معرفی کتاب اجاره نشین خیابان الامین: هشت سال معرکه سوریه با جمال فیض اللهی اثر علی‌اصغر عزتی‌پاک

اجاره نشین خیابان الامین: هشت سال معرکه سوریه با جمال فیض اللهی

اجاره نشین خیابان الامین: هشت سال معرکه سوریه با جمال فیض اللهی

4.1
143 نفر |
68 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

5

خوانده‌ام

271

خواهم خواند

69

شابک
9786004412698
تعداد صفحات
148
تاریخ انتشار
1399/6/11

توضیحات

کتاب اجاره نشین خیابان الامین: هشت سال معرکه سوریه با جمال فیض اللهی، نویسنده علی‌اصغر عزتی‌پاک.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به اجاره نشین خیابان الامین: هشت سال معرکه سوریه با جمال فیض اللهی

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به اجاره نشین خیابان الامین: هشت سال معرکه سوریه با جمال فیض اللهی

نمایش همه

یادداشت‌ها

          ﷽
من معتقدم به اینکه کتاب‌ها وقت خاص دارند برای خواندن، یکسال پیش که این کتاب را دست گرفتم، نصفه برگشت بین کتاب‌ها،اما وقتی دوشب پیش از میان کتاب‌ها نخوانده کشیدم بیرون، آنچنان‌ داستانش جذاب بود که یک نفس نصفه‌اش راخواندم وچه بگویم از اجاره‌نشین خیابان الامین.

شخصیت اصلی روایت کتاب،آقای جمال فیض‌اللهی‌ست، شخصی که یک روز با یک کاروان از ترکیه همراه شد تا به سوریه برود و به قول خودش بازار آنجا را بسنجد ولی یکباره ماندگار شد، روایت ماندنش یک عنایت خاص به او بود،آقا جمال چندین سال در سوریه و در کنار حرم مطهر حضرت رقیه(س) ماندگار شد و روایتی مستند از سوریه در روزهای حمله داعش را بیان کرده،از آن جنایتی که در روستا دید تا خرید اسلحه برای مدافعان اولیه شهر تا موکبش در گوشه حرم....
روایت آقا جمال، دقیق و مستند است ،نویسنده هم به خوبی او را به صحبت وادار کـرده است‌تا چیزهایی که دیده را بیان کند،به نظرم بهتر است خیلی از افراد بخوانند تا بدانند باید چکار کنیم که خدای نکرده سرانجام ما،سرانجام سوریه نشود،البته اینجا ایران است و رهبر دارد.
        

19

          برای کسی مثل من که ذائقه‌ی کتاب‌خوانش، مشکل‌پسند است، انتخاب رمان و سفرنامه و شرح‌حال و اتوبیوگرافی، دشوار است.
گاهی پس از تورق صفحات ابتدای یک کتاب، سلیقه‌ی سخت‌پسندم مرا مجاب می‌کند که از مطالعه‌ی ادامه‌اش انصراف بدهم و بی‌خیال خواندنش بشوم. اما در مواردی به خلاف انتظار، خط روایت یا کشش قصه بقدری گیراست که مرا تا انتهای کتاب با خود می‌کشاند. #اجاره_نشین_خیابان_الامین از همین موارد است. کتابی که دیروز از وقتی خریدمش، تا انتهای شب که به پایان رساندمش، مرا با روایت خواندنی زندگی #جمال_فیض_اللهی همراه کرد.
#علی_اصغر_عزتی_پاک هشت سال از زندگی متفاوت و ملتهب جمال در مرکز یک التهاب را به قلمی روان و ساده روایت کرده است. ماجرا آنقدر جذابیت دارد که بی هیچ قصه‌پردازی و جلوه‌های ویژه‌ای، مخاطب را با خود همراه می‌کند. خواننده هم‌قدم با داستان زندگی آقاجمال، پا به معرکه‌ی جنگ در سوریه می‌گذارد و قصه با رسیدن داعش به قلب شهر، به اوج می‌رسد.
هرچند روایت داستان‌گونه‌ی کتاب، این ظرفیت را داشت که با فصل بندی و تقطیع، استراحتی به ذهن مخاطب بدهد، اما همین روایت یک‌نفس هم نه تنها خواننده را خسته نمی‌کند بلکه از جذابیت اثر نیز نمی‌کاهد.
یکی از محاسن مطالعه‌ی این ماجرا، وقوف و اشراف دقیق‌تر بر تحولاتی است که در سالهای اخیر در منطقه‌ی شام رخ داده. نگاه مخاطب نکته‌سنج با مطالعه‌ی این اثر، به واقعیت‌هایی از تفکرات مردم سوریه و مواضع مختلف‌شان در جنگ اخیر می‌رسد و این یکی از امتیازات این کتاب است.
#اجاره‌نشین‌خیابان‌الامین را که به همت #نشرمعارف منتشر شده، بخوانید و ببینید که جمال فیض‌اللهی چگونه از زندگی مرفه در استانبول، به اجاره‌نشینی در #شارع_الامین دمشق می‌رسد.
        

11

          ✨ کتاب اجاره نشین الامین از سرنوشت پرفراز و نشیب #جمال_فیض_الهی فردی توّاب که در مجاورت حرم حضرت رقیه(س) در حال خادمیست می گوید.

🔸 زیبایی کتاب به روایت مستند وقایع هشت سال جنگ سوریه است از زبان جمال فیض الهی این که بدون هیچ واسطه ای این کتاب از زبان یک ایرانی روایت می شه، ایرانی که همین الان هنوز در مجاورت حرم خانم حضرت رقیه در حال خدمت هست.

