معرفی کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن اثر undefined

طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن

طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن

4.9
407 نفر |
126 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

385

خوانده‌ام

740

خواهم خواند

335

شابک
9786006275284
تعداد صفحات
536
تاریخ انتشار
1398/7/21

توضیحات

متاسفانه توضیحاتی برای این کتاب یافت نشد.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن

نمایش همه

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن

طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآنهمرزمان حسین(ع)انسان 250 ساله - حلقه دوم

اندیشه ناب اسلامی(لیست سوم_آثار آیت الله خامنه‌ای)

23 کتاب

در پایان می‌رسیم به لیست آثار مقام معظم رهبری که میتوان گفت آسانترین و روانترین لیست از مجموعه ای که تا به اکنون فراهم شد می‌باشد. جالب است بدانید آیت الله خامنه ای یکی از بهترین کتابخوانهای کشوری بوده و یکی از تندخوانهایی هستند که آثار بسیاری در موضوعات مختلف ادبی، تاریخی، سیاسی و... ایران و جهان را مورد مطالعه قرار داده‌اند. همچنین جزء مجتهدین بسیار قوی در استنباط احکام دینی و دارای فهم عمیقی از گزاره‌های دینی می‌باشند و این سخن به دلیل ارادت شخصی نیست بلکه بزرگانی چون علامه جوادی، آیت الله فاضل، آیت الله مومن و دیگران نیز همین مطلب را می‌گویند. ایشان مخصوصا در ادبیات عرب و علم رجال تبحر خاصی دارند. لازم به ذکر است که ایشان با وجود تمامی این وجنات، خود را شاگرد استاد مطهری می‌دانند و به خوانندگان آثار خود توصیه می‌کنند که به آثارشان اکتفا نکرده و حتما آثار شهید مطهری را هم مطالعه نمایند.

45

پست‌های مرتبط به طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن

یادداشت‌ها

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          .
طرح کلی، کتابی که باید شنید.
.
گزاف است اگر بگویم کتاب «طرح کلی اندیشهٔ اسلامی در قرآن» نظام فکری‌ام را زیر و رو کرده، اما شکافی را پوشاند که باورهای القایی و عملم را چند پاره کرده بود. این کتاب را مثل کتاب‌های دیگر نخوانید. خودتان را در سال 53 تصور کنید، دو زانو بنشینید در مسجد امام حسن مجتبی (ع) در مشهد و پای سخنرانی و کلاس درس روحانی جوانی بنشینید که از دین و فقاهت سالها چشیده و زندگی مبارزاتی‌اش با تاریخ و سیاست عجین شده. نشر صهبا هم با نسخهٔ تعاملی کتاب این کار را برایتان ساده کرده. صوت سخنرانی همهٔ جلسات را می‌توانید به سهولت بشنوید و با خلاصهٔ جلسات (که کپی آنها در همان زمان ایراد سخنرانی به حاضرین فروخته می شد) رشتهٔ کلام را در مشت خود نگاه دارید. 
اوایل که کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن را با دوستان می‌خواندیم، روی تک‌تک کلمات و عبارات دقیق بودم، جوری که گاهی از اصل مطلب جا می‌ماندم. ناشر هم به رسم امانت فقط از نظر ویرایش صوری دستی در متن برده و عین سخنرانی را پیاده کرده، ولی سخنرانی تکرار دارد، حاشیه می‌رود، گاهی لازم است سخنران چیزی بگوید تا مخاطبِ روزه‌دار را سر سفرهٔ کلامش برگرداند. برای همین است که می‌گویم این کتاب را مثل سخنرانی و جلسهٔ درس بشنوید و بخوانید.
طرح کلی اندیشه اسلامی نه کتاب تفسیر است نه فلسفه و کلام و نه تاریخ، اما همهٔ اینها را در میان صفحاتش دارد. این کتاب گمشده‌ام را در نسبت میان باورهای دینی و کنش اجتماعی جوری رسا و بی‌مهابا پیش چشمم گذاشت که دیگر نتوانستم آن را از خودم دور کنم. نه فقه و اصول و کلام حوزه توانسته بود انقدر در میانهٔ کارزار مسائل و چالش‌های ذهنی‌ام خودنمایی کند نه فلسفهٔ دین و فلسفهٔ غرب. به دام شعارزدگی نیفتم. اگر مثل من با ذهن پر مسئله سراغش بروید، دست خالی برنمی‌گردید و چه زمانی بهتر از شب‌های روشن رمضان؟
این کتاب در اردیبهشت 92 برای اولین بار چاپ شده. 536 صفحه است و قیمت چاپ جدید 60 هزار تومان. از چهار بخش و 28 جلسه تشکیل شده. متنی روان و بی‌دست‌انداز دارد و بی نیاز از استاد و تدریس. می‌توانید هر شب رمضان یک جلسه‌اش را مطالعه کنید. نسخه پی‌دی‌اف تعاملی را هم می‌توانید از سایت نشر صهبا مفت و مجانی دانلود کنید. دیگر چه؟ بهانه‌ای برای نخواندن مانده؟
        

