یادداشت مُحیصا

1403/4/18

شما تجربه ی استفاده از بولت ژورنال رو دارید؟ اگه بله، می تونید لطفاً نظرتون رو واسم بنویسید. دوست دارم بدونم برای شما کارایی داشته یا خیر؟
شاید اولین کتابی باشه که می خونم و نمیدونم  باید چند امتیاز بهش بدم؟
چیزی که متوجه شدم اینه که آدم های که این کتاب رو خوندن به دو دسته تقسیم شدند:۱. عده ای که به کتاب امتیاز کامل دادن و ازش راضی بودن ، از مطالب کتاب استفاده کردند و به نظرشون فوق العاده مفید بوده.
۲. دسته ی دوم اون هایی هستن که معتقدن مطالب کتاب رو از قبل می دونستن و واسشون کارایی لازم رو نداشته و خوندن یا نخوندنش واسشون فرقی نداره.
اما برای من ، این کتاب جزو اولین کتاب هاییه که تو حوزه ی برنامه ریزی و توسعه ی فردی میخونم. و برای منی که اولین تجربه م از کتاب هایی این چنینیه روون و راحت خون بود . دوستش داشتم و لذت بردم و من و به این سبک از برنامه ریزی ترغیب کرد.
ولی اون چه که اهمیت داره و تو کتاب هم بارها بهش اشاره شده ردیابی و ارزیابی مداومه.
احتمالا این ریویو رو زمانی ویرایش کنم.باید ببینمم تا چه حدی از مطالب کتاب رو  می تونم در زندگیم استفاده کنم؟ تا چه حدی به دردم می خوره و...
اون وقته که احساس می کنم نظرم خیلی واقع بینانه تر خواهد بود.

من خوندم و خوب بود و تاثیر هم گذاشت، منتهی....

1403/4/18

خب به نظرتون تا چه حد تاثیر داره و دلیل اون منتهی آخر چیه؟ ممنون میشم بفرمایید:)🙏

یه مدت باید قلق خودتون رو پیدا کنین و زمان می‌بره این روند شخصی‌سازی... بعضیا اون وسطا خسته می‌شن. بعد از شخصی‌سازی شدن هم پایبندی به برنامه‌اش، به نحوی که نه زمان و توجه زیاده از حد بخواد، نه کم‌کم به دست فراموشی سپرده بشه، کمی دقت و انضباط می‌خواد.

ممنون از توضیحتون خوبتون❤️
@mh_ramezanzadeh

joiboy

joiboy

1403/4/18

امیدوارم به دردت بخوره...

منم امیدوارم

من کتاب رو خوندم و حتی تلاش هم کردم که استفاده کنم. برداشتم اینه که فقط یه تایپ شخصیتی خاصی میتونه از این روش به خوبی استفاده کنه. بر خلاف ادعای کتاب که برای همه خیلی عالیه و کلا یه قالب خام هست که می‌تونی هرجوری خاصی باش برخورد کنی، من این طور فکر نمی‌کنم.
من برای خودم یک مدل خیلی تضعیف شده از بولت ژورنال رو درست کردم که اونقدر تضعیف شده هست که توش اصلا دفتر بولت ژورنالی وجود نداره! صرفا هر روز رو یه تیکه کاغذ کارهام رو می‌نویسم و تقسیم بندی می‌کنم. البته اول اینقدر هم تضیف شده نبودا! ولی هر چی جلوتر اومدم، تکه تکه از بخش های مختلفش حذف کردم. چون به کارم نمیومد و حوصله ش رو نداشتم.

اعتقاد شخصی م اینه که هر کسی مدل برنامه ریزی خودش رو داره و اون مدل به درست کس دیگه ای نمیخوره. حتی افراد در گذر زمان مدل برنامه ریزی شون باید به اقتضاء زمان و شرایط به روز بشه و حتی یه نفر نمیتونه تا آخر عمرش یه جور واحد برنامه ریزی کنه. من واقعا زیادی ضدساختار و اقتضائی نیستم؛ ولی برنامه ریزی اگر مدل بشه، حتما به مرور کمتر و کمتر اجرا میشه.

1403/4/18

خیلی نظر  جالبی بود. پیرو اون چیزی که شما گفتید خواهرمم بهم گفت برای بار اول تا دو یا سه ماه از قسمت روزنگار استفاده کن و وقتی به مرور یه دید نسبت به خودت و کارهات پیدا کردی می تونی قسمت های دیگه رو هم  متناسب با نیازهای خودت اضافه کنی.  مهم اینه که بدونی چه چیزی مورد نیازته و چه چیزی نیست.

