور زده که جانبدارانه رفتار نکند و نسبت به مذهب و علم یکجور برخورد کند اما آن انسان‌گرایی محوری انسان غربی زورش به مذهب چربیده و یک جاهایی متلک‌های داستانی خوبی به مذهب انداخته است. آش آنقدر شور شده است که حتی ناشر و مترجم هم در مقدمه کتاب رویکرد ضدمذهب کتاب را تلطیف کنند. 
البته خاستگاه با همه این عیب‌هاش در ارائه اطلاعات ریز و جزئی و دراماتیزه شده موفق عمل کرده است و این دو ستاره‌ای که داده‌ام، بابت همان اطلاعات اسپانیاشناسی فراوان کتاب است. از این جهت خب نمیشود به کیفیت کار نویسنده خرده گرفته است.
پیشنهادی جدی‌ام اینکه همان جلد اول رو بخونید، از همه بهتره.
        

15