64

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

0

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          کتابی مناسب برای بخش قابل توجهی از پرسش‌های فلسفی من. نمی‌گم پاسخ به همه‌شون، ولی بخش مهم و عمده اونها پاسخ داده شد. پرسش‌هایی از جنس هدف و معنای زندگی.
در این #کتاب، با معنای متفاوتی از توحید آشنا می‌شین، چیزی فراتر، علمیاتی‌تر و باارزش‌تر از تعاریف خشکی که در مدرسه از توحید به ما یاد دادند. اونجا شما با تعاریفی روبرو می‌شدین که عملا قابل استفاده و پرک در زندگی روزمره نبود، اما در این کتاب با مفهوم توحیدی آشنا می‌شین که به معنای واقعی کلمه توحید عملی است. توحیدی که اگر بهش پایبند باشیم، اگر جامعه رو بر اساس اون بسازیم و ... اونوقت به سوی مدینه فاضله می‌ریم. یمی از مباحث جالبش، رابطه تفکر آقازادگی و شرک بود که در نوع خودش بی‌نظیر بود. همچنین مباحث توحید، نبوت و ولایت و ایمان هم بسیار عملی و ملموس بود. جوری که انسان اهمیتش، ضرورتش رو با همه وجود حس می کرد و از عدم اونها رنج می کشه. این کتاب به شما نشون می‌ده اسلام، برای ساخت جامعه اسلامی که کارخانه انسان‌سازی است اومده، نه برلی ساخت هزاران عابد و زاهدی که گوشه نشینی کنند و فقط و فقط نگران حفظ دین خودشون باشند، چه بسا که ممکنهزیر سایه طاغوت هم باشند.
در این کتاب فرق شیطان و ابلیس، مفهوم طاغوت و پیرو طاغوت بودن رو می‌فهمید و از همه مهمتر می‌فهمید، قرآن رو می‌تونید با دقت بخونید و بفهمید. نه اینکه فقط با چهارده روایت، با انواع صوت ها و لحن ها، با آواز خوش، صرفا قرائت کنید. می فهمید که قرآن، راهنمای عملی زندگی توحیدی است.
هرچه بگم کم گفتم و ناقص، بخونید کتاب رو و از دست ندیدش، لحنش به اندازه‌ی کافی ساده و قابل درک هست و به هیچ وجه دچار ترسی که بعضی کتب مذهبی که ادبیات سنگینی دارند ایجاد می کنند نشید.
        