همین طوره
بازم میگم. برای یه تایپ شخصیتی خاصی، خیلی جوابه. لذا اوایلش حداکثری اجرا کنید که بچشید.
راسی خانم نجاری، مترجم این کتاب توی بهخوان فعال هستند و تا جایی که خاطرم هست خودشون بولت ژورنال رو خیلی جدی دنبال می‌کنن. نظر ایشون رو هم می‌تونید بپرسید.

1403/4/18

بله با خانم نجاری آشنا هستم و خیلی وقته ایشون رو از طریق اینستا دنبال می کنم.
@aahmdrz

من از اول سال ۱۴۰۰ که این کتاب رو خوندم تا الان بدون وقفه یه دفتر بوژو کنار دستم داشتم :)
البته این دفتر که میگم چیز خاصی نیست، صرفا یه پاپکوی کوچیک ساده‌ست که همین چیزایی ماه‌نگار و روزنگار رو توش می‌نویسم.
اینکه بالاتر گفتن این دفتر به درد یه تیپ شخصیتی خاص می‌خوره نمی‌دونم منظورشون چی بود، ولی به نظر خودم برای استفاده از هر روش برنامه‌ریزی بالاخره مداومت لازمه! یعنی باید بتونی خودت رو ملزم کنی که تقریبا هر روز بری سراغش. که این برای من سخت نبود چون از حدود دو سه سال قبلش یه دفتر دیگه برای ثبت ساعت‌های کاریم داشتم و کلا به این موضوع عادت کرده بودم.

خوبی بولت ژورنال برای من تجمیع همه چیز تو یه دفتر بود. بله آدم می‌تونه همین چیزا رو هر روز تو یه برگه جداگونه بنویسه ولی دیگه اون انسجام رو نداره و تازه دو ماه بعد بخوای ببینی دو ماه قبل داشتی چی کار می‌کردی یا مثلا چی شد که فلان پروژه‌ت درست پیش نرفت هیچی دم دستت نداری! وگرنه واقعا موارد این روش اونقدر چیز خاصی نیست و خودم رسما فقط از همون ماه‌نگار و روزنگارش دارم استفاده می‌کنم (چند وقته چون تعداد کارام بیشتر شده یه برنامه هفتگی هم بهش اضافه کردم که تا اینجا ازش راضی بودم).

1403/4/19

بعد زینب جان تو از آینده نگار هم استفاده می کنی؟ مثلا هدف معینی رو برای خودت تعیین کنی که مثلا تو فلان زمان خاص بهش برسی؟
از هبیت ترکر هم استفاده کردی؟ اون به نظرت کارایی داره؟

نه آینده نگار راستش برام کارایی نداشت، چون کم پیش میاد مثلا بدونم فلان ماه باید فلان کار رو انجام بدم، همینطوری تو یه سیر پشت هم کارهام پیش می‌ره...

ردیاب عادت رو هم یه مدت استفاده کردم ولی بعد دیدم اونم اونقدرها به کارم نمیاد ولش کردم، البته اینکه میگم یه چیز کلی نیست، یعنی ممکنه پس فردا یه موضوعی پیدا بشه که ببینم اتفاقا خوبه براش ردیاب درست کنم :)

1403/4/19

برای من روش بولت‌ژورنال (با یکم شخصی‌سازی) تنها روش برنامه ریزی هست که می‌تونم باهاش کنار بیام، دوستش‌داشته باشم و باهاش به زندگیم نظم بدم

چند وقته استفاده میکنی نرگس جان؟

حدودا ۳ سال
@Mohisa

یه مدت به سبک خودم اجراش می‌کردم. اما بعد از مدتی احساس کردم بیشتر از وقتی که برای انجام کارها میگذارم، دارم برای پر کردن اون دفترچه وقت و انرژی میذارم. با یکی دو تا از دوستان هم صحبت کردم و اونا هم همین مشکل رو داشتن. بعد از یه مدتی دیگه نمی‌تونستم تمام بخش‌های این سررسید بولت ژورنال رو  پر کنم و ازش غافل میشدم.
من برنامه‌ریزی رو خیلی دوست دارم و یه جورایی بهش معتادم، اما باید نسبت بین برنامه و اجرا رو درک کرد و به یه اعتدالی در برنامه‌ریزی رسید.

