یادداشتهای مهتاب تیموری (204) مهتاب تیموری 1404/1/2 سایه ی سنگین خانم الف پائولو جوردانو 3.7 6 قشنگ بود. اولین کتابی که تو سال ۴ تمومش کردم. 0 5 مهتاب تیموری 1403/12/17 هیاکل بعلبک رضا اعلابیگی 3.0 1 مثل هر مجموعه داستانی، یه سری از داستانهای این کتاب خیلی جذاب بود برام و یه سریهارو کمتر دوست داشتم. در کل برام مثل یه لیوان آب خنک تو ظهر تابستون بود... یه میوهی شیرین تابستونی که سرحالم میکنه. کیفیت چاپ نشر دف با هیچ نشر دیگهای قابل مقایسه نیست و این قضیه باعث میشه یه جور دیگهای طرفدار کتابهاش باشم. رضا اعلا بیگی رو قبل از این نمیشناختم و خب نمیتونم دقیق و درست نظر بدم اما کتاب دلنشینی بود. بعضی داستانها شبیه قصهها و افسانههای قدیمی بودن که من واقعااااااااا عاشقشون شدم. داستانهای مدرن مجموعه، یه بخش کوچیکی از زمان زندگی راوی رو درگیر میکردن ونویسنده آخرشون رو به عهده گذر زمان گذاشته. نویسنده سبکهای مختلفی رو برای نوشتن داستانها استفاده کرده و برام جذاب بود. یک کتاب جذاب از ادبیات ایران. اگر جایی پیداش کردین، به نظرم بد نیست انتخابش کنین. 0 24 مهتاب تیموری 1403/12/13 زارابل احمد حسن زاده 3.8 2 زارابل شامل ۶ داستان مرتبط به همه که داستان آدمهای مختلف روستاهای گچساران رو برامون روایت میکنه. در زمانی که جنگ همهجا سایه انداخته، آدمای روستا تلاش میکنن به هرچیزی دست بندازن تا نجات پیدا کنن. لحن شخصیتها واقعا عالیه... راوی دوتا از داستانها آدمای شهری هستن و این تفاوت به راحتی از نحوه استفاده از کلمات و دیالوگها مشخصه. بعد از مدتها به یه کتاب واقعاااااا جذاب برخوردم. اولین کتابیه که از احمد حسنزاده خوندم و جا داره بگم یکی از نویسندههای مورد علاقهام شده. پیوند طبیعت با ادما رو خیلی دوست داشتم. کتابهایی که به فرهنگ بومی، زبان و طبیعت وفادارن، یه گوشه مخصوصی از قلبم رو برای خودشون دارن. دوتا از داستانها توی فضای توهم و اثرات مواد مخدر میگذره و این سیال بودن و از بین رفتن مرز واقعیت و خیال بینقص بیان شده. 2 24 مهتاب تیموری 1403/12/12 حوض سلطان، پایان کار مغان رضا جولایی 3.3 1 از قلم رضا جولایی خوشم میاد. از اینکه توی تاریخ و زمان سفر کنم... توی این کتاب با یه عده از بزرگان مملکتی قاجار همراه میشیم. روسها برای جنگ جهانی به ایران حمله کردن و فلانالدوله ها یک هفته مهمان یکی از دختران شاه شدن. هر کدوم ماجرای خاص خودشون رو دارن و میخوان از این ثروت بی حد و حدود یه نفعی ببرن. روایت شیرین و جذابی بود برام. 0 3 مهتاب تیموری 1403/12/8 فقط یک طاعون ساده لیودمیلا اولیتسکایا 3.3 12 هیجان انگیز و نفسگیر بود. استرس بهم وارد کرد. فکر کنم ما که داریم الان تو سال ۱۴۰۳ زندگی میکنیم، از همهگیری ویروس خاطره خوبی نداشته باشیم و به خاطر همین هم فضای کتاب تا حدودی برامون قابل درکه. لذت بردم. از اون کتابهاست که میشه تو یک نشست خوند. 0 10 مهتاب تیموری 1403/12/6 افعی های آتش جلال برجس 4.2 2 عاشق این کتاب شدم. قلبم رو به درد آورد و در عین حال