یادداشتهای محمد حسین طهرانی (73) محمد حسین طهرانی 18 ساعت پیش دن کیشوت جیمز بالدوین 3.2 1 من کتاب را دوست نداشتم به نظرم زمانه ی این کتاب گذشته مسئله ها و دغدغه های کتاب مال زمان قدیم بوده و به درد الان نمیخوره ابتدای کتاب به وجد آمدم که یک شخصیت که کتابخوان است حالا وارد قصه ها ی قهرمانی شده و نویسنده میخواهد بگوید که هر قهرمانی به همین راحتی قهرمان نمیشود ولی دیدم که خیر کارکتر اصلی داستان دیوانه است در مرحله دوم گفتم این کارکتر بهلول انگلیسی است و میخواهد حکمتی به ما بیاموزد و خودش را به دیوانگی زده ولی خیر آن هم نبود کارکتر واقعا دیوانه شده بود در هر صورت کتاب خوبی نبود و من دوستش نداشتم 0 0 محمد حسین طهرانی دیروز جاسم رمبو داود امیریان 4.1 2 این نظر یک معلم ۳۰ ساله است من با سمت و جهت داستان ها لذت نبردم و دوستش نداشتم توی این کتاب آقای نویسنده ( داوود امیریان) به جنبه های طنز روز های جنگ و جبهه پرداخته و از فرم جبهه استفاده کرده تا محتوای مورد نظر خودش را منتقل کنه. حالا محتوای مورد نظر نویسنده چیه؟ طنز هایی از جبهه؟ حال و هوای آدم هایی که داخل جبهه بودند؟ توصیف حال و هوای بچه های جبهه آن هم برای بچه ها بسیار کار مشکلی هست برای همین نویسنده از ابزار طنز کمک گرفته تا به این حال و هوا نزدیک بشود اما عبور از کنار این حال و هوا برای بچه ها کافیست و نویسنده به هدف خودش رسیده است. این کتاب برای بچه های که میخواهند با حال و هوای معنوی آشنا بشوند یک شروع است و نباید زیاد در این جور کتاب ها برا نوجوانان ایستاد بلکه در. این دوره زمانه باید با این بچه ها حرف جدی تری زد و به نظرم این کتاب ها مناسب برای سنین دوم تا چهارم دبستان میباشد 0 1 محمد حسین طهرانی 5 روز پیش فاتحان دیوید مکی 3.2 1 این کتاب خطر ناک است موضوع کتاب درباره اشغال سرزمینی توسط فاتحان هست که این تجاوز را حق فاتحان میداند و باید کسانی که مورد تجاوز قرار گرفته اند به اسم صلح تجاوز را بپذیرند و منابع و زمین هایشان را در اختیار متجاوزان قرار بگیرد این کتاب بسیار خطرناک است و باید از صحنه روزگار محو شود 0 1 محمد حسین طهرانی 5 روز پیش دوستت دارم دیگه جوری جان 3.9 9 کتابی برای آموزش دوستی و عشق به کودکان بسیار دوست داشتنی دو شخصیت کاملا متفاوت با روحیه های متفاوت که همدیگر را دوست دارند و با هم رفیق هستند 0 1 محمد حسین طهرانی 5 روز پیش کنسرت آقای خرس دیوید لیچفیلد 3.4 13 یکی از بهترین انتخاب ها برای توضیح مهاجرت و پشتیبانی خانواده از فرد مهاجرت کرده بسیار بسیار بسیار عالی برای گفتگو کتاب با بچه های کلاس دوم و سوم دبستان 0 0 محمد حسین طهرانی 5 روز پیش آرزوهای بزرگ چارلز دیکنز 3.9 3 آثار چارلز دیکنز همیشه در خودش جریانی راه میاندازد که پوچی زندگی را در آن به خوبی میبینی حالت را خوب میکند و دوباره موتورت را روشن میکند. 0 2 محمد حسین طهرانی 1404/7/9 - 23:56 قصر آبی لوسی مود مونتگمری 4.4 286 قصر آبی داستان یک دختر ضعیف از لحاظ شخصیتی است که با شنیدن خبر مرگش تمام ترس ها وضعف هایش را کنار میگذارد و تبدیل به یک دختر آزاد و قوی میشود البته نه آزاد و نه قوی روحانی تفکر اومانیسم در این کتاب به شدت موج میزند 0 3 محمد حسین طهرانی 1404/6/31 - 07:25 سفرنامه برادران امیدوار: نخستین جهانگردان پژوهشگر ایرانی عبدالله امیدوار 4.6 7 این کتاب دارای چندین پیرنگ جذاب است اولیش سفر با برادران امیدوار به نقاط مختلف جهان که یکی از بزرگترین راز های کتاب که سفر کردن است را به وضوح در این کتاب میبینید دومیش روحیه صلح جویی و انسانگرایی تون با