معرفی کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن اثر صهبا

طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن

طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن

4.9

1400/5/31

کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، نویسنده صهبا.

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن

نمایش همه
جذبه عشق: تفسیر آیه والذین ء امنوا اشد حبا للهالله شناسیباده توحید: در کربلای عشق

اگه مشهد هستید و خانم این کتاب ها و امانت میدم🌱

51 کتاب

نویسنده: محمدحسن وکیلی و کتابای موسسه جوانان ۳ جلدی بینهایت تجلی توحید زن از سلوک توحیدی تا تمدن اسلامی او اکسیر محبت حسینی🌿 عاشقانه های درگوشی🌿 دریای بیکران جهاد تبیین از انقلاب اسلامی تا تمدن اسلامی سلوک توحیدی عشق خدا حکایت حجاب نور خدا🪴 مکتب سلیمانی نویسنده: محسن عباسی ولدی کتابهای دوره چله مادری شون: دختران و همسری و شغل ناب مادری🌿 اسمانی نشان! اسمانی بمان!🌿 دختران اسمانی و سفیران مهربانی🌿 بانو! اجازه🌿 ۱۰ جلدی طعم شیرین خدا🌿 نویسنده: علامه طهرانی و پسرشون(محمدصادق حسینی طهرانی) و کلا از مطالعات راهبردی باده توحید در کربلای عشق جلد یک الله شناسی جذبه عشق جلد یک گلشن احباب نور ملکوت روزه لیالی نور یادنگار(واقعه غدیر) رساله لقاءالله(نویسنده:میرزا جواد اقا ملکی تبریزی) لمعات الحسین کتابای بدون محوریت نویسنده: دختران ایران وصیت نامه سیاسی-الهی امام خمینی راه سوم(الگوی مترقی زن در منظومه فکری ایت الله خامنه ای) چگونه با فرزند خود گفتگو کنیم؟ کهکشان نیستی کتابهای طرح ولایت(معرفت شناسی و خداشناسی و انسان شناسی و فلسفه اخلاق و فلسفه حقوق و فلسفه سیاست🌿) تاکید ۱۰۰ باره گام تمدن ساز زن و چالش های جامعه(امام موسی صدر)🌿 خاتون و قوماندان انسان ۲۵۰ ساله🪴 انگاه که فعالیتهای فرهنگی پوچ میشود🪴 طرح کلی اندیشه اسلامی به توان هایتک🌿 اداب المریدین امین زبان و ادب پارسی انتظار (علیرضا پناهیان) مطالعه موفق با تمرکز ازادی انسان(شهید مطهری) خلاصه کتاب چهل حدیث امام خمینی مطالبات رهبری از بانوان🌿 به بچه ها گفتن، از بچه ها شنیدن زنان کوچک مرثیه ابوعتا ¹ اونایی که جلوشون🪴 هست و خودم اول باید بخونم بعد امانت میدم ² لیست بروز میشود✅️ ³ هر کتابی که امانت باشه جلوش🌿 قرار میگیره

جمع‌ها و حاصل جمع‌هاپروانگان شمع جمع: جهاد اکبر؛ بیداری و سلوک جمعیسه دیدار با مردی که از فراسوی باور ما می آمد

