یادداشت‌های آرمیتا پرتوی (55)

18

          کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید از نشر ارجمند:
این کتاب با ۱۷ فصل نگارش شده به نویسندگی جفری یانگ که طرحواره درمانی رو بنیانگذاری کرده و این کتاب معروف‌ترین کتاب در زمینه نظریه شناختی_رفتاری و طرحواره درمانی هست.
در این ۱۷ فصل ذکر شده تله زندگی چیه، از فلسفه تغییر صحبت شده، راه‌های تشخص  تله‌ها و ۱۱ تله زندگی یا(الگوی شخصیتی مزمن و خود آسیب رسان) رو موشکافی کرده.
این ۱۱ تا چطور در زندگی تاثیر می‌ذارن، از کجا شکل می‌گیرن و چطور تغییر می‌کنن و...
****
کتابی نیست که از سر کنجکاوی خونده بشه، چون یک کتاب تخصصی در زمینه سلامت روان هست،گاهی حتی تنها خوندنش هم توصیه نمی‌شه، چون انگار شما یک درمانگر همراه برای خودتون دارید که می‌تونه  وضع فعلی رو بدتر یا بهتر کنه، که این به نظر من بستگی به داشتن درمانگر حقیقی(جلسات حضوری یا غیر حضوری درمانی) داره. 
جدای از اینکه این کتاب توی هر کتاب خونه‌ای لازم باشه، کتابی  شخصیه و کسی بهتون قرض نمی‌ده.
        

4

          کتاب اختلالات روانی، زخم زدن و آسیب به خود از انتشارات نگاه:
چاپ اول اسفند۴۰۲، شمارگان ۵۰۰ نسخه،
این کتاب همان طور که از اسمش پیدا است در مورد آسیب زدن به خود صحبت می‌کنه.
در شش فصل توضیح می‌ده که به چه رفتاری آسیب زدن به خود گفته می‌شه، چه کسی این کارو انجام می‌ده، تاثیر بیماری‌های روانی به چه صورت هست، عواملی که منجر به رفتار آسیب زننده می‌شن چی هستن، چطور شناسایی و درمان بشه، چطوری از آسیب زدن به خود جلوگیری بشه.
در جریان نیستم که این کتاب به چاپ بالاتر رسیده یا خیر ولی امیدوارم که بازم چاپ بشه. 
نویسنده استادیار دانشگاه واندربیلت هست و کتاب ۱۵۰ صفحه‌ای و کوتاهی هستش. در سراسر کتاب برای فهم بهتر نمونه‌های واقعی از مطالعات موردی آورده شده. 
ارزش مطالعه داره اگر دوست داشته باشید بدونید که چی می‌شه که عده‌ای به خودشون آسیب می‌زنن. 
اما در کتاب اشاره شده که مطالعات هنوز ابتدایی و ناقض هستن و آسیب زدن به خود، به خودی خود اختلال نیست (؟) بلکه نشانه‌ای هست که همراه دیگر اختلال‌ها ظاهر می‌شه، درمان قطعی (مثل دارویی که دقیقا روی آسیب زدن به خود تاثیر بذاره) وجود نداره. 
با این حال کتاب پاسخگوی سوالاتی هست و تمام منابع؛  کتاب‌ها، مقاله‌ها، وب سایت‌ها و یادداشت‌ها در پایان کتاب لیست شده ان.
        

10

          کتاب راهنمای سفر درونی از جیمز هالیس در واقع ۱۸ کتاب در یک کتابه.
اقای جیمز هالیس در زمینه مسائل روانشناسانه ۱۸ کتاب داشته،بعد فردی به اسم هری نوشته‌هاشو خونده. بعد خوندن کتاب‌ها به این فکر افتاده که چه خوب می‌شه اگه جملات طلایی در مورد مسائل مختلفِ این آدم پیرو یونگ رو توی یه کتاب گرد هم بیاره، این طوری کتاب راهنمای سفر درونی به وجود اومده.
این کتاب ۲۹۲ صفحه‌ای می‌تونم بگم هم قابل فهم هست هم نیست.
برخی فصل‌ها و نوشته‌های کتاب اونقدری خوب و گیرا هستند که از نداشتن کتاب اصلی برای خوندن کل مطالب اون احساس ناراحتی می‌کنم. اما برخی فصل‌ها و نوشته‌ها این طور به نظر اومد که حداقل من نتونستم ارتباطی بگیرم و منظور دقیق نويسنده رو متوجه بشم‌‌.
هر بندی که نوشته شده گفته شده که چه صفحه‌ای از چه  کتابیه.
ولی برخی نوشته‌ها چون انگار از وسط متن کشیده شدن بیرون و معلوم نیست قبلش چی بوده، به نظر میاد ناملموس هستن.
با همه این تفاسیر خوندن این کتاب خیلی از لطف نیست و ظرفیت علامت گذاری جمله هم داره.
خوندنش رو توصیه می‌کنم. 
        

11

          کتاب ترس از تیک نات هان:
فکر می‌کنم از اسم کتاب واضح است که چه تصوری از مطالبش موقع خرید داشتم. در طول مطالعه اندکی توی ذوقم خورد چون کتاب متفاوت از چیزی بود که فکر می‌کردم.
نکته مهم اینکه از اونجایی که نویسنده خودش پیرو مکتب بودا هست در سراسر کتاب  در مورد مسائل از دید بودا صحبت می‌شه. 
این باعث می‌شه  در بخش‌هایی دید خواننده به عنوان پیرو اسلام (و بقیه ادیان)  با نویسنده متفاوت باشه.
ولی در کل مطالب به زبان خیلی ساده، قابل درک و ملموس بیان شدن و مطالعه کتاب رو توصیه می‌کنم. 
در کتاب به مسائلی از قبیل ۹ ماه جنینی، ترس‌های اولیه، تاثیر گذشتگان و نیاکان، ۵ مورد ترس از اتفاقات آینده، جاودانگی، بی باکی، ذهن آگاهی، یادگیری توقف افکار، حفظ آرامش در موقعیت‌ها و .... و.... صحبت شده.
نکته یک: می‌تونه از اون کتابایی بشه که علامت گذاری می‌شن برخی جملاتش.(خودم موقع خوندن علامت گذاری نکردم ولی تا اخر سال یک بار دیگه می‌خونم تا جاهایی رو علامت گذاری کنم.)
نکته دو: کتاب در مورد زندگی معنوی، بودیسم، مراقبه، ذهن‌ آگاهی و... است. پس رد پایی از تمرین‌های تمرکز و تنفس و بیان جمله در ذهن داره.(نه از اون جمله تاکیدی زردا، از این جمله‌ها که ذهنتون حضور در لحظه داشته باشه و فکر کنید و...)
        

9