1403/4/20

من خودم قبل از اینکه کتاب رو بخونم صرفا از روی پینترست و اینستا درستش کردم شلوغ و پر ردیاب ‌و ... ولی بعد از یه مدت همین شلوغ بودنش باعث دلزدگیم شد و کلا اون دفترو کنار گذاشتم.

1403/4/20

بعد از خوندن کتاب تازه فهمیدم که باید در ابتدا ساده و خیلی کم متناسب با نیازهام درست کنم نه بر خلاف اون چه که شبکه های مجازی هست.
@Mohisa

سلام. من دو سه سال قبل از خوندن این کتاب (الان دارم میخونمش) شروع کردم به بوژو نویسی. اوایل فقط در حد نوشتن تاریخ های مهم ماه و ردیاب حال روزانه بود. از اونجایی هم که خیلی کمالگرام دیدم برا کنترلش همون مینیمال پیش برم بهتره. درنهایت از طریق پینترست بخش هدف‌گذاری ماهانه رو اضافه کردم. بعد پی بردم که چقدر داشتن یادداشت روزانه مهمه و از اونجایی که حافظه م خیلی ضعیفه دیدم چقدر خوبه که خاطراتم رو خیلی خلاصه بنویسم. الان هم یسری بخش هایی مثل مدیریت مالی و کتابخونه اضافه کردم.

به هر حال امیدوارم که به دردم بخوره و تو زندگی کمکم کنه

امیدوارم🌱
@Mohisa

فکر میکردم به این کتاب نیاز دارم تا اینکه یکی از دوستام خوند و گفت چه کتاب فوق العاده ایه منم که با وجود داشتن این دفتر حس میکردم بهره وری ندارم؛ حتما مشکل از اینه که کتاب رو نخوندم و با فلسفه اش آشنا نیستم. ولی الان هم که خوندم به نظرم کتاب چیز زیادی برای گفتن علاوه بر آنچه تو اینترنت ازش هست نداشت (حداقل برای منی که خودم توی آزمون و خطا به اهمیت یا بی اهمیتی یسری قسمت ها پی بردم) . در نهایت هم از طریق پیشروهای خود خانم نجاری چیزی که فعلا دستم رو گرفته اینه که فقط برنامه ریزی صرف مهم نیست و باید به صورت مداوم خودت رو ارزیابی کنی، شاید اصلا وسط ارزیابی فهمیدی فلان هدف رو اشتباه انتخاب کردی.

1403/4/20

حرف شما کاملا درسته حتی توی کتاب همین چندین و چند مرتبه به لزوم ارزیابی جدی تاکید کرده بودند.

من از بولت زورنال استفاده میکنم و فک میکنم الان حدودا ۳ سال و اندی باشه .
به نطرم نکته خوبی ک برای بولت ژورنال هست اینه تو میتونی اونو کاملا شخصی سازی کنی و با توجه و دغدغه هات و متناسب با شرایط زندگی و هدف هات برای خود صفحات مختلف رو طراحی کنی
پیشنهاد میکنم امتحانش کنین و ی مدت با این روش برنامه ریزی کنین تا ببین ب دردتون میخوره یا نه خصوصا اگه الان روش برنامه ریزی خوب و پر بازدهی رو ندارین

اتفاقا یه هفته س ازش دارم استفاده میکنم  ولی اینکه بخوام بگم برای من کاربردیه یا نه هنوز زوده

خیلیم عالی 😇امیدوارم روشی ک برای شما بهترینه رو پیدا کنید😁

عه من باید بگم که حدود ۵ سالی میشه از روش بولت ژورنال استفاده میکنم و خب شروعش هم با این کتاب نبود بلکه با ویدیو هایی بود که از زهرا نجاری مترجم این کتاب و چند نفر دیگه توی یوتوب میدیدم و خیلی برام جذاب بود، اون موقعا خب خیلی کوچیک تر بودم و بیشتر از زرق و برق و چیزایی که خیلی وقتمو میگرفتن توش استفاده میکردم و حتی اصلا چیز شخصی سازی شده ای نبود هر ماه با ویدیو هایی که زهرا نجاری آپلود میکرد از ژورنال اون ماهش پیش میرفتم ولی از یک جایی به بعد این شکلی شد که من دقیقا سبک خودمو پیدا کردم و الان بیشتر ۳ ساله که حتی یک ویدیوی ساخت بولت ژورنال ندیدم یا در موردش توی پینترست سرچ نمیکنم و همیشه میدونم چی میخوام چون خب تقریبا دو سال همش صفحات و ردیاب های مختلف رو آزمون و خطا کردم و الان دیگه اصلا از چیزای فانتزی استفاده نمیکنم و از این ترسی ندارم که دفترم کثیف بشه یا هر چیزی و شاید بعضی ماها اصلا صفحه ای جز ماهنگار  برای نوشتن رویداد ها نداشته باشم ...