9

علی

علی

1403/2/27

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        حقیقت = توحید
طریقت = ایمان و انسان کامل
شریعت = ولایت
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

2

          یه بخشهایی از کتاب که جالبه و آدم رو با لحن کتاب آشنا میکنه  :
👈"فلان کس ظلم کرده، جنایت کرده، گناه کرده، در زمین فساد آفریده و برانگیخته، مستوجب عذاب خداست؛ بعد روز قیامت به خاطر قطره اشکی که او داشته است یا توجه و توسلی که او کرده است، خدا بگوید خیلی خب، حالا که این جور شد ما هم از سر خطایای تو گذشتیم، تو را بخشیدیم. مغفرت خدا این است؟
《وَ سَارِعُوا إِلَىٰ مَغْفِرَةٍ مِّن رَّبِّكُمْ》این را می گوید؟ نه...
... 

یک صفتی‌ است در انسان که همیشه دنبال کارهای راحت‌تر می‌رود، حالت سهولت‌طلبی، سهل‌گرایی در انسان هست. بین دو کار اگر مخیرش کنید، هر کدام آسانتر است، هر کدام تلاش کمتری می‌برد، آن را انسان انتخاب می‌کند، معمولاً انسان‌ها این‌جوری‌اند. این صفت، این خصلت بشری، این ویژگی به ما می‌گوید راه آسانتر را بپذیر، راه کم‌خرج‌تر را، راه بی‌تلاش‌تر را. از طرفی ایمانِ مذهبی می‌گوید بهشتت از دست رفت. برای اینکه هم سهل‌گرایی به‌جای مانده باشد، هم بهشت از دست نرفته باشد، مجبوریم بنشینیم فرمول درست کنیم، فرمول‌هایی که نتیجه می‌دهد رفتنِ آدمِ بیکاره‌ی تنبل را به بهشت! پای فرمول‌ها می‌ایستیم، گیر هم می‌دهیم، تا آخر هم نمی‌فهمیم! فقط وقتی به بهشت نرفتیم، می‌فهمیم که فرمول‌ها غلط بود! "

👈" قرآن را که نگاه می‌کنید، مطالعه می کنید، به جای این که سعی تان این باشد که جزء را تمام کنید یا سوره را تمام کنید سعی تان این باشد که قرآن را بفهمید... 

همت شما در حین تلاوت قرآن این نباشد که سوره را تمام کنید یا جزء را تمام کنید می‌خواهد تمام بشود می‌خواهد نشود یک آیه بخوانید با تدبر با دقت. "

👈" انفاق با خرج کردن فرق دارد خرج کردن یعنی اینکه انسان یک پولی را خرج کند انفاق خرج کردن است، اما نه هر خرج کردنی، انفاق آن خرج‌کردنی است که با آن یک خلائی پر شود؛ یک نیاز راستینی برآورده شود. انفاق کار مردم باهوش است، آنهایی که خلاها و نیازها را می‌فهمند و حاضر می‌شوند به جا آن خلاءها و نیازها را پر کنند.

گاهی پر کردن شکم گرسنه هم انفاق نیست، در شرایطی که فقر و گرسنگی مانند گیاه هرزه ای بی‌حساب دارد بر روی زمین ها می روید، آنجا پر کردن شکم گرسنه مثل قیچی کردن پیکره بالای یک دانه علف هرز است.
در صحرا علف هرزه چقدر قیمت دارد؟ بالاخره از جلوی چشم یک گیاه هرزه کم می‌شود.
اما چقدر این کار اساسی است؟ خیلی کم و ناچیز... 

آن ملتی که امروز به یک چیزی احتیاج دارد، مانند آب و هوا، اگر در غیر آن چیز به همان ملت کمک کردی، اینجا انفاق نکردی، پول حرام کردن انجام دادی.

