یادداشت آزفنداک

📌 عنوان ک
        📌 عنوان کتاب : خاستگاه
📌نویسنده : دن براون 
📌ترجمه: حسین شهرابی 

🌱« اگر یک کامپیوتر بتواند آینده‌ی بشر را پیش‌بینی کند و پاسخی علمی به منشأ زندگی بدهد، آیا هنوز نیازی به ایمان، فلسفه و معنویت خواهیم داشت؟ »


در این کتاب، لانگدن به دعوت ادموند کرش، آینده‌پژوه میلیاردر و خلاق، به موزه‌ای در بیلبائوی اسپانیا می‌ره. کرش قراره دو پرسش بنیادین بشر رو پاسخ بده:
1. از کجا آمده‌ایم؟
2. به کجا می‌رویم؟
اما پیش از اینکه کرش کشفش رو علنی کنه، در برابر چشمان حضار ترور می‌شه. حالا لانگدن به همراه مدیر موزه، آمبرا ویدال، وارد سفری پرخطر می‌شن تا پیام کرش رو منتشر کنن. در این مسیر، آن‌ها با الگوریتم‌های پیشرفته، رمزنگاری‌ها، هوش مصنوعی قدرتمندی به نام «وینستون» و گروه‌های افراطی مذهبی روبه‌رو می‌شن. 


🟢 نقاط قوت :

- داستان حول محور دو پرسش اساسی ذهن انسان از کجا آمده‌ام و به کجا می‌روم پرداخته شده. 
- دوباره شاهد یک اثر جذاب و آمیخته از علم ، مذهب ، فناوری ، تاریخ و هنر از دن براون بودم با این تفاوت که اینبار تمرکز روی نمادشناسی و تاریخ نیست و موضوع اصلی آینده پژوهی است . این چنین اطلاعات تاریخی ، هنری و فناورانه در یک کتاب واقعاً عجیب و شگفت آوره. و البته از استاد دانشگاهی مثل دن براون که خودش تاریخ هنر خونده بعید نیست .
- در این کتاب باز هم ادغام علم و مذهب را داریم . چیزی که امضای کار دن براون هست.
- کتاب در سال ۲۰۱۷ منتشر شده ، زمانی که هوش مصنوعی اینقدر معروف نشده بود اما این نویسنده ، در کتاب داره با استفاده از تکنیک همیشگی خط زمان تاریخی ، هوش مصنوعی و فناوری را هم معرفی می‌کنه.
- پایان کتاب عجیبه! فوق العاده عجیب. من خودم monte را از قبل‌تر از آن تشخیص داده بودم به نسبت ویژگی هایی که دیدم و هویتش را تشکیل می‌داد ولی همه چیز فراتر از توقعم رقم خورد.
- در سیر داستان سعی میشه که برای هر شخصیتی یک سرنوشت مشخص رقم بخوره. پس اگر دنبال کتابی با پایان باز هستین ، انتخاب خوبی نخواهد بود.
- استفاده از مکان و لوکیشن های واقعی برای فضاسازی هرچه بهتر

🔴 نقاط منفی :

- استفاده زیاد از عبارات علمی-فناورانه. برای کسی که پیش زمینه ای از فیزیک و شیمی نداشته باشه ارتباط برقرار کردن با قسمت آخر کتاب و مفاهیم سخته.
- به نسبت اثر فاخر دن براون راز داوینچی ، معماها خیلی کمتر هستند و اثر ضعیف تری به حساب می‌آید.
- شخصیت پردازی ها عمیق نیست. منی که راز داوینچی را خواندم با رفرنس به شخصیت لنگدان در آن کتاب ، انتظارات مختلف از او داشتم .
- برای کسی که اولین بار هست اسامی مکان ها را می‌شنوه توصیفات خوبی ارائه شده که خب چون تعدد لوکیشن ها زیاد هست گاهی مخاطب دیگر رغبت نمیکنه همه را مطالعه کند. افزودن تصویر می‌تواند به تجسم کمک کند.

✨#مقداریـحرف :
❌ حاوی مقداری اسپویل است!!!!
 بحث اخلاق در هوش مصنوعی ، موضوعی که در جوامع امروزی واقعاً مهم است و شاید باید اینطور با آن برخورد کنیم که جز تفاوت های اندک انسان و هوش مصنوعی به حساب میاد!
و از آن گذشته ، اگر به نقشه زمانی ادموند فکر کنیم آیا تلفیق و ادغام  انسان و فناوری قراره وینستون های جدید بسازه؟ اون موقع دیگه احساسات را باید کنار گذاشت و شاهد فضای خشک مکانیکی و منطق شد؟ طول حکومت این موجودات چقدره؟ ادموند چرا از بعد اون چیزی نگفت؟ قلم دن براون داستان را به حالتی تموم میکنه که ذهن افراد مختلف برآورد های متفاوت از آن داشته باشند و این از توانمندی او سرچشمه میگیره. 
به راستی که قوانین فیزیک از کجا میان ؟ با کشته شدن ۳ شخصیت بزرگ مذهبی چه اتفاقاتی رقم میخوره در دنیای ساخته شده دن براون ؟

امتیاز من به کتاب : 
۳.۹ از ۵

#دیدگاه
      
1

0

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.