1403/5/12

خب استفاده من از بولت ژورنال هنوز به قدمت یک ماه هم نمی رسه بر خلاف شما😅
من خودم راستش اومدم ساختار اصلی بولت ژورنال رو پیاده کردم که از قضا در ابتدا ساختار ساده ای هم هست گفتم با این ساختار دو یا سه ماه پیش برم تا به مرور و کم کم دستم بیاد  بولتم بیشتر  شخصی سازی کنم.

در کل میخوام بگم که نباید خودتو محدود کنی توی این روش چون که نکته‌ی اصلی همینه که هرچی دلت میخواد رو بیاری توی این دفتر البته اولاش باید قطعا از صفحاتی که بقیه‌ به اشتراک میزارن کمک بگیری تا ساختار های اصلی رو بفهمی و با توجه به اونا بتونی مال خودتو بسازی و اگه واقعا به اون مرحله‌ی شخصی سازیش برسی واقعا روش پر کاربردی میشه و فکر کنم بتونی برای طراحیش از بینگ یا چت جی پی تی هم کمک بگیری

صفحه‌ی مورد علاقه‌ی من توی بولت ژورنال صفحه ایه که در مورد کتابام مینویسم توش به نظرم شماهم اگه ندارینش این صفحه رو امتحان کنید

1403/5/12

چقدر جالب. میتونم صفحه ی که درست کردین برای این مورد رو بفرستید تا ببینمم. خودم چند نمونه تو پینترست دیدم وای خیلی زرقی برقی و نقاشی شده و این حرفان

عه آره براتون میفرستم

درود و خداقوت
من چند ماه پیش توی همین بهخوان با بولت ژورنال آشنا شدم و بعدش یک جستجوی کمی مفصل در باره‌اش کردم و چیزهایی دیدم و خوندم و حالا تازه کتاب رو دارم می‌خونم.
بهتره همون‌طور که خانم نجاری مترجم کتاب گفتند و تجربهٔ دوستان هم نشون می‌ده، خیلی ساده با یک روزنگار و نهایت ماه‌نگار شروع کنیم تا دو سه ماه پیش بریم و کم‌کم اولویت ها و نکات مثبت و منفیش برامون آشکار بشه.
فکر کنم از خانم نجاری توی ویدیویی شنیدم که گفتند، زمان نوشتن رو زیاد نکنید که اوایل کار خسته‌تون می‌کنه و انگیزه‌تون رو از دست می‌دید.
البته کتاب علاوه بر اصل ماجرا و تاریخچه، خلاصهٔ تمام کتاب‌های انگیزشی قرن رو در خودش جمع کرده و بعضی جاها خسته کننده می‌شه.
فعلا بخونم تا ببینم کار به کجا می‌کشه. به نظرم مداومت و انجام پی در پی نوشتن دفتر تا مرحلهٔ تبدیل شدن به یک عادت خواستنی و شیرین می‌تونه خیلی کمک کننده باشه. مانا و نویسا باشید. 🍀🌺

حقیقتش من دو ماهه دارم استفاده میکنم و بولتم خیلی ساده س. تنها با یه مداد و خودکار درستش کردم و زیاد شلوغ نکردم.  ردیاب عادت برای من خیلی خوب بود و صفحات مربوط به ماه نگار و روز نگار.

حدود یک سال و نیمه که برای خودم بولت ژورنال دارم و ولقعا برام مفید بوده، قطعا مطالبی که میدونستم هم توی کتاب بوده ولی مهم این بود که من رو به برنامه ریزی ترغیب کرد. اما نکته مهمی که درباره بولت ژورنال نباید فراموش کنید اینه که رمز موفقیت و موثر بودن بولت شما، پیوستگی و دنبال کردن و سرزدن همیشگی به اونه وگرنه بعد از مدتی کلا بولت ژورنال و هرچی یادگرفتید رو رها خواهید کرد

دقیقا همین اتفاق برای من در طول این سه ماه افتاده. بولت خیلی کمکم کرده😊