از عشق لبریزم کرد. داستان درمورد یه مرد نویسنده است که خانهاش آتش گرفته و رمانش سوخته. اما همزمان داستان زندگی علی ابن محمود القصار هم پیش میره. مردی که استاد دانشگاهه و اون هم توی آتش سوخته. جلال برجس توی این رمان به زیبایی هرچه تمام به افراطگرایی دینی اشاره میکنه. فرهنگی که آدم هارو به جرم عاشق بودن، درس خوندن و منطقی بودن به بدترین شکل ممکن به قتل میرسونه. از اون کتابهاست که دوست دارم دوباره و دوباره برم سراغش. 0 3 مهتاب تیموری 1403/11/30 فرار از زندان عاطفی ساوریو تاماسالا باربارا ان اوبر 5.0 1 یکی از بهترین کتابهای روانشناسیای هست که تاحالا خوندم. صرفا به مقوله سلطه طلبی میپردازه. سلطهطلبی عاطفی، خانوادگی، سیاسی و اجتماعی. نویسندهها اول ریشهیابی کردن و علائم سلطهطلبی رو توضیح دادن و بعد راه پذیرش و مستقل شدن رو توضیح دادن. برای من خیلی مفید بود و شرح جلسات و داستان آدمهای تحت سلطه رو نوشتن و خب به من کمک کرد که جهان و شرایط زندگی خودم رو با دید واضحتری ببینم. به علاقهمندان روانشناسی پیشنهاد میکنم حتما بیان سراغ این کتاب. 0 6 مهتاب تیموری 1403/11/30 گیاهخوار دبوراج. اسمیت 3.3 9 زن! این موجود زیبا...همیشه و همیشه باید طبق سلیقه مردها زندگی کنه انگار. امان از این برتری پوشالی و ساختگی. این کتاب غم داره. غم زن بودن و دوستداشته نشدن. 0 3 مهتاب تیموری 1403/11/30 برادر روحی: شبها همه خونها سیاه است داوید دیوپ 3.6 3 داستان جنگ و جنون جنگ و درنهایت دیوانگی. اگر به داستان ضد جنگ و روانشناسی علاقه دارید، این کتاب رو بخونید. اگر از جنگ و استثمار و سلطه طلبی هم بیزارید، از این کتاب خوشتون میاد. شخصیت اصلی داستان یه سرباز جنگی آفریقایی تباره که برای دولت فرانسه میجنگه و در این رزم با از دست دادن سلامت روانش به نظر بازندهی بازیه. کتاب کوتاه و جذابیه. 0 3 مهتاب تیموری 1403/11/30 دیه گوی عزیز کیلا تو را در آغوش می کشد النا پونیاتووسکا 3.0 1 کتاب زیر صد صفحه است و نامههای عاشقانهی یکطرفه کیلا به دیهگو رو میخونی که پر از رنج و غم و ناراحتیه. عشقی که با مرگ فرزند تموم میشه و حتی فراموش... از نظر عاشقانه بودن، خیلی نرم و لطیفه ولی غمی که داره برام سنگین بود. زنی که انگار افسار زندگی رو از دست داده و هویتش با شوهرش معنا میشه. داستان زندگی خیلی از آدما اینطوریه ولی خب دردناکه. زندگی ادامه داره. توی مقدمه کتاب اومده کیلا چند سال بعد میره مکزیک و اونجا اتفاقی دیهگو رو میبینه اما دیهگو اونو نمیشناسه. این ماجرای عشقهای یک طرفه و سطحیه که ما همیشه پیش خودمون فکر میکنیم واقعی بوده. 0 2 مهتاب تیموری 1403/11/30 آخرین جزیره زولفو لیوانلی 4.5 4 یکی از بهترین کتابهایی که ۱۴۰۳ خوندم. آخرین جزیره داستان یه جزیره دورافتاده است که ادما از شهر و زندگی شلوغ شهری گذشتن و پناه آوردن اونجا. مرغهای دریایی هم خیلی مسالمت آمیز توی طبیعت جزیره کنار ادما زندگی میکنن تا اینکه یه سیاستمدار وارد جزیره میشه و کلا زندگی و آرامش اونجا بهم میریزه. نویسنده