یادداشتهای شکیلا دلیر (44) شکیلا دلیر 2 روز پیش تنگنا لئونید نیکلایویچ آندری یف 4.1 4 مرز جنون چیست ؟ کتاب بی نظیری بود و فوق العاده واقعا جنون چیست ؟آیا جنون ساخته ذهن آدم هایی اسن که بنا بر قاعده ای دور هم جمع شده اند ؟ شاید همه ای ما در ذهنمان دیوانه ایم اما از نشان دادن آن در بیمی عمیق هستیم . 5 13 شکیلا دلیر 4 روز پیش از چشم نابینایان گرت هوفمان 4.3 2 نابینایی درد یا فضیلت؟ سه داستان با سه نویسنده عالی . مترجم کتاب اسکندر آبادی نابینا هست و این خودش علتی بود برای جذابیت بیشتر کتاب . هر داستان به بخش های متفاوت نابینایی میپرداخت در رساله دیدرو ، نابینایان به عنوان افرادی باهوش و ذکاوت معرفی می شوند ، دیدرو آنها رو پر از استعداد معرفی میکند. نگاه دیدرو پر از نگاه انقلابی به نابینایی است ، در جامعه ای که نابینایی عذاب قلمداد می شده است، دیدرو این امر را محدودیت و عذاب به شمار نمی آورد و این افراد را مثل سایر افراد حتی در مواردی بالاتر از آنها میشمارد. اما داستان دوم از هوفمان واقیعت جامعه را به نابینایی نشان می دهد اینکه جامعه چگونه به نابینایان نگاه می کند . و در آخر ژید ، ابتدا ما با چگونگی مورد استفاده قرار گرفتن توسط معلولیت هستیم حتی گاهی با اینکه ترحم بر انگیز است . در آخر گفت و گو خود آبادی که بسیار شیرین بود. به طور کلی این کتاب به تمامی ابعاد نابینایی نگاه کرده بود و سوالات بی شماری در ذهنم من ایجاد کرد و به من فهماند که چقدر از این دنیا نابینایان دور هستم درباره آن تفکر نکرده ام و چه دنیای جالبی دارند . 7 14 شکیلا دلیر 1404/1/2 باغ آلبالو آنتون چخوف 3.7 35 با این سبک ادبی آشنا نبودم . اما باز هم قلم چخوف من را جذب کرد . 3 7 شکیلا دلیر 1403/12/30 در ستایش اتلاف وقت آلن لایتمن 3.4 14 نگاهی نو به زمان . رهایی از درماندگی که فضای مجازی نصیب ما کرده است 1 4 شکیلا دلیر 1403/12/28 نازنین فیودور داستایفسکی 4.2 132 فقط پنج دقیقه دیر رسیدم . نه مرد داستان پنج دقیقه دیر نرسید یک زمستان دیر رسید ، زمانی طولانی به نازنینش باور داد که قرار است با روحی مرده با عشقی مرده با علاقه ای در خاک شده زندگی کند . قرار است شصت سال زندگی کنند و هیچ حس نکنند بعد آمد و گفت زنده شو گفت تمام این مدت روح من در عشق تو بوده . چه درد بزرگی نصيب نازنینش کرد. کتاب بسیار زیبا است و با حجم بسیار کمش کلی حرف دارد . 5 80 شکیلا دلیر 1403/12/25 بیگانه آلبر کامو 4.0 210 زندگی عادت است . اما شاید معنای زندگی همین باشد، معنای زندگی چیزی جز زندگی کردن نباشد . شاید جستن علت برای این زندگی که علتی ندارد ما را با آن بیگانه میکند، چون خارج از علت راه میرویم و دنبال چیزی میگردیم که وجود ندارد . بیگانه در ابتدا میگفت اهمیتی ندارد و حقیقتا پشیمان نیست اما زندگی همین است ، پشیمانی هایی که جامعه ساخته عدالت همین است چیزی فراتر نیست عدالت همان است که انسان ها ساختند ، زندگی همین است و ارزش آن در زیستن کنار ارزش های ساختگی میل ما به زندگی میل به همان خوشی و ها ناخوشی های ساخته بشر است نه چیزی فراتر . 