🔸 حقیقتا بنده از سرنوشت انسان های توّاب خیلی شنیده و خواندم ولی سرگذشت آقا جمال و این شرمی که هنوز با ایشان هست و در طول داستان به وضوح دیده می شد برای بنده جالب و نو بود.

🔸 پیشرفت شخصیت اصلی در طول داستان باعث ایجاد تلنگر فردی هم می شه چرا که خیلی از انسان ها با نفس خود روبرو هستند و خواستار مقابله درست با نفس ولی این نه گفتن به نفس خیلی سخت به نظر می رسد با مطالعه کتاب می بینید که آقا جمال چطور نفس خودش رو سه طلاقه کرد تنها با گوشه چشمی از خانم حضرت رقیه(س)..

🔸متن روان و سلیس کتاب باعث می شه کتاب رو که دست گرفتی تا پایان کتاب اون رو زمین نگذاری.
        

4

عین راء

عین راء

1403/10/5

          این کتاب، بیان خاطرات هشت سال زندگی جمال فیض اللهی در سوریه در کنار حرم مطهر حضرت زینب و حضرت رقیه سلام الله علیهما است. 

جمال فیض اللهی، کرد اهل ایلامی که برای تجارت به ترکیه می رود. کارش آن جا به قاچاق کشیده می شود. سر ماجرایی به حرم حضرت رقیه سلام الله علیها می رود و با خوابی که می بیند، همانجا ماندگاری می شود. زمان حضور او به قبل از ظهور داعش تا پس از شکست آن است. 

من تا الان هر چه در مورد جنگ سوریه خوانده بودم، همه اش از کسانی بود که برای مدتی در آن جا حضور داشتند و روایت هایشان روایت های جنگ شهری نبود و از دل یک شهر حکایت نمی کردند اما راوی این ماجرا، خود در دل شهر زندگی می کند و خطراتی که متوجه ساکنان یک شهر در دل آشوب است را به وضوح می بیند و روایت می کند. 

روایت های راوی، مختص به یک ماجرا و یک نگرش نیست. همه آن چه را که می بیند می گوید. خوبی و بدی. از لاتِ سوری که توبه می کند و شهید می شود گرفته تا رشوه بگیرهایی که اجازه عبور خودرو ها را بدون بازرسی می دادند. 

راوی، ابتدا یک قاچاق فروش است و انتها کسی که نیمی از قرآن را حفظ است! 

خواندن این کتاب را برای همه می توان توصیه کرد و حتی ضروری است. نکاتی که نویسنده در خلال روایت داستان نقل می کند فوق العاده است! از هرج و مرج هایی که رخ می دهد و بلایایی که در خلال این هرج و مرج ها بر سر مردم وارد می شود. از ثمرات بی قیدی! از بازیچه دست این و آن شدن. از قتل و غارت های مکرر. شنیدن این حرف ها به گمانم لازم است. برای همه.
        

0

          نثر کتاب خوب و خوشخوان است و ویراستاری هم خوب است. اما نویسنده به جهتی، ترتیب معمول و قاعده‌مند اجزای جمله را در هم می‌ریزد که گاه مناسب و جالب است و گاه ناجالب و آزاردهنده.

کتاب، ماجراهای زندگی «جمال فیض‌اللهی» اهل ایلام را از دوران پیش از انقلاب تا دوران انقلاب و پس از آن جنگ و ... تا امروز بیان می‌کند که هم خواندنی و شنیدنی است و هم آموزنده و عبرت‌انگیز!

او در دوران انقلاب با پدرش که همراه با مردم و انقلاب بود، به کمک مردم می‌رود و این رویه در دوران جنگ ادامه دارد و به اوج خودش می‌رسد و به قول خودش همیشه خط‌شکن بوده و هنوز هم هست...

داستان واقعا خواندنی و جالب است، زیرا صحنه‌هایی بدون واسطه را از چگونگی تشکیل نیروهای مخالف حکومت سوریه تا شکل‌گیری داعش از نزدیک و در سوریه و دمشق مشاهده کرده و گزارش می‌کند و گاه تحلیل‌هایی بسیار درست و قابل قبول ارائه می‌کند که ارزشمند و شنیدنی هستند.

و امروز که دوباره امنیت از سوریه پرکشیده و مردم گرفتار گروه‌های مسلح بی‌فکر و بی‌رحمی شده‌اند که به سادگی آدم می‌کشند و سوریه جولانگاه خائنان به کشور و مردم شده است؛ ارزش و اعتبار این تحلیل‌ها روشن‌تر می‌شود.

جمال در طول این مدت که در سوریه بوده، کتاب های بسیاری را مطالعه می کند که در رشد فکری او بسیار تاثیر دارد و سخنانش را پخته و مفید جلوه می‌دهد.

جالب است؛ فردی که روزگاری قاچاقچی بوده و به همین مرزبانان سوریه رشوه می‌داده تا کالاهای او را توقیف نکنند و اجازه عبور به آنها بدهند؛ در این روزگار از رشوه گرفتن ماموران سوری ناراحت شده و همین کار آنها را باعث ناامنی و قدرت یافتن اراذل و اوباش و نیروهای خارجی، به نام داعش می‌داند و با این کار آنان مقابله می‌کند.

در مجموع کتابِ فوق‌العاده جالب و خوبی بود که بسیاری از نکات و برداشت‌های جمال؛ مرا به تفکر و تامل واداشت و بسیاری از مطالب و نکات در گفته‌های او پذیرفتنی و قابل قبول به نظر می‌رسند.

این کتاب جزء معدود کتاب‌هایی بود که قبلا در زمینۀ موضوعات آن، اطلاعات زیادی نداشتم و خیلی چیزها از آن یاد گرفتم.
        

11