یادداشتهای پرستو مقدمی (32) پرستو مقدمی 1401/9/29 فردا شکل امروز نیست نادر ابراهیمی 3.6 10 باز هم یک کتاب عالی از نادر ابراهیمی. کتاب چند داستان کوتاه و ارزشی است. پر از مفاهیمی که آقای ابراهیمی عمیقاً باورشان دارد: وطن، دین، عشق. جالب است که داستانها به هم مرتبط نیستند اما موضوع همه یک چیز است: «فردا شکل امروز نیست.» این موضوع من را به وجد آورد. توصیه میکنم. البته این را در نظر بگیرید که مثل غالب کتابهای آقای ابراهیمی نیاز به فکر دارد و خیلی آسان و سریع خوانده نمیشود. 0 24 پرستو مقدمی 1401/9/18 پسرم قدش بلند است آناهیتا آروان 3.0 2 نه بخرید، نه برای خودتان بخوانید، نه برای نوجوانی بخوانید، کلاً نزدیکش نشوید! خطر اتلاف وقت شدید! 1 12 پرستو مقدمی 1401/9/17 قتل در قطار سریع السیر شرق آگاتا کریستی 4.4 46 عالی، عالی. با اینکه به این ژانر علاقه ندارم، مستش شدم. عالی بود. پایان بندی خارقالعاده. شدید توصیه میکنم. 1 14 پرستو مقدمی 1401/9/12 بی سرزمین کاترین مارشال 4.3 23 عالی! برای نوجوانان فوقالعاده! داستان را خیلیها به طور کلی توضیح دادهاند؛ من فقط چند نکته اضافه میکنم. - چند مورد بیقانونی یا بیاحترامی که در مورد پدر و مادر یا قوانین کشور میبینیم در کتاب عالی مورد توجه قرار میگیرند. نه زیاد،نه کم، خیلی به قاعده و صحیح. انگار داری برخورد یک روانشناس را میبینی. - آنچه از اسلام و مسلمانان نشان داده، هرچند تصویر کاملی نیست، اما تصویر غلطی نیست. پسر مسلمان داستان واقعاً مسلمان است! برخلاف خیلی کتابها که از یک مسلمان حرف میزنند ولی اصلاً نمیدانند مسلمان کیست! مثل ابراهیم در کتاب «موسیو ابراهیم» اریک امانوئل اشمیت. - کتاب به نوجوانان ارزش را یاد میدهد، اینکه ارزش کارها را مقایسه کنند و کارهایی را انجام دهند که واقعاً ارزشش را دارد. کتاب برای نوجوانان عالی است. هم دختر و هم پسر 0 19 پرستو مقدمی 1401/9/10 موسیو ابراهیم اریک امانوئل اشمیت 3.3 10 کتاب برخلاف اسم و توضیح پشتش، معمولی است. نمیدانم نویسنده در تلاش بوده چیزی از مسلمانها بنماید؟ دین اسلام را بشناساند یا چه، اما در نهایت مخلوطی تحویل داده از چیزی که معلوم نیست چیست؟ برای نوجوانان اصلاً مناسب نیست. در کل توصیه نمیکنم، مگر از بیکاری. 0 5 پرستو مقدمی 1401/9/9 قرمز بهت میاد نوونیل چاکرابورتی 3.7 4 یک کتاب معمایی-جنایی بسیار کم حجم است. خوراک دو سه ساعت. داستانش خیلی جالب شروع میشود و عجیب به پایان میرساند، اصلاً قابل حدس نیست. خواندنش را توصیه میکنم، به شرطی که زیاد ترسو نباشید (خیلی ترسناک نیست، اما صحنه های ترسناکی هم دارد.) و بزرگسال باشید. 0 8 پرستو مقدمی 1401/9/8 مادام پیلینسکا و راز شوپن اریک امانوئل اشمیت 4.1 19 عالی بود. البته حتماً یک پیانیست بهتر آن را میفهمد، ولی به نوعی نگاه به زندگی توجه دارد که زیباست و اثرگذار. آخر کتاب دوست داشتم یک قطعه از شوپن گوش کنم. فکر میکنم بهتر باشد کسی آن را بخواند که خودش را کتابخوان میداند، و در محیطی آرام باشد. در اینصورت درک کاملاً متفاوتی از آن خواهد داشت. 0 20 پرستو مقدمی 1401/9/1 در یک ظهر داغ تابستان دختری از بصره آمد جمشید خانیان 3.2 12 این دیگر چه کتابی است؟! ارزش خواندن نه برای نوجوان و نه برای بزرگسال را ندارد. دو ویژگی مثبت داشت، یکی اسم کتاب و یکی توصیف خوب احوالات نوجوان. ولی هیچکدام ارزش این را ندارد که سراغ این کتاب بروید. از دسته کتابهای مضر برای نوجوانان. 3 10 پرستو مقدمی 1401/8/27 پدر، چرا توی خانه مانده است؟ نادر ابراهیمی 3.9 9 کتاب خیلی خیلی معمولی است! اصلاً نمیشود گفت خوب است! چند نکتهٔ خیلی منفی دارد که اگر بیان کنم این داستانِ کوتاه عیان میشود، لذا حرفی نمیزنم؛ اما کتاب را خصوصاً برای نوجوانان مناسب نمیدانم. آنچه در مقدمه نوشته است توصیف خوبی است: نوشتههایی که بچههای انقلابی از سراسر کشور به او رساندهاند و او در فرصتی بسیار محدود فقط آنها را از گزارش ساده تبدیل به قصه کرده است. البته در نهایت اضافه کنم که چیزی از ارزشهای نادر خان ابراهیمی کم نشده است و نخواهد شد. 0 5 پرستو مقدمی 1401/8/25 طبقه هفتم غربی جمشید خانیان 3.6 14 کتاب خیلی لطیف است. بسیار مناسب برای نوجوان و بزرگسال. لذت بردم. 0 5 پرستو مقدمی 1401/8/24 بافته لاتیتیا کلمبانی 4.1 12 کتاب تا حدی زنانه ست و خیلی روان. من فکر میکنم حتی نوجوانها هم این کتاب رو بپسندند. البته حتماً آنهایی که کتابخوانترند. مبارزهٔ این سه زن عجیب و دور از ذهن نیست، ماورایی نیستند، ملموسند. 