یادداشت‌های N_gh (12)

N_gh

1403/8/16

هزاران فرسنگ تا آزادی: فرار من از کره شمالی
          من کتاب رو صوتی گوش دادم . 
از لحاظ متن به نظرم خوب بود و خسته کننده نبود . مخصوصا روایت گری عالی بود کسی که داشت کتاب رو می خوند خیلی عالی این کار رو انجام داد و واقعا برای من حوصله سر بر نمی شد . 
اما از محتوای کتاب بخوام بگم ، چند وقتی بود که درباره کره شمالی خیلی کنجکاو شده بودم . چند تا فیلم در این رابطه دیده بودم و همین طور کتاب نیم دانگ پیونگ یانگ آقای امیرخانی به چشمم خورد . همه اینا باعث شد که من بخوام درباره این کشور و دولتش بیشتر بدونم . اول با این کتاب شروع کردم حس کردم واقعا جهت گیری داشت . رنج ها و سختی هایی که نویسنده کشیده بود رو کاملا باور کردم ولی راه نجات خودش رو اشتباه تشخیص داده بود . اینکه کره جنوبی یا آمریکا رو سرزمین موعود خودش میدونستم برام خیلی عجیب بود  !!
البته این هم به خاطر ناآگاهی این فرد بود یعنی به خیال خودش از ناآگاهی قبلیش تو کشورش نجات پیدا کرده بود ولی در واقع گرفتار ناآگاهی عمیق تری شده بود اونم قدرتمند بودن و دیکتاتور نبودن آمریکا بود ، که به نظرم این کشور هم به نوعی دیکتاتور هست اما با روش پیچیده تری که هر کسی متوجه نمیشه . 
خلاصه می‌خوام کتاب نیم دانگ پیونگ یانگ رو شروع کنم و دیده های آقای امیرخانی رو نسبت به کره شمالی رو بدونم  . 
        

6

N_gh

1403/7/28

جزء از کل
کتاب رو بع
          کتاب رو بعد از یک ماه تموم کردم . 
کتاب خوبی بود و پر از صحنه های جالب و یک هویی بود که یک دفعه ای بر خلاف ظاهر آرام متن مو بر تنت راست میکرد . این شگردش رو دوست داشتم . بعضی از کتاب ها کلی اون صحنه ی یک دفعه ای رو که می‌خوان تو داستان بیارن  و باعث تعجب خواننده بشه رو کش میدن و از جذابیت اون و یک دفعه ای بودنش کم میکنن ولی این کتاب اصلا این طوری نبود . 
یکی دیگه از نکات مثبتش بحث از روان شناسی و فلسفه در قالب داستان و رمان بود که خیلی مطالعه تو این حوزه ها رو جذاب تر می‌کنه . 
اینم یکی از نکات کتاب بود که می‌گفت انسان ها نباید تفکرات عامی رو دنبال کنند و نباید سعی کنند دنباله رو دیگران باشن بدون ذره ای فکر . باید خودشون آگاهانه راهشون رو انتخاب کنن . 
ولی از نکات منفی بخوام بگم پر بود از مبانی فلسفه غرب بحث  خدا انکاری که خیلی زیاد توش بود و آخرش هم همین دیدگاه تایید شد و بحث های دیگه ای که اگه با فلسفه غرب آشنا باشین کاملا متوجهش میشین . به نظرم نباید بدون مبانی سراغ این تفکرات و کتاب ها رفت  . ممکنه بدون آگاهی و انتخاب این تفکرات رو باور کنیم .
خیلی سعی کردم که رابطه عنوان کتاب یعنی جزء از کل رو با کتاب متوجه بشم . و یک جایی از داستان فهمیدیم که می‌گفت همه ما آدما ها یک جزئی از یک کل بزرگتر به نام بشریت هستیم . 
اول داستان در انزوا بودن تاکید میشد ولی آخر داستان کاملا انکار شد . و ارتباط با جامعه تایید شد . 
در کل کتاب رو واقعا پیشنهاد میکنم برای اینکه بیشتر با جوامع غربی آشنا بشیم و بتونیم با یک داستان جذاب و باحال مدتی زندگی کنیم . 
        

2