خواندن این کتاب بسیار تقویت میشه، وقتی با فرهنگ های مختلف در نقاط مختلف جهان آشنا میشوید، میفهمید همه جای جهان انسان ها، انسان هستند. نه بابا تر از آنچه تصور میکنیم انسان اروپایی و نه دون پایه تر از آنچه تصور میکنیم انسان افریقایی سومین پیرنگ روح ماجراجویی عیسی و عبدالله است که درست در این نقطه است که شما ازخودگذشتگی، فرار ، عشق، دیوانگی، ترس، شادی و غم را احساس میکنید و لمس این احساسات در کتاب های سفرنامه ای بسیار واقعی تر از کتاب های فانتزی دیگر است 0 20 محمد حسین طهرانی 1404/6/22 - 18:14 مرگ ایوان ایلیچ لی یف نیکالایویچ تولستوی 4.2 498 آنچنان که میگویند تکان دهنده نبود شاید بخاطر نوع نگاه ایرانی و شرقی ها به مرگ باشد که حرف های تولستوی در این کتاب برای ما نا آشنا نبود. هنر نمایی نویسنده در شخصیت پردازی و توصیفات بی نظیر است جای حرفی نیست،حتی انتخاب موضوع هم شگفت انگیز است هر کسی نمیتواند به مرگ بپردازد اما لایهی سطحی و غربی مرگ بسیار نمایان تر از عمق و مفهوم مرگ است بیشتر انسان را به پوچی دنیا توجه می هد تا مقام مرگ در زندگی انسان. به هر صورت از خواندن کتاب لذت بردم اما انتظارم بیشتر بود شاید نوشته های قبلی تولستوی توقع مرا بالا برده باشد. این که تولستوی در اواخر عمر نویسندگی به مفهوم پوچی دنیا میرسد و در این کتاب بروز میدهد برای نویسنده و خواننده ها بی نظیر است ما هم قبل از این که عمری طی کنیم با خواندن این کتاب میفهمیم که دنیا چه قدر پوچ و بی ارزش و بی مقدار است که ارزشی برای زندگی کردن ندارد مگر برای اندوختن توشه ای برای زندگی ابدی اخروی که اتولستوی در این کتاب به زندگی ابدی اشاره ای ندارد!!! 1 14 محمد حسین طهرانی 1404/6/20 - 10:26 دروازه مردگان : قبرستان عمودی جلد 1 حمیدرضا شاه آبادی 4.4 146 چیزی که باعث شد این کتاب را بخوانم این بود که این کتاب منتخب نوجوان ها شده بود از ظاهر و اسم کتاب دستگیری شد که کتاب تم ترسناک دارد. اما نه تم کتاب تاریخی و کمی ترسناک است البته ترس کاملا رئال و واقعی است و فانتزی نیست همین شاید کتاب را ترسناک تر بکند اما پیرنگ های داخل داستان به موضوع ترس نپرداخته همین باعث میشود داستان سر و شکل بگیرد و هدفمند بشود روایت بسیار جذاب و گیرا بود و با شخصیت ها ارتباط خوبی میشد برقرار کرد و واقعا حق دارد که انتخاب نوجوان ها باشد اما موضوع و سر شکل کتاب انتخاب شخصی بنده نیست پ.ن: در آن ترس ایرانی یک کتاب از سیامک گلشیری ( ملاقات با خوناشام) خواندم و یک کتاب از حمید رضا شاه آبادی ( قبرستان عمودی)و در مقایسه دو نویسنده حتما نمره خیلی بالا تری را به نویسنده این کتاب میدهم و علاقه مند در این تم از کتاب های شاه آبادی بیشتر بخونم 0 4 محمد حسین طهرانی 1404/6/14 - 01:31 نامیرا صادق کرمیار 4.5 238 چگونه بار امام زمان مون باشیم؟ همیشه این سوال برام بی پاسخ مانده بود تا این که این کتاب بهم نشان داد عبدالله ابن نوامبر چگونه یار امام حسین شد. چگونه سردار سپاه یزید که از فتوحات ایران برمیگردد تغییر میکند و یار امام میشود و مهمتر از آن چه چیز در وجودش داشته که باعث این تغییر میشود داستان فوقالعاده عالی بود بینهایت لذت بخش توصیه شدید میکنم هر طور شده سالی یک بار بخونید 0 8 محمد حسین طهرانی 1404/6/2 - 10:49 شبهای روشن فیودور داستایفسکی 4.1 629 در تمام طول خواندن این کتاب عاشقانه در فکر بودم که به راستی عشق چیست؟ ایا عشق احساسات زودگذر دختر و پسرانی هست که در پی خروج از دنیای خیالباف خیالی قبلیشان هستند؟ آیا عشق احساس داشتن ارتباط با جنس مخالف است؟ آیا عشق پذیرش گفتگو و از روزگار خود حرف زدن است؟ به این فکر بودم که انگار عشق ما مقدس تر است هر چه به پایان نزدیک میشدم بیشتر فکر میکردم عشق مقدس ما چیست؟ آیا عشق از گذشتن برای یار است که لحظه ای به او سخت نگذرد؟ آیا عشق پیداکردن دنیای معشوق است و رساندن معشوق به دنیای مطلوبش؟ آیا عشق غرق در معشوق شدن است و خود را فراموش کردن؟ نمیدانم شاید عشق هیچکدام از این ها نباشد و همه ی این ها باشد حتی از پست ترین نشانه عشق هم میشود عشق ابدی را پیدا کرد. به قول داستایوفسکی « پروردگارا , لحظه ای تمام شاد! آیا این نعمت برای تمام مدت زندگی یک انسان بسنده نیست؟» تنها با عشقی ناپایدار حتی به مدت یک لحظه بودن برای انسان کافیست تا به عشق حقیقی برسد و بهمن که چه قدر خدا عاشق اوست. پس چرا ما در دنیای عاشقانه ی خود خدا را فراموش کردیم و نمیبینیم که خدا چه قدر عاشق بنده هایش است؟ شاید هنوز درست و حسابی عاشق نشدی....... 0 45 محمد حسین طهرانی 1404/6/1 - 17:53 ایلیا جلد 1 امین توکلی 4.1 66 در رسته کمیک بوک های ایرانی شاید جدیترین شروع مجموعه ی ایلیا باشد که با حمایت مردمی و نوجوان ها بهتر پا گرفت و حالا چندین داستان کمیک دیگر از همین انتشارات به دست نوجوان ها رسیده که کار بسیار ارزشمندی است داستان مجموعه ایلیا بسیار خوب داستان پردازی و روان نوشته شده و برای شروع کتابخوانی همیشه گزینه اول کمیک بوک ها هستند 0 5 محمد حسین طهرانی 1404/5/31 - 10:10 شاهنامه کودک و نوجوان: پیشدادیان (2) جلد 2 محمدناصر مودودی 4.4 1 تا حالا به این فکر کردی زال قلبت کجاست؟ زال به صورت فطری توی قلب همه آدما هست تنها باید پیداش کنی کسی که به خاطر ظاهرش سر سفره ی سیمرغ بزرگ میشه و تنها کسی که سیمرغ بهش محل میذاره تنها کسی که لیاقت عشق رودابه را داره توی این دفتر رودابه کمک میکنه که دوباره عاشق بشید یک عاشق حماسی و به صورت حماسی به جهان عشق بورزید. شما منبع ایده داستانی گیسو کمند را در شاهنامه میبینید با پیشرفت انسان ها در این جلد تصویرگری این جلد بسیار جذاب شده بود. ممنون از تصویر گر خوب این جلد ندا راستین مهر اما هماهنگ کردن تصویر ها با داستان خوب نبود و تصویر دو صفحه بعد از داستان جایگذاری شده بود و گاها تصویر مرتبط با داستان نبود 0 36 محمد حسین طهرانی 1404/5/30 - 20:18 تبار انحراف: پژوهشی در جریان شناسی انحرافات تاریخی: از پایان حکومت حضرت امیرالمومنین (ع) تا پایان قیام مختار جلد 3 مهدی طائب 4.0 2 سری کتاب های تبار انحراف بسیار بسیار روان و خواندنی در حوزه تاریخ دینی با رویکرد دشمن شناسی است و بسیار برای نوجوانان توصیه میشود توصیه اکید کاش به جای کتاب های تاریخ مدرسه ای تحلیل تاریخ داشتیم این کتاب تحلیلی مسیر تفکری شما را روشن میکند و بسیاری از شبهه های ذهنی را به خوبی پاسخ میدهد پیوسته بودن مسیر تاریخی کتاب بسیار فهم مسائل جدی را راحت کرده است. 0 7 محمد حسین طهرانی 1404/5/28 - 16:50 آلیور تویست چارلز دیکنز 4.2 15 اولین داستانی است که از چارلز دیکنز میخوانم ارتباط درست و حسابی با داستان نگرفتم روایت داستان خوب و حرفه ای بود اما اتفاقات امروز با گذشته تفاوت دارد هر چند داستان به اختلاف طبقاتی جامعه میپردازد و مقاومت دهک های بالا جامعه برای عدالت و همچنین همکاری دهک های بالا جامعه برای فقیر نگه داشتن دهک های پایین را به خوبی به تصویر میکشد اما ارتباط فردی با نوشتار کتاب نگرفتم باید کتابی دیگر از چارلز دیکنز بخونم شما کدام کتاب را پیشنهاد میدهید؟ 