بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

کاظمی

@Book_worm

160 دنبال شده

123 دنبال کننده

                      ࡅ࡙ߺِ ܟ݆ߺࡅ࡙ߺܭܘ ‌‌ࡅ࣪ߺ❟ܝ‌...✨
🇸🇾 🇮🇶 🇱🇧 🇵🇸 🇾🇪 🇮🇷
                    
گزارش سالانه بهخوان

یادداشت‌ها

نمایش همه
                اگر میخواهید از عشق بخوانید کتابهای بهتری هم وجود دارد که لااقل نثر زیبا و شروع پر کششی داشته باشد و نام عشق در آن به واسطه شور و هیجانات شهوانی و در قالب خیانت به همسر ، به لجن کشیده نشده باشد.
نمی دانم از ترجمه بود یا چه که توصیفات برای زیبا جلوه کردن چنان مبهم نگاشته شده بود که رشته کلام از دست میرفت.
گاهی با عناوین دهان پر کنِ " بهترین رمان قرن..." یا " شاهکار ادبی ..." یا " برنده جایزه ..." که مواجه می شویم باید کتاب را به گوشه ایی پرت کنیم و به چشمان خود احترام بیشتری بگذاریم.هر چیز ارزش این القاب را ندارد. چه بسا این القاب به جهت تبلیغات ناشران برای فروش بیشتر به کتاب داده شده باشد.
خواندم که بفهمم چرا گتسبی بزرگ! پاسخی درخور که نیافتم هیچ به لحاظ ادبی رفوزه شد. از منظر اخلاقی هم همینطور. تعریفش از عشق هم که لنگ میزد . گویی تقلیدی ناموفق بوده باشد از رمانهای عاشقانه مطرحِ قرنهای پیش از خود. جالب اینکه تا نیمه های کتاب حتی نمیشد دوره و زمانه حاکم بر داستان را حدس زد.آن نیمچه امتیاز هم از سرش زیاد بود🤌
        
                این دست کتابها رو با این پیشفرض میخوانم که قرار است بدانم چطور حق را از ناحق تشخیص بدهم. این روایتها قرار است متر و معیاری باشند برای سنجش درست و غلط از هم ، در زمانه ایی که خیلی دوریم از امام و راهنما. قطعا مشابه این اتفاقات به شکل امروزی تر، ادغام شده با وقایع حال حاضر زندگی در قرن ۲۱، برای تک تک ما رخ میدهد و برنده کسی است که درست وسط ماجراهای شخصی تر و اجتماعی روز ، بتواند حق و باطل رو تشخیص دهد. چرا که اگر امروز طرف باطل رو بگیرم، مطمئنا  در زمان آن معصومین هم اگر بودم، در بغل باطل غش میکردم. و توی ذهن من این فکر دور می زند که دست آلوده در باطل امروز ، در گناه سپاه باطل آن زمان هم شریک است همانطور که سردمدار ناحقان آن دوران در تباهی مردمان هزارن سال بعد خود نقش دارند و شریک جرم اند. این ، یک جاده دو طرفه است. خوب است که بدانیم ذاتمان چه شیشه خورده هایی دارد و آنقدرها هم به خودمان غره نشویم که اگر در آن میدان بودم چنین میکردم و چنان ! 
        
