ماهی سیاه کوچولو

ماهی سیاه کوچولو

ماهی سیاه کوچولو

صمد بهرنگی و 1 نفر دیگر
3.9
324 نفر |
79 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

10

خوانده‌ام

724

خواهم خواند

96

ناشر
نظر
شابک
9786005191820
تعداد صفحات
48
تاریخ انتشار
1398/12/21

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        کتاب ماهی سیاه کوچولو، نوشته‌ی صمد بهرنگی داستان ماهی کوچکی است که به عشق دیدن دریا و شناختن دنیای پیرامونش، از خانواده و دوستانش جدا می‌شود و به سفر می‌رود. شجاعت و شهامت ماهی سیاه کوچولو در سفرش، نقطه‌ی محوری داستان است.

ماهی سیاه کوچولو کتاب برگزیده کودک در سال ۱۳۴۷ شد

داستان ماهی سیاه کوچولو در سال‌های پیش از انقلاب، به عنوان یک داستان علیه حکومت پهلوی معرفی می‌شد و بسیاری ماهی سیاه کوچولو را نماد نسل جوان انقلابی و روشنفکر می‌دانستند. زبان نمادین قصه، الهام‌بخش بسیاری از نویسندگان و شاعران مختلف شد و اشعار و متون بسیاری در وصفش سروده شد
      

پست‌های مرتبط به ماهی سیاه کوچولو

یادداشت‌ها

          این کتاب زیبا و جالب را در نوجوانی خواندم و لذت بردم و بر روان صمد بهرنگی درود فرستادم. ضرب المثلی در زبان فارسی داریم با این مضمون: 

«خواهی نشوی رسوا، همرنگ جماعت شو!...»

که من ابدا آن را قبول ندارم. برعکس من این نمونه را می پذیرم که:

«خواهی نشوی همرنگ، رسوای جماعت شو!...»

گاهی اوقات اگر به تصمیم درست و سخن منطقی و راهمان ایمان و اعتقاد کامل داریم؛ باید سخن افرادی را که ما را دلسرد می کنند و از راه باز می دارند، نشنیده بگیریم و برای رسیدن به هدف درست، تمام تلاشمان را به کار بگیریم.
ماهی سیاه کوچولو؛ همان کسی است که به گفته های دلسرد کنندۀ دیگران گوش نمی دهد و تلاش می کند تا به هدفش دست یابد و در این راه البته با مشکلات و دردسرهای زیادی روبرو می شود.
ناگفته پیداست، اگر کسی بخواهد قدم در راهی که بدان ایمان دارد بگذارد، باید منتظر بسیاری از دردسرها باشد و به قول معروف؛ «هر که طاووس خواهد، جور هندوستان را باید بکشد!»
این ماجرا در هر جامعه و هر روزگاری صادق است. ماهی سیاه کوچولو نماد روشنفکران و روشنگرانی است که راه را در تاریکی دیده و شناخته اند و برای دیگران هم راه را می نمایانند و بیش از آنکه به خود بیندیشند، در فکر دیگرانند.
        

15

نرگس

1402/5/7

        با تعریف های زیادی که شنیده بودم رفتم سمتش.. اگر هر یک از شخصیت ها و‌ رفتارهاشون رو بر اساس افراد جامعه تحلیل کنیم.. یکم قابل تأمل هست اما نه خیلی عمیق..
بر همین اساس و با توجه به خشن بودنش، به نظر من اصلا برای شکل دادن و تاثیرگذاری روی کودکان مناسب نیست! ذهن سفید کودک خیلی سریع رنگ میگیره و همزاد پنداری میکنه 
دادن این دیدگاه به کودک، که هر مشکلی رو با خشونت حل کنه اصلا جالب نیست..
همچنین صحبت کردن با بچه ها در مورد مرگ همیشه یک معضل بوده و هست چه برسه به فهموندن تأثیرات مرگ روی اطرافیان بعد از مرگ..! و این کتاب خیلی صریح و‌ بی پرده مرگ رو آسون و هدف دار نشون میده!!
حتی اگر بخوایم به بچه انگیزه بدیم! توضیح سرنوشت نامعلوم ماهی کوچولو یکم کار رو سخت میکنه..
و البته با توجه به دید ساده ی بچه،بهش یاد میده که با وجود مخالفت دیگران روی عقیده ی خودش پافشاری کنه.. و اگر در سنین خیلی کم باشه میتونه واقعا اثرات بدی رو‌ داشته باشه..ته ذهن بچه میمونه و با توجه به روحیه کنجکاوش، ‌ممکن توصیه های خوب و‌سالم پدر و مادر رو هم نادیده بگیره..

در حال حاضر شاااید بشه گفت این کتاب برای نوجوانان میتونه خوب باشه ولی برای بچه ها اصلا گزینه ی مناسبی نیست:)
برای بزرگسال صرفا یه داستان معمولیِ با یه توصیف خیلی معمولی تر.. شاااید در زمان خودش تابوشکن بوده باشه ولی برای الان کتابی با مفاهیم ساده و‌ابتدایی هست ..
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

33