فضائل

کارورز تفکــر
طالـب خلــوت
در حال تغییـــر🍂📙

کتاب به وضوح از جلد اولش سنگین‌تره
اما اگه مخاطب سرفصل‌ها رو توی دوره هایی مثل بینهایت یا طرح ولایت گذرونده باشه و کتابهای معارف دبیرستان و دانشگاه رو جدی گرفته باشه میتونه راحت مطالبو درک کنه، در کل احساس میکنم خیلی خلاصه و مجمل بود و به یه پیش زمینه نیاز داشت

#مینویسم_که_بماند_در_یاد

پذیرفتیم که ما توی زندگی به ایدئولوژی نیاز داریم. و هر ایدئولوژی‌ای بر پایه یک «جهان بینی» خاصه که بنا میشه. یعنی چون من هدف جهان رو فلان چیز میپندارم و به نظرم اتفاقات بر فلان مبناست که حادث میشن، تصمیم میگیرم که «چیکار» کنم تا به اون هدف برسم و مسیر پیش روم رو انتخاب میکنم. سه نوع جهان بینی علمی، فلسفی و مذهبی وجود داره (که البته از یه نقطه نظر خاص، جهان بینی مذهبی نوعی جهاب بینی فلسفی محسوب میشه) شهید مطهری معیارهای خوب بودن یک جهان بینی رو نام میبرن و بر اساس همون ها کامل ترین جهان بینی رو، جهان بینی توحیدی معرفی میکنن. که همون جهاب بینی دین اسلامه و خب، از اول ما اومدیم که به اینجا برسیم!! به عنوان مهم ترین رکن این جهان بینی، مفهوم توحید و انواعش رو شرح میدن و به تناظر اون، انواع شرک رو هم معرفی میکنن. و در واپسین مطالب کتاب میپردازن به مباحث جذابی مثل وحدت جهان، عالَم غیب و عالم شهادت و ارتباطشون، دنیا و آخرت و ارتباطشون و...
هر کدوم از اینا چون بخشی از جهان بینی شما رو میسازن و روی دیدتون تاثیر میذارن میتونن دنیا رو واسه‌تون زیر و زبر کنن! جالب شیرین و تامل برانگیزه

باشگاه‌ها

دورۀ فعال

فعالیت‌ها

آتش بدون دود: هرگز آرام نخواهی گرفت

فضائل پسندید.
عبد صالح خداحاج آقا روح اللهخون دلی که لعل شد: خاطرات حضرت آیت الله العظمی سیدعلی خامنه ای (مدظله) از زندانها و تبعید دوران مبارزات انقلاب اسلامی

از علما و بزرگان دین بگو؛

26 کتاب

کتب مربوط به زندگی علما، عرفا؛ (موارد مطالعه شده، با تیک مشخص شده) • کتاب های خاطره ای: ○ عبد صالح خدا / آقا روح الله ○ خون دلی که لعل شد ✅️/ ماه در آينه ○ گوهر شب چراغ (حاج شیخ غلامرضا یزدی)✅️ ○ حاج آخوند / شیخ بی خانقاه ○ به رنگ صبر (خاطرات فاطمه صدر، از شهید صدر و امام موسی صدر) ○ عمار انقلاب / ذوالشهادتین امام (علامه مصباح) ○ چای خوش عطر پیرمرد : داستان‌هایی کوتاه از زندگی مبارز مجاهد شهید سیدحسن مدرس ○ سوخته : زندگی نامه، آيت الله شیخ محمدجواد انصاری همدانی • رمان: ○ سه دیدار (امام خمینی)✅️ ○ روح الله (امام خمینی) ○ مردی در تبعید ابدی (ملاصدرا)✅️ ○ قلندر و قلعه (شیخ اشراق) ○ نا (شهید صدر) ○ نخل و نارنج (شیخ انصاری )✅️ ○ شهاب دین (آيت الله مرعشی نجفی )✅️ ○ تنهای هزار ساله (شیخ صدوق) ○ که ماهی بر آید (ملاهادی سبزواری)✅️ ○خاک نشین (شیخ عباس قمی) ○ آقا شیخ مرتضی زاهد ○ کهکشان نیستی (آيت الله قاضی) ○ خورشید می ماند (شیخ بهایی) ○ بند‌‌بند سرگذشتم (زندگی‌نامه خودنوشت مرحوم کاشف الغطا) ○ قربانی طهران (اشاره ای به زندگی شیخ فضل الله نوری در قالب رمان) ○ تو را خانه ای هست (شیخ بهایی) [لیست درحال به روز رسانی است]

دود
          دود هم از این کتاب‌های پادآرمان‌شهری بود.
در یک آینده‌ای که نمی‌دونیم چه زمانیه؛ در مکانی که نمی‌دونیم کجاست، با شخصیت‌هایی که اسم ندارن، و حتی فکر کنم تا نیمه کتاب حتی جنسیت هم ندارن…
داستان از جایی شروع می‌شه که هیچ ایده‌ای ازش نداریم. و چون یه کم زنبوری شروع می‌شد، یاد «مرگ به وقت بهار» افتادم… و بعد هم هرچی بیشتر پیش می‌رفت، بیشتر یاد کتاب «دیوار» می‌افتادم. مال یه نویسنده اتریشی که هی اسمش یادم می‌ره!

من از داستان‌های اسپانیایی‌زبان خوشم میاد و یادداشت زینب در بهخوان رو که دیدم گفتم وقتشه برم یه کتاب جدید بخرم. :)) خریدم و شروعش کردم. راحت‌خون بود، درگیرت می‌کرد و فضاسازی بی‌نظیری داشت. جمله‌های قشنگی که به فکر فرو ببردتت هم کم نداشت. اما… اما نمی‌دونم چرا به اندازه کافی دوستش نداشتم. :) داستان نداشت؟ مشکلش این بود؟ نمی‌دونم.
یا شایدم چون اذیت‌کننده بود..؟ ولی نه. اذیت‌کنندگی باعث نمی‌شه دوسش نداشته باشم.
احتمالا همون داستان نداشتن باشه. یعنی یک جوری بود که انگار تجربه ۲۰۰ صفحه تلاش برای بقا رو می‌خونی ولی بازم حس برشی از زمان و مکان رو نمی‌ده. شایدم زیادی بزرگ و سخت‌گیر و خشک شدم. نمی‌دونم.

اما حالا خلاصه‌ای از ابتدای داستان:
زنی در یک کلبه ساکنه. به همراه بچه‌ای که یه روز اومده دم در، و دیگه با هم زندگی می‌کنن. حرف نمی‌زنه و وقتی اسمش رو ازش پرسیده گفته «خداحافظ». برا همین گاهی به همین اسم صداش می‌زنه. ولی اون جواب نمی‌ده، و حتی معلوم نیست می‌فهمه یا نه. و حالت‌های عجیبی داره… گرچه گاهی هم چیزهایی از خودش نشون می‌ده که می‌فهمه یه چیزهایی. و حواسش هست…
و بعد فراز و فرودهایی به بی‌ربطی زندگی عادی :)) رفت‌وآمدها.. حیوون‌ها.. آدم‌ها.
تلاش برای زنده موندن؛ زدن از همه چی و وصل موندن به تنها چیزی که احتمالا انسان بهش وصل می‌مونه: بقا.
——
فضای کتاب وهم‌آلود و نامشخصه. اما روون و جالب هم هست. اگه همچین چیزی دوست دارید، پیشنهاد می‌کنم. 😁