چند کتاب پیشنهادی برای نمایشگاه کتاب سال ۱۴۰۴

12 کتاب

#با_کتاب_زندگی_ات_را_بساز 🌀 چند کتاب پیشنهادی برای نمایشگاه کتاب سال ۱۴۰۴ 📌 قسمت نخست 📒 در زندگی رهبر انقلاب چه گذشته است که چنین انسان شگرفی ساخته شده است؟ اگر می خواهید رهبر انقلاب را از زبان خودشان با بیان بسیار دلنشین و جذاب بشناسید و اگر می خواهید درباره ایشان مطالب تازه ای که تاکنون نشنیده اید به دست بیاورید، کتاب "خون دلی که لعل شد"، نشر انقلاب اسلامی را حتماً تهیه کنید. 📗 کتاب "طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن" نشر صهبا؛ زندگی هر انسان مسلمانی را تغییر جدی می دهد. افق نگاه شما به زندگی و مسئولیت هایی که در آن دارید بعد از مطالعه این کتاب بشدت ارتقا پیدا می کند. این کتاب سخنرانی های سال ۱۳۵۳ استاد سید علی خامنه ای است. مطالعه این کتاب برای هر طلبه و دانشجویی از نان شب واجب تر است. 📘 اگر می خواهید اندیشه پشتیبان رهبری و رویکرد ایشان را در کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی به دست بیاورید "پای درس خمینی مشهد" نشر گام دوم را مطالعه کنید. در این کتاب دغدغه اندیشگانی رهبری و نظام اندیشه ایشان توسط اساتیدی همچون: یزدان پناه، پارسانیا، فلاح، عالم زاده، وکیلی و ... بررسی شده است. مطالعه آن برای کسانی که قصد تدریس کتاب را دارند بسیار ضروری و کمک کار است. 📔 "انسان ۲۵۰ ساله" نشر صهبا؛ یک خطِ سیرِ واحد برای هدف مشترک اما با روش های متفاوت را برای ائمه (علیهم السلام) ترسیم می کند. رهبر انقلاب دهه ۵۰ در سلولِ زندان به این ایده دست پیدا می کنند. این کتاب بُعد عظیم سیاسی و مبارزاتی ائمه بزرگوار را از غُربت چندین ساله خارج کرده است. بسیاری از شرایط و موقعیت های جامعه ما با مطالعه این کتاب تطبیق و تحلیل می شود. مطالعه آن کمک کار شما در تحلیل حرکت امروزی جامعه اسلامی خواهد شد. 📙 بهترین معرفی از امام خمینی(ره) را باید در بیانات رهبری جستجو کرد. کتاب "عبد صالح خدا" نشر صهبا؛ بسیار شیرین و دقیق به خاطرات مبارزاتی و سیاسی امام (ره) در بیان رهبرانقلاب پرداخته است. برخی از خاطرات برای اولین بار در این کتاب منتشر شده است. 📘 "سه دیدار" نادر ابراهیمی، نشر سوره مهر؛ انسان را مبهوت و مجذوب شخصیت امام خمینی(ره) می کند. این کتاب بسیار پرجاذبه و پُر حرارت است و جان شما را به امام(ره) پیوند می زند. 📗 آیت الله جوادی آملی، شاگرد امام(ره) و حقیقتاً مجذوب استاد خویش است. "بنیان مرصوص" نشر اسراء؛ آیت الله جوادی در این کتاب از ابعاد بی نظیر امام(ره) پرده پوشی کردند و شخصیت جامع امام(ره) را با بیان فوق العاده علمی تبیین کرده اند. 📕 چهار کتاب بسیار مهم برای کارهای گروهی و تشکیلاتی که مطالعه آن ها از ضروریات هر تشکیلات است چرا که هویت، روش، راهبرد، توصیه ها و سلوک تشکیلاتی را به خوبی تبیین کرده اند: "قرارگاه فرهنگی" اثر رهبر انقلاب، نشر صهبا؛ "تشکیلات بهشتی"، اثر شهید بهشتی، نشر معارف؛ "پروانگان شمع جمع" اثر استاد عابدینی، نشر معارف؛ "جمع و حاصل جمع ها"، استاد علی صفائی، نشر لیلة القدر. 📌 ادامه دارد... #معرفی_کتاب #نمایشگاه_کتاب_۱۴۰۴