0 8 محمد حسین طهرانی 1404/5/28 - 00:11 رابی فوتبالیست می شود حدیث لزرغلامی 2.8 1 اختلاف فاحشی بین جلد یک و جلد های بعدی مشاهده میشود داستان جلد یک کاملا شما را با دنیای نویسندگی آشنا میکند و خود نویسنده قابل مشاهده است اما در جلد دوم این ارتباط خواننده و نویسنده شکافی بزرگ پیدا میکند و اثر گزاری روی مخاطب بسیار کم میشود به صورت کلی این کتاب را تنها برای شروع رمان خوانی میشود پیشنهاد کرد که به نظرم برای همین مقصود گزینه های بهتری وجود دارد 0 4 محمد حسین طهرانی 1404/5/27 - 07:21 قصه های شیرین دلستان و گلستان؛ خطری برای جمال جلد 1 محمد حمزه زاده 4.3 6 مجموعه داستان های کوتاه برای نوجوان ها بزرگترین نقطه قوت این مجموعه در هم آمیختگی پیرنگ های داستانی با فرهنگ ایرانی داستان است و این خیلی دلنشین و داستان ها را بسیار قوی کرده. مضمون داستان ها بسیار بسیار فکری و در پس داستان منتقل میشود حتی نیاز به فکر دارد کتاب بسیار مناسبی برای گفتگو های فکری فلسفی می باشد در این جلد به نظر من داستان کدام آتش گرم تر است اوج داستان های جلد اول است و مفهوم با برکت کردن مال حلال را به خوبی و با ظرافت نشان میدهد. پ.ن : انتقال این مفاهیم انتزاعی کار هر کسی نیست و در این کتاب با ظرافت تمام به قلم محمد حمزه زاده منتقل شده است من به عنوان یک معلم از این کتاب برای بالا بردن درک مطلب خوانداری دانش آموزان پنجم دبستان استفاده میکنم 0 4 محمد حسین طهرانی 1404/5/25 - 21:53 ایکه باگ جی. کی. رولینگ 4.1 44 شاهکاری منتشر نشده از جی کی رولینگ به خاطر ابر شاهکار هری پاتر نویسنده این کتاب را منتشر نمیکنه تا کی؟ تا زمان کرونا روزی که بچه های جهان دچار بحران ارتباط میشوند و اوست که تابش را در فضای مجازی برای بچه های جهان منتشر میکند. جدای از این کار خود نوشته مفهوم دروغ گویی را به شکل باور نکردنی ساخته و پرداخته میکند طوری که شما عاقبت دروغ گویی سیستماتیک را متوجه میشوید و یک سوم آخر داستان هیجان زده میشوید چون ناخواسته همه دروغ ها طعم حقیقت میگیرد و خودش به دفاع از خود برمیخیزد و تنها در این فضای غبار آلود افرادی حقیقت را پیدا میکنند که پای آن ایستادگی کرده باشند. واقعا جی کی رولینگ نویسنده بی نظیری است دوستش دارم 1 4 محمد حسین طهرانی 1404/5/24 - 18:19 شاهنامه کودک و نوجوان: پیشدادیان (1) جلد 1 محمدناصر مودودی 4.3 4 این کتاب بسیار بسیار بسیار برای مطالعه شاهنامه نوجوانان مناسب است من خودم کلی ذوق کردم کلی هیجان زده شدم خیلی راحت میتونید با سری کتابهای شاهنامه کودک و نوجوان بر شاهنامه تسلط خوبی به دست آورید و کل داستان شاهنامه در دستتان باشد سه تا چیز خیلی خاص و عالی در این کتاب هست ۱ معنی واژگان نویسنده نظم را به نثر روان ترجمه کرده اما کلمات را تغییر نداده و نوجوانان و خواننده ها با کلمات پارسی بهتر آشنا میشوند و برای معنی کلمات که برای ما جدید است آخر کتاب یک فرهنگ نامه کوتاه قرار داده است ۲ شجره نامه شاید پیدا کردن نسب ها و این که این اسم در شاهنامه چه جایگاهی داشت شما را گیج کند اما در این کتاب یک شجره نامه از قصه اصلی برای شما قرار داده که منجر به فهم بسیار روان تری برای شما میشود و این خیلی عالی است ۳ نقشه ایران مکان های که در شاهنامه بیان میشود به لحاظ جغرافیایی تصوری برای شما ایجاد میکند که به فهم داستان کمک میکند نویسنده برای بهتر شدن این فهم یک نقشه از ایران آخر کتاب قرار داده که تصویر سازی شما را از ایران و لشکر کشی ها و جابجایی ها کامل میکند و بهتر در جریان داستان قرار میگیرید به غیر از این سه نکته خود شاهنامه با متنی روان بر دلتان مینشیند و از آن لذت میبرید خیلی خیلی خیلی خوب بود 0 6