5 27 شکیلا دلیر 1403/12/19 ملاقات بانوی سالخورده فریدریش دورنمات 4.3 18 گذشت زمان از ما بی گناه میسازد؟ بانوی سالخورده چیزی جز عدالت برای مردم آن شهر نبود شهری که تمام این سال ها ادعای عدالت داشتند . بانوی سالخورده تمام مردم را با مجازات خود رو به رو کرد . با نوی سالخورده به ایل نشان داد که تنها شدن بخاطر قدرت چه مزه ای دارد . نمایشنامه بسیار زیبا با داستانی فوق العاده که نشان می دهد انسان عدالت را با منفعت خود معنا می کند ، عدالت در این داستان چیزی متغییر بود که با نیاز مردم متفاوت میشد ، شاید هم واقعا عدالت چیزی ساخته ذهن انسان برای تحقق منفعت اوست . شاید ما در جهانی زندگی میکنیم که هر کس عدالت را با نگاه خود معنا میکند. فیلم بی همه چیز اقتباسی از این نمایشنامه است . این فیلم به زیبایی نمایشنامه نیست و پایان متفاوتی دارد اما فیلم زیبایی است . 6 6 شکیلا دلیر 1403/12/17 ناگهان هوس لورا اسکوئیول 3.7 6 زندگی سر تا سر عشق ابتدای کتاب خواننده کمی کسل میشود و در داستان گم می شود ، اما کتاب هرچقدر جلو میرود جذابیت بیشتری بیشتری پیدا میکند. داستان کتاب داستانی لطیف و گیرا و جذاب است ، زندگی و دنیایی پر از عشق ، عشقی که مانع می بیند خم میشود اما هیچگاه از بین نمی رود . 3 9 شکیلا دلیر 1403/12/13 آرمانشهر: یوتوپیا تامس مور 3.3 1 دیکتاتوری. در یک کلمه آرمانشهری که آزادی رو قربانی کرده . مردمی که حتی اجازه ندارند تنهایی غذا بخورند زیرا شایسته نیست . کتاب اول که شرح مشکلات بود بسیار جالب بود اما کتاب دوم و راه حل و تاکید بر عدم مالکیت خصوصی واقعا نگاهی دیکتاتوری بود . 0 7 شکیلا دلیر 1403/12/9 یک مرد معمولی ایو سیمون 4.0 3 صحبت های یک مرد با پدری که نیست . مرگ پدر باعث شد تا پسر نگاهی به رابطه گذشته خود با پدرش کند ، گذشته ای که شاید زمان کمی از زندگی او را گرفته اما تمام زندگی او را تحت تاثیر قرار داده . پسر خاطرات را بیان می کند و در تمام آن یک چیز به چشم میخورد که پسر پدر را به عنوان یک مرد معمولی درک نکرده است و هر لحظه حسرت آن سال ها را میخورد هر سال از نبود پدر میگذرد پسر ، پدرش را بیشتر به عنوان یک مرد معمولی قبول میکند و او را دوست دارد . 2 5 شکیلا دلیر 1403/12/8 مرغ دریایی آنتون چخوف 4.0 13 چخوف همیشه همینه ، آخر داستان با وجودت بازی میکنه . عالی بود . 1 19 شکیلا دلیر 1403/12/6 عروسی نیکلای واسیلیویچ گوگول 3.4 6 نمایشنامه ای روان تمام خواستگار های این نمایشنامه عجیب بودند . البته خواستگار اصلی مردی بی مسئولیت. عروسی نمایشنامه ای است که می توان مصادیق آن را در جامعه دید. گوگول ویژگی هایی را در هر شخصیت به شکل مستقل نمایان کرده بود که در هر انسانی به شکل خرد وجود دارد و زشتی آن بیشتر به چشم می آمد . از سوی دیگر ازدواج سریع و ساده نمادی از بی اهمیتی و عدم تاثیر این رسومات در زندگی بود . 