یادداشتهای ساحل عابدی (15)
داستانی قدرتمند و تکاندهنده دربارهٔ بقا، قدرت و بازسازی جهان پس از یک فاجعه اتمی است. این رمان نه تنها یک ماجراجویی هیجانانگیز است، بلکه کاوشی عمیق در طبیعت انسان، فساد ناشی از قدرت و نقش حیاتی زنان در شکلگیری جوامع جدید ارائه میده. و نشان میدهد که امید و همبستگی حتی در تاریکترین شرایط نیز میتوانند زنده بمانند. مرگ مومو بیشتر برای من تکان دهنده بود تا نرگ امانوئل و حتی مرگ کولن کولنی که بعد رسیدنه با قدرت دیکتاتور شد/:
1404/5/30
کتاب جهانی پادآرمانشهری رو به تصویر میکشه که در اون، به دلیل شیوع یک ویروس مرگبار، گوشت حیوانات آلوده شده و خوردن اون برای انسانها ممنوع اعلام میشه. در نتیجه، دولتها برای تامین پروتئین مورد نیاز جامعه، آدمخواری رو قانونی میکنن و انسانها به عنوان «گوشت مخصوص» پرورش، سلاخی و مصرف میشن. داستان حول محور شخصیت مارکوس میچرخه که مدیریت یک کارخانهی پردازش گوشت مخصوص رو بر عهده داره. او هر روز شاهد فرآیند وحشتناک کشتار انسانهاست، اما سعی میکنه با تمرکز بر اعداد و جزئیات فنی، خودش رو از فاجعهی اخلاقی اطرافش دور نگه داره. زندگی شخصی مارکوس هم آشفتهاست: همسرش او رو ترک کرده، پدرش درگیر زوال عقله و مرگ پسرش هم بار عذاب وجدانش رو سنگینتر کرده. اما نقطهی عطف داستان زمانی رخ میده که یک نمونهی زن» با کیفیت عالی به عنوان هدیه به مارکوس داده میشه. به تدریج، او با این زن که اسمش رو جاسمین میذاره به عنوان یک انسان رفتار میکنه، با او رابطهی عاطفی و جنسی برقرار میکنه و حتی باعث باردار شدنش میشه. درنهایت، پس از به دنیا اومدن نوزاد، مارکوس جاسمین رو سلاخی میکنه تا فرزندش رو با همسر سابقش بزرگ کنه. شوک بزرگی بود. کتابیه که میتونم روزها درموردش فکر کنم.
1404/5/29
داستان کوتاه حاجی مراد که در مجموعه داستان «زنده به گور» منتشر شده است. درمورد فردی بهنام مراد است که لقب حاجی و ثروت و دکانش را از عموی خود به ارث برده است. درواقع به حج نرفته و لقب بقول زنش جعلی است. یک روز، حاجی مراد در خیابان زنی را به جای همسر خود اشتباه میگیرد و به او حملهور میشود. بعد از این ماجرا، که به رسوایی عمومی و مجازات او منجر میشود، حاجی مراد برای تلافی و حفظ آبرو، همسر بیگناه خود را طلاق میدهد.
1404/5/25
رمانی با ژانر فانتزی و آخر الزمانی دااستان درمورد زمانی است که دنیا نابود شده برخی انسان ها و ربات جان سالم بهدر بردن و برخی از حیوانات و انسانها بهدلیل امواج رادیواکتیوی به هیولا تبدیل شدن. داستان از جایی شروع میشه که رییس کرادن حافظهشو از دست داده و معاونش تو گروهش گروه را به سمت او ترغیبکرده و برای نابودی او تلاش میکند و کرادن در حین فرار بهدنبال گدشتهاش میرود. کتاب قشنگیه!
1404/5/15
سووشون رمانی اجتماعی-تاریخی است که در فضای شیرازِ دوران اشغال ایران در جنگ جهانی دوم میگذرد. داستان حول محور زندگی زری و شوهرش یوسف میچرخد. رمانی مهم، تاثیرگذار و خواندنی است که با نثری زیبا و شخصیتهایی ماندگار، تصویری دردناک و واقعی از ایرانِ تحت اشغال و استبداد ارائه میدهد. تمرکز بر تحول درونی زری و پایداری قهرمانانهی یوسف، در کنار نمادپردازی عمیق (بهویژه مفهوم سووشون) و نقد اجتماعی تیزبینانه، آن را به اثری کلاسیک در ادبیات معاصر ایران تبدیل کرده است. این رمان هم روایتگر تاریخ است، هم بیانیهای برای مقاومت و عدالت. زنی که به سوگواری شوهر ناکامش مینشیند؛) سووشون؛ نشستن بهعزای سیاوشانی که ناکام و به ناعدالتی به شهادت رسیدهاند.