در زیباترین شکل ممکن نسبت به حکومتهای دیکتاتوری نظرش رو بیان کرده و خب ما ساکنان خاورمیانه با گوشت و پوست و استخونمون تمام حوادث و اتفاقات داستان رو درک کردیم. از بین بردن منابع طبیعی به بهانهی نفرت و سرخوردگی پنهان صاحبان قدرت، منفعت طلبی و حرص به دست آوردن پول، دروغگویی و تظاهر، سر خم کردن در برابر ظلم و... متن داستان بسیار روان و دلنشینه. راوی کمی غیرقابل اطمینان بود به نظرم اما در عین حال صداقت و ضعیف بودنش قابل لمس و درک بود. نمونهی ادمهای عادی اجتماع که ترس نمیذاره حرف دلشون رو بزنن. خلاصه که اگر کتاب رو پیدا کردین، حتما برین سراغش. 0 4 مهتاب تیموری 1403/11/30 دروغ اول پیروز ماجراست اشلی الستون 4.2 6 عجب کتابی! نفسگیر بود و پر از تعلیق! ای دوستان معمایی خوان، بیایید بیایید :)))) کتاب رو بردارید...روی میز بذارید...که من خرد و خمیرم. ایوی پورتر! تو با من چه کردی😭 اصلا پشت جلد رو نخونین، منم از داستان هیچی نمیگم. فقط باهاش برین جلو و همینجوری پشت سرهم سورپرایز بشین. ⚠️ اگر شب میخونین، فکر کنم تا صبح بیدار بمونین :))) در این مورد باید اخطار میدادم. جنایی قتل و کشتار و اینا نیست. معمایی و عاشقانه اس🫠❤️ 0 2 مهتاب تیموری 1403/11/30 سوروسات در سوراخ موش خوان پابلو ویلالوبوس 3.4 9 ماجرا از زبان یه پسربچه روایت میشه که پدرش گنگستره و درگیر ماجراهای کارتله. بهم ریختگی سیستم کسب و کارش روی زندگی پسر تاثیر میذاره. دیدن قتل و اتفاقات ناگوار باعث میشه پسر بچه دچار آسیب روانی بشه. درواقع کتاب یه برش کوچک از زندگی این بچهاست و ما تو دنیای ذهنی و کودکانهاش راه میریم. دنیایی که پر از تناقضه و با مسائل غیرنرمال دنیای بزرگسالانه قاطی شده. کتاب دلنشینی بود. منم عاشق اسبآبی و گوشهای کوچیکشم🫠 در نهایت با یه سوال تنها موندم که سرگذشت این پسر چی میشه ولی خب...فکر میکنم از پس زندگیش بربیاد. نگرانش نشدم. کنجکاو شدم فقط. 0 2 مهتاب تیموری 1403/11/30 اول خیابون قنات محمد چرم شیر 3.5 4 مثل یه تنفس و استراحت بین روز بود برام. دو ساعته تموم شد. چرمشیر توی این کتاب از اصطلاحات و شغلهایی استفاده کرده که برای خیلی از ادما ناآشناست چون از خاطر رفتهان و وجود خارجی ندارن. زبان تهرانی و شکسته نویسی متن باعث شده با کتاب خیلی حاص و متفاوتی روبرو بشیم. لذت بردم ازش و پیشنهاد میکنم اگر به نوشتن علاقه دارین، حتما بخونیدش. 0 2 مهتاب تیموری 1403/11/30 اعترافات میناتو کانائه 3.6 11 دختر کوچولوی معلم به قتل میرسه و کل کتاب داریم درمورد همین موضوع میخونیم. یه ذره حوصله سربر بود برام ولی چون کتاب صوتی بود، تا آخرش رفتم. هر فصل ماجرا رو از دیدگاه یکی از افراد میدیدیم و این یعنی اصل زندگی. هرکس روایت منحصر بهفرد خودش رو داره. 0 2 مهتاب تیموری 1403/11/30 پسر شایسته فریدا مک فادن 3.5 11 اگر از مک فادن دو سه تا کتاب بخونین، دیگه آخر داستان همیشه براتون قابل حدس میشه. سرگرمی خوبیه برام و خب ازش لذت میبرم اما خب مثل کتابهای اولی که ازش خوندم نبود. شخصیتهای