پست‌های مرتبط به طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن

طرح کلی، کتابی که باید شنید.
گزاف است اگر بگویم کتاب «طرح کلی اندیشهٔ اسلامی در قرآن» نظام فکری‌ام را زیر و رو کرده، اما شکافی را پوشاند که باورهای القایی و عملم را چند پاره کرده بود. این کتاب را مثل کتاب‌های دیگر نخوانید. خودتان را در سال 53 تصور کنید، دو زانو بنشینید در مسجد امام حسن مجتبی (ع) در مشهد و پای سخنرانی و کلاس درس روحانی جوانی بنشینید که از دین و فقاهت سالها چشیده و زندگی مبارزاتی‌اش با تاریخ و سیاست عجین شده. نشر صهبا هم با نسخهٔ تعاملی کتاب این کار را برایتان ساده کرده. صوت سخنرانی همهٔ جلسات را می‌توانید به سهولت بشنوید و با خلاصهٔ جلسات (که کپی آنها در همان زمان ایراد سخنرانی به حاضرین فروخته می شد) رشتهٔ کلام را در مشت خود نگاه دارید.
اوایل که کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن را با دوستان می‌خواندیم، روی تک‌تک کلمات و عبارات دقیق بودم، جوری که گاهی از اصل مطلب جا می‌ماندم. ناشر هم به رسم امانت فقط از نظر ویرایش صوری دستی در متن برده و عین سخنرانی را پیاده کرده، ولی سخنرانی تکرار دارد، حاشیه می‌رود، گاهی لازم است سخنران چیزی بگوید تا مخاطبِ روزه‌دار را سر سفرهٔ کلامش برگرداند. برای همین است که می‌گویم این کتاب را مثل سخنرانی و جلسهٔ درس بشنوید و بخوانید.
طرح کلی اندیشه اسلامی نه کتاب تفسیر است نه فلسفه و کلام و نه تاریخ، اما همهٔ اینها را در میان صفحاتش دارد. این کتاب گمشده‌ام را در نسبت میان باورهای دینی و کنش اجتماعی جوری رسا و بی‌مهابا پیش چشمم گذاشت که دیگر نتوانستم آن را از خودم دور کنم. نه فقه و اصول و کلام حوزه توانسته بود انقدر در میانهٔ کارزار مسائل و چالش‌های ذهنی‌ام خودنمایی کند نه فلسفهٔ دین و فلسفهٔ غرب. به دام شعارزدگی نیفتم. اگر مثل من با ذهن پر مسئله سراغش بروید، دست خالی برنمی‌گردید و چه زمانی بهتر از شب‌های روشن رمضان؟
این کتاب در اردیبهشت 92 برای اولین بار چاپ شده. 536 صفحه است و قیمت چاپ جدید 60 هزار تومان. از چهار بخش و 28 جلسه تشکیل شده. متنی روان و بی‌دست‌انداز دارد و بی نیاز از استاد و تدریس. می‌توانید هر شب رمضان یک جلسه‌اش را مطالعه کنید. نسخه پی‌دی‌اف تعاملی را هم می‌توانید از سایت نشر صهبا مفت و مجانی دانلود کنید. دیگر چه؟ بهانه‌ای برای نخواندن مانده؟

کتابی مناسب برای بخش قابل توجهی از پرسش‌های فلسفی من. نمی‌گم پاسخ به همه‌شون، ولی بخش مهم و عمده اونها پاسخ داده شد. پرسش‌هایی از جنس هدف و معنای زندگی.
در این #کتاب، با معنای متفاوتی از توحید آشنا می‌شین، چیزی فراتر، علمیاتی‌تر و باارزش‌تر از تعاریف خشکی که در مدرسه از توحید به ما یاد دادند. اونجا شما با تعاریفی روبرو می‌شدین که عملا قابل استفاده و پرک در زندگی روزمره نبود، اما در این کتاب با مفهوم توحیدی آشنا می‌شین که به معنای واقعی کلمه توحید عملی است. توحیدی که اگر بهش پایبند باشیم، اگر جامعه رو بر اساس اون بسازیم و ... اونوقت به سوی مدینه فاضله می‌ریم. یمی از مباحث جالبش، رابطه تفکر آقازادگی و شرک بود که در نوع خودش بی‌نظیر بود. همچنین مباحث توحید، نبوت و ولایت و ایمان هم بسیار عملی و ملموس بود. جوری که انسان اهمیتش، ضرورتش رو با همه وجود حس می کرد و از عدم اونها رنج می کشه. این کتاب به شما نشون می‌ده اسلام، برای ساخت جامعه اسلامی که کارخانه انسان‌سازی است اومده، نه برلی ساخت هزاران عابد و زاهدی که گوشه نشینی کنند و فقط و فقط نگران حفظ دین خودشون باشند، چه بسا که ممکنهزیر سایه طاغوت هم باشند.
در این کتاب فرق شیطان و ابلیس، مفهوم طاغوت و پیرو طاغوت بودن رو می‌فهمید و از همه مهمتر می‌فهمید، قرآن رو می‌تونید با دقت بخونید و بفهمید. نه اینکه فقط با چهارده روایت، با انواع صوت ها و لحن ها، با آواز خوش، صرفا قرائت کنید. می فهمید که قرآن، راهنمای عملی زندگی توحیدی است.
هرچه بگم کم گفتم و ناقص، بخونید کتاب رو و از دست ندیدش، لحنش به اندازه‌ی کافی ساده و قابل درک هست و به هیچ وجه دچار ترسی که بعضی کتب مذهبی که ادبیات سنگینی دارند ایجاد می کنند نشید.