1404/5/9
در یک کافهی قدیمی توکیو، صندلی جادویی وجود دارد که به کسی که روی آن بنشیند، امکان سفر به گذشته یا آینده را میدهد. اما قوانین سختی دارد داستان حول چهار شخصیت مختلف میچرخد که هر کدام با آرزوها، حسرتها و اشتباهات گذشتهشان روبرو میشوند. این کتاب «کُند» و فلسفیست. برخی دیالوگها تکراریاند . کتابی ساده ولی عمیق باز پاردوکس شد/: کتاب کمتر دربارهی «سفر در زمان علمی» است و بیشتر دربارهٔ حسرت، عشق، بخشش و پذیرش گذشته است.
1404/5/7
داستان زندگی فردی ک۶ زندگیاش به دو نیم قبل سقوط ان زن در رودخانه و بعد آن تقسیم شده است طوری که بعد سقوط ان زن ذات های اخلاقی آن فرد تغییر میکند و فکر میکند حال که آنقدر خوب نبودم و خودخواه بودم که نتوانستم آن زن را نجات دهم درواقع نخواستم چرا ریا به خوب بودن کنم و به کلی تغییر میکند. سقوط شاهکاری کوچک اما تاریک و شوکهکننده است که ریاکاری ذاتیِ انسان مدرن را بیرحمانه افشا میکند. اگرچه امیدی در آن نیست، قدرت ادبی و روانکاوانهاش آن را به اثری ضروری تبدیل میکند. سقوط، نقدی بیامید و هوشمندانه از ریاکاری انسان مدرن است که با روایتی طنزآمیز و شخصیتی منحصربهفرد، خواننده را به خودکاویِ بیرحم وامیدارد. کتابی فراموش نشدنی و بسیار زیبا کتاب به سبک مونولوگ نوشته شده است و شاید خسته کننده باشد ولی بسیار جذاب است . ولی باور بفرمایید جذاب بود🤌
1404/4/23
یه کتاب خیلی خاص و تأثیرگذاره. وقتی خوندمش، واقعاً به این فکر کردم که چقدر زندگی ایوان ایلیچ، قاضی داستان، شبیه به زندگی خیلی از آدمهای اطرافمونه. اون فقط دنبال موفقیت، پول و موقعیت اجتماعی بود، بدون اینکه واقعاً به معنای زندگی یا روابطش با بقیه اهمیت بده. نحوه توصیف تولستوی از بیماری و ترس از مرگ ایوان واقعاً تکاندهندهست. وقتی ایوان به این واقعیت نزدیک میشه که داره میمیره، تازه میفهمه که چقدر زندگیش اشتباه بوده. این حس پشیمونی و تنهایی خیلی واقعی به تصویر کشیده شده. تنها کسی که واقعاً باهاش همدردی میکنه، گراسیم، خدمتکارش بود. این نشون میده که گاهی اوقات کسانی که کمتر انتظارش رو داریم، بیشتر بهمون نزدیک هستن. در کل، "مرگ ایوان ایلیچ" یه کتاب عالیه که باعث میشه عمیقاً به زندگیت فکر کنی. به من یاد داد که موفقیتهای بیرونی و قانونی بودن همیشه به معنای خوشبختی و زندگی با معنا نیست. تلاش کنیم که خوب زندگی کنیم؛)
1404/4/21
"ماهی سیاه کوچولو" صمد بهرنگی، حتی با وجود اینکه برای کودکان نوشته شده، برای منی که ۱۹ سالمه هم حرفهای زیادی برای گفتن داشت. این کتاب فراتر از یک داستان ساده است؛ یک جورایی میشه گفت که مانیفست رهایی و جسارته. شخصیت اصلی داستان، ماهی کوچولویی که از روزمرگی و محدودیتهای برکه خسته شده و به دنبال کشف دنیای بزرگتره، به شدت برام ملموس بود. حس میکنم خیلی از ما جوونها، در سنی که هستیم، همین حس کنجکاوی و تمایل به شکستن مرزها رو داریم. اینکه برای زنده بودن واقعی باید به دنبال تجربه و کشف بود، حتی اگه راه پر از خطر باشه. این کتاب بهم یادآوری کرد که نباید هیچوقت از رویاها و آرزوهام دست بکشم و باید جسارت دنبال کردنشون رو داشته باشم. اینکه کتاب برای گروه سنی ج هست هم فراموش نشود.