فرعیای که وارد داستان کرد، این بار خیلی بیهویت و بیسرانجام پیش رفتن که همین ناامیدم کرد. چند صفحه آخر رو انگار فقط نوشته بود که کار جمع بشه. میتونست چیزای بیشتری بگه. نمیدونم. شاید نقش پدرش رو برای این وارد داستان کرد که فقط دغدغه ذهنی جدید به اریکا بده. درهرصورت این کارش منطقی نبود. یه طرح تکراری و مذبوحانه بود. میزان باورپذیری اثر کم شده چون سعی کرده شبیه کتابهای دیگهاش باشه. این رو دوست نداشتم. ⭐️اگر بخوام امتیاز بدم: ۲و نیم از ۵ 0 2 مهتاب تیموری 1403/11/30 سونیچکا لیودمیلا اولیتسکایا 3.5 7 تو کتابفروشی دیدیش؟ بدون تردید از قفسه برش دار برو پای صندوق و حساب کن. بیا خونه و از خوندنش لذت ببر :))) به همین سادگی. سونیچکا ماجرای زندگی یه خانوم به اسم سونیا است که عاشق کتابه. از کودکی تا پیری کنارش هستیم. داستان زندگی همسرش، دخترش و دختر خواندهاش رو میخونیم. خیلی ملوس و قشنگ بود. انگار یه فیلم سینمایی بود. با رنگهای سفید و خاکستری، سرمای زمستون و گاهی مهمونی و لباسهای صورتی کمرنگ. وودکا و حس لمس شدن. 0 4 مهتاب تیموری 1403/11/30 دایناسور (نگاهی برق آسا به 230 میلیون سال زندگی روی زمین) دین لومکس 4.1 3 یه ویدیو درست کردیم از این کتاب مفصل درموردش حرف زدم. بیزحمت خودتون از یوتیوب نگاه کنین :))) سرچ کنین " کتابخانه طبیعی دایناسورها و ضد افسردگی" https://youtu.be/8RhL7t9KtIE?si=Gy6VXdnrVrUUveuf 0 3 مهتاب تیموری 1403/11/30 مانگاهای موراکامی ژان کریستف دونی 3.8 6 جالب بود واقعا. قبلا دوتا از داستانهارو خونده بودم و تصویرسازی شدهاش خیلی دوست داشتنی بود برام. 0 7 مهتاب تیموری 1403/11/30 رویای مردان ایرانی ماردین ابراهیم 3.3 2 🕯کتاب اینطوری شروع میشه که یه روانشناس تصمیم میگیره با پولی که به دستش رسیده یه مرکز روانی باز کنه تا به آدمایی که افسرده هستن، کمک کنه. یه دختره به اسم اوفلیا توی مرکز بستری میشه که داستان زندگی خانوادهاش رو در قالب کتاب مینویسه. 🕯تمام داستان حول محور ادبیات، جنگ، ناامیدی و خاورمیانه میچرخه. ناکامی مسالهایه که تمام آدمای این منطقه باهاش آشنا هستن و همیشه دارن تلاش میکنن تا به چیزی که میخوان، برسن اما انگار این نفرین ابدی نمیذاره راحت زندگی کنن. فرقی نداره مرزهای سیاسی مارو از هم جدا کرده باشه یا نه، هممون قربانی ایدئولوژیها شدیم، مرگ و از دست دادن رو تجربه کردیم. 🦋مردها و زنهایی خاورمیانه همشون در طی چند قرن دارن تلاش میکنن تا فرهنگ و هویت جمعیشون رو حفظ کنن. توی این داستان، دعوا سر حفظ کردن یه کتاب دستنویسه که همینجوری مخفیانه دست به دست شده. 🦋بیشتر از این نمیخوام درباره متن حرف بزنم که جذابیتش براتون باقی بمونه. من با این کتاب یه جاهایی حیرت کردم، تپش قلب گرفتم، گریه کردم و افسوس خوردم. یه جایی هم توی زمان سفر کردم. بین خرابههای کاهگلی راه رفتم و طومارهای پوستی رو لمس کردم. 🦋اگر بخوام امتیاز بدم: ۴.۹۵ از ۵⭐️ ادبیات کرد همیشه خواننده رو غافلگیر میکنه. بهتون پیشنهاد میکنم بخونیدش. 14 51