علی

علی

1403/2/27

حقیقت = توحید
طریقت = ایمان و انسان کامل
شریعت = ولایت

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

یه بخشهایی از کتاب که جالبه و آدم رو با لحن کتاب آشنا میکنه  :
👈"فلان کس ظلم کرده، جنایت کرده، گناه کرده، در زمین فساد آفریده و برانگیخته، مستوجب عذاب خداست؛ بعد روز قیامت به خاطر قطره اشکی که او داشته است یا توجه و توسلی که او کرده است، خدا بگوید خیلی خب، حالا که این جور شد ما هم از سر خطایای تو گذشتیم، تو را بخشیدیم. مغفرت خدا این است؟
《وَ سَارِعُوا إِلَىٰ مَغْفِرَةٍ مِّن رَّبِّكُمْ》این را می گوید؟ نه...
...

یک صفتی‌ است در انسان که همیشه دنبال کارهای راحت‌تر می‌رود، حالت سهولت‌طلبی، سهل‌گرایی در انسان هست. بین دو کار اگر مخیرش کنید، هر کدام آسانتر است، هر کدام تلاش کمتری می‌برد، آن را انسان انتخاب می‌کند، معمولاً انسان‌ها این‌جوری‌اند. این صفت، این خصلت بشری، این ویژگی به ما می‌گوید راه آسانتر را بپذیر، راه کم‌خرج‌تر را، راه بی‌تلاش‌تر را. از طرفی ایمانِ مذهبی می‌گوید بهشتت از دست رفت. برای اینکه هم سهل‌گرایی به‌جای مانده باشد، هم بهشت از دست نرفته باشد، مجبوریم بنشینیم فرمول درست کنیم، فرمول‌هایی که نتیجه می‌دهد رفتنِ آدمِ بیکاره‌ی تنبل را به بهشت! پای فرمول‌ها می‌ایستیم، گیر هم می‌دهیم، تا آخر هم نمی‌فهمیم! فقط وقتی به بهشت نرفتیم، می‌فهمیم که فرمول‌ها غلط بود! "

👈" قرآن را که نگاه می‌کنید، مطالعه می کنید، به جای این که سعی تان این باشد که جزء را تمام کنید یا سوره را تمام کنید سعی تان این باشد که قرآن را بفهمید...

همت شما در حین تلاوت قرآن این نباشد که سوره را تمام کنید یا جزء را تمام کنید می‌خواهد تمام بشود می‌خواهد نشود یک آیه بخوانید با تدبر با دقت. "

👈" انفاق با خرج کردن فرق دارد خرج کردن یعنی اینکه انسان یک پولی را خرج کند انفاق خرج کردن است، اما نه هر خرج کردنی، انفاق آن خرج‌کردنی است که با آن یک خلائی پر شود؛ یک نیاز راستینی برآورده شود. انفاق کار مردم باهوش است، آنهایی که خلاها و نیازها را می‌فهمند و حاضر می‌شوند به جا آن خلاءها و نیازها را پر کنند.

گاهی پر کردن شکم گرسنه هم انفاق نیست، در شرایطی که فقر و گرسنگی مانند گیاه هرزه ای بی‌حساب دارد بر روی زمین ها می روید، آنجا پر کردن شکم گرسنه مثل قیچی کردن پیکره بالای یک دانه علف هرز است.
در صحرا علف هرزه چقدر قیمت دارد؟ بالاخره از جلوی چشم یک گیاه هرزه کم می‌شود.
اما چقدر این کار اساسی است؟ خیلی کم و ناچیز...

آن ملتی که امروز به یک چیزی احتیاج دارد، مانند آب و هوا، اگر در غیر آن چیز به همان ملت کمک کردی، اینجا انفاق نکردی، پول حرام کردن انجام دادی.