1 10 شکیلا دلیر 1403/12/6 بانکدار آنارشیست: دریانورد فرناندو پسوآ 4.2 3 متن نمایشنامه اول کمی به کندی جلو رفت اما نه به این منظور که کسل کننده باشد بلکه هر متن انسان را وا میداشت که دوباره آن را بخواند . برای من هر دو نمایشنامه زیبا بودند و قطعا ارزش خواندن را دارد . دیدگاه نویسنده به موضوعات آدم رو در قسمت های مختلف به هیجان می آورد . خیلی دوست داشتم بدانم که این نمایشنامه ها تا به حال به اجرا درآمده اند ؟ 1 8 شکیلا دلیر 1403/12/5 تراژدی های کوچک آلکساندرسرگیویچ پوشکین 3.7 7 نکته جالب راجع به هر ۴ نمایشنامه عدم پایان آن بود . نمایشنامه در ذهن خواننده ادامه پیدا میکرد. مخاطب بعد از پایان نمایشنامه نمی دانست این پیروزی شهوت بود یا منطق و در ضیافت طاعون این اسم معرکه من حتی قادر به تشخیص منطق و احساس نشدم آیا این منطق بود که چهره احساسی گرفته بود یا برعکس . جستار مترجم در باب ضیافت طاعون بسیار ارزنده بود . 0 7 شکیلا دلیر 1403/12/4 اولئانا به همراه یک مقاله دیوید مامت 4.2 4 این نمایشنامه واقعا بی نظیر بود . جدالی بر سر قدرت ، تصویر سازی بی نظیر تا آخرین صحنه خواننده درگیر ، مدام سوال پیش می آید حق کدام است؟ اما بحث حق نیست بحث هر دو شخصیت قدرت قدرتی که بین کلمات تخصصی پنهانش می کنند و در صحنه آخر هر کدوم از آنها به جایگاه اول خود بر می گردند اما بی ظاهر سازی کارول یک زن ضعیف که آدم بدی بودن را قبول دارد و جان مردی که هیچ درکی از آموزش های خود ندارد حق جانبی خود خواه . مقاله انتهای نمایشنامه واقعا کمک کننده است . 2 6 شکیلا دلیر 1403/11/30 مرد جعبه ای کوبو آبه 2.9 3 بعد از خواندن تجاوز قانونی از این کتاب انتظار بیشتری داشتم . درک کتاب اوایل کمی سخت هست اما کمی جلوتر که می رود ، با منظور کتاب آشنا میشویم. کتاب مذکور به شکل کلی در قید زمان و هویت یک بدن و عقل مشخص نبود و انسان رو بر اساس خودش نه چارچوب های جسمانی و مادی معنا می کرد . کتاب عمیقی هست و دیدگاه جالبی راجع به هویت ارائه میدهد ، و عقل انسان را چالش میکشد مثل آغاز از سقوط عشق. 0 1 شکیلا دلیر 1403/11/20 راه عشق: داستان تحول روحی مهاتما گاندی اکنات ایسواران 3.3 2 اندیشه های گاندی بسیار جالب و مورد نیاز است . واقعا که خشونت جز خشونت به ارمغان نمیآورد. ولی برای من از جایی به بعد شعار گونه شد . 1 5 شکیلا دلیر 1403/11/16 خانه گربه ها هیوا قادر 3.8 3 این کتاب واقعا کتاب لطیفی هست . قرار نیست با کلمات سختی روبه رو شوید یا داستانی عجیب ، قرار است با جادوی درون زندگی رو به رو شوید . از هر بخش این کتاب به این می رسیدم که چقدر زندگی انسان ها عجیب و پیچیده است . چقدر ما راحت از کنار هم می گذریم اما هر کدام از ما دنیایی پشت سرش دارد . این کتاب برای من بسیار شیرین بود. 0 11 شکیلا دلیر 1403/11/6 پدر اگوست استریندبرگ 3.8 1 نمایشنامه جالبی بود ، چگونگی یک جنگ بین دو عضو خانواده که شاید نزدیکترین افراد بهم قلمداد میشوند را برای کسب منفعت و قدرت از یک سمت به تصویر میکشد. اما واقعا نزدیکی موجب جنگ یا عشق میشود؟ 0 3 شکیلا دلیر 1403/10/28 معرکه در معرکه داود میرباقری 3.7 3 داستان جالبی داشت ، به نظر من نمایشنامه واقعا فضای ایرانی داشت و با چارچوب های فرهنگ گذشته ایرانی جلو رفته بود که این کتاب رو خاص میکرد. 0 6