                انسان خداگونه، کتابی درباره آینده بشر با فناوری و نانو فناوری های هوش مصنوعی ، اندام و لباسهای پوشیدنی، و تکامل ذهنی و ارتقای سلامتیه عده ایی خاص از مردم به عنوان گونه انسان خردمند ارتقا یافته ( ابرانسان)، است.
مطالبی که خواهید خواند چیزی شبیه به فیلم 'فرا ماشین' است.اگر به قدرت تخیل بشر علاقه مندید، و از ایده های نو استقبال می کنید؛ چنانچه میخواهید بدانید پژوهشگران و اندیشمندان و مخترعین دنیا چه آینده ایی برای تکنولوژی متصور هستند، این کتاب را بخوانید.اگر بودجه تهیه کتاب را نداشتید فیلم های مربوط به هوش مصنوعی از جمله Lucy، ex machina، matrix، میانبری سریع تر برای دانستن محتوای کتاب است.
هرچند با ایدئولوژی نویسنده به شدت مخالفم  و معتقدم استدلالهای مطرح شده در کتاب بسیار ضعیف و پر از سفسطه و مغلطه است، اما معتقدم جوان مسلمان شیعه نه تنها نباید از پیشرفتهای علمی تکنولوژی عقب بماند، بلکه باید در اینگونه مباحث پیشرو باشد. چرا که قوانین حاکم بر هوش مصنوعی در دست خالقان آن خواهد بود.این کتاب به شما صرفا ایده می دهد.
مواردی که نویسنده سعی دارد در زرورق آسودگی خیال پس از اطمینان به تصمیمات هوش مصنوعی به انسان القا کند، زندگی برده واری مثل دام و طیور در آغل های پرورشی است. متکی شدن به غرب در زمینه هوش مصنوعی چنین پیامدی به همراه دارد آیا برای پذیرش چنین یوغی امادگی دارید؟
در عین حال سوالاتی در کتاب مطرح می شود، به خصوص سه سوال پایانی کتاب، که میتوان به عنوان چالش به آن نگاه کرد و به دنبال پاسخ بود.
        
                من هم انسان خردمند را تهیه کردم هم انسان خدا گونه. فصول ابتدایی کتاب انسان خردمند،به شدت تو ذوق می زند.برای خواننده سوال میشود که اصلا چرا باید کتاب را خرید.از شیخی شنیدم، در یک جامعه پویا فرد مسلمان باید همه عقاید را بخواند و بداند و نقد کند.باید گفتگو صورت بگیرد تا حقایق اشکارتر بشود.پس شما هم بخوانید و با هم به نقد بنشینید.البته بهتر است چنین کتابی به امانت گرفته شود چرا که ارزش خرید با این قیمت را ندارد.
در کل اگر حوصله خواندن فصلهای اول کتاب را ندارید، چیز مهمی را از دست نداده اید اما فصل چهار کتاب مقدمه ایی بر جلد دوم انسان خداگونه است.
سرفصلی که جالب توجه است: وحدت بشر
  بخش سوم کتاب ،فصل ۱۲ قانون دین، ص ۲۹۵ تا ص ۳۳۰ به پرده ایی از تفکر نویسنده و آنچه میخواهد شما به آن معتقد شوید،اشاره دارد. قدری تامل کنید. در جای جای این فصل،به دین انسان گرایی ،هیومانیست _چیزی شبیه فرقه شیطانی تلما _، خود پرستی، انسان پرستی، انسان کامل (تفکر نیچه) و آینده این شبهه دین  اشاره دارد.  در این فصل به صراحت از ایدئولوژی های امپریالیسم، لیبرالیسم، مارکسیست و اغلب ایسم ها به دین تعبیر شده؛ آنها را دین میداند هرچند به مذاق خواننده خوش نیاید این ایدئولوژی ها را کیش بخواند.
به نظر میرسد مدتی است که اتاق فکر صهیون ابایی از اشکار کردن انحطاط اعتقادی و اخلاقی در ابعاد اجتماعی بزرگتر (جهانی)، ندارند.گویی رسالت این کتاب، هم فکر کردن خواننده با این فرقه های شیطانیست. چرا که اگر همراه نشویم اصلا انسان کامل شمرده نخواهیم شد و در نظم نوین جهانی جزو گونه های پست تر و قابل انقراض و چیزی شبیه شامپانزه خواهیم بود که قطعا حقوق انسانی نخواهیم داشت.
کتاب حاضر، اهداف دانشمندان صهیون رو در غرب بیان کرده و در جایی عنوان شده که دانشمندان درصدد خلق موجودی زنده با شکل و شمایلی بی مانند از عدم هستند که روح داشته باشه. همینطور در تلاشند که هوش مصنوعی دارای ذهن و هویت، خلق کنند.
ظاهرا نویسنده یهودی  این کتاب ، معمار پروژه نظم نوین جهانی و ریست بزرگ است؛ تو خود بخوان حدیث مفصل از این مجمل...