ای برادر مومن، انفاق می‌کنی؟

نمی گویم خرج می کنی یا نه؛ بله، خیلی خرج می کنی.
چقدر این روزهای ماه رمضان پول میدهی، غذای لذیذ می‌پزی، سفره رنگین می‌گسترانی و سیر ها را را دعوت می‌کنی، چقدر خرج می‌کنی، اما انفاق هم می کنی؟ "

👌مطالب کتاب عالی بود دید تازه و درستی نسبت به خیلی از مسائل اصولی دین به آدم میده بنظرم خوندنش برای هر کس که بخواد مسائل اصلی دین رو بهتر بفهمه واجبه، کتاب رو در ماه رمضان خوندم و خیلی از جاهاش اون تمرکز لازم رو نداشتم احساس می کنم بهتره در آینده دوباره مطالعش کنم

در زمانه‌ای که واژگان رنگ باخته‌اند و معنا در هیاهوی روزمرگی گم شده، کتابی چون «طرح کلی اندیشه‌های اسلامی در قرآن» درخششی از معنا و روشنی است. این اثر، نه فقط یک تفسیر یا شرح موضوعی بر قرآن، بلکه نقشه‌ای است برای بازگشت به حقیقت اسلام؛ اسلامی که با توحید آغاز می‌شود و تا عدالت، جهاد، ولایت و جامعه‌سازی امتداد می‌یابد.

این کتاب، برگرفته از مجموعه سخنرانی‌های حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ماه رمضان سال ۱۳۵۳ است؛ در دورانی که خفقان حاکم بود و کلام حق، هزینه داشت. اما آنچه از دل آن شب‌ها بیرون آمد، نوری بود که سال‌ها بعد به روشنی یک راه تبدیل شد. اندیشه‌هایی که با صداقت و درد از دل قرآن استخراج شدند، تا انسان مسلمان معاصر را از رکود، تقلید و غفلت برهانند.

در این کتاب، توحید فقط یک عقیده نیست؛ منشأ حرکت است. نبوت، صرفاً روایت پیام‌آوری آسمانی نیست؛ راهی برای تغییر دنیاست. ولایت، صرفاً دوست‌داشتن امام نیست؛ پیروی از خط حقیقت است. همه‌ی مفاهیم اسلامی، همچون قطعاتی از یک طرح بزرگ، در کنار هم قرار می‌گیرند تا چهره‌ی یک تمدن ایمانی را ترسیم کنند.

زبان اثر ساده است، اما پر از عمق و تأمل. خواننده احساس نمی‌کند که در حال مطالعه‌ی یک متن رسمی و خشک است، بلکه گویی با معلمی دلسوز و آگاه هم‌سفر شده است. این کتاب برای آنان است که اسلام را فقط در عبادت فردی نمی‌خواهند، بلکه در ساختن جامعه، در عدالت‌خواهی، در مبارزه با ظلم و در سبک زندگی می‌جویند.

«طرح کلی...» تلنگری‌ست برای بیداری؛ طرحی‌ست برای ساختن؛ و نوری‌ست برای راه.

بدانید که قرآن همان نصیحتگری است که خیانت نمی ورزد و هدایت گری است که گمراه نمی سازد و گوینده ای است که دروغ نمیگوید.
هر کسی که با قرآن نشست , این کتاب یا چیزی بر او افزود یا از او کاست.بر هدایت او افزود و از کور دلی اش کاست. [ امیر المومنین علیه السلام ]

چرا طرح کلی اندیشه اسلامی ؟
 در صد سال قبل این همه راهزن فکر و ایمان و عقیده وجود نداشت.آن روز هنوز دست های دشمن٬ در داخل پیکر جامعه ما آنچنان راه نیافته بودند.هنوز نقشه ها به این نتیجه نرسیده بودند که باید ایمان اصیل مردم را از آنها گرفت تا بتوان هر بلایی سرشان آورد.[سید علی خامنه ای _۱۳۵۳]

هنوز اعتماد به نفس انتشار عقیده را در چنین فضایی [بهخوان] پیدا نکرده م. به اغراق در تعریف کتب هم علاقه ای ندارم٬اما اگر دغدغه مبانی اندیشه اسلامی دارید و یا اگر خواب و استفاده ی حداکثری از غیبت ها را به حضور در کلاس های اندیشه اسلامی دانشگاه ترجیح می دهید٬ این کتاب [به عقیده من] می تواند تغییر دهنده نگاه شما باشد.

الحمدالله علی تمامه.