ای برادر مومن، انفاق می‌کنی؟

نمی گویم خرج می کنی یا نه؛ بله، خیلی خرج می کنی.
چقدر این روزهای ماه رمضان پول میدهی، غذای لذیذ می‌پزی، سفره رنگین می‌گسترانی و سیر ها را را دعوت می‌کنی، چقدر خرج می‌کنی، اما انفاق هم می کنی؟ "


👌مطالب کتاب عالی بود دید تازه و درستی نسبت به خیلی از مسائل اصولی دین به آدم میده بنظرم خوندنش برای هر کس که بخواد مسائل اصلی دین رو بهتر بفهمه واجبه، کتاب رو در ماه رمضان خوندم و خیلی از جاهاش اون تمرکز لازم رو نداشتم احساس می کنم بهتره در آینده دوباره مطالعش کنم
        

1

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          در زمانه‌ای که واژگان رنگ باخته‌اند و معنا در هیاهوی روزمرگی گم شده، کتابی چون «طرح کلی اندیشه‌های اسلامی در قرآن» درخششی از معنا و روشنی است. این اثر، نه فقط یک تفسیر یا شرح موضوعی بر قرآن، بلکه نقشه‌ای است برای بازگشت به حقیقت اسلام؛ اسلامی که با توحید آغاز می‌شود و تا عدالت، جهاد، ولایت و جامعه‌سازی امتداد می‌یابد.

این کتاب، برگرفته از مجموعه سخنرانی‌های حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ماه رمضان سال ۱۳۵۳ است؛ در دورانی که خفقان حاکم بود و کلام حق، هزینه داشت. اما آنچه از دل آن شب‌ها بیرون آمد، نوری بود که سال‌ها بعد به روشنی یک راه تبدیل شد. اندیشه‌هایی که با صداقت و درد از دل قرآن استخراج شدند، تا انسان مسلمان معاصر را از رکود، تقلید و غفلت برهانند.

در این کتاب، توحید فقط یک عقیده نیست؛ منشأ حرکت است. نبوت، صرفاً روایت پیام‌آوری آسمانی نیست؛ راهی برای تغییر دنیاست. ولایت، صرفاً دوست‌داشتن امام نیست؛ پیروی از خط حقیقت است. همه‌ی مفاهیم اسلامی، همچون قطعاتی از یک طرح بزرگ، در کنار هم قرار می‌گیرند تا چهره‌ی یک تمدن ایمانی را ترسیم کنند.

زبان اثر ساده است، اما پر از عمق و تأمل. خواننده احساس نمی‌کند که در حال مطالعه‌ی یک متن رسمی و خشک است، بلکه گویی با معلمی دلسوز و آگاه هم‌سفر شده است. این کتاب برای آنان است که اسلام را فقط در عبادت فردی نمی‌خواهند، بلکه در ساختن جامعه، در عدالت‌خواهی، در مبارزه با ظلم و در سبک زندگی می‌جویند.

«طرح کلی...» تلنگری‌ست برای بیداری؛ طرحی‌ست برای ساختن؛ و نوری‌ست برای راه.
        

4

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          بدانید که قرآن همان نصیحتگری است که خیانت نمی ورزد و هدایت گری است که گمراه نمی سازد و گوینده ای است که دروغ نمیگوید.
هر کسی که با قرآن نشست , این کتاب یا چیزی بر او افزود یا از او کاست.بر هدایت او افزود و از کور دلی اش کاست. [ امیر المومنین علیه السلام ]

 چرا طرح کلی اندیشه اسلامی ؟
 در صد سال قبل این همه راهزن فکر و ایمان و عقیده وجود نداشت.آن روز هنوز دست های دشمن٬ در داخل پیکر جامعه ما آنچنان راه نیافته بودند.هنوز نقشه ها به این نتیجه نرسیده بودند که باید ایمان اصیل مردم را از آنها گرفت تا بتوان هر بلایی سرشان آورد.[سید علی خامنه ای _۱۳۵۳]

  هنوز اعتماد به نفس انتشار عقیده را در چنین فضایی [بهخوان] پیدا نکرده م. به اغراق در تعریف کتب هم علاقه ای ندارم٬اما اگر دغدغه مبانی اندیشه اسلامی دارید و یا اگر خواب و استفاده ی حداکثری از غیبت ها را به حضور در کلاس های اندیشه اسلامی دانشگاه ترجیح می دهید٬ این کتاب [به عقیده من] می تواند تغییر دهنده نگاه شما باشد.

الحمدالله علی تمامه.
        

38