سوال دیگری که در کنار سوالات بیشمار، پس از مطالعه کتاب پیش می آید، چرایی تیراژ بالای این کتاب است با وجود سطح پایین بودن مطالب آن، که باعث شده کتاب در ترند پرفروش سالهای اخیر قرار بگیرد. آنهم با چنین بهایی! 
میتوانم خودم را قانع کنم که بالاخره باید با تفکر روزِ جهانی که در آن زندگی میکنیم اشنا بشویم اما چرا هیچ  پیشگفتار نقادانه ی هشدار امیز ابتدای کتاب ارائه نشده؟ یا گردهمایی جهت نقد کتاب برگزار نشده . البته شاید هم برگزار شده و بنده بی اطلاعم.
درسی که می شود گرفت این است که قبل از تهیه کتاب در نمایشگاه یا کتابفروشی ابتدا راجع به نویسنده به درستی تحقیق کنیم و هرگز بخاطر پر فروش بودن کتابی، اقدام به خریدش نکنیم مگر برای شناخت موج فکری که به جامعه تحمیل میشود_توصیه به مطالعه توسط منتقدین جامعه شناسان و روانشناسان محترم و تهیه کنندگان تلوزیونی_.اگر هیچ کدام از این چهار دسته حرفه ایی نیستید توصیه نمی کنم کتاب را خریداری کنید،نه با این نرخ؛ میتوانید امانت بگیریدش.
امیدوارم یادداشت مفید واقع شده باشد.
        

چالش‌ها

این کاربر هنوز در چالشی شرکت نکرده است.

بریده‌های کتاب

نمایش همه

فعالیت‌ها

کاظمی پسندید.

جمله‌ای که زیاد پیش میاد موقع خوندن این مجموعه با خودم تکرار کنم: خیلی خلی سندرسون 😂😂 خدایی خیلی خله 😂 فکر نمی‌کنم جای دیگه همچین سیستم جادویی خنده‌داری پیدا کنید، یعنی هر وقت قدرت جادویی یه نفر جدید رو توصیف می‌کنه من می‌ترکم از خنده 😂 دیگه بقیهٔ چرت و پرتاش بماند 😂 و خیلی خوشم میاد که تو این کتاب طنز که در اصل برای مخاطب کودک و نوجوان نوشته شده، میشه کلی صحنه و حرف تأمل‌برانگیز هم پیدا کرد :)

کاظمی پسندید.
                "من پیش از تو" را باید همراه با یک جعبه دستمال کاغذی فروخت
اما اگر این داستان  میتونست معجزه ی امید رو نشون بده، قطعا کتاب بهتری میشد.
لوئیزا خانواده داشت، انگیزه داشت، و البته سالم بود 
فقط و فقط مشکلات مالی ،  اونو تحت فشار گزاشته بود
اینکه  لوئیزا  با پارتنرش  به مشکل بخوره ، عاشق ویل بشه ، بخاطر ویل دنیارو بچرخه ، جسور بشه و دیدگاهش متفاوت بشه اتفاق عادی و دور از ذهنی نیست
حتی اینکه بعد از  از دست دادن ویل حال روحیش بد باشه و انگیزش رو از دست بده و بعد دوباره اتفاقاتی بیوفته که به حالت اول برگرده، هم دور از ذهن نیست
اما اگر   سازندگی و امید ، میتونست زندگی ویل رو تغییر بده ‌، این کتاب به بهترین ورژن از خودش میرسید
        

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

کاظمی پسندید.

آخه چرا مترجم این طوری ترجمه کرده؟ 😂💔 یه تیکه بد ترجمه شده بود و خواستم جمله اصلیش رو بخونم، که دیدم تقریبا یه بند اصلا نیومده 🤦🏻 درباره‌ی از دست دادن ایمانش به دینه. ای بابا دوباره باید با نسخه اصلی چک کنم که 🚶🏻🚶🏻