1 6 پرستو مقدمی 1401/8/10 خانه خوانی: تجربه زندگی در خانه های دوره ی گذار معماری تهران سیدعلی طباطبایی ابراهیمی 3.6 25 جملات کتاب خیلی دقیق است. با اینکه کتابِ پرحجمی نیست، خوب است خیلی آرام آرام خواند، هر جمله فکر میخواهد. نویسنده نگاه جدیدی به فضاهای مختلف خانه دارد که شاید بیتفاوت از کنارشان گذشتهایم. 0 12 پرستو مقدمی 1401/8/10 تابان، برج استخوان شیوا مقانلو 4.0 1 توضیحات جلد قبلی (اسرار عمارت تابان) را حتماً بخوانید. ریتم کتاب از جلد اول تندتر است. کتاب همچنان برخلاف اسمش، ترسناک نیست و خیلی هیجان انگیز است. تا حدودی به معماری شهر یزد هم پرداخته است. عاشقانهای هرچند تا حدی کمرنگ هم در کتاب جریان دارد که شیرینترش کرده است. هردو کتاب برای کسی که سبک معمایی، معماری، جنایی دوست دارد عالی است و به شدت توصیه میشود. 0 1 پرستو مقدمی 1401/8/10 اسرار عمارت تابان شیوا مقانلو 4.2 3 کتاب معمایی خیلی گیرایی است. سرعت خواندنتان را بالا میبرد و پایان بندی خیلی عالیای دارد. فضای کلی معمارانه دارد و برای دانشجویان این رشته یا رشتههای مرتبط مثل باستانشناسی و ... عالی است. جلد دومی هم دارد؛ تابان برج استخوان. بهتر است به ترتیب خوانده شوند، اما هرکدام به تنهایی هم معنا دارد. این جلد مربوط به جوانی تابان است و در جلد بعدی تابان جوانی را رد کرده. به عنوان رمان معمایی و تا حدی جنایی ایرانی خیلی قوی است. حتی میشود به نوجوانان کتابخوان و علاقمند به این حوزه هم توصیه کرد. ضمناً کتاب ترسناک نیست. 0 1 پرستو مقدمی 1401/8/10 پرواز اسب سفید سیده عذرا موسوی 3.9 14 رمان متوسطی بود. چند اتفاق همزمان میافتاد و داستان چندین گره داشت که همگی به نسبت خوبی مهم بودند. شخصیت داستان نسبتاً قهرمان بود. پایان بندی کتاب را نپسندیدم. برای سن نوجوان کمی سنگین بود. البته سنگین نه از نظر شیوهٔ نگارش، بلکه از نظر موضوعاتی که قهرمان با آنها درگیر است. شاید بیشتر برای مواردی که اتفاقی مشابه اتفاق کتاب را تجربه کردهاند (از دست دادن والدین، قصاص، زندانی شدن والدین و ...) مناسب باشد. 1 3 پرستو مقدمی 1401/8/10 عاشقانه های یونس در شکم ماهی جمشید خانیان 4.0 47 یک رمان عاشقانهٔ پاک و ساده است؛ بنابراین برای سن نوجوان بسیار مناسب است. 0 5 پرستو مقدمی 1401/8/10 عمارت رصدخانه ادوارد کری 4.5 8 کتاب در عین اینکه خیلی فضای غمگینی دارد، شاد و عاشقانه است! خواندنش رو توصیه میکنم. عالی است. 0 3 پرستو مقدمی 1401/5/17 گوهر شب چراغ مظفر سالاری 4.5 23 کتاب بسیار روانی است. داستانهای کوتاه و تامل برانگیز از این عالم دارد. فکر میکنم برای نوجوانان هم پیشن اد خیلی مناسبی باشد. کمی شبیه به کتاب «کهکشان نیستی» است اما حداقل پنج پله پایینتر و سادهتر؛ همین هم کتاب را برای نوجوانان مناسب میکند. نکات آموزندهٔ زیادی در مسیر سلوک دارد. 0 15 پرستو مقدمی 1401/5/17 به کی سلام کنم؟ سیمین دانشور 4.0 1 واقعاً نمیدانم برای این کتاب چه باید بنویسم! قلم را دوست داشتم، تعبیرات عالی و متنها روان. در عین حال بسیار تلخ، ناامید کننده، نمایانگر فضای روشنفکری مختص به خانم دانشور و نگاههای یک طرفه به آسیبهای اجتماعی. دوست داشتم امتیاز کمتری بدهم، بعد دیدم با وجود موضوعات بد و آنهمه ناامیدی، بازهم قلم مرا جذب کرد که تا انتهای کتاب بخوانم؛ بنابراین سه ستاره دادم. در کل توصیه نمیکنم... 0 6 پرستو مقدمی 1401/3/27 شنژن: سفری به چین گی دولیل 3.3 15 این کتاب برخلاف سه جلد دیگر همین مجموعه کمیک، خاطرات سفری است که دولیل به تنهایی رفته است. فضاسازی خیلی خوبی دارد. اطلاعاتی اجمالی و کافی میدهد. چند تصور اساسی من را از چین، با این چنین پیشرفتهای صنعتی، حسابی عوض کرد. 1 10